2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Canim nasik kiviriyon elinle anlayamadim bayrintili anlatsanya sana zahmet.
Canim bizim bez 4 numara. Biraz aşağıdan gevşek bagliyorum o lastik kısımları da gevşek oluyo biraz sonra içe doğru kiviriyorum popo ve kasık kivrimina denk geliyo bizim kulotlar gibi düşün

Evet ekletir canım benim boşa gitti ne yazık ki onun gitmez ama
gwerçekten mi :) hemen ileteyim ona :) Sanırım seminer zamanı ayrıldığı için +5 hafta ekletme şansı buluyor değil mi? İnşallah sen de diğer bebeğinde daha çok izin kullanma şansı elde edersin;)

Bebeğim 3 gündür kakasını yapmıyordu. Bugün sabah öğle akşam yaptı katı değil normaldi ama akşam yaptığımda kan gördüm. Bu durumla karşılaşan var mı? Doktoruna ulaşmıyorum, ne yapacağımı şaşırdım. Ateşi huysuzluğu yok.

anal fissür olabilir çok muydu kan?

gwerçekten mi :) hemen ileteyim ona :) Sanırım seminer zamanı ayrıldığı için +5 hafta ekletme şansı buluyor değil mi? İnşallah sen de diğer bebeğinde daha çok izin kullanma şansı elde edersin:KK66:
Aynen canim;) inşallah bakicaz artikin o günlere bi çıkarsak :-)

Bebeğim 3 gündür kakasını yapmıyordu. Bugün sabah öğle akşam yaptı katı değil normaldi ama akşam yaptığımda kan gördüm. Bu durumla karşılaşan var mı? Doktoruna ulaşmıyorum, ne yapacağımı şaşırdım. Ateşi huysuzluğu yok.
Allah korusun kakasini yaparken catlak olusmus olabilir zorlanmadan.Kilcal damar kanamasi gibi onemsiz olabilir bir de bazen sut fazlaligi gibi durumlarda onsutu cok icen cocuklarda yesil kopuklu kanli kaka olabilirmis.Imsallah onemli bisey degildir.

Allah korusun kakasini yaparken catlak olusmus olabilir zorlanmadan.Kilcal damar kanamasi gibi onemsiz olabilir bir de bazen sut fazlaligi gibi durumlarda onsutu cok icen cocuklarda yesil kopuklu kanli kaka olabilirmis.Imsallah onemli bisey degildir.
Birşey var mı diye gözle baktım ama yoktu. Zorlanmadan dolayı değil gibi sanırım. Amin inşallah önemli değildir. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.

Kizlar selam bizim oğlan 19eylul dogumlu sukur iyiyiz aguouyoruz oyuncaklarini tutuyor tabi uzun surwli değil fare cingiragi var onu gosterdikmi mest oluyor.bende fisher pricedan yagmur ormani oyun parki almistim ona yatiriyorum bi sure oynuyor tabi sikilinca igggglamaya basliyor. Kizlar bebek yastiggi kullananlar varmi tavsiyelerinizi bekliyorum bizzimkide sirtistu yatmayi seviyo biraz kafasi duzlesir gibi oldu simdi zorlada olsa yan yatirmaya calisiyorum babasi internetten oetasi oyuk ortapedik yastık aldi hemen pipirikli oda ufak bisey bide 80lira vermis ama gece yatmasi icin degil butik bebede othellonun kaz tüyü yastigi indirimde alsammi kararsiz kaldim.onerilerinizi bekliyorum. Bol saglikli gunler rabbim butun bebislere sifa versin
Canım kaz tüyü yastik alerji yapabilir hemde çok yumuşak olur yinede sen bilirsin..

Kızlar mama süt tartışması çok uzadı bence. Herkesin anneligi sütü maması kendini bebisini ilgilendirir. Ama şu bi gerçek ki anne sütü almak her bebeğin HAKKIDIR. Tabi ki şartlar elverdikce. Ayrıca biz önceden vardık falan yazmış bazi arkadaşlar. Ben de yeni yazmaya başladım. Napıyım yani yazmiyim mi hamileyken yazmaya başlamadım diye?
Bak canım çok uzadı diyorsun sonra araya her bebeğin hakkıdır diye laf sokuyosun. Sonra tartışma devam ediyo.

İnek sütü alerjisinin belirtlerindendir kanlı dışkı. Bi araştır istersen.

Bak canım çok uzadı diyorsun sonra araya her bebeğin hakkıdır diye laf sokuyosun. Sonra tartışma devam ediyo.
Canim laf sokmadim ben bugun hastanede okudum sağlık Bakanlığının hazırladığı posterde. Ve haklı buldum. Burda da okuduğum bütün arkadaşlarımin süt veremeseler bile bunun için nası üzülüp cabaladiklarini hatırladım. Tartışma hiç sevmem. Hepimiz iyi anne olmaya çabalıyoruz. Tek derdimiz yavrularimiz. Bizi bir araya getiren de bu.

canım benimk, 5,500 çıktı. Mamayı artırınca sütüün azalmasından çok korkuyorum.
canım bebeğin doğum kilosu da önemli. Benim bebiş tam 3 kilo dogdu. ilk ay 1200 gr felan almıştı sonraki aylarda düştü. Doktor ilk 3 ay 750 gr almış ve bundan sonraki 3 ayda en az 500 gr alması yeterli dedi. Seninkinin kilosuda fena degil sonuçta. benim kızımla da aralarında 2 hafta kadar var ve hemen hemen aynı kiloda. Elinden geldiğince önce iyice emzir snra doymazsa mama takviyesi yapasın. Umarım sutun de azalmaz canım sen sakın moralini bozma. Bende yakında işe başlayacagım benimde sutumun azalmasından korkuyorum. Şuanda zar zor yetiyor. Bu Arada sağlık ocagında 4. ay için bir ilaç veriliyormuş demir ilacı sanırım. Doktor 5. ayda ek gıda ile birlikte başlayacagımızı söyledi. Canım sut için rezene tane kimyon ve anasonu karıştırıp içmeni tavsiye ederim. Birde Milk tea ve humana gibi sut artttırıcı şeyler var ben surekli onlarda içiyorum.

canım doktor bana özellikle sormuştu kan olursa hastaneye getir diye. Bir doktora götür bence.

Zaten keyfi mama verenlerden bahsetmiyoruz.
Ve mamavermek sandıgın kadar kolay birşey değil. Benim sütüm yok mesela mama veriyorum. Öyle 4 saat taş gibi olma durumu asla yok. Her 3 saatte açlık krizine giriyo. Ve o krize girmesin diye her 2,5 saatte bir mama suyu ısıtıp, mama yapıp, ılıtıp, yedirip, biberon steril ediyorum. Mama bi rahatlık değil kesinlikle..
Kimsenin fedakarlığınıda bu şekilde ölçemeyiz.
bence de mama kolaylık değil. memeyi açıp vermek varken mama hazırlamanın biberon steril etmenin neresi kolay. mamanın yol açtığı kabızlık sorununa girmiyorum bile. her anne ister sütü bol olsun bebek iştahla emsin normal kilo alsın. ama her anne bu kadar şanslı değil malesef.

bence de mama kolaylık değil. memeyi açıp vermek varken mama hazırlamanın biberon steril etmenin neresi kolay. mamanın yol açtığı kabızlık sorununa girmiyorum bile. her anne ister sütü bol olsun bebek iştahla emsin normal kilo alsın. ama her anne bu kadar şanslı değil malesef.
Nursencim durumu çok guzel ozetlemişsin :) Kelimesi kelimesine katılıyorum.

Merhaba arkadaşlar. Soruyu arkadaşım için soruyorum çünkü çok dertli bu konuda. Eminim aynı konuyu merak edenler vardır. 32.haftası ağustos başlarına denk geliyor. O zaman iş görebilir raporu alacak. Kendisi öğretmen ve 4 Eylül 2015'te 37.haftasına girmiş olacak ve doğum iznine ayrılacak kısmetse. Bu durumda doğumdan sonraki iznine +5 hafta ekletebilir mi?
ben 8 eylülde 37+5 olarak doğum yaptım. hem doğum öncesinden beş haftam hem de erken doğum diye iki haftam eklendi. 8+5+2 hafta izin kullandım yani.

kızlar geçen hafta bugün arkadaşlarla görüştük ve hemen errtesi gün arkadaşım beni aradı. oğlunda su çiçeği döküntüleri başlamış. şok olduk diyebilirim. çünkü tüm akşam beraberdik. ben ve eşim su çiçeği geçirmemişiz. doktorumuz bekleyip göreceğiz dedi. anne su çiçeği geçirmiş olsa muhtemelen bebek korunur ve geçirmezdi dedi :( ama şimdi aile boyu su çiçeği kuluçka döneminde olabiliriz. 10-12 günmüş bu süre. bir hafta oldu bugün. kendimizi geçtik ama inşallah bebeğim ağır geçirmez. destek tedavisi başlarız dedi doktor. napıcaz bilmiyorum. çarşamba günü dört ay kontrolümüz var. o güne kadar belli olur muhtemelen.

kızlar geçen hafta bugün arkadaşlarla görüştük ve hemen errtesi gün arkadaşım beni aradı. oğlunda su çiçeği döküntüleri başlamış. şok olduk diyebilirim. çünkü tüm akşam beraberdik. ben ve eşim su çiçeği geçirmemişiz. doktorumuz bekleyip göreceğiz dedi. anne su çiçeği geçirmiş olsa muhtemelen bebek korunur ve geçirmezdi dedi :KK43: ama şimdi aile boyu su çiçeği kuluçka döneminde olabiliriz. 10-12 günmüş bu süre. bir hafta oldu bugün. kendimizi geçtik ama inşallah bebeğim ağır geçirmez. destek tedavisi başlarız dedi doktor. napıcaz bilmiyorum. çarşamba günü dört ay kontrolümüz var. o güne kadar belli olur muhtemelen.
Canım bildiğim kadarıyla senin sütundeki antikorlar bebisini koruyacak sen su çiçeği geçirdiğin için. Inşallah bişi olmicak;)

Selamlar hanimlar benim bebegim 4 sylik oldu cok istahsiz bir bebek zorla yediriyorum hem mama hem meme aliyor yani ikisinide zorla aliyor ayni durumu yasiyan varmi cok uzuluyorum mama yedirmek kabusa donustu bizim icin ilk aylar cok az kilo aldi :-(

Back
X