teşekkürler =) 1 çay kaşığı yetti ama bu sefer de başka sorunlar çıktı oyy oy

taş gibi çok güzel yoğurdum oldu ama mayam ekşi olduğundan epekşi bi yoğurdum oldu tabiki yemedi bebişim, ben de evde maya yapımı araştırdım nohut ve süt ile yapılan, onu yaptım ve mayaladım 3. mayalanmayı dün gece yaptım o da çok tatlı ama hem biraz sulu kaldı hem de makinem plastik kokusu yapıyor sinir oldum

ama pes etmedim denemeye devam =)
CAnın plastik kokusu yapıyor dediğin makine hangisi. Ben de almayı düşünüyorum da.
teşekkür ederim, kutu sütle değil de günlük pastörize sütle yapıyorum çünkü hergün taze süt bulabilmem imkansız bulunduğum yerde. bir küçük kaba yaptım dediğin gibi mayam yeni olduğu için muhtemelen sulu oldu, sonra makineye geçtim çünkü kaloriferleri kapattık biz havalar iyi bebişi de çok sıcağa alıştırmıyorum diye. makinede yapınca da plastik kokusu minik kapların üst kısmına siniyor, ağzı sıkıca kapanabilen minik kavanozlardan alıp denicem bir de bakalım bir şekilde yapıcam bu işi =) bir de mayayı yeni oluşturduğum için çok süt gibi tadıyor sanırım o da bir kaç mayalamadan sonra artık yoğurt gibi tatmaya başlayacak inşallah en azından ben öyle umuyorum