- 1 Ağustos 2012
- 874
- 145
- 333
Canim.bebegin buyudukce daha cok ihtiyaci olcaktir yetmemeye baslamistir.
Bendede oyle ben ek olarak sma veriyorum..
her aranmanında illa acıkma olmadığını söyledi doktorumuz ve bu mama konusunda aynen şöyle dedi : "Emziricem,sağıp vericem..hâlâ aranıyor ağlıyor uyumuyorsa o zaman mama vericem" böyle dedi ve biz ek olarak doymadığında mama veriyoruz..
Benimki de oyle baya baya gitti basta sakir sakir olan sutum simdi damla damla geliyo ve cocugum doymuyo diye dusunuyorum zaten bi turlu iykuya dalamiyo. Mama vermek istemedim cok direndim daha cok kucuk ama yapcak bisey yok. 2-3 kere vermek zorunda kaldim ve deliksiz uyuyo mama alinca. Ben hipp mama aldim onu verdim. Bu mamayla ilgili bilgisi olan var mi? Ben nolur nolmaz bigun yetmezse sutum diye almistim dr a sormadan onu vermek zorunda kaldim..
Ben bu süt olayını çözemedim gitti..Ben az diyorum hemşiremiz az olsa bu çocuk böyle kilo alırmı diyor biraz daha bekle hemen mama verme diyor.birkaç gün içerisinde doktora gidip bu konuyu soracağım mutlaka.Bu arada doktorumuz ilk başta eğer sütün olmazsa sma ver demişti..caglaayaz canım memnunmusun acaba gaz olayı falan olmuyor değilmi ? Pufpuff sen hangi mamayı kullanıosun canım ?
Bebegin kac kilo almis cnm benimki 1 aylik 1200 gr almis 4700 olmusuz masallah yavruma doktor iyi almis dedi anne sütü veriyorum sadece 2 kez mama verdim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Arkadaslar ben daha hicbir seyi tek basima yapmadim. Su ana kadar yani 20 gundur sadece bebegime bakiyorum. Ya ona ragmen hergun dus aliyorum bi tek orda sacimi tariyorum. Kendime bakiyorum diyebilcem tek sey sadece dus almak hergun. Makyaji guzel giyinmeyi saclarimi fonlemeyi veya biseyler yapmayi unuttum. Gecen gun aynaya baktim ben bitmisim yahu. Neydiim ne oldum dedim kendime. Disari cikarken salimi utulemeden hayatta cikmazdim dunya yansa.. Simdiye kdr 2 kere utusuz ciktim vay anam vay.. Ne zaman eski halimize doncez.. Arabayla tek basima disari ne zaman cikacam ? Ne zaman cesaret edicem o arka koltuktayken yalniz trafige cikmaya? Ev islerime ne zaman baslayabilcem?
Maşallah canım benimki 3800 doğdu 5 günlükken 3500'e düşmüştü.1 aylıkkende 5270 gr.dı.şu an 48 günlüğüz sanırım 6 kg civarı kilomuz.bende sadece anne sütü veriyorum hiç mama vermedim daha..
Canim.biz memnunuz sma danBen bu süt olayını çözemedim gitti..Ben az diyorum hemşiremiz az olsa bu çocuk böyle kilo alırmı diyor biraz daha bekle hemen mama verme diyor.birkaç gün içerisinde doktora gidip bu konuyu soracağım mutlaka.Bu arada doktorumuz ilk başta eğer sütün olmazsa sma ver demişti..caglaayaz canım memnunmusun acaba gaz olayı falan olmuyor değilmi ? Pufpuff sen hangi mamayı kullanıosun canım ?
Masallah cnm bizde 3650 dogduk 3470 ciktik hastahaneden ilk zamanlar veriyorlar ztn ama kilosu cok iyi bebeginin hic mama verme sonra gaz sorunu olucak sonucta her mamada katki maddesi var en dogali anne sutu sutunde yetiyor gibi gözüküyor yinede sen bilirsin tabi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canim.biz memnunuz sma dan
Bizede onu onerdiler anne sutune en yakin mama diye.hakikaten yavan bi tadi var:)
Gaz olayi cok sukur cok fazla olmuyor.
Valla verme diyorlar ama bazilari belki hakli olabilirler ama bazen cocuk emiyor doymuyor agliyor uyumuyor mama verince karni doyiyorki uykuya daliyor mecbur veriyoruz canim biz gunde bindefaydi.gunde bazen iki bazen uc oldu simdi bi ogunde bazen 50 cc bazen 60 felan
arkadaşlar bir şey soracağım sizlere...
acaba bebişlerin uyku durumu nasıl?
benim oğlan yarın 40. günü olacak akşam 10 buçukda uyuyor sabah 6 ya kadar...sonra bire kadar uyumuyor 15 dakkalık dalıyor bir ya da iki kez... öğleden sonra da 1 saat uyuyor. dediğim gibi akşama kadar da birkaç kez yarım saat dalıyor(uyku denirmi bilmem)kırkından sonra düzene girer derler ama ben çok yoruluyorum açıkçası ev yemek büyük oğlum derken...bir tek ben mi böyleyim sizler nasılsınız?
Cok mu duygusallastim ben yaa.. yazdiklarin aglatti beni
Gunlerdir agliyorum ama hic aglamamis gibi doluyum. Bagira cagira salya sümük aglasam rahatlayacagim sanki..
Isyan etmiyorum ama.. binlerce kez şükürler olsun. Rabbim dermansiz dert vermesin. Cok daha zor durumda olan bebekleri görüyorum, sifa diliyorum Allahtan hepsine..
Canim senin bebek niye kuvozde.. prematüre mi?
Cok ozur dilerim simdi farkettim minik dogmus seninki. Aptallastim iyice robot gibiyim beynim durmus sanki. Sadece mecburi gorevlerimi yerine getiriyorum bilincli, sonrasini hatirlayamiyorum bile..
Seninkide iyilesecek annesi.. Dedigin gibi Rabbim omur bictikten sonra gececek bu gunler buyuyecekler bize gülücükler atacaklar.. Vadesi dolmussa nice gencler yitiriyorlar yasamlarini pisipisine.. Allahim acilarini gostermesin.
Ben bu süt olayını çözemedim gitti..Ben az diyorum hemşiremiz az olsa bu çocuk böyle kilo alırmı diyor biraz daha bekle hemen mama verme diyor.birkaç gün içerisinde doktora gidip bu konuyu soracağım mutlaka.Bu arada doktorumuz ilk başta eğer sütün olmazsa sma ver demişti..caglaayaz canım memnunmusun acaba gaz olayı falan olmuyor değilmi ? Pufpuff sen hangi mamayı kullanıosun canım ?
Cok mu duygusallastim ben yaa.. yazdiklarin aglatti beni
Gunlerdir agliyorum ama hic aglamamis gibi doluyum. Bagira cagira salya sümük aglasam rahatlayacagim sanki..
Isyan etmiyorum ama.. binlerce kez şükürler olsun. Rabbim dermansiz dert vermesin. Cok daha zor durumda olan bebekleri görüyorum, sifa diliyorum Allahtan hepsine..
Canim senin bebek niye kuvozde.. prematüre mi?
Cok ozur dilerim simdi farkettim minik dogmus seninki. Aptallastim iyice robot gibiyim beynim durmus sanki. Sadece mecburi gorevlerimi yerine getiriyorum bilincli, sonrasini hatirlayamiyorum bile..
Seninkide iyilesecek annesi.. Dedigin gibi Rabbim omur bictikten sonra gececek bu gunler buyuyecekler bize gülücükler atacaklar.. Vadesi dolmussa nice gencler yitiriyorlar yasamlarini pisipisine.. Allahim acilarini gostermesin.
Canım hangi gaz damlasını kullanıyorsunuz.ayy canım gaz sorunumuz maalesef zaten varıkınmaktan bir hal oluyor yavrum Allah'tan beceriyor da bol bol çıkarıyor gazını..Çok fazla ağlamıyorda ama mosmor oluyor resmen..Bazı geceler sabaha kadar neredeyse yarım saatte bir ıkınıyor.Gaz çıkarıyor ama kakasını yapmadan rahat edemiyor.Gaz damlası kullanıyoruz..Ağlamadığına göre çok acı çekmiyor diye düşünüyorum ya da çok dayanıklı benim miniğim
akşam 10.30'dan sabah 6'ya dek uyuyor mu neeeee 😳 oooy ne diyon sen 😬 maşallah..ama canım bu süre çok uzun hiç uyandırıp emzirme yada süt verme yapmıyor musun?bize doktor 1 aylık kontrolde 3 saatte bir doyur kuralını daha yeni 4 saatte bire çıkardı..sen 8 saatten bahsediyorsun 😳
canım allah yardımcın olsun, Allah sıfa versın , işallahh en kısa surede kuzun cıkar hastanedende yuzunuz aılecek guler işallahhKizlar bebegim 100 gr vermis 3 gunde. Aglarken hic sesi cikmiyor yavrumun, cok kisilmis sesi içim parcalaniyor resmen. Iki gündür eve hic gitmemistim her emzirme saatinde yavrumun yaninda olabileyim diye bugun dus almak icin gittim, evdeki bebegim (3bucuk yasindaki kizim) ne yemek yiyor dogru düzgün ne banyo ettirmelerine izin vermis saclar daginik tirnaklar kirli.. normalde de cok zayifti zaten. Onu oyle gorunce iyice perisan oldum
Kendimi unuttum ama daha 3 gunde cok yorgun düştüm her yanim ağrıyor uykusuz kalıyorum. Belimden rahatsizdim zaten biliyorsunuz, agrimaya basladi yine..
Esim deseniz benden cok agliyor, bir yandan calisiyor...
Herseye ragmen bugun bebegimi bir tik daha iyi gördüm ve cok sevindim.
En az bir hafta kaliyorlarmis antibiyotik tedavisi alan bebekler. Bebegin durumuna gore de bu sure uzayabiliyormus.
Dua bekliyorum kizlar insallah bebegim iyi olur. Rabbim hic yasamamisa çevirir. Gule oynaya cikariz burdan
arkadaşlar bir şey soracağım sizlere...
acaba bebişlerin uyku durumu nasıl?
benim oğlan yarın 40. günü olacak akşam 10 buçukda uyuyor sabah 6 ya kadar...sonra bire kadar uyumuyor 15 dakkalık dalıyor bir ya da iki kez... öğleden sonra da 1 saat uyuyor. dediğim gibi akşama kadar da birkaç kez yarım saat dalıyor(uyku denirmi bilmem)kırkından sonra düzene girer derler ama ben çok yoruluyorum açıkçası ev yemek büyük oğlum derken...bir tek ben mi böyleyim sizler nasılsınız?
Ya kızlar ben hiçbir şeye yetisemiyorum banyo yapmak bile lüks oldu benim için tekim ve yetisemiyorum kendime hic vakit ayiramiyorum iftari bile zar zor yetistiriyorum ben mi abartılı yaşıyorum bu süreci yoksa sizde mi böylesiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?