2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

ben Efe doğdu,1 hafta güç bela gözümden yaşlar aka aka ve o korkmasın diye kendimi sıka sıka emzirdim..daha doğrusu eziyet çektim ama sonra pes ettim..zaten canım çok tatlıdır ve hassastır tenim hemen acıyor göğüslerim..yara oldu çatladı falan..kısacası o gün bugündür ben hep sağıyorum..artık öyle alıştım ki hatta,otomatiğe bağladım 3-4 saatte bir sağıyorum..ben artık emziremeyeceğim o kesin 😳 umudum kalmadı..çünkü hep başa dönüyo,düzenli emmeye başlasa o dayanılmaz acılarda geri gelecek..emzirmeyi bırakma zamanla geçer diyolar ama geçeceği yok..neyse 2 ay oldu zaten 4 ay daha böyle gitsin,sonra ek gıdalara geçilcek zaten..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bn de aynı durumdayım canım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İncir kürü sütünü mü çoğalttı :) ne güzel nasıl yapıyorsun peki onu ? Tarifini verirmisin Gerçi fırsat bulursam internetten bakarım ama fırsat bulursam iste.. :) düzenli sağarsak bitmez bence ben de iki ya da üç saatte bir sagıyorum üç saatte bir sagdigimda 80 geliyor bazen o kadar bile degil. Iki saatte bir sagdigimda ise 50 55 bazen 60. Degisiyor. Bir de canim soyle bir sey var bebegin kilosu carpi 150 bebegin gunluk sut ihtiyacidir. Atiyorum bebek 4 kilo ise 4 * 150=600 ml bebeginin sut ihtiyaci. Benim sutum kendi bebegim icin yeterli ama lara o kadar istahli bir bebek ki her zaman daha fazka yemek istiyor ben de gunde 60 120 ml arasi mama takviyesi yapiyorum. Aptamil conformil veriyorum

:*:*:*

napicaz yaa. Ben hala ara ara hep emzirmeye calisiyorum.pes etmem de heralde kendimi biliyorum. Ilk gunlerde ne guzel emerdi. Bizimki hep cevre faktorunden dolayi biberona dondu. Kayinvalidem anneannem falan bizde kaldilar ilk 40 gun yardimci olmak icin. Soyledikleri laflar hep moral bozucu seyler oldu maalesef . Bilemediler hic nasil konusacaklarini. Herneyse olan oldu artik ama nasil diyim herseyin en iyisini aldik aman bebek memeden uzaklasmasin diye medela calma biberon en iyisi oymus yok ameda sut pompasi daha neler neler. Ama yine de emzirmek icin gogsume aldigimda cogu zaman agliyor biberonu istiyor. Artik agzini gogsume dogru degil de yukari dogru aciyor biberon gelsin diye cok nadir guzel guzel emiyor.. doktor hemsire hep emzir ac olunca bak nasil emecek diyorlar ama ben onun oyle icini ceke ceke aglamasina sinirlenmesine cirpinmasina 1 dakika bile dayanamiyor her seferinde kendimi sagma makinasiyla buluyorum . Oyle iste..

Peki senin ne kadar geliyor sutun uc saatte bir canim ? Bu arada goguslerindeki yaralar icin her sagmadan ya da emzirmeden sonra lanolin krem ya da karbonatli su sur bir sure sonra goguslerinin acimadigini ve yara olmadigini goreceksin canim

nasıl bir diyet acaba ??? Şahsen süt azalmayacak bilsem hemen başlıcam bende.. Hatta haftaya kontrolüm var sorcam doktora..

Canim ben 2 yil once diyetisyene gitmistim onun vedigi bi beslenme programi bu, 9 kilo vermistim o zaman hatta esim de 20 kilo vermisti, ne zaman kilom artsa hemen bunu uygulayip veriyodum bikac kiloyu. Simdi de deniyorum eger sutum azalmazsa buraya da yazarim listeyi

Canim seni çokiyi anliyorum ben de bu durumu yasadim ve cçokarastirdim laktasyon krizi deniyor buna ve bebeğin ihtiyacı arttigi iiçin oluyormuş ne zaman isterse emzir bebeğini sütun emdikçe artacak ve bebegin doymaya başlayacak emzirme aralari da gitgide acilacak 8-10 gun sürüyor bu durum budurumda yapilacak en bbüyük hata doymuyo deyip mama vermek çünkü bebek mamayla doyunca emme ihtiyacı duymuyor ve sut doğal olarak azaliyor sana sabirlar dili yorum biraz sabret sonuçta rahat edersin inşallah ben gogsum çok fena yara olduğu halde pes etmedim 3-4 saat kesintisiz emzirdigimi bilirim ama eninde sonunda doğup uyuyor yani şimdi daha seyrek emiyo akşamlari sütunazalmasi da çok normal ggünün yorgunlugu sokuyor üstümüze suyu akşam daha fazla içmeye çalis ve aç kalmamaya çalis boşver kilolari salla gitsin

Sağol cnm yeter ki sütüm olsunda kilolar onemli degil hic insallah desigin gibi gecicidir bu süre tamamen keailir diye endiseleniyorum umarim eski bol bol akan haline donerim :)

Kizlar bir de bebek mevludu yapan var mi aranizda. Biz eylulun ortasi ya da ekimin basinda yapicaz. Cok şık bir kiyafet almam lazim. Siz mevlut yapanlar hangi magazadan alisveris yaptiniz. Istanbul avrupa yakasinda oturuyorum. Starcity awm de forewer new diye bir magaza var cogu zaman cok hos seyler oluyor orda. Oraya bir bakicam baska nerelere bakabilirim .

Ayrica evin dis kapisina suslu yazi alcm '' Lara'nin Mevludune Hosgeldiniz. '' diye. Laranin odasinin kapisini da susluycm odasina pembe beyaz balonlar sisiricez kucuk boy olanlardan. Lara zaten suslenecek bir de gelen misafirlere dagitmak icin bebek sekerleri falan bakicam birkac cesit . Baska neler yapabiliriiim

Serbet bardaklarini susleyebilirsin onun icin tül satiliyor aklima baska gelmiyor sen dusunmussun ztn hepsini :)

Bende daha yapamadim ama bunlara ek olarak fikirlerim hazir :) bebek suslemesi icin kek standlari var uzerine kucuk kekler koyucam. Suslu serbet bardaklarim ve suslu tepsim var. Ikeanin beyaz saksilarindan 2 tane aldim ustune simli kalpli cubuklar taktim hosgeldin .... yazdim. Bebek sekerimiz var puset seklinde ve puset seklinde sunumunuda puset seklinde sepetle yapiyoruz. Pasta gibi kopuklerden aldim uzerine sosyete sekeri sapliyorum. Turkuaz beyaz badem sekerlerini susuledigim kocaman bir kadehe koydum ikramlik. Kapi susu zaten tamam. Altin yastigi cok onemli bir detay masaya kucuk bir bebek pikem var incecik tavsanli onu koyacagim. Fofograflar icin cercevemi yapmistim ve tabiki mavi balonlarim var. Bunlarin hepsini hamileyken ve calisirken hazirlayabilmistim. Geriye tek bir sey kaliyor mevlut yapacak adam zaten bir turlu onu organize edemiyorum. Bu arada ben oyle pilavmis pideymis dusunmuyorum. Hos sunumlarla kekler pogacalar meyvalar daha yazlik ikramlar dusunuyorum. Firsatim olsa mesela cuplar susleyip dondurma ikram ederdim baska fikri olan varsa hemen soylesin :)

Birde unutmadan yapmak isteyipte firsat bulamadigim kucuk su siselerini stickerlarla sualemek. Bu arada bizim konseptimiz bebek puseti aklima baska gelirse yazarim canim.

Canım ben cmtsi yapıcam elbisemi kızım beyaz giyecek diye yargıcıdan beyaz dantel bir elbise aldım, yargıcı ipekyol ve forewer new de oluyor zaten o tarz elbiseler. Ben hediye olarak bebek magnetlerimi, ayrıca küçük cam kavanozları doğumda kurdela ile süsleyip içine badem şekeri koymuştum bu sefer de kavanozlara gül lokumu koyup vericem hediyelik. Küçük hediye poşetleri aldım pembe onlara koyup götürsünler hepsini die, birde plastik bardakları da kurdela ile süsledim şerbet veya ayran için. İkramlık et pilav sarma börek ve baklava vericez.

İncir kürü benimde sütümü çoğalttı, ibrahim saraçoğlunun kürü; 8-9 kuru inciri ikiye bölüp tencereye koy üzerine 750 ml kadar su koy ve kaynat çıkan suyuda iki seferde sabah akşam iç. Ayrıca Beyaz üzüm ye bol bol ve dereotu tabiki. Benim bir ara sütüm baya azalmıştı bunlarla arttırdım

Fakat bu saydiklarin farkli farkli kurler ve ayni anda yapmayin diyor. Ayrica bir kuru bir hafta yapiyorsun ara vermek zorundasin ayni kure devam edemiyorsun ama diger kure gecebilirsin.

Mevlut icin cok guzel fikirler gelmiiis <3 daha bir heveslendim simdi yine <3

Evet aynen öyle diyor her hafta ayrı ayrı kürleri yapmak gerekiyor aslında ama ben her gün inciri bir bardakda olsa içip dereotunuda yiyorum tekrar azalmasından çok korktuğum için &#128522;

Aa evet ipekyol magazalarina da bakabilirim cok tesekkur ederim :* belki h&m den de bulabilirim. H&m magazasini cok begeniyorum ama bakicam iste bebek mevludunde giyebilecegim turden biseyler var mi suanda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…