Sağarak bebek doyurmak çok zormus kızlarinsanın yemek yemeye bile zamanı kalmıyor aslında göğüslerimde meme uçlarımda hiç bir sıkıntı yok. Bizimki sadece devamlı ve düzenli süt geldiğini anladığı için biberon istiyor . Bazen de çok güzel emiyor :) ama çok nadir . Keske hep emse.. bebeğim daha iki aylık ama su sağma olaylarından çok yoruldum ve üzgünüm sevgili anneler. Çok var mı benim gibi sağarak besleyenler acaba.. ve sonra emmeye dönen olur mu acaba..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım sevindim bu cihazı kullanan birilerini bulduğuma. Biz de en iyisi bu diye aldık ama ben bir türlü anlayamadım bu cihazı yaa. Iki tane düğmesi var hiç kademe bile koymamıslar üstlerine. Ikisini birden mi en sona getiriyorsun. Kullanma kılavuzunda süt fıskırmaya basladığında hızı azaltın süt kesilince çoğaltın diyordu. Sanırım sen iki dakika boyunca arttırıyorsun sonra aynı ayarda devam ediyorsun sağma islemi bitene kadar. Senden ne kadar süt çıkarıyor bi sağısta ? Göğüslerini tam bosalttığından emin oluyor musun ve de kaç saatte bir sağıyorsun ? Ve bebeğin kaç günlük canım
Bu arada pufpuff a soralim onda durum nedir diye. Cunku o en bastan beri hep sagiyor ve sutu daha bol. Mesela pufpuff senden 24 saatte kac cc geliyor ve nasil sagiyorsun
Oglusumda enerji patlaması var bir neşe bir neşe kıpır kipiriz şuan
Bn de aynı durumdayım canımSağarak bebek doyurmak çok zormus kızlarinsanın yemek yemeye bile zamanı kalmıyor aslında göğüslerimde meme uçlarımda hiç bir sıkıntı yok. Bizimki sadece devamlı ve düzenli süt geldiğini anladığı için biberon istiyor . Bazen de çok güzel emiyor :) ama çok nadir . Keske hep emse.. bebeğim daha iki aylık ama su sağma olaylarından çok yoruldum ve üzgünüm sevgili anneler. Çok var mı benim gibi sağarak besleyenler acaba.. ve sonra emmeye dönen olur mu acaba..
Maşallah canım.bizde o saatlerde uyanık oluyoz genelde
ben Efe doğdu,1 hafta güç bela gözümden yaşlar aka aka ve o korkmasın diye kendimi sıka sıka emzirdim..daha doğrusu eziyet çektim ama sonra pes ettim..zaten canım çok tatlıdır ve hassastır tenim hemen acıyor göğüslerim..yara oldu çatladı falan..kısacası o gün bugündür ben hep sağıyorum..artık öyle alıştım ki hatta,otomatiğe bağladım 3-4 saatte bir sağıyorum..ben artık emziremeyeceğim o kesin 😳 umudum kalmadı..çünkü hep başa dönüyo,düzenli emmeye başlasa o dayanılmaz acılarda geri gelecek..emzirmeyi bırakma zamanla geçer diyolar ama geçeceği yok..neyse 2 ay oldu zaten 4 ay daha böyle gitsin,sonra ek gıdalara geçilcek zaten..
nasıl bir diyet acaba ??? Şahsen süt azalmayacak bilsem hemen başlıcam bende.. Hatta haftaya kontrolüm var sorcam doktora..
Kizlar ya napicagimi sasirdim biz 1 hafta sonra 2 aylik olucaz ama artik oglumu doyuramiyorum cok sik emiyor sut kalmiyor gogsumde aksamlarida elini yaliyip duruyor doymuyormu anlamiyorum gunde 7 kez kaka yapiyordur ama emzirsem hep emmek istiyor napicami bilemedim
Canim seni çokiyi anliyorum ben de bu durumu yasadim ve cçokarastirdim laktasyon krizi deniyor buna ve bebeğin ihtiyacı arttigi iiçin oluyormuş ne zaman isterse emzir bebeğini sütun emdikçe artacak ve bebegin doymaya başlayacak emzirme aralari da gitgide acilacak 8-10 gun sürüyor bu durum budurumda yapilacak en bbüyük hata doymuyo deyip mama vermek çünkü bebek mamayla doyunca emme ihtiyacı duymuyor ve sut doğal olarak azaliyor sana sabirlar dili yorum biraz sabret sonuçta rahat edersin inşallah ben gogsum çok fena yara olduğu halde pes etmedim 3-4 saat kesintisiz emzirdigimi bilirim ama eninde sonunda doğup uyuyor yani şimdi daha seyrek emiyo akşamlari sütunazalmasi da çok normal ggünün yorgunlugu sokuyor üstümüze suyu akşam daha fazla içmeye çalis ve aç kalmamaya çalis boşver kilolari salla gitsin
Kizlar bir de bebek mevludu yapan var mi aranizda. Biz eylulun ortasi ya da ekimin basinda yapicaz. Cok şık bir kiyafet almam lazim. Siz mevlut yapanlar hangi magazadan alisveris yaptiniz. Istanbul avrupa yakasinda oturuyorum. Starcity awm de forewer new diye bir magaza var cogu zaman cok hos seyler oluyor orda. Oraya bir bakicam baska nerelere bakabilirim .
Ayrica evin dis kapisina suslu yazi alcm '' Lara'nin Mevludune Hosgeldiniz. '' diye. Laranin odasinin kapisini da susluycm odasina pembe beyaz balonlar sisiricez kucuk boy olanlardan. Lara zaten suslenecekbir de gelen misafirlere dagitmak icin bebek sekerleri falan bakicam birkac cesit . Baska neler yapabiliriiim
Kizlar bir de bebek mevludu yapan var mi aranizda. Biz eylulun ortasi ya da ekimin basinda yapicaz. Cok şık bir kiyafet almam lazim. Siz mevlut yapanlar hangi magazadan alisveris yaptiniz. Istanbul avrupa yakasinda oturuyorum. Starcity awm de forewer new diye bir magaza var cogu zaman cok hos seyler oluyor orda. Oraya bir bakicam baska nerelere bakabilirim .
Ayrica evin dis kapisina suslu yazi alcm '' Lara'nin Mevludune Hosgeldiniz. '' diye. Laranin odasinin kapisini da susluycm odasina pembe beyaz balonlar sisiricez kucuk boy olanlardan. Lara zaten suslenecekbir de gelen misafirlere dagitmak icin bebek sekerleri falan bakicam birkac cesit . Baska neler yapabiliriiim
İncir kürü sütünü mü çoğalttı :) ne güzelnasıl yapıyorsun peki onu ? Tarifini verirmisin Gerçi fırsat bulursam internetten bakarım ama fırsat bulursam iste.. :) düzenli sağarsak bitmez bence ben de iki ya da üç saatte bir sagıyorum üç saatte bir sagdigimda 80 geliyor bazen o kadar bile degil. Iki saatte bir sagdigimda ise 50 55 bazen 60. Degisiyor. Bir de canim soyle bir sey var bebegin kilosu carpi 150 bebegin gunluk sut ihtiyacidir. Atiyorum bebek 4 kilo ise 4 * 150=600 ml bebeginin sut ihtiyaci. Benim sutum kendi bebegim icin yeterli ama lara o kadar istahli bir bebek ki her zaman daha fazka yemek istiyor ben de gunde 60 120 ml arasi mama takviyesi yapiyorum. Aptamil conformil veriyorum
:*:*:*
İncir kürü benimde sütümü çoğalttı, ibrahim saraçoğlunun kürü; 8-9 kuru inciri ikiye bölüp tencereye koy üzerine 750 ml kadar su koy ve kaynat çıkan suyuda iki seferde sabah akşam iç. Ayrıca Beyaz üzüm ye bol bol ve dereotu tabiki. Benim bir ara sütüm baya azalmıştı bunlarla arttırdım
Fakat bu saydiklarin farkli farkli kurler ve ayni anda yapmayin diyor. Ayrica bir kuru bir hafta yapiyorsun ara vermek zorundasin ayni kure devam edemiyorsun ama diger kure gecebilirsin.
Canım ben cmtsi yapıcam elbisemi kızım beyaz giyecek diye yargıcıdan beyaz dantel bir elbise aldım, yargıcı ipekyol ve forewer new de oluyor zaten o tarz elbiseler. Ben hediye olarak bebek magnetlerimi, ayrıca küçük cam kavanozları doğumda kurdela ile süsleyip içine badem şekeri koymuştum bu sefer de kavanozlara gül lokumu koyup vericem hediyelik. Küçük hediye poşetleri aldım pembe onlara koyup götürsünler hepsini die, birde plastik bardakları da kurdela ile süsledim şerbet veya ayran için. İkramlık et pilav sarma börek ve baklava vericez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?