Kizlar benim bebegim emerken savaşıyor sanki. Huzursuz bir sekilde elini ayagini salliyo kıpkırmızı oluyo memeyi defalarca bırakıp tekrar alıyo genzine süt kaciyosizin bebeklerinizde durum ne, neden boyle yapıyorlar acaba??
Kizlar benim bebegim emerken savaşıyor sanki. Huzursuz bir sekilde elini ayagini salliyo kıpkırmızı oluyo memeyi defalarca bırakıp tekrar alıyo genzine süt kaciyosizin bebeklerinizde durum ne, neden boyle yapıyorlar acaba??
Bu belirtilerden sonra hemen çıkmıyor bikaç ay sonra çıkmaya başlıyor dişler. Benim ilk kızım da üç aylıkken salyalandı 7. ayda dişi çıktı.Bacilarim sanirim biz dis cikartiyoruz...
Iki uc haftadir salya akitmaya basladi....
Deli gibi elini beni agzina ne denk gelirse gelsin hemen tadina bakiyor...
Ayrica mukuslu kakada yapiyor...
Ve alt damaginda beyazlik var...
Bunlar dis cikartma belirtisi midir ???
Canım ateş ölçer bozuk olabilirBebegimin atesini olceyim dedm 35.7 cikti kizlar dusuk deglmi bu napcagmi bilemedm normalde vuct isisi 36.4 olurdu neden duserki
Kızlar kızımın burnu tıkalı... Sürekli uyanıyor ve zor nefes alıyor. Sizlerinde başına geldi mi ? Ne yapabilirim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benim kizimda oyle yapiyo nedn yapiyo bende anlamis degilim kolik sancisi oldugu icin.mi oyle yapiyo bilemedim sutumde var acaba doymuyo mu desem bezine bakiyom cisini falan yapiyo gunde 4 5 bez falan rahat degistiriyom. Bu arada 42 gunluk boyle bi durumdan baska oyle olan var mi bide ndn boyle yapiyo anlamis deilim
Kızlar memeyle savaşma kızarma hem emmek isteyip hem emmeme vs. Bunların sebebi GAZBenimde kizim 42 gunluk. Dunku gok gurlemelerinden sonra huyu suyu degisti. O kadar huysuz ki. Tum gece agladi. Ve surekli her şeyi yüksek sesle aglayarak nlatiyor. Kafayi yedik. Benimkide memeyle aavasiyor. Neler oluyor çözemedim deneyimliler uarsim eder.mi
Benim kizimda oyle yapiyo nedn yapiyo bende anlamis degilim kolik sancisi oldugu icin.mi oyle yapiyo bilemedim sutumde var acaba doymuyo mu desem bezine bakiyom cisini falan yapiyo gunde 4 5 bez falan rahat degistiriyom. Bu arada 42 gunluk boyle bi durumdan baska oyle olan var mi bide ndn boyle yapiyo anlamis deilim
Benimde kizim 42 gunluk. Dunku gok gurlemelerinden sonra huyu suyu degisti. O kadar huysuz ki. Tum gece agladi. Ve surekli her şeyi yüksek sesle aglayarak nlatiyor. Kafayi yedik. Benimkide memeyle aavasiyor. Neler oluyor çözemedim deneyimliler uarsim eder.mi
bizde de birebir aynı durum var tam anlattığın gibi..ama bizde böyle olunca sebebi gaz sancısı..zaten sonra ağlamalar krizler başlıyor..
ayhh bızımkısıde yarın, bakalım napcak benım kızım da
rota asısını 2. ayda dıye bılıyorum ben canım, sen ılkını yaptırdın ıkıncısınımı dıyorsun 3. ayda dıe ???
bu arada ben yaptırmıycam sanırım, eskıden bole bır ası yoktu , çocuga cok fazla kımyasal seyler yukklemek ıstemıyorum ama bılmıyorum kıı:44:
bizmde bugündü aşımız. az önce yaptırdık. ateş düşürücü verip gittim çk ağladı yavrumuyudu şimdi.inşallah çıkmaz ateşi
Insallah olmaz canım güzelce atlatirsiniz bu günü
Selam kızlar hayırlı cumalar hepinize.Yazdıklarınızı okudum bir aylık deneyimlerime dayanarak size söyleyebileceklerim şunlar:
İlk önce sütünüzün tazyikli gelip gelmediğini kontrol edin sağarken birkaç delikten fışkırıyorsa bebek fazla sütle başedemediği için memeyle savaşır çünkü yutma refleksleri emme kadar iyi değil zamanla gelişiyor ve bebekler emerken bazen yutkunmayı unutuyor malesef.Durumunuz buysa sütün tazyikli olmasına çözüm yok doktor tavsiyesiyle önce biraz sağıp sonra meme vermeyi denedim fakat işe yaramıyor çünkü meme yapımızla alakalı bu durum.
İkinci durum bebeğinizin burnu tıkalı olabilir nefes alamıyor o yüzden genzine kaçırıyordur.Çözüm serum fizyolojiği 24 saat boyunca kullanabiliyorsunuz açıldıktan sonra.Her emzirme öncesi her iki burun deliğine 2 şer damla damlatın bebeğiniz daha rahat emer.
Üçüncü durum bebeğin gazı vardır özellikle emmeye başladığında dikkat edin kızarıp bozarıp kendini sıkıp alttan cırtlatıyordur kakasını yapıyordur.Çünkü yeni süte yer açması gerekiyor.Çözüm doktor tavsiyesiyle eğer her emzirmede iki göğsü veriyorsanız tek vermeye başlayın.Biliyorsunuz ilk gelen süt düşük kalorili,şekerli ve de gazlı olan kısımdır.Bir memedeki sütü tamamen bitirmeden yani yağlı kısma ulaşmadan diğer memeyi verirseniz bu kısır döngü devam edecektir.Bebek emmek isteyecek ama gazdan ememeyecek ve memeyle sürekli savaş halinde olacaktır.Ağlama krizleri de hiç bitmez.Ben şuan 2 saatte bir bazen 1saat 45 dakikada bir emziriyorum her seferinde bir memeyi veriyorum sık acıkıyorlar böyle tek memeyle ama yapacak bişey yok.en azından bizim gaz sancılarımız baya azaldı 15 gündür.
kesinlikle katılıyorum söyledilerinize
emziriyorum sürekli ağlıyo doymuyor sanırım sağıyorum 100 ile 120cc çıkıyor içince doyuyor nasıl iş anlamadım ayrıca oğlumun emiş gücüde maşallah çok iyi ama yinede emerken doymuyor 3 haziranda doğduk 2930 gr şişi inince 2750 ye düşdük dün 2 ci şımızı olduk 5400 gr olmuşuz
benim günde kaç öğün ve nekaç cc vermem gerekiyor benimkine versem 150 kadar götürüyor valla
gögüs yapısı herkesin farklı galiba ben lanısoh makina ile 5 ci ayarda sağıyorum
Sezeryan ile doğum yapan arkadaşlar sizin de benim gibi her yağmur öncesi ve yağmur yağdığında ameliyatlı yeriniz ağrıyor mu
Sezeryan ile doğum yapan arkadaşlar sizin de benim gibi her yağmur öncesi ve yağmur yağdığında ameliyatlı yeriniz ağrıyor mu
yooo öyle bişey olmuyor bende 😳😳😳😳
ayy ne bılıyım canım aynen, TR gıbı ulkeler resmen kobay durumunda , önce buralarda denenıyor her sey sonra avrupa ulkerıne gıdıyor. gelısmıs ulkelerde bole bır sey yok (zorunlu saglık seylerı harıc ) buyuk ıhtımalle yaptırmıycam benBen gittim rota asini aldim asi olacagi gun almak icin eczaneye biraktim. Babam beni surekli ikna etmeye calisti turkiye asi konusunda oncu ulkelerden devletin yaptirmadigi asiyi yaptirma diye. Kafam o kadar karismistiki az daha aldigim asiyi yaptirmayacaktim sonra mayis annelerinin topigini okurken ordaki bebeklerden birisi rota virusu kapmis ve hastahanede yatiyormud. Bunu okuyunca Allahim sana emanet dedim asiyi yaptirdim.
ayh evet canım aprdon 3. ay yazıyormuss , nasıl olsa yaptırmıycam dıe cok aklımda kalmamıs3 Ayda yapiliyo rota dediler bana saglk ocagnda. asi defterindede 3. Ay ve 5 ay yaziyo istege bagli olarak
bızde ası olduk bugun, cok agladı kızım, ben bır sey vermedım, cok mecbur kalmadıkca ılac vs vermek ıstemıyorum, benımkıde uyuyor sımdı, işallah bugun bır sey olmaz..bizmde bugündü aşımız. az önce yaptırdık. ateş düşürücü verip gittim çk ağladı yavrumuyudu şimdi.inşallah çıkmaz ateşi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?