- 13 Ağustos 2014
- 496
- 831
- 158
benim ikisini de almıyor,süt miktarı ile ilgili değil bizimkisi ama öyle yapıyor ben de hafif uykulu iken veriyorumaynen bende ılk defa duyuyorum.
evet bırıde bana ole dedı, cocugu hep eme eme o parmagı ınce kalmıs. bende ıstemıyorum emmesını.
kı ben emzık bıle vermedım alısmasın dıe ama sımdı nolcak bılmıyorum( hos bazen alıstırmadıgıma pısman olup agıza sıkıstırmaya calıstım ama bu seferde kendı almadı :)
bu arada tek gogsumude emmıyor 2 gundur, az gelen memeden emmıyor, hanı agzına dahı sokmuyor basıyor yaygarayı aglamaya baslıyor, hemen dıger gogsume cevırıyorum onu hemen alıyor, anlamadım nıe bole kı? aynı durumda olan annişler varmı acaba
erken değil mi,bizim de diş yerleri hafif dolgun amaBugün Doktora gittik, benim spiralden problem yokmuş rahim toplanmış iyi yani. Oğlumun huzursuzca elini emmesi de diş yüzündenmiş. Calgel diye bir jel verdi rahatlatması için.
Ilk gün çok ağrımıştı adet sancısı gibi belime ve kasıklarıma vurmuştu biraz da kanama oluyo birkaç gün sonra rahatCanim spiral taktirirlen cok agri oluyo mu?
Yani bu hemen diş çıkaracağı anlamına gelmiyormuş 1 yaşında da çıkarabilir ama damak kaşıntılarının bu ayda başlaması notmalmişerken değil mi,bizim de diş yerleri hafif dolgun ama
ay yerım onuuu, aynı benımkıı , (emzık alması harıc )oda olee basında ılgılenıp konusunca oynayınca duruyorr, sonra baslıyor hemen, bırakıncada eme eme uyuyor, 2 gundur bole , oonceden tum elını yumruk yapıp ksokuyordu normaldı ama sımdı sadece bas parmagını emıyorbenim oğluş emzik alıyor da noluyor...yine de parmağını emmeye çalışıyor sürekli...hem de emziği atıyor parmağı alıyor ağzına ben de elini çıkarıyorum ağzından.. oynuyorum ,konuşuyorum derken yapmıyo..ama yine de unutmuyor tekrar ve tekrar
eg tek gogusle ne kadar nasıl ıdare edebılcez kı, sımdı banyo yaptırdım yıne verıyım dedım ay yok aglıyor hemenn, kapasını bedenını arkaya cevırıyorr dırenıyor, zorla kafasını gogsume bastırıyorum yok yıne aglıyor, hanı memeyı almıyor , alsa az gelıyor dıe ıstemıyor dıycem ama hıc almıyor kıAltıncı ay kinasini bende yeni duyuyorum.
Bugün bi ablam dedi çocuk emzik emmezse parmağını emebilir diye ama ne kadar doğru bilmiyorum.
benimde az gelen memeden emmiyor ve çoğu zaman yaygarayi kopariyor.diger göğsünü verince hemen alıyor ama.
emzıkten sakınırken parmak cıktı, parmak emmesını nasıl engellıycem kı ben, sız ne yapıyorsunuzCanim benim kızımda parmağını emiyor parmağını çıkartıp emzik veriyorum sinirlenip ağlıyor emzigi atıp tekrar parmagini emiyor emzik almıyor zaten maalesef emzik almayan bazı bebekler parmak emiyor
sagmaya basldım tekrar, mastıt olunca bırakmıstım ama yıne baslıyım, fakat benımkı hıc emmıyor kı kafasını dahı koymuyor memeye,Bizim olmuştu, az olan göğsüne zorla o emdikçe artar. A memeyi artırmak için de onu sağ sık sık ki süt üretimi artsın
egg ıkısınıde almıyorsa nasıl beslıyorsunuz, sagıp mı verıyorsunuz gunduzlerı ?? hos benımkı bıberonlada almıyor, kac kere bıberona alıstırıyım dıe sagdım ama hepsını zıyan ettık, almıyor cunku bıberonuda almıyor zıllıbenim ikisini de almıyor,süt miktarı ile ilgili değil bizimkisi ama öyle yapıyor ben de hafif uykulu iken veriyorum
Kizimda çok saçlı doğdu ve hiç midem falanda yanmadi simsiyah ve gür saçlıydi babasının kopyasiydi halada dökülme olmadı tam tersine dahada uzuyor bugün 68 günlük sacinin önü uzadigindan küçük lastik tokalarla bağlıyorum iki tane çok tatlı oluyo
ben korkuyorum taktırmaya, eşim korunuyor. zaten şubatta askere gidecek ne gerek var taktırmaya demi ama :)Ilk gün çok ağrımıştı adet sancısı gibi belime ve kasıklarıma vurmuştu biraz da kanama oluyo birkaç gün sonra rahat
ay yerım onuuu, aynı benımkıı , (emzık alması harıc )oda olee basında ılgılenıp konusunca oynayınca duruyorr, sonra baslıyor hemen, bırakıncada eme eme uyuyor, 2 gundur bole , oonceden tum elını yumruk yapıp ksokuyordu normaldı ama sımdı sadece bas parmagını emıyor
eg tek gogusle ne kadar nasıl ıdare edebılcez kı, sımdı banyo yaptırdım yıne verıyım dedım ay yok aglıyor hemenn, kapasını bedenını arkaya cevırıyorr dırenıyor, zorla kafasını gogsume bastırıyorum yok yıne aglıyor, hanı memeyı almıyor , alsa az gelıyor dıe ıstemıyor dıycem ama hıc almıyor kı
emzıkten sakınırken parmak cıktı, parmak emmesını nasıl engellıycem kı ben, sız ne yapıyorsunuz
sagmaya basldım tekrar, mastıt olunca bırakmıstım ama yıne baslıyım, fakat benımkı hıc emmıyor kı kafasını dahı koymuyor memeye,
Umarım geçicidir bizim de hala bazen kendini geri atıyor memeyi istemiyor işte biraz sabır biraz zorlama çözmeye çalışıyorum ben
Tabii sonraya bırak bence de ama bize artık gerekti korunma konusunda anlaşamadık bir türlü sonunda eşimle kanka olacaktık taktırmasamben korkuyorum taktırmaya, eşim korunuyor. zaten şubatta askere gidecek ne gerek var taktırmaya demi ama :)
spirali nerde taktırıyorz ya doktor mu takıyor bir de ücretli mi oluyor? bu konuda hiç bilgim yok da..Ilk gün çok ağrımıştı adet sancısı gibi belime ve kasıklarıma vurmuştu biraz da kanama oluyo birkaç gün sonra rahat
Canım benim özel sigortam var gebelik ve annelik teminatı %100 karşıladığı için ücretsizdi benimki doğum yaptığım hastanede aynı doktoruma taktırdım ücretleri bilmiyorum o yüzdenspirali nerde taktırıyorz ya doktor mu takıyor bir de ücretli mi oluyor? bu konuda hiç bilgim yok da..
evlendikten sonra birbuçuk ay doğum kontrol hapı kullandım en geç saat onda uyuya kalıyordumTabii sonraya bırak bence de ama bize artık gerekti korunma konusunda anlaşamadık bir türlü sonunda eşimle kanka olacaktık taktırmasam
Ben de hapı bırakmıştım benzer nedenlerle ama eşim insafına da bırakmak istemem sağlığımı, başta ağırıyor ama en temizi spiralmiş :) valla benim eşim bir Jinekolog kadar hakim tüm yöntemlere neticede ucu ona da dokunuyorevlendikten sonra birbuçuk ay doğum kontrol hapı kullandım en geç saat onda uyuya kalıyordumeşim baktı ben sürekli uyuyorum. bıraktırdı ilacı, o korunmaya başladı, benim de işime geldi. hala da o korunuyor. spiralin varlığından da eşimin haberi yok söylemeyi de düşünmüyorum çünkü korkuyorum taktırırken canım yanacak diye
gaz bitiyo diş başlıyo ,anlamadımki ne zaman rahat edecek bu veletYani bu hemen diş çıkaracağı anlamına gelmiyormuş 1 yaşında da çıkarabilir ama damak kaşıntılarının bu ayda başlaması notmalmiş
Bitmeyecek taaa rahme düştüğü andan beri biliyordum, sağlıklı doğacak mı, kilosu boyu gazı dişi ilk adımları, kreşi, okulu, sınavları, sevgilileri, ergen tripleri, üniversite yılları, düğünü, gelin kaprisleri, vs vs hepsini göze aldık da çıktık ya yolagaz bitiyo diş başlıyo ,anlamadımki ne zaman rahat edecek bu velet
bnm doğumum memlektte oldu ama şimdi görev yerimizdeyiz. orada olsaydım keşke dediğin gibi onun yapması daha içime sinerdiCanım benim özel sigortam var gebelik ve annelik teminatı %100 karşıladığı için ücretsizdi benimki doğum yaptığım hastanede aynı doktoruma taktırdım ücretleri bilmiyorum o yüzdenama en güvenilir bilgiyi hamileliğini takip edip doğumunu yaptıran doktordan alabilirsin ve ona taktırmak daha güvenli çünkü senin tüm aşamalarını o bilir
Hımm o zaman bulunduğun ilde iyice bir araştır iyi hijyenik bir yerbnm doğumum memlektte oldu ama şimdi görev yerimizdeyiz. orada olsaydım keşke dediğin gibi onun yapması daha içime sinerdi
Ben ergenin biriyle uğraşıyorum oğlum 13 yaşında sürekli çatışma halindeyiz Allah ömür versin gerçekten zor anne olmak dün alışverişe gittik okul pantolonu alicaz oğlan dart paça istiyor babası o nasıl pantolon öyle bol al diyor eşime dedim bırak gençler öyle giyiyor nasıl istiyorsa öyle alsın arada kalıyor insan biliyorum ki hergün pantolonu giydiginde konuşacak dedirtecek beni en sonunda istediğini aldık aslında o da haklı ben de bir zamanlar annemin benim için aldığı şeyleri beğenmedim hep sinir olarak giyerdimBitmeyecek taaa rahme düştüğü andan beri biliyordum, sağlıklı doğacak mı, kilosu boyu gazı dişi ilk adımları, kreşi, okulu, sınavları, sevgilileri, ergen tripleri, üniversite yılları, düğünü, gelin kaprisleri, vs vs hepsini göze aldık da çıktık ya yola
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?