2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
bizde 3.5 aylik ve yaklasik 2 aydir fitille yapiyoruz 11 gun cok uzun bir sure dayanabiliyor mu bebegin doktor banada 4gunde bir yap dedi ama bizimki 3gun evi yikiyo fitili yapip rahatlayinca melek :) bagirsak diEnleyici surup falanda denedik olmadi bakalim 4.ayda ek gidaya baslicaz (ben mamada kullaniyorum haftada 3 kere falan mamalar daha cok kabiz yaparmis ama doktor o kadardan bisey olmaz dedi)

Saol canım.banada hamilelikte bulaştı.doğumdan sonrada arttı.bu arada senin oğlun delikanlı olmuş masallah demek oturmak istiyo artık.canım ağzı akıyomu yada diş belirtisi varmı

Günaydın canım bende bişeler almadım oğLuma da kızımada.hastalıktan gözümü açamadım.bugünde dinlenirim yarın çıkarım inşallah.

Badem benmde raporum 21 eylulde bitti 22 si is basi gorunuo isyeri onaylio raporu sonra tc nodan ziraate yatiomus para henuz yatmadi benim de ne kdr bisey yatar onu da hic blmiyrm alan oldumu hic ?
Benimki biteli bir ay oldudogum parasini almadim bende nasil aliniyor ki
Ögrendim kızlar 20 ila 45 is gunu icinde nüfus cüzdanınız ile ziraat bank tan çekiyorsunuz tabii once çalıştığınız kurumun onaylamasi gerekiyor
Ne kadar alacağınıza gelince son 3 aylık brüt maaşınız baz alınarak hesaplanıyor %70 ini alıyorsunuz. Bir arkadasım 6500 tl Almus bi arkadasım 4000 Alinan maaşa gore Değişiyor

Bizdede 1buçuk aydır var duphalac vermişti işe yaramadı. İşin tuhafı benim kız budurumdan rahatsız değil sıkıntısı ağlaması olmuyor. Bide çok güzel gaz çıkartıyor. Ben yapmadı diye daha çok sıkıntıya giriyorum .oslew, post: 37134762, member: 223568"]bizde 3.5 aylik ve yaklasik 2 aydir fitille yapiyoruz 11 gun cok uzun bir sure dayanabiliyor mu bebegin doktor banada 4gunde bir yap dedi ama bizimki 3gun evi yikiyo fitili yapip rahatlayinca melek :) bagirsak diEnleyici surup falanda denedik olmadi bakalim 4.ayda ek gidaya baslicaz (ben mamada kullaniyorum haftada 3 kere falan mamalar daha cok kabiz yaparmis ama doktor o kadardan bisey olmaz dedi)[/QUOTE]
Bizdede

Bizdede[/QUOTE]
Vala benimki kiyameti kopariyor umudum ek gidaya kaldi ayin 15inde gitcem doktora bence cok uzun tutma arasini 5gunde bir falan yap doktora soyledinmi 11 gun diye bisey demedimi

Ben aldm canim tulumlar kullanisli olmuyo dye takim aldim sadece

Bizde kaka problemi yok canim gunde iki defa yapiyor ama kilosu normal bence dogum kilosuna gore ne kadar aldgni hesapla benim oglum da 4 aylik ve kilosu 6400 gr.ama 36 haftalik ve 2390 gr doğmuştu 4 ayda 4 kilo almasi güzel dedi dr

Ben de duymustum o markayi canim lcw nin bebek ürünleri kotu ya ya da bana kotuleri denk geldi citcitli badi pijama falan almstm bozuldular bile mothercare de guzel ama burda mağazası yok kanz dan aliyorum ben de biraz pahali ama baska secenegim yok

Ben almıycam canım, babannesi almış.

Benimkide coktan bitti canim ama bir türlü gidip alamadim ben de ogretmenim ne kadarmis ki dogum parasi haberin varmi?

Benimkide coktan bitti canim ama bir türlü gidip alamadim ben de ogretmenim ne kadarmis ki dogum parasi haberin varmi?
Son uc aydır sgk da gözüken brüt maaşın ne kadar biliyor musun canım? Ona göre o uc maaşı topla ortalamasını al once sonra aylık üzerinden %70 ini hesapla 4 le carp alacağın para iste bu :) zor bi matematik işlemi gibi oldu ama :)))dogum parası 4 bin alan arkadasım da 6 bin alan arkadasım da öğretmen Yılları ve aldıkları maaş farklı oldugu icin bu kadar ucret farkediyor arada.

kızlar ya sütüm birden azaldı 2 günde son 2 gündür akşam son uykusunda mama yapıyordum o saate süt kalmadığı için.bugün birden azaldı az önce yine mama yapmak zorunda kaldım daha bu saatte.. birden mi kesilir süt bilen var mı?? bari 1 ay daha emzirseydim yaa

Geçenlerde yazmıştım bebeğime 2 çay kaşığı ölçüsünde elma suyu verdim diye. Elma suyundan sonra 2 gündür kakasını yapmıyor endişilenmem gerekiyor mu acaba?

Oğlum doğduğundan beri 6 tane doktor değiştirdik, tam bir tane iyi doktor bulduk bu seferde randevu almakta sorun yaşıyorum randevu günlük alınıyor sabah 8 de başlıyor randevular 5 dk içinde doluyor.

kızlar doğum paraları ssk lı çalışanlar için. doğumun olduğu tarihten önceki oniki aydaki son üç ay içinde yatan brüt kazançlarınızın toplamının gene son üç aydaki prim gün sayısına bölünmesi ile bulduğunuz rakam sizin prime esas günlük kazancınız kabul ediliyor. bulduğunuz bu rakamı izinli olduğunuz gün sayısı ile çarpıp 2/3'ünü alın. size ödecek doğum parasını bulursunuz.
örneğin son bir yıldır asgari ücretle çalışan bir bayan düşünün (biz doğum yaptığımızda brüt asgari ücret 1071 liraydı) ve son üç ay sürekli çalıştığını düşünelim. (1071,00*3)/90=35,7 sizin prime esas günlük kazancınız. toplam tekil gebeliklerde 16 hafta izin varsa 16*7=112 gün izin var. 112*35,7=3998,4-TL Bunuda 2/3 ünü ödüyorlar oda 2665,6-TL yapıyor.
yanlış hatırlamıyorsam ve şuan yanlis anlamadıysam böyle. isterseniz bir bakın 5510 sayılı kanıunun 17. ve 18. maddelerine.

Bebelacin sitesinde var mamayla yogurt mayalayip yapmislar ben denedim hamileykenn beceremedim yogurt makinasi aldim onunla yapicam
canm bebelac ın sıtesıne baktım goremedım ben, nerde var yogurt tarıfı, hem mamayla nasıl yapmıslar anlamadım. lınk atarmısın ?
gercı bendede makına var , onda yaparım muhtemelen ama yınede merak ettım :)

ne ıs yapıyorsun canım, nasıl kabul etmezmıs yok ole bır sey ?

sut ızınlerını nasıl toplu kullanıyorsun kı canım , ızın verıyorlarmı ole daha ıse başlamadan sut ızınlerını kullanmana

bizim müdür toplu felan kullandırmaz süt izinlerimi. kıl herif
aynen ya, bızde hele bırak toplu kullanmayı, normalda saatınde bıle cıkamıyoruz ( gercı benımkı ozel kurum ama )
yıne aynısını sorcam canım ne ıs yapıyorsun kı 2 de cıkıyorsun ısten ?

Spinal anrztezi mi oldun canim o bas agrisi yapiyomus banada kahve ic denisti doktor kafein iyi geliyormus ilacida minoset plustan ic
benımde spınal bende kahve ıcıyorum ama agrı kesıcı parol kullanıyorum

hangı c&a , bızım burdakı c a da hıc guzel bır sey yok ve bence pahalıda , lcw daha ıyı bence ama sızın ordakı farklı herhalde

Benimki biteli bir ay oldudogum parasini almadim bende nasil aliniyor ki
dogum parasını nıcın alıyorsunuz kızlar, bızde ole bır sey yok, ben hıc bır sey almadım

ssk lı calısanlar mı bı tek alıyor eg pekı nıye alınıyor, maas almadınızmı ucretlı ızındeyken, anlamadım ben, ılk defa ssk lı olmadıgıma uzulcem :)

canım memurum ben. emekli sandığına tabi olanlar doğum izni boyunca maaşını eksiksiz aldığından doğum parası alamıyor. birde doğum izni bittikten sonra ilk altı ay 3 saat sonraki 6 ay 1,5 saat emzirme izni var. mart ayına kadar o yüzden 3 saat erken çıkacağım. :) ama kamu kurumu olmasına rağmen müdürümüz raporu kabul etmeyebilirim diyormuş, kurula gönderebilirmiş falan işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…