belkı ınsıyatıf dahılınde kullandırmıslardır ıznını, resmı olarak kanunen ole bır sey yok dıye bılıyorum ben ( bence sacma ama ole bır hakkım varsa erken merken napalım kullanmalıyız yanı )geçen yıl doğum yapan arkadaşım çalışabilir raporu aldı ve 37. haftaya kadar çalıştı. 9 gün erken doğum yaptı. 9 gün doğum sonrasına aktarıldı. bende aktarılmıyor diye biliyordum ama işyerindeki ablalar eskiden aktarılmadığını ama artık aktarıldığını söylediler bana.
gerçi bende senin gibi 40+2 de doğum yaptm. kızım kakasını yapınca acilen sezaryene aldılar.
Kızlar merhaba, buraya çok uzun zamandır yazamıyorum maalesef yoğunluktan dolayı . Yarın bebeğimin 4. Ay aşıları yapılacak . Yaptıran var mı . Yine ateş problemi oluyor mu2 tane mi yapacaklar Yıkanmama gibi bir durum oluyor mu 2. Ay aşısından sonra olduğu gibi ? Yaptıranlar bilgi verebilir mi
Benimki tutamiyor hala 4. Ayimuz bitti 28 eylülde.ama bir ay erken dogdu gelisimini ona gore mi takip etmeliyim acaba?
gecmis olsun canım, bır sey yoktur işallah.ben yaptirdim. 26 eylul cuma gunu. tum hafta sonu iki gun mizmizmiz aglayarak gecirdi. cok huzursuzluk yapti. ayrica dun aksam yesil sumuksu pis kokulu kaka yapti. hemen acile gittik. doktor asi sonrasi normal oldugunu soyledi ama yinede tahlil istedik. simdi kaka yapmasini bekliyorum.
gecmis olsun canım, bır sey yoktur işallah.
sumuksu dedıgın nasıl oluyor canım, zaten sıvı degılmı kakası ( anne sutu alanlar bı tek genelde sıvı olur ) yesıl kaka da cok emmdıgını gosterır kotu bır sey degıldır genelde.
Ben 17haziran dogumlucanım sen baska doktora gotur, bu ne bole, yok saatlı aranıyor yok bılmem ne..
hoş dıyorumda bende bı doktor bulamadfım hala
hım anladım canım , senın dogum tarıhınde ılerde herhalde, ben 5 hazıranda doğum yaptım, yıllık ıznımı kullanmadım 40 gun vardı benımde ama onu saymayız dedıler, bende dıek ucretsız ızın aldım 26 agustosta.
senınkı bu kadar gec olunca sasırdım bende :)
Haydi yeni adin hayirli olsun:)Kızlar bu arada kullanıcı adımı değiştirdim, bilginiz olsun
2 cm açılma vardı doktor suni sancı vermişti bana. nst'yede bağlamışlardı. nst de bebeğin kalp atışlarının yavaşladığını fark ettiler. doktorum suyumu kontrol etti. birde ne görsün bizim yaramaz kakasını yapmış. Hemen sezaryene aldı beni. Allahtan kakasını yememiş. Yani hastanede olmasam anlayamazdım ben. neyseki hastanedeydim ve hemen fark edildi.belkı ınsıyatıf dahılınde kullandırmıslardır ıznını, resmı olarak kanunen ole bır sey yok dıye bılıyorum ben ( bence sacma ama ole bır hakkım varsa erken merken napalım kullanmalıyız yanı )
aa canım nasıl anladınız kakasını yaptıgını ?? ayh gecmıs olsun işallah cıddı bır sey olmamıstır o zaman .
valla benımkı hep sulu yapıyor canım hep ole, bende anlamıyorum kı ıshal mı, netten baktıgımda anne sutuyle beslenenlerde ole olur dıyor, bı tek anne sutu verıyorum ben, bezını sıkmasın dıye cok sıkı yapmıyorum ondan mı cıktı nedır, yoksa her zmaan öle dısarıya cıkmıyor
doğum sonrası kullanamadığın iki haftan yanmaz canım. bi yanlışlık var. doğum sonrasına aktarılır. benim arkadaşımda 9 gün erken doğum yaptı ve 9 gün doğum sonrasına aktarıldı. eskidendi o yanma artık doğum sonrasına aktarılıyor.
ayy cok kotu olmus yaa canım senın, tabı calısabılır raporu aldıgın ıcın kullanamadıgın sure dogum sonrasına devretmedı.
ayhh cok kotu yaa, naptın cok uzulmusundur tabı. ( ızın anlamında ) sımdı ucretsız ızındemısın pekı ?
valla benım kı erken olmadı eger erken olsa ben cok uzulurdum ızın ıcın :) bızım hıc cıkasımız yoktu 40 haftayı da gecmesıne ragmen ne agrı ne sancı, haftada 2 kere nst ye gırıyorum yıne bır sey cıkmıyordu, artık mecburen sezeryanla alındı.
calısabılır raporu aldıgı ıcın yanıyor, eger normal zamanında cıksaydı ızne ama erken dogum yapsaydı evet eklenıyor sureye ama calısabılır rapaoruyla calısıp yasal surede cıkmadıgı ıcın erken dogum yapsada aktarılmıyor
geçen yıl doğum yapan arkadaşım çalışabilir raporu aldı ve 37. haftaya kadar çalıştı. 9 gün erken doğum yaptı. 9 gün doğum sonrasına aktarıldı. bende aktarılmıyor diye biliyordum ama işyerindeki ablalar eskiden aktarılmadığını ama artık aktarıldığını söylediler bana.
gerçi bende senin gibi 40+2 de doğum yaptm. kızım kakasını yapınca acilen sezaryene aldılar.
belkı ınsıyatıf dahılınde kullandırmıslardır ıznını, resmı olarak kanunen ole bır sey yok dıye bılıyorum ben ( bence sacma ama ole bır hakkım varsa erken merken napalım kullanmalıyız yanı )
aa canım nasıl anladınız kakasını yaptıgını ?? ayh gecmıs olsun işallah cıddı bır sey olmamıstır o zaman .
valla benımkı hep sulu yapıyor canım hep ole, bende anlamıyorum kı ıshal mı, netten baktıgımda anne sutuyle beslenenlerde ole olur dıyor, bı tek anne sutu verıyorum ben, bezını sıkmasın dıye cok sıkı yapmıyorum ondan mı cıktı nedır, yoksa her zmaan öle dısarıya cıkmıyor
bikaç gün geç yapıyorlar ama gününden önce yapmıyorlar cnm aşıyı. bizimki de 6 haziran sezeryan olduğu için 06.06 yı seçtim ben debenım 5 hazıranda canım, senınkı ne zaman ?
ıgne randevumda 8 ekımde.
ama bu arada bayram ertesı tatıl galıba haberlerde dıyordu, bende bugun arayıp sorcam cuma gelelım mı dıye, sonra gec olmasında .
bizimkide yeşil yapıyordu.yeşil ve günde 8 defa yaparsa o zaman enfeksiyonu düşündürüyor.bizde de biraz çıkmıştı bikaç gün antibiyotik kullandık, o da kabız yaptığı için bıraktık ama düzeldi şükür inşallah tekrarlamazben yaptirdim. 26 eylul cuma gunu. tum hafta sonu iki gun mizmizmiz aglayarak gecirdi. cok huzursuzluk yapti. ayrica dun aksam yesil sumuksu pis kokulu kaka yapti. hemen acile gittik. doktor asi sonrasi normal oldugunu soyledi ama yinede tahlil istedik. simdi kaka yapmasini bekliyorum.
ne güzel bir doğum olmuş :) bende normal doğumu çok istemiştim. kızımın doğduğu anı göremediğim için hala çok üzülüyorum. Ama bi daha normal doğum diye tutturmam :)Benden 9 ay önce bizim birimde 1 bayan doğum yaptı onda da aynı durum yaşandı. Daha ben doğum iznine ayrılmadan başımdaki kadın başımın etini yedi, erken doğum yaparsan haftaların yanar diye. Bende kanunların o şekilde olduğunu düşünüp hiç aksini sorgulamadım.
Şu an süt iznindeyim canım, süt iznini toplu kullandım. 17 Kasımda iş başı.
Benim doğumum tam bir komedi 38. haftada çatı muaynesine gittim. Çatı muaynesi sırasında doktor seni bugün doğuma alıyoruz dedi, nasıl yani dedim 5 cm açıklık var hiç sancı hissetmedin mi dedi hayır dedim. Dedim eve gidiyim çantaları alayım dedim yolda doğurursun dedi ama bende hiç sancı yok. Nst ye çıktım, yukarı çıkana kadar açıklık 6 cm olmuş, sunni sancı verdiler normal doğumla doğum yaptım.
Benimde adama donmem sartta bende is yokKızlar bebeğime günlük tutmaya karar verdim. Yani her gün kaçta uyuyup uyandığı, kaç kez ve kaç dk emdiğini ve kaç kez alt değiştirdiğini takip etmiş olacağım. Bugüne kadar karadüzen, paşanın istediği gibi gittik ama bir sistem oluşturmak için bunu bi deneyeceğim.
Bu arada toparlamak için kaşlarımı uzatıyordum ama dün eşim isyan etti, bari bayrama böyle girme diye :) gideceğim yer baya fahiş fiyata Kaş alıyor ama ona bile bişey demedi :) bi de azıcık saçlarımı kestireceğim bugün azıcık adama döneyim
Eşin laf soktuğunda başlarsın sen de benim gibi :)Benimde adama donmem sartta bende is yok
Kızlar bebeğime günlük tutmaya karar verdim. Yani her gün kaçta uyuyup uyandığı, kaç kez ve kaç dk emdiğini ve kaç kez alt değiştirdiğini takip etmiş olacağım. Bugüne kadar karadüzen, paşanın istediği gibi gittik ama bir sistem oluşturmak için bunu bi deneyeceğim.
Bu arada toparlamak için kaşlarımı uzatıyordum ama dün eşim isyan etti, bari bayrama böyle girme diye :) gideceğim yer baya fahiş fiyata Kaş alıyor ama ona bile bişey demedi :) bi de azıcık saçlarımı kestireceğim bugün azıcık adama döneyim
Valla son zamanlar nasıl alıştırırsak öyle gideceklerBen yaklaşık
10 gündür saat kaçta ne kadar emdiğini ne kadar mama içtiğini bilgisayara kaydediyorum. ama kakasini ve uykusunu kaydetmek hiç aklıma gelmemişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?