- 4 Ağustos 2014
- 7.264
- 10.867
- 298
Valla son zamanlar nasıl alıştırırsak öyle gidecekler
Ben yaklaşık
10 gündür saat kaçta ne kadar emdiğini ne kadar mama içtiğini bilgisayara kaydediyorum. ama kakasini ve uykusunu kaydetmek hiç aklıma gelmemişti.
benımkıde yesılımsı böle hep öle ve sıvı, ama gunde bı kere yapıyor benımkı.sumuksu dedigim civik sulu yapiskan gibiydi. koyu yesil. anne sutu iciyor bizimkiside ama bazende gunde 1-2 defa mama da veriyorum yetmediginden. insallah fazla yedirdigim icin olmustur. bagirsak enfeksiyonu olmasinda. hep sari olurya kaka yemyesil gorunce korktum biraz.
hımm demek ondan böle aramızda fark olmus :)Ben 17haziran dogumlu
evet yaa, nıye kı ?Kızlar bu arada kullanıcı adımı değiştirdim, bilginiz olsun
alahaaa, gecmış olsun canım. ıykı hastanerdeymısınız. ama suyunu kontrol ederken kakayı nasıl farkettı kı, bızım bı tanıdık dogum yapıcaktı 40 haftayıda gectı kı hep kontrol altındaydı ama dogdu kakasını yemıs ama kımse farkedemedı..2 cm açılma vardı doktor suni sancı vermişti bana. nst'yede bağlamışlardı. nst de bebeğin kalp atışlarının yavaşladığını fark ettiler. doktorum suyumu kontrol etti. birde ne görsün bizim yaramaz kakasını yapmış. Hemen sezaryene aldı beni. Allahtan kakasını yememiş. Yani hastanede olmasam anlayamazdım ben. neyseki hastanedeydim ve hemen fark edildi.
ayy ne guzel , bende normal dogum ıstedım ama benım olmadı. sen sanslıymısın . benım 40 haftayı gectı ne acılma,ne sancı vs hıc bı sey yoktu, sunı sancı versemde dogum olmayabılır dedı, benım bı arkadasımdada öle olmustu ıkı sıse sunı sancı verıldı ama dogum olmadı mecbur sezerayan aldılar bende tamam dedım sezeryana gırdım .Benden 9 ay önce bizim birimde 1 bayan doğum yaptı onda da aynı durum yaşandı. Daha ben doğum iznine ayrılmadan başımdaki kadın başımın etini yedi, erken doğum yaparsan haftaların yanar diye. Bende kanunların o şekilde olduğunu düşünüp hiç aksini sorgulamadım.
Şu an süt iznindeyim canım, süt iznini toplu kullandım. 17 Kasımda iş başı.
Benim doğumum tam bir komedi 38. haftada çatı muaynesine gittim. Çatı muaynesi sırasında doktor seni bugün doğuma alıyoruz dedi, nasıl yani dedim 5 cm açıklık var hiç sancı hissetmedin mi dedi hayır dedim. Dedim eve gidiyim çantaları alayım dedim yolda doğurursun dedi ama bende hiç sancı yok. Nst ye çıktım, yukarı çıkana kadar açıklık 6 cm olmuş, sunni sancı verdiler normal doğumla doğum yaptım.
ayhh ıyı secmısın, benım hıc aklıma gelmedı :) gercı benımkı planlı sezeryan deıldı ama sen ıyı yapmısın :)bikaç gün geç yapıyorlar ama gününden önce yapmıyorlar cnm aşıyı. bizimki de 6 haziran sezeryan olduğu için 06.06 yı seçtim ben debiz de aşıya 8 ekim çarşamba gideceğiz. pazartesi salı tatil sadece çarşamba perşembe cuma tatil değil.
bizimkide yeşil yapıyordu.yeşil ve günde 8 defa yaparsa o zaman enfeksiyonu düşündürüyor.bizde de biraz çıkmıştı bikaç gün antibiyotik kullandık, o da kabız yaptığı için bıraktık ama düzeldi şükür inşallah tekrarlamaz
Bu huysuzluk konusunu bikaç kişi daha dedi. Bacak ağrısı mı oluyor aşının yapıldığı yerler mi ağrıyor acabaTeşekkürler canm. surup verdm bir kere 38.3 olmustu sonra yukselmedi zaten ama sabaha kadar basinda bekledm surekli olctum ateşini biraz da huysuzluk oluyor
Çok geçmiş olsun canım umarım önemli bir şey değildir sen içini ferah tut. Ateş olmadı mı senin kızdaben yaptirdim. 26 eylul cuma gunu. tum hafta sonu iki gun mizmizmiz aglayarak gecirdi. cok huzursuzluk yapti. ayrica dun aksam yesil sumuksu pis kokulu kaka yapti. hemen acile gittik. doktor asi sonrasi normal oldugunu soyledi ama yinede tahlil istedik. simdi kaka yapmasini bekliyorum.
evet yaa .!.:Çok fena takip ediliyorum ondan değiştirdim adımı :) şaka bi yana da beni azcık tanıyan biri bile girse anında anlar benim olduğumu, bu kamuflaj daha iyi
Canım ya kıyamam aynı durumdayım ben de gece 3 defa Kalkıyor ama gündüz 6.30 7.00 de ayaktayız biraz yatakta oynuyoruz sonra sıkılıyor kucakta gezmek istiyor ve artık acayip ağır surekli taşıyınca cok yoruluyorum ne yemek yiyebiliyorım ne yemek yapabiliyorum yapacagım seyleri geceden yapıyorum mecbur bu sefer de acayip uykusuz kalıyorum.gunduz uyutmakta cok zorlanıyorum uyumamak icin direniyor ama kendini yırtarcasına da agliyor. Kucakta ya da meme de uyuyor eger bir yere koyarsam hemen uyanıyor ben de mecbur koymuyorum yapışık ikiz gibi dolaşıyoruz aksama kadar bazen gözüm kararıyor yorgunluktan ama bir tebessümü her seye değiyor asık oldum resmen :) ama boyle daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Aksam uyumadan da benle aynı yatakta yan yatırıyorum ağzı meme de tam uyuyor memeyi çıkarıyorum ağzından hemen faltasi gibi acıyor gözleri beni emzik olarak kullanıyorDun gece 7 kez oglum 3 kezde kedim uyandi. Aklimizi kaybedecektik esimle hic uyumadik desem yeridir. Oglum 2 aylikken bile 2 yada 3 kez uyaniyordu son gunlerde ne oldu boyle anlamiyorum ama cok bitkinim. Sabah o kadar sinirliydimki artik anlatamam. Zaten gunduz hep ilgi istiyor. Anakucagina yatirip is yapayim diyorum en fazla 15 dk. Duruyor. Surekli tepesinde sebeklik yapicam saat basi emziricem... bu durum artik beni cok yormaya basladi. 3.5 aydir supurge bile acamiyorum hep esim yapiyor yazik. Herseyi gectim surekli kusuyor her yer kusmuk surekli camasir yikayip utu yapiyorum doktor normal dedi ama bu gidisimde tekrar konusacagim bence reflusu var. Cunku oluk oluk kusuyor ve sadece emdikten sonra degil. Siz de benim kadar bitkin hissediyormusunuz kizlar?
bence pesıne dus canım, 2 hafta azmı, bı gun ızın ıstesen vermezler burun murun kıvırırlaar, bence pesıne dus valla hakkın varsa kuullan nıye bırakcanBenden 9 ay önce bizim birimde 1 bayan doğum yaptı onda da aynı durum yaşandı. Daha ben doğum iznine ayrılmadan başımdaki kadın başımın etini yedi, erken doğum yaparsan haftaların yanar diye. Bende kanunların o şekilde olduğunu düşünüp hiç aksini sorgulamadım.
Şu an süt iznindeyim canım, süt iznini toplu kullandım. 17 Kasımda iş başı.
Benim doğumum tam bir komedi 38. haftada çatı muaynesine gittim. Çatı muaynesi sırasında doktor seni bugün doğuma alıyoruz dedi, nasıl yani dedim 5 cm açıklık var hiç sancı hissetmedin mi dedi hayır dedim. Dedim eve gidiyim çantaları alayım dedim yolda doğurursun dedi ama bende hiç sancı yok. Nst ye çıktım, yukarı çıkana kadar açıklık 6 cm olmuş, sunni sancı verdiler normal doğumla doğum yaptım.
aynı ben ya, bende emzık oldum sureklı memede, doktor 3 saat arayla vermelısın kılo alımıda azalır bole dıyor ama nerde 3 saat , 2 saatı bulsam opup basıma koycam. ben 6. ayı beklıyorum ek gıdalara gecınce belkı rahatlarız dıe dusunuyorum, eg bıde sonra ıse baslıcam o zaman nasıl olcak bılmıyorumCanım ya kıyamam aynı durumdayım ben de gece 3 defa Kalkıyor ama gündüz 6.30 7.00 de ayaktayız biraz yatakta oynuyoruz sonra sıkılıyor kucakta gezmek istiyor ve artık acayip ağır surekli taşıyınca cok yoruluyorum ne yemek yiyebiliyorım ne yemek yapabiliyorum yapacagım seyleri geceden yapıyorum mecbur bu sefer de acayip uykusuz kalıyorum.gunduz uyutmakta cok zorlanıyorum uyumamak icin direniyor ama kendini yırtarcasına da agliyor. Kucakta ya da meme de uyuyor eger bir yere koyarsam hemen uyanıyor ben de mecbur koymuyorum yapışık ikiz gibi dolaşıyoruz aksama kadar bazen gözüm kararıyor yorgunluktan ama bir tebessümü her seye değiyor asık oldum resmen :) ama boyle daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Aksam uyumadan da benle aynı yatakta yan yatırıyorum ağzı meme de tam uyuyor memeyi çıkarıyorum ağzından hemen faltasi gibi acıyor gözleri beni emzik olarak kullanıyor5. Ay bitsin rahatlarsin diyor annem ama inancım kalmadı
ben 170 ssk hattini aradim.dogum parasi her ayin 8-14. gunleri arasinda odeniyormus ziraat banaksindan. ekim ayinda gidicem bende bankaya. sorun olursa bu tlf hatti yardimci oluyir.
Canım sayende ben de aradım bugun Maltepe sgk yi okul raporu onaylamamış kaynamış arada onu onaylattim sonra sgk dan bilgi verdiler kasım 8 ila 14 u arası alacaksınız diye alacagim ücreti de söylediler.evet bi arkadaşın raporunu sormuştum bende 8-14. günler yatırılıyor demişti. bence Alo 170'i değilde direk sgk müdürlüklerini arayın orda rapor servisine bağlatın. onlar sistemden paranızın yatıp yatmadığını görebilir ama Alo 170 personeli göremez. yatmadıysa paranız boşuna bankada sıra beklemezsiniz.
Gercekten sıkıntı biz de öyleyiz surekli memede bir yere de çıkamıyorum bu yuzden dogru duzgun bakalım 2 aylıkken 6580 di kilosu 3. Ayda azaldı mi acaba kilo alımı haftaya gideceğiz doktora bakalım ne kadar olmus. Emzik kac defa denedim kusacak gibi oluyor almıyoraynı ben ya, bende emzık oldum sureklı memede, doktor 3 saat arayla vermelısın kılo alımıda azalır bole dıyor ama nerde 3 saat , 2 saatı bulsam opup basıma koycam. ben 6. ayı beklıyorum ek gıdalara gecınce belkı rahatlarız dıe dusunuyorum, eg bıde sonra ıse baslıcam o zaman nasıl olcak bılmıyorum
Bu huysuzluk konusunu bikaç kişi daha dedi. Bacak ağrısı mı oluyor aşının yapıldığı yerler mi ağrıyor acabaBiz bugün 11 buçukta yaptırdık aşıları şimdi uyuyoruz bakalım. Birazdan beslemek için uyandırıcam
ortalama 7oo ml veriyorum canım. normalde 1000 içmesi lazım ama benim kızım içmiyor bende zorlamıyorum. zorlayınca tükürüyor.tatlim gunde kac cc mama veriyotsrsun?
Çok geçmiş olsun canım umarım önemli bir şey değildir sen içini ferah tut. Ateş olmadı mı senin kızda
ortalama 7oo ml veriyorum canım. normalde 1000 içmesi lazım ama benim kızım içmiyor bende zorlamıyorum. zorlayınca tükürüyor.
kızımın kalp atışları yavaşlayınca, doktorum kakasını yapmış olabileceğini söyledi ve bi alet soktu suyum geldi. gelen suyun renginden anladı kakasını yaptığını. hatta annemede gösterdi suyun rengini.alahaaa, gecmış olsun canım. ıykı hastanerdeymısınız. ama suyunu kontrol ederken kakayı nasıl farkettı kı, bızım bı tanıdık dogum yapıcaktı 40 haftayıda gectı kı hep kontrol altındaydı ama dogdu kakasını yemıs ama kımse farkedemedı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?