- 15 Kasım 2013
- 6.733
- 13.780
- 248
- 43
oh maşallah Öykü kıza arada ki farkı kapatır yakın zamanda benim ikinize de güvenim tam :)) hastalığı atlatsın bi an önce tartıda öne bile geçersiniz inşallahBizde doktordan geldik hafif bi hirilti var dedi antibiyotik verdi klamaton carsamba kontrole gitcez yine kizamigi yaptirmadim daha yaptirayimmi dedim yaptir dedi bi de 13.ayda menenjit yaptircan dedi ozel o dedi onumuzdeki ay kan tahlili yapilcak ona gore damlayi birakcaz belki annem keci boynuzu ozu almis onu sordu verelimmi diye verin dedi ihlamur ver bi de ama baska bitki cayi verme dedi aktardan topluyolar veriyolar bussuru sey alerji riski olabilir dedi 7940 olmusuz 600 gr almis 8 olamadik yine tartida 500 gr eksik gidiyoz dedi boy 72 olmus o iyi dedi bizden haberler boyle
Ben bebelac Aptamil ve herobabye güvenmiyorum. Heroba'Organik' mamada GDO çıktı!
Almanya'da 'organik' olarak satışa sunulan bebek mamalarının genetiği değiştirilmiş sebze ile hazırlandığı ortaya çıktı. Söz konusu mamaları hazırlayan üreticiler arasında Hipp ve Demeter'in adları da geçiyor.
#fikriniyaz
Almanya'da 'organik' olarak satışa sunulan bebek mamalarının genetiği değiştirilmiş sebze ile hazırlandığı ortaya çıktı. Söz konusu mamaları hazırlayan üreticiler arasında Hipp ve Demeter'in adları da geçiyor.
Alman ikinci devlet televizyonu ZDF'de yayınlanan "WISO" programının uzmanları Demeter'in ürettiği "siyah pirinç ve brokoli" içerikli üründe genetiği değiştirilmiş sebze tespit ederken, Hipp'in imal ettiği her dört mamadan birinde de benzeri durumla karşılaştı.
Farklı şehirlerde toplam 37 adet ürünü inceleyen araştırmacılar, bundan yaklaşık iki ay önce yine Demeter markasını taşıyan dondurulmuş karnabaharın da genetiğinin değiştirildiğini ortaya çıkarmıştı.
Bunun üzerine söz konusu ürünü piyasadan geri çeken Demeter'den, "WISO'nun bebek mamaları üzerinde yaptığı araştırmada Demeter brokolisi yoksa, bu ürünümüzü geri çekeceğiz." açıklaması yapıldı.
Diğer üretici Hipp ise WISO'nun araştırmasını kendilerinin de inceleyeceğini duyurarak, Hipp'te sadece genetiği değiştirilmemiş sebze ürünlerinin kullanılmasına izin verildiği açıkladı.
Bu iki marka Türkiye'de de bazı pazarlama şirketleri tarafından internet üzerinden pazarlanıyor ve yoğun talep görüyor.
y ve Aptamile GDO Yüzünden güvenmiyorum ama bebelaca neden güvenmiyorum inan bilmiyorum tamamen içgüdüsel sanırım :)
Hipp de de varmi gdo ben de siparis verdim hipp bu sabah
Ben hic kaynatmadim suyuArkadaslar iki sorum olcakbirincisi hala suyu kaynatarakmi veriyosnz ben coktan brktm kaynatmayi yanlismi yapiyrm acaba bir de et suyu kemik suyu vs buZluga koyanlar nasi neyle koyuyosnz buzdolabi posetinde denedm yokya olmadi int de buZluk icin poset gordm ama migros vs bi iki yere baktm yok ole bsy snra yemklerine koymak istedgnzde olece buzlu sklde icine mi atiyosunz
Ben bebelac Aptamil ve herobabye güvenmiyorum. Herobaby ve Aptamile GDO Yüzünden güvenmiyorum ama bebelaca neden güvenmiyorum inan bilmiyorum tamamen içgüdüsel sanırım :)
Yahu ben iki kez kaynatmadan verdim sonrasinda amip oldu oglum, kendi kendimi yedim gunlerce niye kaynatmadan verdim benim yüzümden oldu diye. Bende kaynatmak istemiyorum artik ama korkuyoruuuuuuummmmmmBen hic kaynatmadim suyu
migrosta buz poseti var ama ben srvmedim onlari buz yapmak icin alnistim bi ara ben kucuk plastik kaplara koyuyorum bi corbalik icine etindende koyuyorum buz kaliplarina yapiyorum bi de hepsini buzlu koyuyorum yaparken
Buzdolabi posetine koyuyorum bide gecen hafta bimden buz kalibi aldm ona koydum. Cozulmeden atiyorum corbasina. Suyu hep kaynatiyorum bnArkadaslar iki sorum olcakbirincisi hala suyu kaynatarakmi veriyosnz ben coktan brktm kaynatmayi yanlismi yapiyrm acaba bir de et suyu kemik suyu vs buZluga koyanlar nasi neyle koyuyosnz buzdolabi posetinde denedm yokya olmadi int de buZluk icin poset gordm ama migros vs bi iki yere baktm yok ole bsy snra yemklerine koymak istedgnzde olece buzlu sklde icine mi atiyosunz
Sadece bir kez hippten devam sutu ve tahilli kasik mamasi aldim ikisinide yarilayamadan cope attim (belli bir sure icerisinde tuketilmesi gerektigi icin).'Organik' mamada GDO çıktı!
#fikriniyaz
Alman ikinci devlet televizyonu ZDF'de yayınlanan "WISO" programının uzmanları Demeter'in ürettiği "siyah pirinç ve brokoli" içerikli üründe genetiği değiştirilmiş sebze tespit ederken, Hipp'in imal ettiği her dört mamadan birinde de benzeri durumla karşılaştı.
Farklı şehirlerde toplam 37 adet ürünü inceleyen araştırmacılar, bundan yaklaşık iki ay önce yine Demeter markasını taşıyan dondurulmuş karnabaharın da genetiğinin değiştirildiğini ortaya çıkarmıştı.
Bunun üzerine söz konusu ürünü piyasadan geri çeken Demeter'den, "WISO'nun bebek mamaları üzerinde yaptığı araştırmada Demeter brokolisi yoksa, bu ürünümüzü geri çekeceğiz." açıklaması yapıldı.
Diğer üretici Hipp ise WISO'nun araştırmasını kendilerinin de inceleyeceğini duyurarak, Hipp'te sadece genetiği değiştirilmemiş sebze ürünlerinin kullanılmasına izin verildiği açıkladı.
Bu iki marka Türkiye'de de bazı pazarlama şirketleri tarafından internet üzerinden pazarlanıyor ve yoğun talep görüyor.
ben hala kaynatarak veriyorum aslında bırakmak istiyorum ama bi taraftan korkuyorum da bende de me diye aldığımı bilmediğim minik plastik kaplar vardı şimdi bu sebeple çok işime yaradı Buzlu şekilde atıyorum ben canımArkadaslar iki sorum olcakbirincisi hala suyu kaynatarakmi veriyosnz ben coktan brktm kaynatmayi yanlismi yapiyrm acaba bir de et suyu kemik suyu vs buZluga koyanlar nasi neyle koyuyosnz buzdolabi posetinde denedm yokya olmadi int de buZluk icin poset gordm ama migros vs bi iki yere baktm yok ole bsy snra yemklerine koymak istedgnzde olece buzlu sklde icine mi atiyosunz
ayy inşallah bir An önce düşer ateşi şu dişler gelmeyincede gelincede bi sürü sıkıntıSlm kızlar şu diş çıkarma dönemini bi atlatsak çok rahatlayacazda baya bi zaman alacak gibi.. ilk iki dişten sorun yaşamadık ama üst dişler baya zorluyo gibi ishal iştahsızlık ve ateş ha bi de burnu tıkalıdün ateşi 39.3 oldu doktora gittik enfeksiyon olabilir dedi gönderdi 39.5- 40 olursa getirin dedi. .bi iniyo bi çıkıyo şuan 38.5 bu nezamana kadar devam eder
Ben aslında hiç birine güvenmiyorum ama hippi organik diye alıyorum. Mecburum kullanmaya. Hippde hiç duymadım GDO yu. Bebelac konusunda fazla ucuz geliyor bana, o kadar ucuzluğun Altında bişey arıyorum :/Bnde hipp aptamil herobaby e guvenmiyorum gdo var 3undede
Gökçeye ne verirsen içer :) aptamil sma bebelac hipp hepsini ayırt etmeksizin içti. Ara sıra hipp harici alıyorum değişiklik olsun diye ama Aptamili bi daha almama kararı aldık eşimle :)ahahahah bende neden dicektim ki cevabını okudum güldüm ayol alemsinben başından beri Bebelac kullanıyorum ve seviyorum
Bütün mamalar hakkında çıkıyor böyle haberler. Neye güveneceğimizi şaşırdık ama ne kadar doğru bi haber araştırmak Lazım. Aptamil ve herobabyninki resmi belgeler ile kanıtlı.'Organik' mamada GDO çıktı!
#fikriniyaz
Ben 6. Aydan beri kaynatmıyorum suyu. Et suyunuda bi kaç gün içinde tüketeceğim miktarı kavanoza koyup buzdolabına koyuyorum. Kalanı buz kalıplarına koyup donduruyorum. Çözülmeden atıyorum yemeğine.Arkadaslar iki sorum olcakbirincisi hala suyu kaynatarakmi veriyosnz ben coktan brktm kaynatmayi yanlismi yapiyrm acaba bir de et suyu kemik suyu vs buZluga koyanlar nasi neyle koyuyosnz buzdolabi posetinde denedm yokya olmadi int de buZluk icin poset gordm ama migros vs bi iki yere baktm yok ole bsy snra yemklerine koymak istedgnzde olece buzlu sklde icine mi atiyosunz
gecmıs olsun canım .Çok fena grip oldum başım çatlıyor inşallah umuta bulastirmadan atlatirim
gelmesın canım . soleee, bu sekılde ıstemıyorum evet de yanı.sonuctaa bu ıs hem babanada zarar verıyor hem kuzunada yarın obur gun esınede batmaya baslıycak emın ol ( su an bır sey yok belkı ama ılerde olucaktır ) o yuzden bence onlemını al. gerekırse gelmesın evet tavrını koy. kendı ıcerse ıcsın ne yapıyorsa yapsın ama sızın eve o sekılde gelmesın bu kadar basıt. bu ıs bence basıt bır sey deıl canım onlemını al. ( kendı fıkrım tabı canım yıne senın bılecegın ıs ama )anlamıyor ki canım. Anlasa içmez zatenkaç yaşındasın hala içiyorsun. Torunun var onu içkili sevemezsin diyorum. Beni istemiyorsan gideyim oluyor cevabı deli oldum dün.
ıl dısına gonderseler tabı gıtmeme hakkı var canım ama bızımkı aynı bolgede yer degıstıyor o yuzden gıtmıyorum dıyemıyorsun. ya bıde bızımkı kamu bankası. bızımkıler cıkarmaz ole kolay kolay. bekler kı sen cık gıt. ablan ıyı kurtulmus vallaa, benıde kovsalar yaa. hem tazmınatımı alırım hem ıssızlık parası ohhhCanım ablam Türkiye'de bankada çalışırken çıkmak istiyordu ama Tazminat yanar diye çıkamıyordu. Zorla attırdı kendini :) kart satışı için il dışına göndermeye kalktılar ablam gitmedi falan. Sonunda Dayanamayıp attılar. Tazminatınıda verdiler :)
gecmıs olsun canım dıkkat et yavruna gecmesınnGunaydin hanimlar ben agir sekilde nezle oldum bugun daha iyiyim hasta hasta bebek bakmak baya zor oluyor kendinize dikkat edin.
Bizde persembe gunu bir kaza atlattik kafadini kanepeye carpti korkumda cocugu acile goturfum acildeki doktor film cekmek istefi ben istemedim cocuk doktoruyla gorustum muayene etti cok sukur birsey olmadi baya korktum ama.
Bu arada emekleden bahsetmisiniz bizimki yedi aylik olmadan emeklemeye basladi yani iki aydir emekliyir kaneoelere tutunarak yuruyor ama noyle daha zor oluyor surekli dikkat etmek lazim gizum surekli uzerinde pesinde gezmekten iki kg verdim bu acidan iyi oldu.
Bu arada ignelere devam ediyoruz ve kizimin istahi acildi resmen o yuzden bebegibizde ihtasizlik vatsa idrar yollarinda enfeksiyon olablir bi tahlil yaptirtin derim.
Canım keşke o kadar kolay olsa babaya git demekgecmıs olsun canım .
işallah gecmez kuzuya . dıkkat et
gelmesın canım . soleee, bu sekılde ıstemıyorum evet de yanı.sonuctaa bu ıs hem babanada zarar verıyor hem kuzunada yarın obur gun esınede batmaya baslıycak emın ol ( su an bır sey yok belkı ama ılerde olucaktır ) o yuzden bence onlemını al. gerekırse gelmesın evet tavrını koy. kendı ıcerse ıcsın ne yapıyorsa yapsın ama sızın eve o sekılde gelmesın bu kadar basıt. bu ıs bence basıt bır sey deıl canım onlemını al. ( kendı fıkrım tabı canım yıne senın bılecegın ıs ama )
ıl dısına gonderseler tabı gıtmeme hakkı var canım ama bızımkı aynı bolgede yer degıstıyor o yuzden gıtmıyorum dıyemıyorsun. ya bıde bızımkı kamu bankası. bızımkıler cıkarmaz ole kolay kolay. bekler kı sen cık gıt. ablan ıyı kurtulmus vallaa, benıde kovsalar yaa. hem tazmınatımı alırım hem ıssızlık parası ohhh
gecmıs olsun canım dıkkat et yavruna gecmesınn
@kmltm çok şükür atlattınız inşaallah
Ben bebelac Aptamil ve herobabye güvenmiyorum. Herobaby ve Aptamile GDO Yüzünden güvenmiyorum ama bebelaca neden güvenmiyorum inan bilmiyorum tamamen içgüdüsel sanırım :)
Bizde doktordan geldik hafif bi hirilti var dedi antibiyotik verdi klamaton carsamba kontrole gitcez yine kizamigi yaptirmadim daha yaptirayimmi dedim yaptir dedi bi de 13.ayda menenjit yaptircan dedi ozel o dedi onumuzdeki ay kan tahlili yapilcak ona gore damlayi birakcaz belki annem keci boynuzu ozu almis onu sordu verelimmi diye verin dedi ihlamur ver bi de ama baska bitki cayi verme dedi aktardan topluyolar veriyolar bussuru sey alerji riski olabilir dedi 7940 olmusuz 600 gr almis 8 olamadik yine tartida 500 gr eksik gidiyoz dedi boy 72 olmus o iyi dedi bizden haberler boyle
Arkadaslar iki sorum olcakbirincisi hala suyu kaynatarakmi veriyosnz ben coktan brktm kaynatmayi yanlismi yapiyrm acaba bir de et suyu kemik suyu vs buZluga koyanlar nasi neyle koyuyosnz buzdolabi posetinde denedm yokya olmadi int de buZluk icin poset gordm ama migros vs bi iki yere baktm yok ole bsy snra yemklerine koymak istedgnzde olece buzlu sklde icine mi atiyosunz
Slm kızlar şu diş çıkarma dönemini bi atlatsak çok rahatlayacazda baya bi zaman alacak gibi.. ilk iki dişten sorun yaşamadık ama üst dişler baya zorluyo gibi ishal iştahsızlık ve ateş ha bi de burnu tıkalıdün ateşi 39.3 oldu doktora gittik enfeksiyon olabilir dedi gönderdi 39.5- 40 olursa getirin dedi. .bi iniyo bi çıkıyo şuan 38.5 bu nezamana kadar devam eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?