2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
B Bunekibuneki nin yakınmasını okuyunca kendi diğer yaşadıklarım geldi aklıma. Sülalede en küçük benim oğlum, görümcelerim kuzenlerim vs herkes benden önce doğurdu ya hepsi çok "bilinçli ve tecrübeli" ben de " acemi ve cahil"im hepsinin gözünde. Tabi kadın kadının kurdudur mevzusunu söylemiyorum bile.
O kadar ki bi tanesi, oğlumun yemek yememesinin sebebinin benim "kolaycı" anne olmama bağladı. Kolaycılığım da bebeğimi hala emziriyor olmammış. Yani sebze püresi benim sütümden daha kıymetli sanırım. Hatta sebze püresini de beğenmiyor unlu çorba pirinçli çorba en sağlıklısı ona göre. Kendisi 9. Ayda sütü kesildiği için bi daha emzirmedi, bana da sürekli erken ve bebek daha anlamadan bırakmanın en doğrusu olduğunu söylüyor. Ya benim Allah'a şükür hala göğüslerim dolup taşıyor ben nasıl emzirmem yavrumu ya hem tıp hem Allah çarpar insanı yaw. Böyle nimet esirgenir mi bebekten. Neyse mamanın güzelliklerinden ve rahatlığından dem vuruyor hepsi sanki ben kutu kutu mama alsam onlar prim alacaklar kutu başına.
Bunun dışında oğlumla ilgili sevinçlerini de paylaşamıuorum çünkü onlar da kursağımda bırakılıyor. Oğlumun bazı erken motor gelişim hareketlerini anlatıyorum ee normal diyip bırakıyorlar.
Hastalandığında ee dışarı çıkardın hasta ettin çocuğu oluyorum, dışarı çıkarmasam mahkum gibi çocuğu eve hapsettim oluyorum. Emzik emmiyor oğlum sadece uykuya dalarken bikaç dakika emip uyuyunca atıyor ağzından ama sanki emzik dünyanın en faydalı şeyiymiş de ben yavrumdan esirgedim gibi suçlanıyorum. Neymiş hastanede doğar doğmaz sokmalıymışım ağzına. Ya ben öyle uygun ve sağlıklı buldum, bir ayı dolana kadar vermedim, şimdi de uykuya dalarken alması yetiyor bana, zaten daha uzun süreli emmesini bem de istemiyorum. Artık ben de doldum ya. Oğlumun hala dişleri çıkmadı ya Allah'tan dişleri senin yüzünden çıkmadı diyen olmadı henüz. Bu kadar iç döktükten sonra da mevzuyu dişe bağladım ya ne dert olmuş bana bu dişsizlik :)
Ya ben de artık soranlara ne iyi ne kötü bişey anlatmıyorum, eh işte iyiyiz diyip kapatıyorum konuyu. Yani bana ilginç gelen kendi akrabalarımla paylaşamadığım şeyleri burada yüzünü bile görmediğim sizlerle paylaşmak. Kimse kimseyi yargılamıyor, kıskanmıyor, dikte etmiyor, küçümsemiyor. Ay neyse içimi döktüm rahatladım.

Valla cok haklisn napsan begenilmez bzm uyku problemi var aman milletle dsrdyken uyutmaya kalkmym mesela arabasnda dmi salliyrm arabayi ole uyuyo cocuk sallamaya alistirmism gozlerini kapatmaliymsm sanki her cocuk bir bole alistysa bole devam ederiz sanki 10 yasina kdr sallicm naplim biyerde birakcak sallanmayi yani
Ayni seklde gecen bi akrabamzdydk bak gel gel yapyo alkis yap diorm yapio gosteryrm binbir mutlulukla bana dioki e ztn yapmasi gerek gec bile kalms ya ne kiriyosnki hevesimi aferin kizima de gec yani nedir insanlarda bu kiyas heves kirma anlayissizlk anlayamiyorm

Aman millet naparsa yapsin boşverin sizin söylediklerinizi betul yapamiyo mesela bay bay gel.gel oyle bilincli yapmiyo azad gibi evt turlamiyo her bebek farkli zamani var dediginiz gibi de millete bisey anlatmiyorum bi iki kere babaaannem biseyler dedi babaanneler herseye karismaz dedim baskasina da he evet diyop arkadan kendi bildigimi okurum ben

A apriori11 emen bebek cidden ek gida ya gec geciyo ama varsin emsinde gec gecsin azad masallah tombik tombik resimlerde

B Bunekibuneki canim biz hep kucukken 3 kardeşiz 3 umuzde zayifmisiz annem.dedigin gibi cok uğraşmış hatta ilk.iki cocukta cahildim 3. De bari dr a gotureyim demiş mediko hastanesi vardi biz kucukken oraya giderdik doktor acayip kafaya takmisti kardesine kilo aldiracam diye anlatir istah suruplari iğneler neler yapmadiki ama kilo aldiramamis tabiki sen peşini birak demiyorum yapisal olabilir betulde 4 kilo dogmasina ragmen simdi 8200 oldu

Bu arada annemin teselli sözünü yine hatirlatayim siz de kucucuktunuz kilo almiyodunuz bak simdi nasil oldunuz kadin beni avutayim derken depresyona sokuyo sagolsun

Valla öyle aman boşver olmuyor hergün ve bissürü kişiden duyunca depresyona giriyor insan. Yani cevap vermek laf anlatmak da bi yere kadar sonra ben de patlıyorum. Aslında kimin ne haddine anneliğimi sorgulamak ama böyle söylesen de onların "iyi niyetli yol göstermelerini" tepen nankör olacaksın. Ay ama ben çok darlandım.
Emsin tabi sütüm yettiğince patates havuç herzzaman bulunur ama benim sütü daha parayla bile satın alamayız istesek de. O yüzden carsın ek gıdaya geç geçsin ne yapalım

Bnde bebekken zayifmisim Kuzenim siskoymus annem doktra gotrmus bni doktrdemis saglikli olan bu o kofkilo senin kizin ondan once yapicak herseyi demis anneme. oylede olmus.ve okuzenim suan obez midesine kelepce taktrdi

Pazar sabahimin neseleri guzel insanlari.. Oncelikle A apriori11 ve L Lilium3 sizin anneliginizi begenmeyen kendi dogursun yeniden buyutsun ben de izleyeyim. Ayrica anne sutunu emzirme diyen kim bilmiorum ama kusuruma bakma nolur hasetliginden olmus yoksa bu kadar sacmalanmaz iradesini sakatliycak kadar hasetlenmis. Anne sutu gibisi var mi emzirebilsigin kadar pasayi emzir mamayi onlar versin ben boyle sacma laf duymadim sinirlendim bak yine. K Keskek bizimkiler de buyuycek bi sekilde dimi cok sukur :) A apriori11 kulaklarimi mesleki anlamda tikadim artik ben sadece anneyim 2 sene daha :))

Bende sinir oluyorum gercekten bizim sorunumuzda uykuyla beyza dogdugundan beri uyumamak icin direnen ve suan 14 saat uyumasi gerekirken zorla 10 saat uyuyan bir bebek yani sevmiyor uykuyu napiim ama bende ayagimda salliyorum ya alistirmissin her agladiginda yanina kosmayacaktin bak seni kullanacak bilmemne bazen eşim bile diyo wc ye bile kizimla gittigimden birak aglasin diyo bende diyorumki okadar korkuyorki onu birakirsam diye bu korkusuyla onu yalniz birakayim daha simdiden psikolojisiyle gelecegiyle oynayim diyorum sen bilirsin diyo ozamanda yani bizim istedigimiz sadece paylasmak ben kizimi ayagimda salliyorum ve ayagimdan indiremiyorum orda uyuyor herkes birak aglasin aglaya aglaya uyur cigerleri gelisir diyor simdiden bebegimin beynine ne kadar aglarsam aglayim annem gelmeyecek diye isleyimi diyorum bisi olmaz rl kadar bebek ne anlar diyolar paylasmakta hata bende artık anlatmiyorum

Sağol canimcim cevap için.

Oyle canim yeterki emsin aynen dedigin gibi bisey desen iyiligine dedim oluyo

Ya aslistirmakla alakasi yok betulun dogdugu gun esimi koşa koşa eve yolladik emzik alsin diye öyle bi agliyoduki hastane inledi susturamadilar ama simdi emzigi uyurken alir sonra atar emziksiz uyudugu bile oluyo
ayakta sallama işine gelince ben alissin istedim sallamaya cunku anneme ablama filan gidince besik yok nasil uyutcam ee ama alismadi evde beşiğine koyup mama icerken uyuyo genelde arada da salliyorum yani kisaca bence alistirmakla alakali değil kendileri nasil isterse oyle yapiyo bu zamanin çocukları

Ya bi de emzir at muhabbeti vardı ilk doğduğunda, o zaman da patlamıştım sanki 20 tane bebeğim var da uğraşmaya gocunuyorum diye. Bi tanecik evladım var, işi gücü bırakıp eve kapanmışım, onu da elbet kucağıma da alırım kafamın üstüne de alırım. Hem ne yani 20 yaşına kadar mı böyle olacak, en mızmızı 3-4 yaşında bırakacak bu işleri. Hem karambole anne olduk sanki hiç bunları öngörmedik, baştan kabul etmedik. Demirden korksak trene binmezdik, diye bi iğrenç espiriyle taçlandırayım başlattığım şu dertleşme faslını

Ya bi de emzir at muhabbeti vardı ilk doğduğunda, o zaman da patlamıştım sanki 20 tane bebeğim var da uğraşmaya gocunuyorum diye. Bi tanecik evladım var, işi gücü bırakıp eve kapanmışım, onu da elbet kucağıma da alırım kafamın üstüne de alırım. Hem ne yani 20 yaşına kadar mı böyle olacak, en mızmızı 3-4 yaşında bırakacak bu işleri. Hem karambole anne olduk sanki hiç bunları öngörmedik, baştan kabul etmedik. Demirden korksak trene binmezdik, diye bi iğrenç espiriyle taçlandırayım başlattığım şu dertleşme faslını

14-16 mart migrosta prima mega paketler 26.90
brn 4 kullaniyirum 50 lilisi gidicem simdi kaldiysa bakalim alcam 3-5 paket herseyi stokluyorum artik

Bosver canm herkes cok biliyo zaten.ne guzel sutun var emzir dedgn gibi patates havucu her zaman yer.keske benm sipa da emseydi ben de sen gibi yapardm.hepimzn cevresnde bu tarz insanlar var demekki.ben de anlatmiyorum artik kimseye.

Benm oglan da yapmyo hicbirini hastalaninca emeklemeyi bile unuttu:)yeni yeni emeklyo arada alkisliyo o kadar.herkes kendini en iyi anne zannediyo.benm eltim de cocuklarima hic mama vermedm hep emzirdm dyo halbuki ek gida olarak danino yogurtlar ve yemeklern salcali sularni verirdi.el kadar cocuklar kola icer jelibon yerlerdi.ikisinin de disleri curuk simdi.ama o iyi anne ben kotu anneyim:)))

Aaay ne kötü annesin emreye kola icirmedin mi hala

Betule maden suyu tattirdim bi kere ben iciyodum yırtındı şişe için tabi aci geldi ama gülüp yine istiyodu

Herkes Herşeyi biliyor bir biz bilmiyoruz zaten demi. Herkes o modda. Bazen burda çok akrabam olmaması işime gelmiyor değil. Çok karışanım laf söyleyenim yok :)

Canım insanlar internette anne sütü Arıyor kanserli çocuklara şifa niyetine. Patates Havuç değil ben düzgüncene emziremedim sütüm yok. Keşke senin gibi emzirebilseydim

Malesef böyle işte karşıya geçen çok şey bildiğini düşünüp birde seni yargılıyo.oysa ki herkezin evladı kendisine herkez yetiştirdiğinden sorumlu.....ve bir anne daha bebesini kucağına aldığı ilk günden beri onun için en iyi kararı alır.bu karar da hatalar çıksada anneliği öğrenme yoludur.ve bu yola herkez saygı göstermelidir.
Çoğuzaman emzirmek ve anne sütü bir lükstür bence.....zordur yani.....hazırcılık mı.çok yanlış düşünülmüş.şahsen ilk 5 ay anne sütüne alıştırmak için savaştım 5 ay boyunca ayakta sallayarak emzirdim.çok şükür kazandım bizde 5 kuzen aynı zamanlarda doğum yaptık.şuan sadece ben emziriyorum hepsi bana heves ediyo.dün toplandık 5imiz.onlar mama yaparken ben koltukta rahatça besledim oğlanı.yani şanslıyız.
Bu ara bende çok doluyum.yazmaya halim bile yoktu ama dayanamadım.çok doluyum çok...

Aman gercekten bitmiyo insanların vıdı vıdısı ben emziriyorum ama kilo almıyo diye sütün yok senin laflarını çekiyorum daa önce yazmıştım sütlerin fotosunu çektim gösteriyorum diye benide psikopat Yaptılar sürekli sütüm olduğunu kanıtlama halindeyim eltim mamaya başladı sürekli seninde başlaman lazım deyip duruyorlar doktor önermedi süt daa önemli kilo değil diyo diyorum sosyete doktoru ne anlar oldu aşılarını özelde yaptırmam ayrı sorun son testlerinden bahsetmedim bile hasta muamelesi yapmasınlar diye ayrıca ben yaptıklarını hiç söylemiyorum dişini instagramdan öğrendiler emeklediğini söylemedim bile sürekli eltimin kızıyla kıyaslıyorlar bende önemsemediğimi düşünsünler diye ne kilo be boy ne yaptıkları asla bahsetmiyorum zaten bir Ay oldu gitmedim hoş onlarda gelmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…