2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

kızlar çok sağolun biraz daa sakinledim şimdi gerçekten kıyaslamalardan nefret ediyorum ama birde üstüne miranın hali ne bizim kilomuzu sana söyleyemem falan deyince moralim çok bozuldu ben zaten kendi kızımın derdindeyim tahlil vermişim sonuç bekliyorum sağlığıyla ilgili ciddi bi durum var mı bunların peşindeyim bir de böyle bir konuşma duyunca iice sıkıldım umarım önemli bir sorunu yoktur miranın sonra tedbirlerle belki ilaçla durum düzelir kilo alır almasa da aman sağlıklı ya diyim başka bir derdim yok gerçekten bi süre açmıcam telefonlarını akşam eşime de sölicem hoş haftaya oğlunun doğum günü var mecbur gidicem ama mutlaka bu durumun lafını sokarım çünkü daa fazla içimde tutabilceğimi sanmıyorum hamileliğimizden beri çok bunaldım aman alttan al aman boşver eşime yansıtmıyım bu noktaya geldik

bak böyle diyince telde bide şey dedi kp demiş ki mira yine öyle küçükmüymüş neden mama vermiyor bak sen ne güzel söz dinliyorsun kızını kocaman ettin o mama verdiği için söz dinliyo oldu sütü yetmedi değil ben versem emzirmek istemiyo erkenden işe de döndü olur sanki keyfimden döndüm

sen takma onları canım ya benim kızım 7,5 kg ama çokta kafaya takmıyorum.. sağlığı yerinde şükür.. yemeyi seven bir bebek ama kilo almıyor ileride canının istediğini zaten yiyecek.. senin eltini topiğe gönder bi yüzel pataklıyalım bence.. her çocuk aynı değil her bireyin aynı olmadığı gibi...

Ay sorma ya mama meselesi bizim de doğumdan beri sıkıntı. 3-4 aylıkken oğlum resmen sütün fışkırıyordu duvarlara ve bana mama ver diyorlardı hala. Şimdi o kadar olmasa da hala ek gıda yanı a mama vermeyerek emzireniliyorum çok şükür ama hala mama mama mama. Dayanamadım aldım da ama oğlum ağzını sürmedi. Yani nedir bu mama aşkı anlamadım, devlet bile teşvik ediyor annr sütünü bunlar da satıcı gibi mama al mama al :/ şurada bu kadar yabancı insanız kimse kimseyi kıskanmıyor laf solmuyor bu akrabalar miye böyle?

dün facede paylaşılmıştı çok beğendim sizlerle de paylaşmak istedim. @minnakkartal

Bebek Sofrası
Bebekli kadinların dış kapıya asması gereken bir yazi yazan kişinin yüreğine sağlık

Sevgili Yakınım;
Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;
Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!
Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim,benden misafir hizmeti ya da güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.
Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)
Anlaşılmaya, anlayışa, güleryüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.
O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.
Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba, aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.
Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni darlama. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.
Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben burdayken, ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.
Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.
Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.
Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için birşeyi değiştirmiyor!
Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya ihtiyacım var.
Zor değil.
Sevgiler Lohusa.

Bunları çoook söyledim ve cevap "ayyy sana da yaranılmıyor" oldu hep ama çok güzel bir yazı.

mirada o civarlarda çok bişi yemiyo ama keyfi yerinde genellikle hiç aç bebek gibi davranmıyor dediğin gibi ilerde yerler inşallah ah ah bir anlasalar her bebeğin aynı olamayacağını doğduğundan beri ben sadece kendi gelişimiyle kıyaslıyorum kızımı başka bebekler içinse ya mutlu olurum ya üzülürüm hepsi bu keşke herkes böyle düşünse birbirine dost olabilse eltim bu topikte olduğumu bilse zaten bi dakka durmaz merakından sabah akşam burda yatar :))

ben bi ara mama lafından o kadar bunaldım ki tam alacaktım stoktaki sütlere rağmen ama doktoru kesinlikle dedi sağdığın süt onun gelişimi için yeterli sende sütün olduğundan eminsen gerek yok dedi sonra işe girdiğimden beri mira o kadar düştü ki memeye eve gidip emzirmek için deliriyorum çünkü resmen kapıdan girince yapışıyo bana o yüzden mamaya alışır emmez diye vermeye razı olmadı gönlüm heee olmayıp mama verene asla lafım yok tabi önemli olan bebişlerin gelişimi sağlığı ben sadece olupta sırf kilo almıyor diye onu sütümden mahrum etmek istemiyorum hepsi bu burasıysa gerçekten nimet herkes yardımcı olma bildiğini paylaşma bilmediğini öğrenme derdinde akrabalarsa iyi niyet altına sığınıp laf soksunlar anca

ayy gerçekten yazanın eline yüreğine sağlık daha iyi anlatılamazdı

Canim @kmltm nin söylediği gibi eltin senin emzirmeni hazmedememis bence Allah akil fikir versin

bende bu ara yetemiyorum HC bişeye oğlum huysuz kızların biri gidiyo biri geliyo okuldan.sürekli bi kosturmaca var.allah sağlık versinde hersey düzene girer elbet zaman çabuk geçiyo bu günler geçip gidecek hatirlyamayacagiz bile.

canimcim geçmiş olsun.insallah az ada geçmez.

Kızlar kızım ikinci dişini daha on gün önce falan çıkardı galiba üçüncü diş gelecek gece sürekli kulağını kasiyarak uyandı ağladı diş çıkarmadan önce hep boyle oluyor
iştahsızlık da varsa kesin diş tir canım.

sen süt yolluyosun oda açıp bunlarimi söylüyo nankörlük başka bişey değil bunun adı.

Bugün biraz istahsiz canım

Yiğit uyuyo benimde bir ton ev işim var ama o kadar yorgunumki uzandım hiç ev işi yokmuş gibi davranıyor um. Bugün saldim gitti. Yapincada aynı yapmayincada hiç bitmiyo tam bitti dediğim anda başka bi iş çıkıyo.ama sukrediyorum saglikliyiz o gün hastanede bi bebek gördüm ondan sonra hep sukrediyorum.

aynı yiğit hiç durmak yok bizdede sürekli bi hareket.

Aynen canm paniklesem aglardi kesin

Bizm 12.8 cikmsti cnm damla falan kullanyomusun?
Canım biz 5. Ayda başlamıştık 6 damla ile burda bazı arkadaslar yerine pekmez veriyoruz deyince ben de arada bi damla arada bi pekmez verdim her ikisini de ihmal ettiğim zamanlar da oldu kendime kızıyorum simdi damla kakasini etkiliyor diye cok vermek istemiyordum

Bacim 7-140 araligi normal aralik degeri deil miydi ???
Benim pasaninki 5.6 cikmisti ....
Sakin ol lutfen...
Tabi bizim kan degerlerimiz cokta normal degildi ya neyse...
Saglikocagindaki tahlil çıktısında 23 ila 140 mi ne yazıyordu canım cocuk doktorumuzun asistanı arayıp sordum bakalım hala geri dönmediler

miranın sonuçları çıkmış baktım netten kızlar randevumuz cuma malum şimdi cumaya kadar zaman geçmez

idrar tahlili normal hemoglabin 11 çıkmış alt sınır 10.20 diyor o kadar demir ilacına rağmen düşük gibi geldi bana
çölyak için EMA bakılmıştı negatif inek sütü keçi sütü yumurta akı ve beyazı negatif çıkmış Ige totalde düşük hemde bu alerjik bi bebekte anlamadım yani
asıl sıkıntı dışkıda nişasta görüldü diyor birde dışkıda kalprotektin 50 olmalıyken 91 çıkmış genelde kolitte böyle oluyormuş kolitte gıda alerjisine bağlı ortaya çıkabilirmiş anlaşılan bizi bir tedavi süreci bekliyor

Aynen canım benim yapacaklarim da hic bitmiyor sabah kalkiyorum Ece ye kahvaltı arkasından oglumla ben yapıyoruz onu gönderiyorum küçük oğlum geliyor aç ona hazırlıyorum Ece nin yemeğini yapıp yediriyorum eşim geliyor ya yemek yiyiyor ya da tok oluyor bazen kahve iciyoruz Ece yi uyutuyorum ondan sonra yapabildiğim kadar iş yemek telaşı ama acı olan şu ki ben bu kadar koşmaya zayiflayamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…