Canim hemogram iyi sayılır bence umarım iyidir sonuçlar pek anlamıyorum benmiranın sonuçları çıkmış baktım netten kızlar randevumuz cuma malum şimdi cumaya kadar zaman geçmez
idrar tahlili normal hemoglabin 11 çıkmış alt sınır 10.20 diyor o kadar demir ilacına rağmen düşük gibi geldi bana
çölyak için EMA bakılmıştı negatif inek sütü keçi sütü yumurta akı ve beyazı negatif çıkmış Ige totalde düşük hemde bu alerjik bi bebekte anlamadım yani
asıl sıkıntı dışkıda nişasta görüldü diyor birde dışkıda kalprotektin 50 olmalıyken 91 çıkmış genelde kolitte böyle oluyormuş kolitte gıda alerjisine bağlı ortaya çıkabilirmiş anlaşılan bizi bir tedavi süreci bekliyor
bizde bugün dokuzuncu ayi doldurduk ama henüz diş falan yokortada
Aynen canım benim yapacaklarim da hic bitmiyor sabah kalkiyorum Ece ye kahvaltı arkasından oglumla ben yapıyoruz onu gönderiyorum küçük oğlum geliyor aç ona hazırlıyorum Ece nin yemeğini yapıp yediriyorum eşim geliyor ya yemek yiyiyor ya da tok oluyor bazen kahve iciyoruz Ece yi uyutuyorum ondan sonra yapabildiğim kadar iş yemek telaşı ama acı olan şu ki ben bu kadar koşmaya zayiflayamiyorum
bende çok anlamıyorum biraz netten baktım kolit gıda alerjisi gibi şeyler yazıyor ama detay veren biyer bulamadım tam artık cuma günü doktor ne dicek bakalımCanim hemogram iyi sayılır bence umarım iyidir sonuçlar pek anlamıyorum ben
canım senin ve efenin kontrolleri vardı oldunuz mu önemli bişiy yoktur inşallahaynen..bizde de öyle..şu an 9 ay 5 günlüğüz ama diş yok
Ay sorma ya mama meselesi bizim de doğumdan beri sıkıntı. 3-4 aylıkken oğlum resmen sütün fışkırıyordu duvarlara ve bana mama ver diyorlardı hala. Şimdi o kadar olmasa da hala ek gıda yanı a mama vermeyerek emzireniliyorum çok şükür ama hala mama mama mama. Dayanamadım aldım da ama oğlum ağzını sürmedi. Yani nedir bu mama aşkı anlamadım, devlet bile teşvik ediyor annr sütünü bunlar da satıcı gibi mama al mama al :/ şurada bu kadar yabancı insanız kimse kimseyi kıskanmıyor laf solmuyor bu akrabalar miye böyle?
Ece son günlerde çok hareketlendi kızlar hiç durmuyor sürekli bir yerlere tırmanıyor yalniz birakamiyorum hayirlisiyla yuruseler de düşmesinden korkuyorum dikkatini çeken birşey gordumu bir şekilde ulaşıyor ona
Yiğit uyuyo benimde bir ton ev işim var ama o kadar yorgunumki uzandım hiç ev işi yokmuş gibi davranıyor um. Bugün saldim gitti. Yapincada aynı yapmayincada hiç bitmiyo tam bitti dediğim anda başka bi iş çıkıyo.ama sukrediyorum saglikliyiz o gün hastanede bi bebek gördüm ondan sonra hep sukrediyorum.
Canım biz 5. Ayda başlamıştık 6 damla ile burda bazı arkadaslar yerine pekmez veriyoruz deyince ben de arada bi damla arada bi pekmez verdim her ikisini de ihmal ettiğim zamanlar da oldu kendime kızıyorum simdi damla kakasini etkiliyor diye cok vermek istemiyordum
Aman ne halleri varsa görsünler boşver kiyaslamaya bende sinir oluyorum mama kof şişmanlık yapıyomuş bizimki saglikli olani de sendebak böyle diyince telde bide şey dedi kp demiş ki mira yine öyle küçükmüymüş neden mama vermiyor bak sen ne güzel söz dinliyorsun kızını kocaman ettin o mama verdiği için söz dinliyo oldu sütü yetmedi değil ben versem emzirmek istemiyo erkenden işe de döndü olur sanki keyfimden döndüm
canım senin ve efenin kontrolleri vardı oldunuz mu önemli bişiy yoktur inşallah
Gündüz cok mama vermemeye calisiyorum nasilsa yiyo corba yogurt filan diye gece tabi mama iciyo ama iste cok icince de sabaha karsi gazi oluyo heralde agliyo bakalim bu aksamda uyuyurken 3 numara mamadan vercem farkedecek midişteki farkı kapatıyor Betül hanım maşallah ona mama kullanmadım ben ama dokuzuncu aydan sonra anne sütü ve ek gıda beslenmede %50-50 şeklinde olmalı yazıyor internette devam sütü de aynı şekilde olmalıdır diye düşünüyorum gerçi bazen de neyden ne kadar yiyosa onu mu vermek gerek diye düşünmüyor değilim mira yese içse dünyaları tıkarım ağzına heralde :))
hımm belki kızlarda peşpeşe çıkaracak aslında bizim üstler değilde yanlar biraz kabarmış gibi ama anlayamıyorumda tam
Aynen azad da öyle, koltuklara tırmanmayı öğrendiğinden beri yerde yürümeyi de kabul etmiyor, koltuk tepelerinde gezinmek istiyor. Değil yanından ayrılmak kafamı çeviremiyorumEce son günlerde çok hareketlendi kızlar hiç durmuyor sürekli bir yerlere tırmanıyor yalniz birakamiyorum hayirlisiyla yuruseler de düşmesinden korkuyorum dikkatini çeken birşey gordumu bir şekilde ulaşıyor ona
geçmiş olsun canım evet çok sinsi bi hastalık aman ilaçlarını ihmal etme..Kizlar simdi hastaneden geldik moralim cok bozyk sadece kulagini kasiyor ve sabahlari oksuruyor diye gitmistim zature olmus kuzum doktor sakin kimseye soyleme usutmus de dedi ayyy bebege bakamamis zature etmis demesinler diye bu ara salgin varmis cok sinsi ilerliyormus ne ates ne baska bisi olmadi bizde cok az sabahlari oksuruk ve kulak kasima nolur ihmal etmeyin sizde 15 gun antibiyotik kullanicaz 100 gram da zayiflamisiz
bende merak etmiştim dr ne dedi diye bize de bilgi ver canım.. Efe ye de maşallah..aaah canı hatırladğın için sağolEfe 9.ayı da tamamladı bugün itibari ile 9 ay 5 günlük olduk işte..kızamık aşımızı olduk,kontrollerde normal herşey yolunda benim kontrollerde 2 gün sürdü,bugün öğlene doğru bitti ancak..ama sonuçlar çıkmadı yarın çıkıcak doktora yarın göstereceğiz..
aman şükür herşey yolundaymış senin sonuçlarda ii çıkar umarımaaah canı hatırladğın için sağolEfe 9.ayı da tamamladı bugün itibari ile 9 ay 5 günlük olduk işte..kızamık aşımızı olduk,kontrollerde normal herşey yolunda benim kontrollerde 2 gün sürdü,bugün öğlene doğru bitti ancak..ama sonuçlar çıkmadı yarın çıkıcak doktora yarın göstereceğiz..
denemekte fayda olabilir en iyi takip anne gözlemi ve içgüdüsü zatenGündüz cok mama vermemeye calisiyorum nasilsa yiyo corba yogurt filan diye gece tabi mama iciyo ama iste cok icince de sabaha karsi gazi oluyo heralde agliyo bakalim bu aksamda uyuyurken 3 numara mamadan vercem farkedecek mi
canım çok geçmiş olsun inşallah hemen atlatır hastalığı iileşsin kilosunuda alır annesi üzme sen kendiniKizlar simdi hastaneden geldik moralim cok bozyk sadece kulagini kasiyor ve sabahlari oksuruyor diye gitmistim zature olmus kuzum doktor sakin kimseye soyleme usutmus de dedi ayyy bebege bakamamis zature etmis demesinler diye bu ara salgin varmis cok sinsi ilerliyormus ne ates ne baska bisi olmadi bizde cok az sabahlari oksuruk ve kulak kasima nolur ihmal etmeyin sizde 15 gun antibiyotik kullanicaz 100 gram da zayiflamisiz
Çoook isterdim bu cevapları verebilmeyi.. Biz aylık kontrolden çıktıktan sonra kv gideriz hep yeminederim daha ayakkabımı çıkarmadan kaç kilo almış bu ay diye sorar. Bende az almış diyince. Belli bana da zayıf geliyo der. Hemen arkasından ne giydirmişim diye kontrol eder mutlaka ama mutlaka ince değil mi bu der. Sonra ben mutfaga gider yemegini hazırlarım arkamdan gelir nevar onun içinde der. Resmen beni çıldırtma noktasına getirir.dün facede paylaşılmıştı çok beğendim sizlerle de paylaşmak istedim. @minnakkartal
Bebek Sofrası
Bebekli kadinların dış kapıya asması gereken bir yazi yazan kişinin yüreğine sağlık
Sevgili Yakınım;
Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;
Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!
Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim,benden misafir hizmeti ya da güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.
Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)
Anlaşılmaya, anlayışa, güleryüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.
O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.
Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba, aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.
Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni darlama. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.
Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben burdayken, ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.
Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.
Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.
Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için birşeyi değiştirmiyor!
Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya ihtiyacım var.
Zor değil.
Sevgiler Lohusa.
Bende olsam kesin giderdim. Bikaç günde olsa yemek yapma derdi yok,temizlik yok iş güç yok :) bunun için bile değer diye düşünüyorum..
biz hala 2 numara kullanıyoruz yani içerse. En son kontrol de dr %60 katı gıda %40 süt dedi. Günlük içmesi gereken süt miktarı 300 400 cc dedi.
Çok geçmiş olsun canım. Zatürre olduğunda kötü görünmezmiydi Beyza ? Başka bi doktora daha götürseniz. Ne biliyim bi halsizlik bi bitkinlik olurdu diye düşünüyorum. Tabi çok anlamam ben ama kafamda soru işareti kaldı :/Kizlar simdi hastaneden geldik moralim cok bozyk sadece kulagini kasiyor ve sabahlari oksuruyor diye gitmistim zature olmus kuzum doktor sakin kimseye soyleme usutmus de dedi ayyy bebege bakamamis zature etmis demesinler diye bu ara salgin varmis cok sinsi ilerliyormus ne ates ne baska bisi olmadi bizde cok az sabahlari oksuruk ve kulak kasima nolur ihmal etmeyin sizde 15 gun antibiyotik kullanicaz 100 gram da zayiflamisiz
Ya bu mama dedigin devam sütü mü yoksa kaşık maması mı 7 tahıllı falan varya onlardan mı?Gündüz cok mama vermemeye calisiyorum nasilsa yiyo corba yogurt filan diye gece tabi mama iciyo ama iste cok icince de sabaha karsi gazi oluyo heralde agliyo bakalim bu aksamda uyuyurken 3 numara mamadan vercem farkedecek mi
çok geçmiş olsun. Kışın hastalık kaçınılmaz oluyo malesef. Umarım bian önce düzelirsiniz inş. Yalnız doktorun kimseye söyleme demesi ne hoş. O bile bazı insanların nasıl bi karakter de olduğunu çözmüş.Kizlar simdi hastaneden geldik moralim cok bozyk sadece kulagini kasiyor ve sabahlari oksuruyor diye gitmistim zature olmus kuzum doktor sakin kimseye soyleme usutmus de dedi ayyy bebege bakamamis zature etmis demesinler diye bu ara salgin varmis cok sinsi ilerliyormus ne ates ne baska bisi olmadi bizde cok az sabahlari oksuruk ve kulak kasima nolur ihmal etmeyin sizde 15 gun antibiyotik kullanicaz 100 gram da zayiflamisiz
dün facede paylaşılmıştı çok beğendim sizlerle de paylaşmak istedim. @minnakkartal
Bebek Sofrası
Bebekli kadinların dış kapıya asması gereken bir yazi yazan kişinin yüreğine sağlık
Sevgili Yakınım;
Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;
Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!
Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim,benden misafir hizmeti ya da güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.
Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)
Anlaşılmaya, anlayışa, güleryüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.
O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.
Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba, aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.
Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni darlama. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.
Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben burdayken, ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.
Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.
Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.
Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için birşeyi değiştirmiyor!
Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya ihtiyacım var.
Zor değil.
Sevgiler Lohusa.
Yeminle kim yazmissa kalemine saglik. Bu acemiligimize geldi ilk bebekleri olan icin soyluyorum Allah nasip eder de ikincisi olursa ben biliyorum napicani ne dicemi. cok pismanim lohusaligimda idare ettiklerime. Sutume mal oldu. He bi daha yapar miyim? Cok beklerler.Bunları çoook söyledim ve cevap "ayyy sana da yaranılmıyor" oldu hep ama çok güzel bir yazı.
Cok gecmis olsun sasrdimve tedrgin oldm bnmkide hp eli kulagindaKizlar simdi hastaneden geldik moralim cok bozyk sadece kulagini kasiyor ve sabahlari oksuruyor diye gitmistim zature olmus kuzum doktor sakin kimseye soyleme usutmus de dedi ayyy bebege bakamamis zature etmis demesinler diye bu ara salgin varmis cok sinsi ilerliyormus ne ates ne baska bisi olmadi bizde cok az sabahlari oksuruk ve kulak kasima nolur ihmal etmeyin sizde 15 gun antibiyotik kullanicaz 100 gram da zayiflamisiz
ptesi gnu yunus beye rndevu aldm canm nisantasindaymis yeni yeri. Hira kusmuyo aksamdanberi iyide. Bn bir saattr cok kotuym kafami kaldiramiyorum midem bulaniyo cok. Aksam kv gttik bi parca tavukyedim omu yapti acaba cokkotuyum bagrsaklarimda bagriyoaman şükür herşey yolundaymış senin sonuçlarda ii çıkar umarım
denemekte fayda olabilir en iyi takip anne gözlemi ve içgüdüsü zaten
canım çok geçmiş olsun inşallah hemen atlatır hastalığı iileşsin kilosunuda alır annesi üzme sen kendini
@hiraysen canım senin mr çıktı mı ? kuzu nasıl oldu kusması falan geçmiştir inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?