Bende arada yapiyorum kuymak da deniyor burada ben olcuyle yapiyorum ve tam oluyor.Esim dogu karadenizli ordan ogrendim ben samsunluyum burada cok bilinmiyor yoresel olarak.Misir unu firinlanmis olmasi lazim iki yemek kasigi tereyagibi eritiyoruz ustune teoeleme iki yemek kazigi misir unu biraz kavuruyoruz ustune birbucuk su bardagi su dokup biraz karstiriyoruz unlarin topagi gecip fokurdamaya baslayina bir veya bir bucuk su bardagi kasar peyniri koyuyoruz kasar eriyip tere yagi yuzrye cikinaca hazir demektor afiyetle ekmegi bandira bandira yiyoruz.Bu olcuyle super oluyorNasıl yapıyorsun ben daha önce hiç denemedim de.
Bizim dr 2 tatlı kaşığı pekmezi sulandırarak ver dedi. Tabi oğlum bi kaşıgı zor içiyo. Meyveyide muz vericeksem 1 tane veriyorum. Elma ve muzu birlikte vereceksem yarım yarım veriyorum. Dün muz armut elma kaynattıp dolaba koymuştum bugün verdim çok severek yedi. Bazen de meyveli yoğurt yapıyorum.
Bir karadenizli olarak hic hamsili pilav yapmadimBilmiyorum aslinda atesi vardi dusurmeye calisiyoduk dustmustu atesi tekrar olceyim dedm cok dusmustu internettede yaxiyo olabiliyomuski
bn tereyagli lorlu omlet yapiyorum kendime onada veriyorum cnm.
Masallah selviboylu ee erkek dedigin oyle olmali:)
bn trakyaliyim ama mihlamasiz yasayamam :)) hmsi pilavida ayni sekilde
aslında ben de meyveyi pişirip vermeyi düşünmüştüm,bi de öyle deneyeceğim besin değerini düşürse de.Nasıl yapıyorsun ben daha önce hiç denemedim de.
Bizim dr 2 tatlı kaşığı pekmezi sulandırarak ver dedi. Tabi oğlum bi kaşıgı zor içiyo. Meyveyide muz vericeksem 1 tane veriyorum. Elma ve muzu birlikte vereceksem yarım yarım veriyorum. Dün muz armut elma kaynattıp dolaba koymuştum bugün verdim çok severek yedi. Bazen de meyveli yoğurt yapıyorum.
bn trakyali olarak yapiyorumBir karadenizli olarak hic hamsili pilav yapmadim
Benimkide 4 de uyuduuSimdi uyuduben de yatym bari
gecmıs olsun canım, ısallaah atessız atlatırsınız.Biz doktordan geldik kızamık aşısını olduk bir haftaya kadar döküntü olabilir sıkıntı yapma dedi menenjit iki doz yapıcak biri bi daa ki ay diğeri on üç aylıkken damakları hep kabarmış peş peşe gelecek sanırım dedi ama altlar daa belirgin yine ordan gelebilir dedi zaten nie hafta önce faln gördüğü için boy kilo bakmadı bende istemedim
benımkınıde hıc acmadık, belkıde bozulmusturKullanmadan bozulmuş ki :)
Aynen biz 3 muz yatiyorz artk ama kizim haric ikimzde hc rahat diliz yatagina asla yatmiyo deliricem gunduz de tepemde tuvalete beraber gidiyrz ve asla kimseye gitmioMerhaba kizlar, biz oglumla yapışık ikizler gibi olduk. Neredeyse gunun 24 saati kucagimda. Gece uyutup yatagina koyuyorum 5 dk bir agliyor yanima alinca sabaha kadar gogsumde gıkı çıkmıyor. Gündüz devamli kucagimda bazen indiriyorum ablasiyla yada oyuncaklariyla oynuyor ama yanindan ayrildigim an yada kapiya yoneldigim an basliyor aglamayasizde de varmi bu durum.
Cnm bende istiyodm ama bizim doktor cok karsi yurutece kesinlikle kullanma dedi aslinda gunde 15-20 dk dan bsy olmaz gibi geliyo bana ama ben almadm emekliuo bzmki devamli yere birak sevdigi biseyi uzanip alacagi seklde koy uzana uzana ogrenirbu arada yurutec almıycaktım ama artık dusunmeye basladım alsam mı dıye. hanı belkı bole emekleme yurume oturma vs bı etkısı olur dıye. alıyım mı sızce kızlar zararlı denılıyor dıye almayı dusunmuyordum ama????
Bir karadenizli olarak tarif istiyorumbn trakyali olarak yapiyorumkaradenizli olcakmisim galiba yanlislik olmus ama esimde bayiliyo. bn farkli yapiyorum firinda degil tavada maydanoz falnd koymuyorum. cokguzel tavsiye ederim
bende ole dusunuyorum gunde max 30 dk bır sey olmaz dıyorum. eskıler hep yurutec koymus nolmus sankı dıyorum ama...Aynen biz 3 muz yatiyorz artk ama kizim haric ikimzde hc rahat diliz yatagina asla yatmiyo deliricem gunduz de tepemde tuvalete beraber gidiyrz ve asla kimseye gitmio
Cnm bende istiyodm ama bizim doktor cok karsi yurutece kesinlikle kullanma dedi aslinda gunde 15-20 dk dan bsy olmaz gibi geliyo bana ama ben almadm emekliuo bzmki devamli yere birak sevdigi biseyi uzanip alacagi seklde koy uzana uzana ogrenir
Normalde trabzon peyniri lazim ama ben kasarla da yapiyorum evde varsa cecil peyniruyle yapiyorum
Tereygiu eritiyorum icine misir unu kavuruyorum biraz sonra sicak su ekliyorum ve tabiki bol bol peynir istege gore de tuz guzelce eriyince peynir haziir of benimde canim.istedi yapcam kahvaltiya
Sağolun kızlar.. Bugün ilk defa haşlamadan tereyağında kırıp vereyim dedim ama yemedi kustu. Hiç beni şaşırtmıyo bu çocuk :) içinde peynir olunca yiyeceğini hiç sanmıyorum ama yinede yrn tariflerinizi denicem.Bende arada yapiyorum kuymak da deniyor burada ben olcuyle yapiyorum ve tam oluyor.Esim dogu karadenizli ordan ogrendim ben samsunluyum burada cok bilinmiyor yoresel olarak.Misir unu firinlanmis olmasi lazim iki yemek kasigi tereyagibi eritiyoruz ustune teoeleme iki yemek kazigi misir unu biraz kavuruyoruz ustune birbucuk su bardagi su dokup biraz karstiriyoruz unlarin topagi gecip fokurdamaya baslayina bir veya bir bucuk su bardagi kasar peyniri koyuyoruz kasar eriyip tere yagi yuzrye cikinaca hazir demektor afiyetle ekmegi bandira bandira yiyoruz.Bu olcuyle super oluyor
Biz aylardır üç kişi yatıyoruz :) yatağında asla yatmıyo bende sırf uyumak adına alıyorum hep yanıma. Pişmanmıyım! Hemde çok..Merhaba kizlar, biz oglumla yapışık ikizler gibi olduk. Neredeyse gunun 24 saati kucagimda. Gece uyutup yatagina koyuyorum 5 dk bir agliyor yanima alinca sabaha kadar gogsumde gıkı çıkmıyor. Gündüz devamli kucagimda bazen indiriyorum ablasiyla yada oyuncaklariyla oynuyor ama yanindan ayrildigim an yada kapiya yoneldigim an basliyor aglamayasizde de varmi bu durum.
valla artık besin değerlerinden çok ne yedi diye düşünüyorum malesef. Ayrıca hazır mamalardan çok daha sağlıklıdır sanırım. İnan direk verince çok zor yiyo ama böyle yapınca bi kavanoz yedi.aslında ben de meyveyi pişirip vermeyi düşünmüştüm,bi de öyle deneyeceğim besin değerini düşürse de.
bi biz yaptırmadık galiba bu aşıyı. İnş. sorunsuz atlatırsınız.Biz doktordan geldik kızamık aşısını olduk bir haftaya kadar döküntü olabilir sıkıntı yapma dedi menenjit iki doz yapıcak biri bi daa ki ay diğeri on üç aylıkken damakları hep kabarmış peş peşe gelecek sanırım dedi ama altlar daa belirgin yine ordan gelebilir dedi zaten nie hafta önce faln gördüğü için boy kilo bakmadı bende istemedim
Bizde de var öyle bişey. Resim atasan daha net anlarım. Bizimki ayağımda yastıkla uyuyo ben hep ona yordum. Haftaya dr gidicem bende sorayım.Kizlar merhaba... birsey sorucam.. kizimin ensesi saca dogru yanlara dogru egzama gib oldu 1 2 haftadir.. ilk onceleri onemsemedim.. terliyo oyuzdendir dedim.. ama gittikce artti yanik gibi parca parca duruyo.. uyansin resmini aticam.. ustu kuru egzama gibi.. ne yapmam lazim.. ne yapmis olabilir.. hergun 1 yumurta sarisi yiyo... bugun vermedim.. ondandir diye.. bide gecen haftalarda 2 kere bizim kullandigimiz sivi camasir deterjaniyla yikadim lekeler onlukler ciksin diye.. onluk takiyoruz yatana kadar agzi cok akiyo da.. onluk yapmis olabilirmi.. yardimci olursaniz sevinirim.. yoksa bugu esimle dr a goturucez moralim bozuldu...
bizim dr de çok karşı. Almayın kesinlikle dedi. Eskiden öneriyordum ama artık önermiyorum dedi. Bende almadım.bu arada yurutec almıycaktım ama artık dusunmeye basladım alsam mı dıye. hanı belkı bole emekleme yurume oturma vs bı etkısı olur dıye. alıyım mı sızce kızlar zararlı denılıyor dıye almayı dusunmuyordum ama????
değişik bişi verdiysen yada önlükte yapmış olabilir kurulukta yapar biraz nemlendirici sürüp yumuşuyomu kontrol edebilirsin yumurtayı kesmekle ii yapmışsın bir iki gün gözlemle bakalım olmazsa doktora gidersiniz Alerjik bişi de olabilir krem yada şampuana belkide gerek kalmadan nemlendiriciyle geçer bozma moraliniKizlar merhaba... birsey sorucam.. kizimin ensesi saca dogru yanlara dogru egzama gib oldu 1 2 haftadir.. ilk onceleri onemsemedim.. terliyo oyuzdendir dedim.. ama gittikce artti yanik gibi parca parca duruyo.. uyansin resmini aticam.. ustu kuru egzama gibi.. ne yapmam lazim.. ne yapmis olabilir.. hergun 1 yumurta sarisi yiyo... bugun vermedim.. ondandir diye.. bide gecen haftalarda 2 kere bizim kullandigimiz sivi camasir deterjaniyla yikadim lekeler onlukler ciksin diye.. onluk takiyoruz yatana kadar agzi cok akiyo da.. onluk yapmis olabilirmi.. yardimci olursaniz sevinirim.. yoksa bugu esimle dr a goturucez moralim bozuldu...
sağol canım umarım ateş faln olmaz iki doz olduğu için bu ay yaparsam yaşına denk gelir o zamanda aşısı var ağır olur dedi on bir de yapacaktı onda gelmeyin dedi sora ilaç kullancsz boy kilo takibi olunca onda yapalım diğeride on üç te olur dedi özel aşı olduğu için sanırım her doktor kendine göre yapıyoBenimkide 4 de uyuduubosuna serıf olmadık burdaaa ıkımızdee
gecmıs olsun canım, ısallaah atessız atlatırsınız.
menejıtı ne zaman yapıcak ? 10 aydamı ???10 ayda yapıldıgını bılmıyordum.
benımkınıde hıc acmadık, belkıde bozulmustur: alahlahl bende cıkarıyım bakıyım
Gelişimi iyiymiş şükür benim kızımda hala tam oturmuyo ya yan oturuyo yada tek oturduğunda beş yirmi saniye fln oturuyo ama hiç Nöroloji fln demedi benimde kafam karıştıbızde sımdı dr dan geldık. kılosu boyu ıyı dıyor dr, hastalıgı gecmıs dıyor cok sukur. ama bu oturamam meselesını sorduk kı gırer gırmez cok agladı kuzum, hoc bole yapmazdı anlamadık ne oldugunu. yıne oturttrdu tabı sımdı ınadına oturmayabılır ama evdede oturmuyorsa cocuk norojojısıne goturrun dedı. nerdeyse 10 aylık olucak normalde oturması lagzım artık dedı.
ayh ıcıme kurt dusurduu, gercı bır sey cıkmaz bır sorun yok gıbı ama onlem ıcın nolur nolmaz dedı.
haftaya gıtcez sımdı arastıryyorum, ıst da bıldugınız guzel ıyı dr varmı kızlar bu norolojı ıcın ??? ben anad yakasındayım ama avrupa yakasıda olabılır ıyı dr varsa
sağol canım kızamık normalde yaşında yapılıyomuş ama suriyeliler yüzünden Öne çekilmiş bende yaptırdım risk almışım diye sağol canımBiz aylardır üç kişi yatıyoruz :) yatağında asla yatmıyo bende sırf uyumak adına alıyorum hep yanıma. Pişmanmıyım! Hemde çok..
valla artık besin değerlerinden çok ne yedi diye düşünüyorum malesef. Ayrıca hazır mamalardan çok daha sağlıklıdır sanırım. İnan direk verince çok zor yiyo ama böyle yapınca bi kavanoz yedi.
bi biz yaptırmadık galiba bu aşıyı. İnş. sorunsuz atlatırsınız.
Bizde de var öyle bişey. Resim atasan daha net anlarım. Bizimki ayağımda yastıkla uyuyo ben hep ona yordum. Haftaya dr gidicem bende sorayım.
bizim dr de çok karşı. Almayın kesinlikle dedi. Eskiden öneriyordum ama artık önermiyorum dedi. Bende almadım.
bende almadım zararlı vs dıye ama ıste bole emekleme oturma vs olmayınca hanı alıyım mı dıye dusundum belkı olumlu bır setkısı olur dıeBizde de var öyle bişey. Resim atasan daha net anlarım. Bizimki ayağımda yastıkla uyuyo ben hep ona yordum. Haftaya dr gidicem bende sorayım.
bizim dr de çok karşı. Almayın kesinlikle dedi. Eskiden öneriyordum ama artık önermiyorum dedi. Bende almadım.
senınkı hıc destkesız ole bırakınca devrılıyor mu canım ? hanı devrılmeden desteksız yastıksız falan 5 sn bıle dursa ıyı canım, bızımkısını ole tek basına destekkesız falan bırakınca devrılıyor hemen.değişik bişi verdiysen yada önlükte yapmış olabilir kurulukta yapar biraz nemlendirici sürüp yumuşuyomu kontrol edebilirsin yumurtayı kesmekle ii yapmışsın bir iki gün gözlemle bakalım olmazsa doktora gidersiniz Alerjik bişi de olabilir krem yada şampuana belkide gerek kalmadan nemlendiriciyle geçer bozma moralini
sağol canım umarım ateş faln olmaz iki doz olduğu için bu ay yaparsam yaşına denk gelir o zamanda aşısı var ağır olur dedi on bir de yapacaktı onda gelmeyin dedi sora ilaç kullancsz boy kilo takibi olunca onda yapalım diğeride on üç te olur dedi özel aşı olduğu için sanırım her doktor kendine göre yapıyo
Gelişimi iyiymiş şükür benim kızımda hala tam oturmuyo ya yan oturuyo yada tek oturduğunda beş yirmi saniye fln oturuyo ama hiç Nöroloji fln demedi benimde kafam karıştı
sağol canım kızamık normalde yaşında yapılıyomuş ama suriyeliler yüzünden Öne çekilmiş bende yaptırdım risk almışım diye sağol canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?