- 15 Kasım 2013
- 6.733
- 13.780
- 248
- 43
azad beye afiyet bal olsun bize kivi ve portakal yasaktı ama bi kez bile vermedim acaba bugün eve giderken alsam yarın annem denese olur mu ki ya belki alerji yapmaz belki severMızmızlara gıda, hastalara şifa, kabızlara kaka olacak vitamin bombası meyve kokteyli :) muz, kivi, elma, armut, portakal ve blendır :) kaşık görüp ağzını kilitleyenlere önce parmağınızla bi tattırın sonra kaşık havadayken ağInı açacaktır. Bizde öyle olduKoca kase bitti, kalan bi kâseyi de ben yiycem :)
Bize bunları 8. Aydan itibaren önermişti Dr ki biz de reflü tedavisi görüyorduk o zaman. Ama ben portakal için 9. Ayı bekledim çünkü azad gaz problemi olan bi bebek. Ama hiç sıkıntı olmadı portakal da kivi de. Denemek istiyorsan karışım yapma hemen önce tek tek dene alerji olup olmadığından emin olunca karışım yaparsınazad beye afiyet bal olsun bize kivi ve portakal yasaktı ama bi kez bile vermedim acaba bugün eve giderken alsam yarın annem denese olur mu ki ya belki alerji yapmaz belki sever
hımm doğru söylüyosun tek tek denemek gerek kivi alayım o zaman bi bakalım sevecek mi alerji yapacak mıBize bunları 8. Aydan itibaren önermişti Dr ki biz de reflü tedavisi görüyorduk o zaman. Ama ben portakal için 9. Ayı bekledim çünkü azad gaz problemi olan bi bebek. Ama hiç sıkıntı olmadı portakal da kivi de. Denemek istiyorsan karışım yapma hemen önce tek tek dene alerji olup olmadığından emin olunca karışım yaparsın
çok keyifsizim bugün sebebi yok gerçi oğlumun huysuzluğu dünyayı dar etse de bilmiyorum işte herneyse,sizlere iyi geceler iyi uykular
evet canım sertse hiç kesme kese kağıdına sar üç dört gün oda sıcaklığında beklet yumuşayıp olgunlaşıyorYa ben avakado aldim ama sert baya bi de yesil kesmiyim de mi bosuna olmamis oluyo demistiniz
Oslew bi yazi okudum avokada yesil ve yumusak olmali dio sertse olgunlasmamis demek bende haftasonu aldm cok sertti 2-3 gun bi kesekagidinda ya da havlu peceteye sar bekle 2-3 gune yumusuyo olgunlasioYa ben avakado aldim ama sert baya bi de yesil kesmiyim de mi bosuna olmamis oluyo demistiniz
Sağolun kızlar hakikaten zor, ki benim bu evim küçük ve sadece yiyecekler ile giyecekleri topluyorum onun dışında herşeyi nakliye şirketi kolileyip toplayacak ama ben yiyeceklerle giyeceklere dokunulmasını istemediğim için kendim topluyorum. Çarşamba günü azadı alıp amcama geçicem taşınacağımız eve çok yakınlar, perşembeye evi temizlettircem, cuma da eşim nakliyecilerle birlikte gelip yerleştirecek evi. Ama şu kadarcık şey bile Azadla kabusa döndü, yeni gördüğü herşeyi istiyor ve ağlıyoryalnız bırakamıyorum çünkü artık engel yok ona, koltuklara tırmanıp atlıyor, bacaklarını kaldırıp yürüteçten çıkmaya çalışıyor vs vs. Tarlada çalışan kadınlar gibi sırtıma bağlayıp çalışıcam :)
Çok geçmiş olsun canım bundan sonrası ne yazıkki böyle geçecek çünkü artık ne zaman nasıl hareket edeceklerini öngörwmiyoruz. Ben aşı işinden şimdilik vazgeçtim çünkü hastaneler ve asm ler grip vakalarıyla dolu, şu lanet hastalık bitince götürmeyi düşünüyorum zaten 9.-12. Ay arası istendildiği zaman yapılabiliyormuş.
Boşver canım gitme biz bile zor atlatıyoruz çok ağır grip var. Gitmesen evet trip atılacak ama gidince de eceyi kimseye verip öptürmeyeceksin yine trip atılacak o yüzden boşver gitme
Yaaaa bak tüm önlemleri aldım bunu akıl edemedim, güya ben de taşındıktan sonraki hafta diş buğdayı yapacaktım ayıptır söylemesi ikinci dişimiz de geliyor :) benim kuzenlerin çocukları toplam 10-15 falan ve hepsi okula kreşe gidiyor, vazgeçtim ben de yaZa kadar kimseyi sokmam evime kimsenin evine de gitmem, yaza da zaten doğum günü yaparım
Ne emzirmeye ne de peşinden koşmaya kilo verilmiyor arkadaşlar boşuna teselli etmeyin kendinizi. Öyle olsaydı benim şu an 30 kg falan olmam lazımdı. Günde 10 posta emzirip bi de tüm gün arkasında dolaşıyorum azadın ve fırsat bulup doğru düGün yemek bile yiyemiyorum ama gram oynamıyor
ya azıcık bi teselli edicez kendimizi sende su serpsene içimize ben azad hareketlenince on kilo verdim deseneumut fakirin ekmeğidir bilmez misin kardeşim :)))
Benimki sadece ekşi sevdiği için onu baskın tutup elma armut ve muzu ekşinin içinde gizliyorumbaya lezzetli oluyor fazla oluyor baya ben baEn kalanını kavanoza alıp ertesi güne bırakıyorum.
Sağol canım bilmiyordum ben de pişşrince vitamini ölür sanıyordum. Gerçi pek saklayanıyırum çünkü kalanı ben yiyorumBen de erteledim dis bugdayini.cok ozenmistim ama napalm.valla benm regl donemlerinde istahim kapaniyo.midem bulaniyo midem kazinmadikca bisey yiyemiyorum.o etkili oldu sanirim.gun boyu da oturmuyorum zaten su sipanin pesindeyim:)bu arada yeri gelmsken soylym tekrar 2 kg vermisim dehic veremycem saniyodum ya kac aydir ayni kilodaydim.
Ben verecegimize inaniyorum.kaldi ki sen calisiyosun canm daha fazla hareket ediyosundur
Cnm meyveyi hazirladktan sonra yarm saat icinde tuketmek gerekiyomus yoksa vitamini kayboluyomus aklinda bulunsun.pisirirsen ayri tabi.gecen tarifinde de yazcktim da unutmusum bak
Çok geçmiş olsun canım.Merhaba kızlar güne kazayla başladık yataktan düştü anla kızardı biraz aşımız vardı gittik şimdi yapmayalım dediler düştüğü için bugün gözlemle yarın yaparız dedi bizde eve geldik
bu arada haftasonu söylediğin şekliyle kuzu etsuyu bulyonlar oluşturdum gayet leziz oldu,valla teşekkürler bizimki bu suyu kattığım çorbayı yarım kase olsa da severek yedi,ek yağ koymadım bizimki hassas biraz ,zorlamadan yesin de azıcık yesin dönemindeyiz şuan ,bi de şu meyve karışımını deneyeceğim ancak çok umudun yokMızmızlara gıda, hastalara şifa, kabızlara kaka olacak vitamin bombası meyve kokteyli :) muz, kivi, elma, armut, portakal ve blendır :) kaşık görüp ağzını kilitleyenlere önce parmağınızla bi tattırın sonra kaşık havadayken ağInı açacaktır. Bizde öyle olduKoca kase bitti, kalan bi kâseyi de ben yiycem :)
Afiyet olsun sevindim :) Benim de eski iletilerimi okusan görürsün ek gıdaya başlangıçta neler çektim, burada sabır sabır dediler ve öyle de oldu. Şimdi de bayılarak yemiyor, senin oğlun da bayılarak yemeyecek sadece biz bi şekilde yemeyi öğreteceğiz. Farklı tariflerle farklı yöntemlerle. Ben mızmızıma bişey yedirebilmişsem hemen burada paylaşmak istiyorum çünkü bi lokma yedirebilmek bile çok önemli :)bu arada haftasonu söylediğin şekliyle kuzu etsuyu bulyonlar oluşturdum gayet leziz oldu,valla teşekkürler bizimki bu suyu kattığım çorbayı yarım kase olsa da severek yedi,ek yağ koymadım bizimki hassas biraz ,zorlamadan yesin de azıcık yesin dönemindeyiz şuan ,bi de şu meyve karışımını deneyeceğim ancak çok umudun yok
Çok geçmiş olsun. Gerçekten çok dikkat etmek gerekiyo artık.Merhaba kızlar güne kazayla başladık yataktan düştü anla kızardı biraz aşımız vardı gittik şimdi yapmayalım dediler düştüğü için bugün gözlemle yarın yaparız dedi bizde eve geldik
bilemiyorum ki bize öyle bişey demedi. Zaten 15 gün kullan gel tartalım dedi en az 200 gr almazsa tahlil yapıcaz dedi. Bakalım pazartesi gidicem inş. alır.Bende yurutecin icine koyuyorum oyle deniyorum tv izlerken vs bazen daliyo agzina tikiyorum hemen kafasini yere egiyo agzindakini yere tukuruyo ben ne sevdigini bulamadim bi turlu hepsinde ayni tepki sadece sevdigi salcali yemekler suyuna ekmek bandirinca agzini kacirmadan aciyo az olsun kendi istegi ile yiyor ama onuda surekli yediremiyorum malesef hic saglikli degil valla omrumu yedi bu yemek konusu kendimize degil oturup gun icinde ne hazirlasamki bugun nisaya diye dusunup duruyorum.aynen aslinda bizim cocuklari gondersek acligi bahane edip oyun kazanmamazlik etmezler acliga talimliler nasil dayaniyorlarsa.
O mamalari 1 yasindan once vermiyoruz demisti bizim doktor size erken baslatmislar ise yaradimi
Benc bir sorunu yok gibi masallah herseyi yapiyorr mama sandalyesinde oturyor ama desteksiz oturmuyor anlamadim. Cts gitcez isallah bir sey cikmazCanim hangi ilaci kullaniyorsun gaviscon infant mi toz olandan. Benim kizimda ilk seferde acayip kusuyordu ilaci biz 30 cc anne sutunun icine katip veriyorduk doktor oyle demisti bu ilac nasil tedavi edecek daha kotu kusturuyo dedik biz gunde 4 kez veriyorduk 1 hafta sonra mecburen alisti ama cogu kez uyurken verdik yine uyaninca kusuyordu ilaci kusmalari gitgide azaldi 3 hafta sonra felan yani biraz zaman alacak ama inslalah gececek canim bende cok cektim kusmadan duzelir allah in izniyle
Canim korkma sen anlarsin kizini sana tepki olaylara tepki veriyormu yaptiklarini tekrarliyormu biseyi eline verdiginde inceliyor mu konusuyormu kendi dilinde seninle sohbet ediyormu bazi bebeklerin beden hareketleri tembel olabilir. Benim kiizmi desteksiz oturmasini ben zorladim emeklemesini ben zorladim koltuklara tutunup kalkmayi ben zorladim simdide adim atmiyor yurutmek isteyince boyle ayaklari carpik carpik bi tuaf yapiyor yurumeyide ogretecegim ama ugrasamiyorum yoruluyorum.
canim numarasini nasil anladiniz? Cok guzel gule gule kullansin kuzun. Bende dusunuyorum ama numarasi beni düşündürüyorEki Görüntüle 1464992 Eki Görüntüle 1464993 Eki Görüntüle 1464994 @oslew bunu aldım canım bizim nişanda var yaz mevsimi düğünler olur diye süslü aldım sandalet tarzı olmuyor ilk adim hep bu tarz di
Sevindim canım biz bu hafta Bahçelievler'e taşınıyoruz o yüzden artık Fulya'ya gitmem. Ben de seni arayacaktım zaten Bakırköy'de önerebileceğin Dr var mı? Bundan sonra takibine orada devam edeceğim. Biz de yürüteçi kaldırıyoruz çünkü canavar ordan atlamaya çalışıyor :)Kizlar merhaba sayfalari okuyamadim..
Bugun 9.ay kizamik asimizi olduk. Asm ye gittik ama sonra aksam dr kontrolumuzde ogrendikki hastanemizde de yapiliyormus. Apriori sen istersen hastanede yaptirabilirsin asmye gitmediginin okudugum icin diyorum bakirkoy subesinde vardi asi.
9.200 gr 74 cm 46 cm da bas cevresi olmus.
Yuruteci kaldiriyoruz artik surecine birakiyoriz dedi.
Goz muayenesi istemisti dr onubyaptirdik bir sorun yok cok sukur
Gelisiminden cok memnun oldugunu soyledi.
Cocuklara bisey ogretmekle ilgili olan sorumuu sordum uzerine bastira bastira yuklenmeden oyun oynayarak masal gibi ogretin dedi.
Dil gelisimi icin olan okullarinsordum cok erken tavsoye etmiyorum dedi
Simdilik bizden bu kdr kuzularin gidilarindan opuyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?