- 15 Kasım 2013
- 6.733
- 13.780
- 248
- 43
İnsallah canim pisman olmam ama daha dr la irtibata gecmedim bide dr a sorarim tam vende emin olamadim yaptirip yaptirmamak konusun daAy sizin kilolarınızı görünce oğlum bana civciv gibi geliyo :) maşallah boyuna da kilosuna da. Ben yaptırmadım ne dr ne de ebe çok sıcak bakmadı. Yaptırmasan da olur böyle bi aşı yoktu dediler size söyledikleri gibi. İnş. pişman olmayız.
Onu ben burda okudum dr una daha gitmedim aile hekimine sordum icerigi ferrumla ayni dedi ben yine de bunu yazdirdim burda santafer kullanan arkadaslar acaba surubunu mu damlasini mi kullaniyo dr mu onerdiCanim santafer in surubunu çok onaylamadi bizim dOktor damlasını versen daha iyi olur surup daha büyük çocuklar için dedi.sizinki de öyle bişey söyledimi şurup için.
Hayırlı cumalar olsun kızlar ben fazla giremiyorum foruma kızım üç haftadır hasta bronsiolit dendi sürekli doktora gidiyoruz ama yok geçmiyor şu geniz akıntısı çocuk hirlayarak emmeye çalışıyor resmen fokur fokur ses geliyor bogulacak diye korkuyorum ve sırf bu yüzden emmeyi bırakacak galiba.hep evdeyim üstüne çok düşüyorum ventolin,nebulizor,antibiyotikler,alerji ilaçları,uyku dinlenme yok çok zordayim hastalığı geçse razıyım bu sıkıntı lara ama geçmiyor bugün 5.kez doktora gidicez bakalım ne olcak. Hasta olan bebislere Rabbim şifa versin. @ yaz yagmuru, @emiraga
kızlar bu arada adım adım setini konuşurken siteyi inceleyip üye olmuştum sonra bakarım diye öyle kalmış biraz evvel aradılar detaylı detaylı anlattılar birde karşımda tam satışçı vardı telefonu kapadığımda bir yıllık satın almıştım bile :)) bakalım bugün kargoya vericez yarın en geç pazartesi elinizde olur dediler.
Herkese hayirli cumalar biz bugun 9 aylik olduk 9.ay asimiza gittik olduk mu hayir hemsire yanlis tarih atmis ayda 2 kere aciliyo bu asi dedi ee vurdursan da olur vurdurmasan da dedi bi daha ki tarih 9 nisan dedi okula giden cocugum olup olmadigini sordular yok dedim cevrem de suriyeli oturup oturmadigini sordu benim cevrem de pek yok suriyeli o zaman.yaptirmasan da olur dedi zaten boyle bi asi yoktu saglik bakanligi kampanya asisiymis sana kalmis vurup vurdurmaman dediler simdi burda 9.ay asisini hic yaptirmayan oldu mu zaten 12.ayda karisik asida varmis buyuk ihtimal yaptirmam gibi bu arAda kan degerlerimize bakti 10.9 dedi dusuk dedi tabi kan damlasi kullanmiyoruz dr a santafer surup yazdirttim vurda kullananlar memnundu cunku ferrum kuallandik kizimi cok huzursuz etti.kilomuz 10.550 gr olmusuz boy da 73 cmbizde boyle asimiz kaynadi
Kizlar sayfalari okuyamadim hemen msj yazip cikacagim cunku kizim geceleride gun icindede uyumuyo 2 dak firsat buldum hemen yazayim dedim.
Gece esim eve geldiginde kizimin atesi hala 38.3 lerde durdu sabit sabaha kadar kaldi 4 saatte bi ilaci yeniledim ama sanirim ilac cok etkili gelmedi sabaha karsi 6 gibi atesi dustu 9 da doktorun yanindaydik atesi orda tekrar yukselmisti 38 di bogazinda cok ciddi bi enfeksiyon olmus ve tamamen kapanmis kulaklar ve ciger temiz simdilik ama eger surekli burnunu temizlemezsen orta kulak iltihabı olur burnunu acin nefes alsinki kulak iltihabı olmasin dedi bi ilac verdi 3 gun kullan dedi calpol yazdi sende dikkat et bulasmasin sana cunku baya agir bi enfeksiyon gebelikte tehlikeli olur dedi bende bulasmama gibi bi ihtimali yok hem yavas yavas benimde bogazim agriyo dedim ozaman ilerlemeden destekle gebelikte kullanilan bitkisel seylerle dedi oyle geldik eve calpolu verdim atesi 37.8 den asagi dusmuyo gece 38.9 oldu fitil verdim ve bogazi yuzunden uyumuyor gozleri kipkirmizi susmuyor agliyor perisan olduk uykusuzluktan kafami koydugum yerde uyuyacak durumdayim yemek yemiyo yutkunamiyor sivi vermeye calisiyoruz 2 kasik alip agliyor offf cok zormus bu ya bian once bitsinn uykusuzluktan gozlerimizin alti morardi bide ustune surekli agliyo susmadan buhar makinasi ne calistirdik ama etkilemiyor hicbirsey
Geçmiş olsun canım
off ya bu kız beni sonunda üzüntüden hasta edecek şu saate kadar sadece 70 cc süt içmiş çeyrek yumurta sarısı ve üç kaşık çorba
Kizlar sayfalari okuyamadim hemen msj yazip cikacagim cunku kizim geceleride gun icindede uyumuyo 2 dak firsat buldum hemen yazayim dedim.
Gece esim eve geldiginde kizimin atesi hala 38.3 lerde durdu sabit sabaha kadar kaldi 4 saatte bi ilaci yeniledim ama sanirim ilac cok etkili gelmedi sabaha karsi 6 gibi atesi dustu 9 da doktorun yanindaydik atesi orda tekrar yukselmisti 38 di bogazinda cok ciddi bi enfeksiyon olmus ve tamamen kapanmis kulaklar ve ciger temiz simdilik ama eger surekli burnunu temizlemezsen orta kulak iltihabı olur burnunu acin nefes alsinki kulak iltihabı olmasin dedi bi ilac verdi 3 gun kullan dedi calpol yazdi sende dikkat et bulasmasin sana cunku baya agir bi enfeksiyon gebelikte tehlikeli olur dedi bende bulasmama gibi bi ihtimali yok hem yavas yavas benimde bogazim agriyo dedim ozaman ilerlemeden destekle gebelikte kullanilan bitkisel seylerle dedi oyle geldik eve calpolu verdim atesi 37.8 den asagi dusmuyo gece 38.9 oldu fitil verdim ve bogazi yuzunden uyumuyor gozleri kipkirmizi susmuyor agliyor perisan olduk uykusuzluktan kafami koydugum yerde uyuyacak durumdayim yemek yemiyo yutkunamiyor sivi vermeye calisiyoruz 2 kasik alip agliyor offf cok zormus bu ya bian once bitsinn uykusuzluktan gozlerimizin alti morardi bide ustune surekli agliyo susmadan buhar makinasi ne calistirdik ama etkilemiyor hicbirsey
Bnm kiz tatlici ama yogurdu tatlida yemiyo. Sende uzulme yicek mirada ya bnlarin isimleride bnziyo istahlaridacanım normalde tatlı mı seviyo ekşi mi benim eltim yoğurda az salatalık ezip biraz da ekşi armut ezip verince yiyomuş bi tek kızı
evet surekli idrar skintisi oluyo hamilelikle cok normal bndan snra dha cok oluckKizlar 6 aylik hamileym bebegin kafasi asagidaymis her vurmasinda cisim geliyo gibi oluyo acayp skisiyorm ama gittigimde bisey yok bacak aramdada agri oluyo doktorum acilmam olmadigini herseyn normal.oldigunu soyledi basina gelen.varmi neden bukadar agri oluyo
"Bnm kiz tatlici ama yogurdu tatlida yemiyo. Sende uzulme yicek mirada ya bnlarin isimleride bnziyo istahlarida
evet surekli idrar skintisi oluyo hamilelikle cok normal bndan snra dha cok oluck
mira normalde de iştahsız ama en azından 200 cc süt içerdi yarım kasede Çorba inşallah yine diştir ama iice Kötüye gidiyoruz yeme konusunda umurlarım tükendiaaah aaah Efe'de son 1.5 haftadır böyledi..hiç içmiyor yemiyordu..tek ağzını açıp yediği yoğurttu..meğer diştenmii,diş patladı işte şimdi düzeldi..içiyor yiyor..sizinde öyledir durum belki..
iştahsızlık uykusuzluktan daha çok yordu beni inşallah düzelecek demekten başka bişi yapamıyorumBnm kiz tatlici ama yogurdu tatlida yemiyo. Sende uzulme yicek mirada ya bnlarin isimleride bnziyo istahlarida
evet surekli idrar skintisi oluyo hamilelikle cok normal bndan snra dha cok oluck
Ben santafer şurup kullanıyorum doktorumuz önerdi ferrum kabız yapmıştı çok, eşim yanlışlıkla santaferin damlasını aldı bebeğim karın ağrısından ağlaya ağlaya mahfolduİnsallah canim pisman olmam ama daha dr la irtibata gecmedim bide dr a sorarim tam vende emin olamadim yaptirip yaptirmamak konusun da
Onu ben burda okudum dr una daha gitmedim aile hekimine sordum icerigi ferrumla ayni dedi ben yine de bunu yazdirdim burda santafer kullanan arkadaslar acaba surubunu mu damlasini mi kullaniyo dr mu onerdi
satn hc denemedim acaba banamicekti bu cocuk bn hazr yogurt ve ayran dha cok severimCanim benim yigenimde hic yrmezi süzme yogurt verdiler onu sevdi onu yiyor
"
Ece biraz huysuz canım durmuyor çok şükür ateş falan yok kulağını ellemiyor iki gündür ama ağrı kesici veriyorum haftaya kontrolumuz var inşallah geçmiş olurBize de oyle demisti dr canm gecmis olsun.3 gun hastanede yattik biz tabi kaninda enfeksiyon da vardi o yuzden.antibiyotik igne vermisti dr 5 tane ve oksuruk surubu kullandk 1 haftada toparlandi.nebulizator de kullandk.1 hafta sonra tekrar nezle oldu simdi daha iyi cok sukur bronsite cevirmedi.sabah ve gece yatmadan ihlamur elma kabugu kaynatip iciriyorm icine de 1 cay kasigi keciboynuzu pekmezi koyuyorm canm iyi geliyo tavsiye ederim.terledikce havlu koyuyorum sirtina hasta kimseyle temas ettirmemeye calisiyorm.bi de kv emrenin gogsune zeytinyagi surup pamugun icine karabiber dokup gogsune koydu bikac gun o da yumusatti canm sadece balgami var simdi.arastir sen de istersen biz bunlari yapyoruz ise yariyo.bi de burnunu temizliyorum otribebeyle .agliyo ama yapck bisey yok rahat uyuyo en azindan.
Gecen beni de aradilar ama benm oglan cok aglayinca konusamadim kapatmak zorunda kaldm bi daha aramadilar:)
Masallah bebise canm:)biz yaptirdk 9 ay 20 gunlukken.benmki premature oldugu icin riske atamadim.illa ki disari cikyorz ya da birilwri geliyo eve.nasl koruyabilirm diye sormustm hemsireye ya bulasirsa demstm.e o zaman yapck bisey yok demsti.ben de yaptirdm.3 aylik bi koruma ama olsun ya bulasirsa bi yerden.
Gecmis olsun canm Allah yardimcin olsun.hemen hastalaniyo bu bebeler ya
Saol canm ece nasl oldu?
Canım geçmiş olsun cabuk iyilessin oğlun inşallahSelam herkese oğlumu banyo yaptırmıştım ertesıgun hapşurdu öksürük gecelerı ıyutmadı sabaha kadar ağlıyo dün ishal ve kusmada eklenınce acile gittik dr boğazı kızarmış geniz akıntısı öksürük o yuzden pedıtus verdı bide raınfant burun spreyı daha gecen hafta atesliydi bu haftada öksürük 1 hafta ıyı 1 hafta hastayız yemıyo içmiyo burnu tıkalı yıne diş yapıyo bence herdış çıkışı bir hastalık yaşıyoruz bu arada acilde ücret alınmıyo biliyodum ama blzden gece olduğu için daha fazla aldılar ama çocuk dr gördü inanın 2 dk bıle sürmedı neyse iyi olsunda para önemli diil bu hastalık ıyıce hıysuzlaştırdı dua edıyorum tum bebekler hastalanmasın inşaallah
İnşallah canım senin bebeğinde cabuk iyileşir inşallah Allah bütün bebislere ve annelere şifa versin@ yaz yagmuru, @ayferzey,@minnakkartal,@ kmltm sağolun kızlar inşallah çabucak iyileşir üç hafta oldu bedenen ve ruhen yoruldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?