Bnde oyle severim aslinda:)diş buğdayı bizde yenmeyeceğinden dolayı ben aşure yaptım canım herkeste yemiş oldu böylelikle..
bizimkiler taneli yapiyomus canm bugday nohut haslayip sekerlemeyle susleniyomus. Hc hos degil gbi:)Yazyagmuru basin sagolsun canim.hakikaten olan kalanlara oluyo
Valla biz sulu yemek gibi yapyorz canm.ama internetten bakmstm cogunlukla taneli sekerlemeyle falan yapilmis.sizinkiler nasl yapyomus annenler falan?
Hepsini yapabilcekmsn tek basina?kurabiyeyi de 1 gece once yap bence canm tutuyo birbirini o zaman.dagilmaz hem.yardima gelcek mi kimse?
hazrlar coook kotu cnm. Bn ve esim hastasiyiz tarif verebilirim eger istersen.her ay yaparim muhakkakCok da bisey yapilmyo aslinda herkes toplaninca oturttuk emreyi onune makas kalem kitap altin falan koyduk.o ara annem basindan asagi bir avuc kadar bugdayla seker doktu.tulbent vardi tabi kafasinin ustunde iki kisi tutmustu.iyi dilekler falan soylendi sonra da kendimizi yemege ve sohbete vurduk
Valla kolay gelsin sana o zman.cocukla zor oluyo bana eltim yardm etmisti kurabiyeleri birlikte kapladk pogaca yapip getrmisti.bugdayi da annem yapti pasta falan hazirdi zaten
cheesekeki de esim cok sever.2.5 senedir evliyiz bir turlu yapamadimkendm yapmayi denycem ama ne olur ne olmaz dye hazir da aldm.benmki guzel olmazsa onu yapcm
Aynen
Ay ben bayılırım diş hediğine. Tane tane olur bizde öyle yaparız. Ben içindeki nohutla fasülyeyi yemem amaBnde oyle severim aslinda:)
bizimkiler taneli yapiyomus canm bugday nohut haslayip sekerlemeyle susleniyomus. Hc hos degil gbi:)
hazrlar coook kotu cnm. Bn ve esim hastasiyiz tarif verebilirim eger istersen.her ay yaparim muhakkak
hadi ver tarifBnde oyle severim aslinda:)
bizimkiler taneli yapiyomus canm bugday nohut haslayip sekerlemeyle susleniyomus. Hc hos degil gbi:)
hazrlar coook kotu cnm. Bn ve esim hastasiyiz tarif verebilirim eger istersen.her ay yaparim muhakkak
Aynen benimde kafam karışık. Biraz elma sirkesi yada limon sıkınca tepkime sonucu suya kalsiyum geçmesi sağlanıyomuş. Bende böyle yapıyorum.
1paket etiburcak rondodan geciriyorum 100gr margarin eritip karistiriyorum yuvarlak borcamin taBanina yayiyorumbatriyorum elimle. Buzluga koyuyorum 5dk kadar.hadi ver tarif
aynen bnde seningbi dusunuyorum buzlukta bakteri urese etlerde uzun sure durmazdi. bncede disarda cozulup bikacsaat fazladan durunca bakteri urer yani su kivamina donusunce. Ben ilk defa verdim dun kemik suyu. Hc vermemistim daha once.bi sorun yasamadik. Hiranin boyu hizli uzamisti doktr kemik suyumu veriyosun demisti bnde hc vermedim dha deyince ver dedi cok faydaliAynen benimde kafam karışık. Biraz elma sirkesi yada limon sıkınca tepkime sonucu suya kalsiyum geçmesi sağlanıyomuş. Bende böyle yapıyorum.
Kimi doktorlar faydasız diyo kimi faydalı diyo. Bi zararı olmadığı için hemde lezzet verdiğinden ben vermeye devam ediyorum. Açıkcası faydalı olduğunu düşünüyorum.
Linkteki bakteri ürer lafıda doğru değil. Buzlukta o ısıda bakteri üremez. Bakterilerin yaşayabileceği bir ortam değil. Kemik suyunu çıkartıp açıkta çok bekletirsebiz o zaman bakteri üreyebilir ancak.
Ben bu yüzden buz torbalarına doldurup kırıp direk atıyorum çorbalarına.
Aynen öyle. Bakteriler o sıcaklıkta yaşayamaz. Spor yapanlar da içerler keniği kırılanlarada içirirler. Yıllarca kırmızı ete yumurtaya sağlıksız dediler. Buda öyle bişey gibi düşünüyorum ben. Sonuçta kanıtlanmış bi zararı yok. Yararı yoksa bile tat veriyo en azından.aynen bnde seningbi dusunuyorum buzlukta bakteri urese etlerde uzun sure durmazdi. bncede disarda cozulup bikacsaat fazladan durunca bakteri urer yani su kivamina donusunce. Ben ilk defa verdim dun kemik suyu. Hc vermemistim daha once.bi sorun yasamadik. Hiranin boyu hizli uzamisti doktr kemik suyumu veriyosun demisti bnde hc vermedim dha deyince ver dedi cok faydali
Bnde oyle severim aslinda:)
1paket etiburcak rondodan geciriyorum 100gr margarin eritip karistiriyorum yuvarlak borcamin taBanina yayiyorumbatriyorum elimle. Buzluga koyuyorum 5dk kadar.
Ayri bi kapta 1paket labne
bi paket krema
2yumurta
1vanilya
1 su bar. Seker
3-4 corba kasigI un
bir limonun suyu
hepsni karistiriyorum. Buskvilerin uzerine dokuyorum Sonra isitilmis firina. Uzeri hafif kizariyo hatta kizarmiyo yani pistigi pek belli olmuyo beyaz kalicak.
Uzeri icinde bir limon suyu bir portakal suyu skiyorum Tencereye iki kasik nisasta bir kasik sekerle jole yapip uzerine dokuyorum
Aynen öyle. Bakteriler o sıcaklıkta yaşayamaz. Spor yapanlar da içerler keniği kırılanlarada içirirler. Yıllarca kırmızı ete yumurtaya sağlıksız dediler. Buda öyle bişey gibi düşünüyorum ben. Sonuçta kanıtlanmış bi zararı yok. Yararı yoksa bile tat veriyo en azından.
Birde geçen Hayri Gözlükgiller kemik suyundan çorba yaptı tv de d vitamini deposu çok besleyici hem bebeklerinize yedirin hem kemik erimesi olan kadınlar içsin diye. O da doktor sonuçta.
Ben ek gıdaya başladığımdan beri veriyorum hep. Hiç bi zrarını görmedim. Kusma vb gibi. Bazı bebeklerim mideleri hassas oluyo kemik suyuna tepki vermesi de normal bence yağlı sonuçta ağır gelmiş olabilir..
Bende geçen kuru fasülye yedim ve besin zehirlenmesi geçirdim. Kuru fasülyede zararlı bu mantıkla yürürsek
Ya sorma ben hamileydim dusun ogrendgmde ozamandan beri bakyrm hep sayfasına hep aklimda butun instagramdaki resimlerinin altındaki yazıları okudum okudukça agladm smdi mutube elif bebek deyince sok oldm hep merak ediyodm cnki smdi daha cok mrk etmeye basladm acaba evlendiği kisi nasi davranio aklmdan cikaramyrm cok etkilenyrm bole şeylerden haberlerde fln çocuklarla ilgili bsy gorim Günlerce kaliyo kafamda
bizimki de bugdayi hasladilar kuru yemisle karistirdilar kaselere koyup uzerime pudra sekeri tarcin karistirip suzguyle iyice kaplicak sekilde yaydik cok lezzetli hafif olduYarin disbugdayi yapicaz giremiyorum hic buraya .
Bugdaynasil yapiliyo tarif verebilcek olanvarmi
Ay bu arada cheesecake en sevdgm tatlıdır ama iki kez denemstm hc olmamıştı heryerinki de gzl olmuo agzmda bi tat var hep onu aryrm ist da Marias cheesecake var oranınkiler super Ataşehir Kavacık kozyatagnda var bildklerm akla hayale geleblcek herturlu cheesecake var sdce bunu yapiolar ztn
Çok sağol canım Allah razı olsunYazyagmuru basin sagolsun canim.hakikaten olan kalanlara oluyo
Valla biz sulu yemek gibi yapyorz canm.ama internetten bakmstm cogunlukla taneli sekerlemeyle falan yapilmis.sizinkiler nasl yapyomus annenler falan?
Hepsini yapabilcekmsn tek basina?kurabiyeyi de 1 gece once yap bence canm tutuyo birbirini o zaman.dagilmaz hem.yardima gelcek mi kimse?
Butik bebe canım ben de o elbiseleri bugün gördüm canım resim atamiyirum gelince çekip koyarim biri 18 küsur diğeri 19 küsur oldukça uygunHa
hangi butuikten aldın canım? İnt. Daha uygun oluyo bende öyle yapıyım diyodum ama tlfndan girmek işkence pcmizde yok. Butikbebeyr bakmıştım ama öylevişey göremedim
Amin canım benim siz de çok zor günler yasamissinizSizde benzer Şeyler yaşamışınızbaşın Sağolsun canım.
gecen gün oktay ustanın sitesinde okumuştum kemik suyunu yaparken soğan ve havuç doğrayın yazıyordu ama neden koymamiz gerektiği yazmiyordu ben de bir daha öyle yapmayı düşünüyorumKemik suyunu yaparken besleyiciliği artaın diye içine kereviz sapı tüm tüm havuç soğan atıyorum. Kemiğin faydası yoksa bile bunların illa ki vardır
geçmiş olsun Betül'e ve diğer hastalarımızaCanım öksürürse ver dedi ki öksürüyo zaten vermeye başladım 5 gün verilecek ıhlamur içmiyo pekmez veriyorum zaten kahvaltıaında ama yine ıhlamur pekmez denerim
Bi de ilaçları vermemeye de korkuyorum ben ya daha kötü olursa diye kan damlasını da vermemiştim değeri düşük çıktı dr anneler hata ediyo vermemekle filan demişti o yüzden başladım ilaçlara inşallah 5 gün kullanmakla geçerde bi daha kullanmak zorunda kalmayız
Hepinize teşekkür ederiz kızlar inşallah çabucak atlatsın betül ilk defa böyle oldu hiç bu kadar hasta olmamıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?