2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Gunaydin hanimlar geldi çattı babalar günü biz kutladik babamizi tisortlerle karsiladik bi tisort bide pjama takimi aldik biri kizimdan biri benden bide sevdigi bi tatliyi yaptim cok mutlu oldu :KK66:
Dün gökçe uyumadığı için slaytıda yapamadım minik bişey alacaktım onuda alamadım.
Gökçenin kafasına bi tane kurdele bağladım hediye paketi gibi. Babalar günün kutlu olsun diye üzerine çullanıp uyandırdık:KK53:
İnsan babasına babalar gününde kendini hediye eder mi ya dedi. Bende daha tatlı seni daha mutlu edecek bişey bulamadık dedim artık:KK53:
7 temmuz doğum günü o zaman telafi edicem inşallah bi şekilde

Dün gökçe uyumadığı için slaytıda yapamadım minik bişey alacaktım onuda alamadım.
Gökçenin kafasına bi tane kurdele bağladım hediye paketi gibi. Babalar günün kutlu olsun diye üzerine çullanıp uyandırdık:KK53:
İnsan babasına babalar gününde kendini hediye eder mi ya dedi. Bende daha tatlı seni daha mutlu edecek bişey bulamadık dedim artık:KK53:
7 temmuz doğum günü o zaman telafi edicem inşallah bi şekilde
Iyi toparlamissin canim ama gokce hasta nasil yapicaktinki sende haklisin bisi kalmamis zaten dogum gününe telafi edersin canim

Farkli bisey olsun istedim kiyafet aliyordum özel günlerde hep. Bu kez farkli oldu iyi oldu esimde philips tras makinasi istiyordu zamanim olmadi ama alacam mutlaka.
Ablam Amerika'ya yerleşeceği zaman ona kupa yaptırmıştım üzerine hep birlikte olduğumuz bi fotoğraf koydurmuştum. Siyahtı sıcak bişey koyunca fotoğraf ortaya çıkıyordu birde saat yaptırmıştım her rakama birimizin resmini koydurmuştum arka fonda da yiğenimin resmi :) ablam çok sevmişti ama Niğde de bunları yapan bi yer var mı bilmiyorum.

Ablam Amerika'ya yerleşeceği zaman ona kupa yaptırmıştım üzerine hep birlikte olduğumuz bi fotoğraf koydurmuştum. Siyahtı sıcak bişey koyunca fotoğraf ortaya çıkıyordu birde saat yaptırmıştım her rakama birimizin resmini koydurmuştum arka fonda da yiğenimin resmi :) ablam çok sevmişti ama Niğde de bunları yapan bi yer var mı bilmiyorum.
canim bende esime dogum gununde yaptirmistim her
Fotografcida oluyor sabah siparis verip aksama dogru almistim kupayi 2 foto yanlarda ortadada iyiki dogdun babacim yazdirmistim

Canım Arda'da böyle oturmayı çok sevdiği ve zararlı olduğunu öğrendiğimden beri dikkat ettiğim için sana da söylemek istedim. Arda 2 ayağını arkada w şeklinde oturmayı çok seviyor ama bacak ve kas yapısına çok zarar veriyormuş.

W Oturuşu
Dr. Jane Williams

KindyROO ve GymbaROO ziyaretlerim sırasında bazı çocukların “W” şeklinde – diz üstünde oturur gibi ancak ayaklar yanlara açık- oturduklarını gördüm ve belli ki ebeveynler bu oturuş şeklinin uzun vadede gerek yürüme ve koşma problemleri ile duruş problemlerine yol açabileceğinden haberdar değil. Bu makale Sensory Integration International’den Violet Maas tarafından daha önce yazılmış ve yayınlanmış bir makalenin üzerine yazılmıştır.

Çocukların oturma şekli onların ayakta duruşları ile kaslarını dengeli ve koordineli kullanmalarına etki eder. Bebekler sürünmeden emeklemeye geçerken dizleri üzerindeyken bu oturuşu yapabilirler ancak bebek yürümeye başladığında bu oturma şekli kullanılmamalıdır. Yürümeye başladıktan sonra da bu şekilde oturmaya devam eden çocuklarda zayıf kas tonlaması veya aşırı hareketli eklemler görülebilir. Çocuğun “W” şeklinde rahat oturabilmesi için kaslar ve kalça çevresindeki bağlar normale göre daha yumuşak olur, ve daha esnektir. Ancak bu pozisyon eklem gelişimi ve işlevi için sağlıklı değildir.

Doğumda kalça kemiği yuvası yoktur ve femur ( uyluk kemiğinin yuvarlak başı) kalçada daha sonra yuva olacak sığ bir çöküntüye dayalı olarak durur. Çocuk 12 aylık olana kadar bu yuva şeklini almaz. Bu yuva femur un kalça kemiği üzerinde hareketi ile oluşur. Bu “oyma” işlemi gelişimin ilk yılında olur. Bebek ilk önce karın üzeri süründüğünde femur kalça kemiğine yandan etki eder ve çocuk emeklemeye başladığında dik olarak gelir, bu sayede kalça kemiğindeki yuva ayağın farklı taraflara sorunsuz hareket etmesini sağlar. Uzun süre “W” şeklinde oturuş bu yuvada daha sonradan hareket problemi veya ağrı yaratacak şekilde iz oluşmasına sebep olur.

Uzun süre “W” pozisyonunda oturan çocukların kalçaları içe döner ve bu dizdeki eklemlerin dışa dönmesine sebep olur. Bu içe basma problemi oluşturur. ”W” oturuşu ayrıca parmak üzerinde yürüme ve düz tabanlığın nedenidir. Ayakların arkasındaki uzun kasların (hamstrings) sıkılaşmasına sebebiyet verir. Uzun süre “W” şeklinde oturan çocukların ayakta duruş şekillerinde de problemler oluşur, eğik omur buna bir örnektir ve denge koordinasyonu büyük ölçüde etkiler. Kas tonlaması çok iyi olan çocuklar bile bu oturma şekline dönerse problemler oluşmaya başlar.

Ne yapılabilir:

Bacaklardaki ve sırttaki kasların tonlanabilmesi için çocuklarınıza egzersizler yaptırın

Emekleme- çocuklarınızın emeklemeleri için tüneller koyun

Tırmanma – Ayakları güçlendirir, ayak altı kemerinin gelişimini sağlar ve bacaklardaki kas tonlamasını geliştirir.

Kalça egzersizleri – Fış fış kayıkçı gibi kalça sabit, dizler bükük ve ayak parmakları sizinkilere değecek şekilde kalçalarını hareket ettirecek eğlenceli oyunlar.

Yerde ayaklar düz olacak şekilde kütük yuvarlanmaları. Bu çocuğunuzu bir battaniyeye sararak (kafası açıkta olacak şekilde) yerde yuvarlayıp bu hareketi eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Bacaklara masaj yaparak kas tonlaması ve eklemlerden beyne giden mesajları geliştirebilirsiniz.

Eğer çocuğunuz “W” şeklinde uzun süredir oturuyorsa

Bacaklarındaki ve sırtındaki kaslar daha sıkı ve kısa olacaktır, kızılderili oturuş şekline geçirin Ayaklar önde ve çapraz olacak şekilde otursunlar. Dizler yanlara açık olsun. Bu şekilde her gün oturmak bacak içindeki kaslarında esnemesine yardımcı olur. Kısa bir tabureye veya bir yastığa oturmak da “W” oturuşuna alternatiftir.

Bu yeni oturuş onlara yorucu geliyorsa, sandalye veya kanepeye sırtlarını verecek şekilde oturabilirler. Önce kısa süre otururken, süreyi her seferinde arttırarak kızılderili oturuşuna alışmalarını sağlayabilirsiniz. Diğer bir otururken yerçekiminin egzersiz yapmanıza yardımcı olduğu pozisyon da ayak tabanlarının yerde olup dizlerin yana açılmış şekilde oturmadır. Ayak tabanları yerdeyken dizleri yukarı aşağı oynatarak “kelebek” yapın.

Alt sırt kaslarını esnetmek ve güçlendirmek için çocuklar sırt üstü yere yatarlar ve dizlerini göğüslerine çekerler ve ayaklarını yere değdirmeden sağa sola hareket ettirirler. Bir uzmana yönlendirmek de gerekebilir.
uyarin icin tesekkur ederim canim ben daha onceden duymustum bunu ve gecen gun internette de okudum ben de surekli duzeltiyorum oturma seklini aksam yine bacaginin birini oyle yapti ben de kucukken hep oyle oturuyormusum annemler hic duzeltmemis ve bende o yuzdrn duz tabanlik ve biraz ice basma var hatta annem diyor ayni senin gibi oturuyor Ece anneme de soyledim dogru degil diye duzeltiyorum Eceyi ama her defasinda oyle otiruyor mudahale ederek unuttircam insallah

Aynen ben de verebilirm o zaman:)internette turlu turlu seyler yaziyo.emre hastalaninca korkudan verememistim zencefil

Emre de bayiliyo ama ben 5 lt su siselerinin kapgnu veriyorm canm bu kapak kucuk degl mi agzina atar Allah korusun

Aynen emre de ayni.her seyi agzina atiyo direkt.
canim yanindayken veriyorum bunu yemek yedirirken falan veriyorum ya da ben de yanina oturuyorum oyle zaten takmaya ugrasiyor agzina atacagi zaman aliyorum elinden ya da yanindan gideceksem aliyorum

Su çiçeğinde çocuğu küvette yıkamamak gerekiyomuş. Çocuk çiş falan yaparsa birde kirlendiği için kabarcıklar enfeksiyon kapabilirmiş. Sürtmemekte lazımmış tabi. Ilık suyun altında hızlıca yıkayıp çıkarmak gerekiyomuş.
Hadi onu geçtim. Ateş düşsün diye bebe aspirini verenler var. Su çiçeğinde verilirse karaciğer yetmezliğine sebep olma ihtimali çok yüksekmiş. Reye sendromu diye bişey oluyo oluyomuş.
Aspirin vermiyorum ama veren biri de olabilirdim. Bu doktorlar niye hiç açıklama yapmıyolar insana. Enfeksiyon kapsa bu benim mi suçum olacak şimdi.
Bende enfeksiyon kapmasın diye her gğn küvete sokup yıkadım çocuğu temiz olsun diye. Sinir oldum ya
ben hıc kuvete koymuyorum canım , hoş zaten annem yıkar cocgunlukla ama oda hala legende ve legene fılesını takar, bende solenmıstım onceden nıye fıleyı takıyorsun cocuk duserse nasıl olsa oturuyor artık ıcınde normal yıkasana dıe, oda bana kızmıstı nıe ıcıne otutıyım ya ıserse nolcak o suylamı ole kalcak dıye, sonra banada mantıklı gelmıstı.
buyukler ne dıyorsa dogruu valla, he bılımsel olarakmı bılıyordu sanmıyorum ama hıjyenık olarak dusundunmu kesınlıkle haklılar

ben hıc kuvete koymuyorum canım , hoş zaten annem yıkar cocgunlukla ama oda hala legende ve legene fılesını takar, bende solenmıstım onceden nıye fıleyı takıyorsun cocuk duserse nasıl olsa oturuyor artık ıcınde normal yıkasana dıe, oda bana kızmıstı nıe ıcıne otutıyım ya ıserse nolcak o suylamı ole kalcak dıye, sonra banada mantıklı gelmıstı.
buyukler ne dıyorsa dogruu valla, he bılımsel olarakmı bılıyordu sanmıyorum ama hıjyenık olarak dusundunmu kesınlıkle haklılar
bu su çiçeği olduğunda böyleymiş canım.
Gökçe bas bas bağırıyo kesinlikle durmuyo normal. Küvete su doldurmadan fileye oturtup yıkıyodum.
Artık güçlendi iyice zaptedemiyorum. Süremiyorum hiç bi yerini. Suyla doldurunca en azından o suyla oynarken sürüyorum sırtını kolunu bacağını.
En sonda küvetten çıkarıp hızlı hızlı o ağlarken bi kere daha sürüp hızlı hızlı çıkarıyorum.
Benimde pek içime sinmiyo ama yapcak bişey yok.

tabı su cıcegınde dahada etkılıdır olumsuz olarak ama genelde de dusundumu ısedımı onla kaldıı. he tabı nereye kadar fılede yıkarız oda ayrı ama oldugu kadar.işallah senın kuzunda en kısa zamanda ıyılesır canım

Son düzenleme:
@yaz yagmuru canım siz pastayı ne Kadara yaptırmıştınız.
Bir şeklinde yaptırayım dedim o hem Pahalı hemde fazla büyük bizim için. Ecenin pastasının resmini kaydetmiştim bende ondan yaptırmaya karar verdim 100 lira dediler. Siparişi verdik bakalım.

Kızlar Çarşamba iftara arkadaşları çağıracağım. Iftardan sonra Gökçe nin doğum Gününü kutluyacağız. Menüye İzmir köfte nohutlu pilav Çorba salata yaprak sarması yapmayı düşünüyorum. Sizce yeter mi yada nasıl siZce ? Zeytinyağlı barbunya da mı yapsam.

Kızlar Çarşamba iftara arkadaşları çağıracağım. Iftardan sonra Gökçe nin doğum Gününü kutluyacağız. Menüye İzmir köfte nohutlu pilav Çorba salata yaprak sarması yapmayı düşünüyorum. Sizce yeter mi yada nasıl siZce ? Zeytinyağlı barbunya da mı yapsam.
bence yeter cacik salata falanda oluyor hem pastaya yer kalsin:)

Back
X