2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
M mutube canim gecen ayakkabi soruyodn ya netten alisveris yapiyosan sporjinal diye bir site var bebek ayakkabilari indirimde bak istersen.ben emrenin ayakkabisini ordan almstm
Canim baktim ama ne yazikki sadece 19 numara var fiyatida cok uygunmus aslinda ama kizim benim gibi biraz iri olacak herhalde bizim ayakkabimizda 19 du artik olmuyor :)

Teşekkür ederiz canım :))

cilek31 Canım herseyde bir hayır vardır. Kötü düşünüp kendini daha çok üzme. Belki bu evdeki gibi sıkıntı çekmezsin belli olmaz ki. Uzak yer daha zor olur bence ama yine de hakkinizda hayirlisi olsun.

iki göğsümü sağınca toplam 10 cc süt çıkıyor. Sizce bir faydası oluyor mudur?
Doktorumuz son damlasına kadar ver dedi. Keşke emse daha çok çıkar. Ben en son 7.5 aylıkken sağdim. Emiyor yutkunuyor ama artık sağsam bişey çıkmaz gibi. Göğüslerim yumuşadı.
Gün doğmadan neler doğar. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Canım daha 2 gün önce ablamla konuştuk. Oğlu 15 yaşında. O zananlar doktorlar 6 aydan sonra kesin derlermis. Ablamin 9. Ayda hâlâ emzirdigini duyunca doktoru kızmış. Söylemedim ama 1.5 yaşa kadar emzirdim diyor. Şimdi anne sütünün önemi anlaşıldı ama emmeyen çocuğu emzirmek çok zor.
Eltimin oğlu 3.5 ayda reddetmis. O tekrar emziremedi. Çok üzüldü. Hep 2 yaşa kadar emziririm derdi. Bi de onun basindakiler cok konuşuyor. Dişi geç çıksın emmedi ya gec yürüsun emmedi ya, 1.5 yaşında konusmamis mış kim konustuysa emmedi ya vs vs vs. Bunlar can sıkıyor. Yoksa bişey olduğu yok. Oysaki genetik bazı şeyler. Kimse söylemiyo doğrusunu. Görümcem 2 yaşı aşkın emzirdi. Oğlu ilk dişi 14 aylık çıkardı. Eltimede soylemiyolar. Emmedi seninki diyorlar. Yok dedim ondan değil, kimse bana söylemedi diyor. Kizi ben teselli ediyorum her olayda.
Süt ve süt ürünleri 500 ml . Yoğurt peynir dahil buna. 200 yani 1 su bardağı yoğurt veriyorum. Sabah peynir. Birazcık anne sütü. Muhallebi, bazen 1 çay bardağı süt. Yeterli oluyordur. Bence 500 çok. Peynirde sütten daha çok kalsiyum var.

Canım o eleştirenler iyi niyetli insanlar değiller malesef. sen hiç canını sıkma emre yeterince rizkini aldı ve sen elinden geleni yaptın. benim kız tam bir yıldır sadece uykuda emiyor uyuyan güzeli besliyorum sanki.uyanik emmeyi bilmiyor ne yazikki uyutmaksa çok zor karanlık ve sessiz odada emiyor en ufak cit sesinde uyanıp emmeyi bırakıyor ve yüzüme bakıp gülüyor ee napcam şimdi bu memeyle der gibi.bazende meme ucunu mikrofon gibi kullanıyor dudaklarını yanastirip konuşuyor gulermisin aglarmisin bu duruma.gunde iki kez emiyor suan ve hep strese giriyorum uyuyup emecekmi diye gunde üç kezde süt sagiyorum derin Dondurucu da yer kalmadı atıyorum çünkü ancak günde bir tanesini verebiliyorum zorla.yakinimda bir bebek olsa ona vericem ama yok ağlayarak çöpe atıyorum. uzun yazdım ama çok dolmusum ben emziyorum ama bu şartlarda benim bu halimi eleştirenler var biraktir diyenler var.anlayacagin insanlar konuşacak bişeyler mutlaka buluyor sen ne yaparsan yap.[/QUOTE]
Bizde yalnız uyurken emiyoruz. 2.5 ayda reddetmeye başladı. 6 ayı zor ettik. 7.5 aydan sonra sagmadim. Sagdiklarim 10.ayda bitti. Biberonu bile uykuda alıyordu. Bıraktı bırakacak derken bugünlere geldik. Böyle emzirmekte çok zor.

Canım ya çok yorucu olmuştur eminim. Süper dadıda da böyle epey bir zorlanıyolar ama bir iki güne alışıyolar. İnşallah mira da çabuk alışır

birde şöyle insanlar var. Kızım bir ayda 500 gr almış. 3 aylık o zaman. Ki iyi bir rakam kötü değil.
Sütün yaramıyo çocuğa mama ver diye mama alıp gelmişler. Şarıl şarıl sütüm akıyo. Göğüs pedinden taşıyo artık. Gece uyurken yatak ıslanıyo. Ben çocuk az kilo aldı diye emzirmeyi bırakacak mışım.
Zaten insan bebeği için endişeleniyo birde acaba sütüm yaramıyo mu diye kendi kendime epey bir dert ettim. Doktor sakinleştirdi sağolsun.
Kızımın dişi 12 aylıkken çıktı sütün pek yaramıyodu ya ondan dediler. Büyüme atağında emmek istemedi. Zorla emzirdim bir ay. Canlarına minnet zaten öyle görüntü uğraşmayayım diye gözümün içine baktılar resmen
İnsanlar susmuyolar. Ben hakkımı helal etmiyorum başımda her şeyi ben bilirim edasıyla dolanıp benim psikolojimle oynayanlara.
Biz zaten elimizden helenin en iyisini yapıyoruz yapmaya çalışıyoruz onlar için. Ama bazen herşey elimizde olmuyo malesef..

Zaten bu insanlar kadar bizi yipratan biseyde olmuyor bende hic unutmam kizim kakadini yapti daha 4-5 gunluk falan degistirdim bi daha yapti degistirdim bi daha yapti kv hemen diyoki oglum allah kesene bereket versin cok bez degistiriyomusumda parasi kalmayacakmis oglunun napayim kizimi o beziylemi tutayim aslinda lohusalik falan diyede visi yok resmen lohusalik demek anneye baski demek yetemiyosun sen duygusunu hissettirmeye calismak

zaten yabinda sana destek olan insanlarla atlatsan o donemi cok yipranmicaksin ama her kafadan bi ses ciktigi icn boyle oluyo tavir koymayi o insanlari uzaklastirmayi malesef cok gec akil ediyoruz 2.-3. bebelere kismet :)

Canım ya çok yorucu olmuştur eminim. Süper dadıda da böyle epey bir zorlanıyolar ama bir iki güne alışıyolar. İnşallah mira da çabuk alışır
sağol canım inşallah ben pes etmeden alışır

valla mirayı biliyosun ilk beş aydan sonra kilo almadı ama benim sütüm bol herkesin derdi mama vermemem oldu doktora konuştum kesinlikle gerek yok sütünüz varken dedi zaten sonra da kulağımı tıkadım ki mira da zaman zaman çok reddetti ayakta şarklılarla oyunlarla emzirdim şimdi çok şükür emiyo bende kimseyi takmıyorum ya bu kadar iştahsızken bide emmeseydi ben milleti dinleyip tamam emmek istemiyo diyip bıraktırsaydım diye düşünüyorum
sütüm varken bilerek vermemek kötülük olur resmen ama olmasa hiç tereddüt etmez tabiki verirdim mamasını niyetim çocuğu aç bırakmak değil kendimce en doğrusunu yapmak mama yiyende yemeyende aşağı yukarı aynı fiziksel özellikler de aynı motor becerilerine sahip ne alakası var konuşmasıyla yürümesiyle miranın neredeyse tek gıdası süt tezler doğru olsa şuan 32 dişli tazı gibi koşan bi velet olması lazımdı :)) benim derdim en mükemmeli diye değil sadece sevdiği ve yoğun olarak beslendiği tek şey olduğu için emzirmek biz ilk çocuğumuzda bu kadar duyarlı olmaya çalışırken o kadar çocuk büyütmüş görmüş insanların teselli yerine moral bozmasına deli oluyorum

aynen öyle. Sütüm olmasa bende mama vericektim. Başka çaremiz mi var ki?
Kv min lafı var. Ben 3 çocuk büyüttüm hiç biri ölmedi. Bişey demiyim demiyim dedim hep ama en sonunda dayanamadım. Benim derdim çocuğun ölmemesi değil ki. Kaliteli yaşam sürmesi için uğraşıyorum. Ha mama yiyen kalitesiz mi yaşıyo hayır. Ama manavda elma seçerken bile daha iyisini almaz mısın hep. Elinde varken niye bi level altını tercih edeyim.
Çocuklarımız için kendimizi paralıyoruz. Bi yeri çizilse ona bile cız ediyo içimiz. Kim bizim kadar düşünebilir kim bizim kadar sevebilir onları. Egolarından sıyrılamıyolar bir türlü. Bu kadın bu çocuğun annesi demiyolar. Bişey söyleyeceklerse bile bunu söylemenin binbir türlü yolu var. İnsanı yaralayacak şekilde söylemenin ne gereği var
Kuzenim yeni doğum yaptı. Bir ay oldu neredeyse. Kız kaç kere beni aradı ağlayarak. Böyle diyolar şöyle diyolar diye. Elimden geldiğince rahatlatmaya çalışıyorum. Bayramda gideyim iyice bi konuşcam. Yazık kıza kendimş gördüm resmen onda.
Birazda bunlar yüzünden başka çocuk istemiyorum ben. Aynı şeyleri tekrardan yaşayacak gücüm var. Mı bilemiyorum

Canim benim ya okurken gozlerim doldu benimde bende ne cok aglamistim sezeryanliyim zor yurudum diye kv bana uyusuk dedi sanki bisey oldu agrinmi varki falan demisti allahim hatirlamak bile istemiyorum esim yanimda duruyo diye ona karin s.csin sen ye falan dedi oda onlar benim ailem kimse aileme bisey diyemez gerekirse onlar s.car ben yerim demisti ben oglumun hayrini gormedim sende gorme demisti ayyy cok fenaydi

Hatta dogum yaptigim gun kv yuzunden esim yanimda hastanede kalmadi ama bana geri gelcem diyerek gitmisti meger kv ile kavga etmis sonra beni aradi cok hastalanmisim gelemicem diye okadar cok agladimki herkes odama gelmisti bu kadarmi agrin var diye artik tek dusundugum kizim o yanimda olsun gerisi onemli/değil

ilk cocugumda benim kvde de bezi laf etmisti yazik cocuguma diye biz ayni evdeydik o zamanlar soylemesi ayiptir tuvalet kagidi aliyorum diye onu bile laf ederdi evlendikten sonra gelinlik aldirmisim diye laf etti ondan sonra neden gelinler kv istemiyor neden acaba dun canim sıkıldi zaten bayramdan sonra kalmaya gelecekmis daha bir suru sey herseye esim icin katlaniyorum zor durumda kalmasin diye

Niye gelinlikmi aldirmissin yuh artik allah yardimcin olsun canim sevilecek bisi yapsalar bizde severiz herhalde

dusundukce daha kotu oluyo bosverin hakkimizda hayirlisi artik ins biz ilerde boyle seyler yapip cocuklarimizi gelinlerimizi uzmeyiz cocuklarimizda iyi insanlarla karsilasir ins saglik sihhatten sonra en onemlisi bu
İnsallah canim Allah onlari iyilerle karsilastirsin
Niye gelinlikmi aldirmissin yuh artik allah yardimcin olsun canim sevilecek bisi yapsalar bizde severiz herhalde
evet canim gorumceme soyledi gelinlik alindi bosu bosuna yazik diye ben de senin kizlarina alindimi gelinlik evlenirken dedi evet dedi peki benim onlardan bir eksigim mi var neden bana alinmasaydi dedim birsey diyemedi esime soyledim ben aldim calistigim parayla herseyi ben yaptim kimseyi ilgilendirmez anneme bakma sen ayip etmis dedi ya gercekten esim cok iyi bir insan o da onlar gibi olsaydi yapamazdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…