• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Benim oğlumda 11 aylık oldu, şu an kendi yatağında sıralıyor ama koltukta aynısını yapmıyor, elimizden sıkıca tutup beni yürütün diyor, o oda bu oda geziyoruz, zaten o istediği yere çekiştiriyor bizi, yürümeye istekli ama kendi başına hareket etme konusunda sanırım biraz tedirgin, zamanla onu da aşarsa yürür diye ümit ediyorum.
bizimde o aylarda öyleydi ve galiba ben çok üstelediğim için korktu bi süre kendi haline bırakmak daha doğruymuş sanırım

Benim oğlumda 11 aylık oldu, şu an kendi yatağında sıralıyor ama koltukta aynısını yapmıyor, elimizden sıkıca tutup beni yürütün diyor, o oda bu oda geziyoruz, zaten o istediği yere çekiştiriyor bizi, yürümeye istekli ama kendi başına hareket etme konusunda sanırım biraz tedirgin, zamanla onu da aşarsa yürür diye ümit ediyorum.
maşalllah bıdığa. Aman benim yaptığım hatayı siz yapmayın. Çok üstüne düştüm. Düşer gibi olduğunda ay uy çok yaptım kendime engel olamayıp.
Şimdi elimden sıkıca tutuğuna emin olmadan asla yürümüyo. Üstelik benim bileğinden tutmamada izin vermiyo. İlle kendisi tutacak.

Cerrah bize de 8-10 ay arasi oneriyoruz demsti ama ben dinlemedim zaptedemezdim dedgm gbi en hareketli olduklari donemler.zarar gelmemesi icin hareket etmesni engelledikce daha zor olckti.ama bu donemlerde yaptrip cok rahat gecti diyenler de var canm.sanirm onlar uslu bebek anneleri:-)bizm sipalar 1 dk durmuyo ki

Bu arada alıntı yapamadım @Akaibu arenin gündüz uykusunu sormuştun. Evt uyuyor bazen 2 bazen 3 saat.
A apriori11 biz 5 aylıkken yaptırdık. Sedasyon yöntemi ile. Benim yeğenim 7 yaşında oldu onda da sedasyon yöntemi uyguladılar. Derin uyku hali yani. Yalnız öncesinde testler yapılıyor istersen yaptırabilirsin sende. Bizde çok şükür hiç sorun yaşamadık. Darısı başınıza inş.
İnşallah baya araştırmam lazım.

Kızlar az evvel psikiyatriden randevu aldım gidicem. Aylardır aklımdaydı ama sütten kesilmesini bekliyordum oğlumun. Doğumdan sınra hayatının tamamen değişmesi, zatrn sinirli ve gergin olan yapımın iyice tahammülsüz ve sinirli hale gelmesi, bu halin beni yıpratması, uykuda sürekli keşkelerin muhasebesini yapmak, yorgunluk, evli ve çocuklu yaşama adapte olamamak vs vs. Tüm bunlar birleşince bazen oğluma karşı aileme anneme babama eşime karşı müthiş abartılı tepkiler veriyorum ve sonrasında hayatımdaki insanları da kendimi de yıpratıyorum :( terapiye başlıycam gerekli görülürse ilaç kullanıcam kararlıyım inşallah ruh sağlığım biraz onarılır da daha normal ve sakin bir yaşamım olur

Kızlar az evvel psikiyatriden randevu aldım gidicem. Aylardır aklımdaydı ama sütten kesilmesini bekliyordum oğlumun. Doğumdan sınra hayatının tamamen değişmesi, zatrn sinirli ve gergin olan yapımın iyice tahammülsüz ve sinirli hale gelmesi, bu halin beni yıpratması, uykuda sürekli keşkelerin muhasebesini yapmak, yorgunluk, evli ve çocuklu yaşama adapte olamamak vs vs. Tüm bunlar birleşince bazen oğluma karşı aileme anneme babama eşime karşı müthiş abartılı tepkiler veriyorum ve sonrasında hayatımdaki insanları da kendimi de yıpratıyorum :KK43: terapiye başlıycam gerekli görülürse ilaç kullanıcam kararlıyım inşallah ruh sağlığım biraz onarılır da daha normal ve sakin bir yaşamım olur
doktorunun önerilerini de buraya yaz, hatta benim fikrim konuşmaları kaydet telefonuna, tekrar tekrar dinleme fırsatın olur...

Kızlar az evvel psikiyatriden randevu aldım gidicem. Aylardır aklımdaydı ama sütten kesilmesini bekliyordum oğlumun. Doğumdan sınra hayatının tamamen değişmesi, zatrn sinirli ve gergin olan yapımın iyice tahammülsüz ve sinirli hale gelmesi, bu halin beni yıpratması, uykuda sürekli keşkelerin muhasebesini yapmak, yorgunluk, evli ve çocuklu yaşama adapte olamamak vs vs. Tüm bunlar birleşince bazen oğluma karşı aileme anneme babama eşime karşı müthiş abartılı tepkiler veriyorum ve sonrasında hayatımdaki insanları da kendimi de yıpratıyorum :KK43: terapiye başlıycam gerekli görülürse ilaç kullanıcam kararlıyım inşallah ruh sağlığım biraz onarılır da daha normal ve sakin bir yaşamım olur
bence güzel bişi yapmışsın canım ki bi çocuğumuz aslında buna ihtiyacı da var. ben kendi adıma yeni yeni toparlanıyorum buna da son zamanlarda biraz daha sosyalleşmek arada bi iki saatte olsa eşimle yalnız kalmak düzelen özel hayat :KK22:falan etkili oldu bide miranın zayıf halini kabul etsem tamamlanıcak onun için de biraz daha zaman tanıyorum kendime

Burayada yazar mısın önerileri?
Aynı şeyleri sanırım hemen hemen hepimiz yaşıyoruz. Sabrımın 10 da 9 unu kızıma kullanıyorum. Kalan 1 i ne eşime ne ailesine ne kendi aileme yetiyo.
Aile terapistine gitmek istedim ama eşimin maaşınınneredeyse yarısını istedikleri için mümkün olmadı:(
İnşallah güzel sonuçlar alırsın

kızlar annem ve parktan havadisler var iice arkadaş ortamı yaptı orayı kendine miradan daha çok annem üzülüyor parka gidemeyince :P
neyse mirayla akran bir bebiş varmış annesi demiş ki on yıl sonra tüm bebekle olmuş şimdi 6 haftalık hamileymiş kendiliğinden kalmış hiç beklemiyomuş ilk öğrendiğinde çok ağlamış sonra yaşadıklarını düşünüp şükretmiş ama yine de napcağımı bilmiyorum diyomuş yardım edeni olmamış annesi de kv desi de çağırsa bile çok nadir geliyomuş biz bu yaştan sonra çocuk bakamayız diolarmış sonuç annem diyo ki ne güzel senin bakanında var bi tane daa doğur :P

kızlar annem ve parktan havadisler var iice arkadaş ortamı yaptı orayı kendine miradan daha çok annem üzülüyor parka gidemeyince :p
neyse mirayla akran bir bebiş varmış annesi demiş ki on yıl sonra tüm bebekle olmuş şimdi 6 haftalık hamileymiş kendiliğinden kalmış hiç beklemiyomuş ilk öğrendiğinde çok ağlamış sonra yaşadıklarını düşünüp şükretmiş ama yine de napcağımı bilmiyorum diyomuş yardım edeni olmamış annesi de kv desi de çağırsa bile çok nadir geliyomuş biz bu yaştan sonra çocuk bakamayız diolarmış sonuç annem diyo ki ne güzel senin bakanında var bi tane daa doğur :p
senin bilinçaltına işlemeye başlıyorlar 2.yi:KK49:
Senin de gönlün az biraz var gibi zaten:eek:

Benim 3 senem böyle geçti. Hemde yoğun kanamalı. Kabus gibiydi resmen. Düşüp bayılmalar mı dersin. Yatağa geçen üstümden başımdan taşanlar mı dersin. Artık mesane pedi kullanmaya başlamıştım geceleri. O kadar fazla oluyodum ki. Zaten zayıftım dahada beter olmuştum. 3 sene sürdü tedavi ancak düzene girdim.
Hala çok olur kanamam. Geceleri 2 saatte bir kalkmazsam yandım. Okulda ders aralarında değiştirirdim. Yinede taşardı.
Ama en azından artık ayda bir oluyo.
Birde doğum sonrası kanamam 2 ay sürdü benim ve bu yoğunlukta sürdü düşün halimi :KK53:
Mesane pedi:)) canim niye oluyirmus fazla kanamanin sebebini ogrendin mi? Bende polikistik over olmasina ragmen her ay duzenli olurdum hic sasmazdi bekarken sancim cook olurdu evlenince o da kalmadi ama bu ay ilk kez boyle oldum inanir misin su an makina pijamalarimla doldu yikaniyor ilk kez boyle tasti pijamalarima. Dogumdan sonra drmuza muayene olmamistim bi dr gidip sebebini ogrenmek istiyorum. Birde benim kan degerlerim sinirdadir hep.

doktorunun önerilerini de buraya yaz, hatta benim fikrim konuşmaları kaydet telefonuna, tekrar tekrar dinleme fırsatın olur...

bence güzel bişi yapmışsın canım ki bi çocuğumuz aslında buna ihtiyacı da var. ben kendi adıma yeni yeni toparlanıyorum buna da son zamanlarda biraz daha sosyalleşmek arada bi iki saatte olsa eşimle yalnız kalmak düzelen özel hayat :KK22:falan etkili oldu bide miranın zayıf halini kabul etsem tamamlanıcak onun için de biraz daha zaman tanıyorum kendime

Burayada yazar mısın önerileri?
Aynı şeyleri sanırım hemen hemen hepimiz yaşıyoruz. Sabrımın 10 da 9 unu kızıma kullanıyorum. Kalan 1 i ne eşime ne ailesine ne kendi aileme yetiyo.
Aile terapistine gitmek istedim ama eşimin maaşınınneredeyse yarısını istedikleri için mümkün olmadı:KK43:
İnşallah güzel sonuçlar alırsın
Sağolun kızlar inşallah faydası olur. Yani ilk başta ne gerek var herkes böyle falan dedim ama yok başa çıkamıyorum durumumla. Yani insanlar sevgililerinden ayrılırken bile terapiye gidiyorlar ki biz çok büyük birşey yaşadık. Tamam güzel ama doğum başlı başına bir travma hele ki benim gibi öncesinde çok aktif ve sosyal bir işi olan kadın için. Lohusalık kırk gün değilmiş onu anladım. Yaş da ilerledi tahammül azalıyor. Çalışmamak evde durmak koyuyor. Sinir çıkarmaya üçbeş insan var eteafımda resmen kırıp geçiriyorum. En çok da azada bağırdığım zaman kötü oluyorum. İnşallah toparlarım biraz

senin bilinçaltına işlemeye başlıyorlar 2.yi:KK49:
Senin de gönlün az biraz var gibi zaten:eek:
eskiden asla diyodum ama şimdi sadece erken diyorum şartlar maddi olarak biraz daha olgunlaşırsa miranında iştahı açılırsa manda yuva yaparsa söğüt dalına olabilir :P

Mesane pedi:)) canim niye oluyirmus fazla kanamanin sebebini ogrendin mi? Bende polikistik over olmasina ragmen her ay duzenli olurdum hic sasmazdi bekarken sancim cook olurdu evlenince o da kalmadi ama bu ay ilk kez boyle oldum inanir misin su an makina pijamalarimla doldu yikaniyor ilk kez boyle tasti pijamalarima. Dogumdan sonra drmuza muayene olmamistim bi dr gidip sebebini ogrenmek istiyorum. Birde benim kan degerlerim sinirdadir hep.
hormonlarla alakalı bi durumdu sanırım canım ama inan hatırlamıyorum. 14 yaşında ilk adetim başladı. Bi kaç ay sonra 1 hafta adetli gezdim bir hafta normal. Başta geçer ilk başlarda böyle olur dediler. Vücut dayanamayınca hastaneye gittim. Doktor bile başlarda olur diye geri gönderdi. 1 senem böyle geçti. Sonra hacettepede iyi bi doktora götürdüler. Hormon ilaçları doğum kontrol hapı 2 sene baya bi ilaç kullandım yavaş yavaş düzeldi. Pko vs herhangi bi rahatsızlığımda yok. Çok da sancılı geçerdi halada öyle.
Küçükde olunca hep annem konuşuyodu doktorla bi ismi var mı nedeni neydi hiç bilmiyorum

Sağolun kızlar inşallah faydası olur. Yani ilk başta ne gerek var herkes böyle falan dedim ama yok başa çıkamıyorum durumumla. Yani insanlar sevgililerinden ayrılırken bile terapiye gidiyorlar ki biz çok büyük birşey yaşadık. Tamam güzel ama doğum başlı başına bir travma hele ki benim gibi öncesinde çok aktif ve sosyal bir işi olan kadın için. Lohusalık kırk gün değilmiş onu anladım. Yaş da ilerledi tahammül azalıyor. Çalışmamak evde durmak koyuyor. Sinir çıkarmaya üçbeş insan var eteafımda resmen kırıp geçiriyorum. En çok da azada bağırdığım zaman kötü oluyorum. İnşallah toparlarım biraz
O insanlarda büyük yaralar alıyolar bence. Keşke herkes gitse. Bu çağın kadını için. Hele ki okumuş etrafı sürekli insanlarla dolu olan ayaklarının üzerinde duran özgür kadınlar için çoook büyük değişim..

kızlar annem ve parktan havadisler var iice arkadaş ortamı yaptı orayı kendine miradan daha çok annem üzülüyor parka gidemeyince :p
neyse mirayla akran bir bebiş varmış annesi demiş ki on yıl sonra tüm bebekle olmuş şimdi 6 haftalık hamileymiş kendiliğinden kalmış hiç beklemiyomuş ilk öğrendiğinde çok ağlamış sonra yaşadıklarını düşünüp şükretmiş ama yine de napcağımı bilmiyorum diyomuş yardım edeni olmamış annesi de kv desi de çağırsa bile çok nadir geliyomuş biz bu yaştan sonra çocuk bakamayız diolarmış sonuç annem diyo ki ne güzel senin bakanında var bi tane daa doğur :p
annende toruna doyamamış belli ki :))

bu arada mesane pedini şiddetle tavsiye ederim :)) hala arada alırım. Gündüz çok yorulunca gece uyanamıyorum bazen. Yatak temizlemekten pijama temizlemekten iyi oluyo :))
Gökçenin bezinden koy diyo annem. O kadarda değil diyorum:KK53:

kesemiyoruz ki.
2 sn yerinde durmuyo sıpa. Ayaklarını yine rahat kesiyorum oturtup eline bişey verince. Ama elleri kesmek işkence gibi.
Birde yaz olunca her gün suya giriyo ellerini sık sık yıkıyorum daha çabuk uzuyo.
Bu gün yine kesilmelik olmuş. Bin bir şaklabanlıkla kescem mecbur
Bende kesemiyorum israr ettikce inatlasiyo

annende toruna doyamamış belli ki :))

bu arada mesane pedini şiddetle tavsiye ederim :)) hala arada alırım. Gündüz çok yorulunca gece uyanamıyorum bazen. Yatak temizlemekten pijama temizlemekten iyi oluyo :))
Gökçenin bezinden koy diyo annem. O kadarda değil diyorum:KK53:
mira annemin 4. torunu ama ilk kez bi torunuyla bu kadar yakından ilgileniyo haliyle mira da ona çok düşkün ilk kez anane oluşunun da etkisiyle gaza geliyor beni de getirmeye çalışıyor :KK53:

inşallah önemli birşeyi yoktur
Tahliller temiz çıktı çok şükür ama Kedim Kedim inde dediği gibi el ayak ağız hastalığı olmuş gökçe. Onun için ilaç yazdı.

kızlar oğlum bugün kendi başına ilk adınlarını attı. öyle hoşuna gitti ki özgüvn patlaması yaşadı.bi dakika durmadı. dört kişi peşinde pervane oldu düşmesin diye.bu gidişle çok kötü düşecek korkarım ki
Gökçe ilk defa 3-4 adım attı biraz evel ama şimdi korkuyor atmiyor :)

dün gece yine çok sıcaktı miranın üstünü iki kez değiştirdim ama her seferinde çarşaf bile ıslanmıştı bu çocuklar tabi hastalanır şimdi tekrar kış gelse ne ii olcak dicem valla
@Akaibu ne güzel gökçe kızın sevdiği bişi var hem tahin pekmez yarayışlıda bişi maşallah kuzuya[/QUOTEQUOTE] canim hava cok sicak biz de gece bazen klimayla esinti olursa klimayi acmadan yatiyoruz klimanin yaninda deliksiz uyuyor kac gundur gunduz uykusunu 1 saat zor uyuyordu banyo yaptirip yatirdigim halde ter icinde kalkiyordu surekli miz mizlaniyordu uyumadigi icin dun ben de klimayi actim 3,5 saat uyudu gittim baktim cocuga birsey mi oldu diye sicak cok etkiliyor
Eki Görüntüle 1592345 KızlaR günaydın.. Herkesler iyidir inş. buralara sıcak resmen bi anda bastırdı. Bende arene balkonda havuz yaptm günde 2 kere giriyor. 1 saat falan oynuyoruz. Buda resmimiz :)
Ooo super:))
İyi yapmissin canim hepimizin ihtiyaci var aslinda ben de oyle cok gerginim esim bazen sakin ol biraz diyor cocuk buyitmek zor ve hayatimizdan birseyler gidiyor
ha ha hay cok guldum annenin park sevdasina aslinda dogru soyluyor canim annenin olmasi senin icin buyuk sans Mira kiz biraz buyuyunce ikinciyi dusunebilirsin

Günaydın kızlar, kuzuların tırnaklarını nasıl kesiyorsunuz? Ben eskiden gece kesiyordum uyuyunca, şimdi hemen uyanıyor diye kesemiyorum, gündüzde vermiyor parmaklarını:KK70: kaçırıyor, bugün emzirirken denedim bir elininkileri kestim, diğerini 15 dakikada ancak kesebildim karşısında türlü türlü sesler, hareketler çıkararak...
Ben uyurken bir kez kestim tırnaklarını. Hep uyanikken kesiyorum oyun yapa yapa.

Back
X