bende yapmak istiyorum tarif bulursan bizimlede paylasir misinKızlar kendi tarhana yapan var mı? Tarhana yapıyım diyorum, pek de cesaret edemiyorum.
Ben bilmiyorum ama annem yapiyor guzel oluyor tarhanasi cok lezzetli oluyor ben de annemle beraber yapalim diye dusunuyorum icine suzme yogurt falan koyuyorKızlar kendi tarhana yapan var mı? Tarhana yapıyım diyorum, pek de cesaret edemiyorum.
benim annem yapar ben de yardım ederim. süper olurKızlar kendi tarhana yapan var mı? Tarhana yapıyım diyorum, pek de cesaret edemiyorum.
Biz alt batın ultrasonu çektirdik. 1 yaş kontrolünde istiyorlarmış. Temiz çıktı çok şükür.Kizlar dktr film rontgen cektrmemizi istedi cigerlerine yumurtaliklarina bakmak için btn bebeklerden istiyoruz artk dedi ama mecbur degilsinz dedi yaptıran varmi ultrasonla bakiliyo sanirm
Kaç günde kuruyor canım? Yarın yapsam perşembe tatile gideceğiz o zamana kurur mu acaba?süzme yoğurt ve unu karıştırıp mayalanmaya bırakıyor. sonra içine kapya biber yeşil biber maydonoz haşlanmış nohut haşlanmış mercimek sarımsak. domates nane tuz koyuyor. hatırladığım malzemeler bunlar. bunları blandırdan geçitip koyuyor. sonra gölgede temiz bir sofra bezinin üstüne ceviz büyükşüğümde yassı şekilde döküyoruz. çevirerek kurutuyoruz. elimizle ufalıyoruz bu yüzden çok kıtır olmaması gereyir. çok bemli de olmamalı yoksa ele yapışıyor. ince elekle eliyoruz . toz haline geliyo biraz da öyle kurutup bez torbada saklıyoruz. ben yine tam ölçüleri ve tarifi anneme sorarım. hatırladığım bun kadar. şimdiye kadar beğenmeyen çıkmadı hiç
kurur canım. hava sıcak bir yada iki günde mayalanıyor. iki günde de kuruyorKaç günde kuruyor canım? Yarın yapsam perşembe tatile gideceğiz o zamana kurur mu acaba?
Geçen sene annem bir komşusundan Arda için istemişti salçasız, çok güzeldi. Kadından tarif isteyecektim köyüne gitmiş. Bize babannem köyden getiriyor ama salçalı. Onu hiç veremedim.Ben bilmiyorum ama annem yapiyor guzel oluyor tarhanasi cok lezzetli oluyor ben de annemle beraber yapalim diye dusunuyorum icine suzme yogurt falan koyuyor
karnıyarık seviyorsanız karnıyarıklık patlıcan, közlenmiş kırmızı biber közlenmiş patlıcan semiz otu. bir de domatesi bütün koyuyosun. kışın sıcak duya tutunca kabuğu soyuluyo. yemeklere koyuyosun. benim buzluk küçük koyamıyorum. vişne koyabilirsin kışın ardaya vişne suyu yaparsın. kabak koyabilirsin. aklıma şimdilik bunlar geldi
Arda semiz otunu çok seviyor onu direk mi atıyoruz yoksa işlem görüyor mu acaba? Sağol canım verdiğin bilgiler için.karnıyarık seviyorsanız karnıyarıklık patlıcan, közlenmiş kırmızı biber közlenmiş patlıcan semiz otu. bir de domatesi bütün koyuyosun. kışın sıcak duya tutunca kabuğu soyuluyo. yemeklere koyuyosun. benim buzluk küçük koyamıyorum. vişne koyabilirsin kışın ardaya vişne suyu yaparsın. kabak koyabilirsin. aklıma şimdilik bunlar geldi
Yeşil fasulyeyi nasil koydun.pisirdin mi?Dolaba yeşil fasulye, barbunya, bezelye koydum. Bamya alıcam birde domates kaynatacağız. Başka neler atılabilir buzluğa.
Canim bunlar nasil konuluyor ben hic koymadim kabak mesela?karnıyarık seviyorsanız karnıyarıklık patlıcan, közlenmiş kırmızı biber közlenmiş patlıcan semiz otu. bir de domatesi bütün koyuyosun. kışın sıcak duya tutunca kabuğu soyuluyo. yemeklere koyuyosun. benim buzluk küçük koyamıyorum. vişne koyabilirsin kışın ardaya vişne suyu yaparsın. kabak koyabilirsin. aklıma şimdilik bunlar geldi
karnıyarık seviyorsanız karnıyarıklık patlıcan, közlenmiş kırmızı biber közlenmiş patlıcan semiz otu. bir de domatesi bütün koyuyosun. kışın sıcak duya tutunca kabuğu soyuluyo. yemeklere koyuyosun. benim buzluk küçük koyamıyorum. vişne koyabilirsin kışın ardaya vişne suyu yaparsın. kabak koyabilirsin. aklıma şimdilik bunlar geldi
Benim annemde çok güzel yapar. Gökçeninde yiyebileceği şekilde acısız yapmayı düşünüyorum bende. Ama her yörenin farklı oluyor. Siz nerelisiniz?Kızlar kendi tarhana yapan var mı? Tarhana yapıyım diyorum, pek de cesaret edemiyorum.
bizimkide buna benzer. Annemden ölçü istemiştim geçen sene. Ölçüyle tarhana mı yapılır demişti. İnternettekilerede güvememedim.süzme yoğurt ve unu karıştırıp mayalanmaya bırakıyor. sonra içine kapya biber yeşil biber maydonoz haşlanmış nohut haşlanmış mercimek sarımsak. domates nane tuz koyuyor. hatırladığım malzemeler bunlar. bunları blandırdan geçitip koyuyor. sonra gölgede temiz bir sofra bezinin üstüne ceviz büyükşüğümde yassı şekilde döküyoruz. çevirerek kurutuyoruz. elimizle ufalıyoruz bu yüzden çok kıtır olmaması gereyir. çok bemli de olmamalı yoksa ele yapışıyor. ince elekle eliyoruz . toz haline geliyo biraz da öyle kurutup bez torbada saklıyoruz. ben yine tam ölçüleri ve tarifi anneme sorarım. hatırladığım bun kadar. şimdiye kadar beğenmeyen çıkmadı hiç
herkes farklı yapıyo sanırım ama biz defalarca mayalarız. Kabarır mayalanır tekrar yoğururuz. Tekrar kabarır tekrar yoğururuz. En az 5 gün falan böyle mayalanır sürekli..Kaç günde kuruyor canım? Yarın yapsam perşembe tatile gideceğiz o zamana kurur mu acaba?
közlenmiş koyuluyo mu ya hu? Hiç duymamıştım bunu. Lezzeti nasıl oluyo peki? karnıyarığı kızartarak yaparım ben çiğden mi koyuyosunuz?karnıyarık seviyorsanız karnıyarıklık patlıcan, közlenmiş kırmızı biber közlenmiş patlıcan semiz otu. bir de domatesi bütün koyuyosun. kışın sıcak duya tutunca kabuğu soyuluyo. yemeklere koyuyosun. benim buzluk küçük koyamıyorum. vişne koyabilirsin kışın ardaya vişne suyu yaparsın. kabak koyabilirsin. aklıma şimdilik bunlar geldi
biz semizotunu temizler doğrar buzdolabı poşetiyle direk atarızArda semiz otunu çok seviyor onu direk mi atıyoruz yoksa işlem görüyor mu acaba? Sağol canım verdiğin bilgiler için.
yeşil fasülyeyi pişirerek koyanda var canım ama bence lezzeti bozuluyo. Ben o yüzden temizleyip yemeklik doğruyorum buzdolabı poşetine porsiyonlayıp koyuyorum. Buzu çözülmeden direk tencereye atıp kavuruyorum. Zaten dondurulmuş hazır satılan fasülyelerde böyle. Kapya biberi aldım 4 kilo temizledim. Julyen ve küp küp doğradım buzluğa attım. Yemeklerde özellikle mercimek çorbasında pizzada çok güzel oluyo. Ya da kavurup yoğurt dökünce.gökçenin çorbalarına.. Bezelye zaten konuluyo.Yeşil fasulyeyi nasil koydun.pisirdin mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?