2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
süzme yoğurt ve unu karıştırıp mayalanmaya bırakıyor. sonra içine kapya biber yeşil biber maydonoz haşlanmış nohut haşlanmış mercimek sarımsak. domates nane tuz koyuyor. hatırladığım malzemeler bunlar. bunları blandırdan geçitip koyuyor. sonra gölgede temiz bir sofra bezinin üstüne ceviz büyükşüğümde yassı şekilde döküyoruz. çevirerek kurutuyoruz. elimizle ufalıyoruz bu yüzden çok kıtır olmaması gereyir. çok bemli de olmamalı yoksa ele yapışıyor. ince elekle eliyoruz . toz haline geliyo biraz da öyle kurutup bez torbada saklıyoruz. ben yine tam ölçüleri ve tarifi anneme sorarım. hatırladığım bun kadar. şimdiye kadar beğenmeyen çıkmadı hiç

Ben esimle kavga etmekten biktim o telegonda oyun oynamaktan bikmadi zatrn gunde 2 saat goruyorum ondada 1 saat yemek geri.kalanida 5 dk kizyla oynar gerisi hazirlanma ve telde oyun valla yakindir o teli balkondan atmam

Kizlar dktr film rontgen cektrmemizi istedi cigerlerine yumurtaliklarina bakmak için btn bebeklerden istiyoruz artk dedi ama mecbur degilsinz dedi yaptıran varmi ultrasonla bakiliyo sanirm
Biz alt batın ultrasonu çektirdik. 1 yaş kontrolünde istiyorlarmış. Temiz çıktı çok şükür.

Kaç günde kuruyor canım? Yarın yapsam perşembe tatile gideceğiz o zamana kurur mu acaba?

Ben bilmiyorum ama annem yapiyor guzel oluyor tarhanasi cok lezzetli oluyor ben de annemle beraber yapalim diye dusunuyorum icine suzme yogurt falan koyuyor
Geçen sene annem bir komşusundan Arda için istemişti salçasız, çok güzeldi. Kadından tarif isteyecektim köyüne gitmiş. Bize babannem köyden getiriyor ama salçalı. Onu hiç veremedim.

karnıyarık seviyorsanız karnıyarıklık patlıcan, közlenmiş kırmızı biber közlenmiş patlıcan semiz otu. bir de domatesi bütün koyuyosun. kışın sıcak duya tutunca kabuğu soyuluyo. yemeklere koyuyosun. benim buzluk küçük koyamıyorum. vişne koyabilirsin kışın ardaya vişne suyu yaparsın. kabak koyabilirsin. aklıma şimdilik bunlar geldi

stanki sana yazmıştım alıntı yapmayı unutmuşum

Arda semiz otunu çok seviyor onu direk mi atıyoruz yoksa işlem görüyor mu acaba? Sağol canım verdiğin bilgiler için.

Canim bunlar nasil konuluyor ben hic koymadim kabak mesela?

Canim kozlenmis patlican kozlenmis.kirmizi biber falan 1 aydan uzun kalmamali folapta diye biliyorum ama yanlista olabilir tabi

Kızlar kendi tarhana yapan var mı? Tarhana yapıyım diyorum, pek de cesaret edemiyorum.
Benim annemde çok güzel yapar. Gökçeninde yiyebileceği şekilde acısız yapmayı düşünüyorum bende. Ama her yörenin farklı oluyor. Siz nerelisiniz?

bizimkide buna benzer. Annemden ölçü istemiştim geçen sene. Ölçüyle tarhana mı yapılır demişti. İnternettekilerede güvememedim.
Birde biz artık elekten geçirmiyoruz. Kuruyunca mutfak robotunda çekiyoruz daha basit oluyo.

Kaç günde kuruyor canım? Yarın yapsam perşembe tatile gideceğiz o zamana kurur mu acaba?
herkes farklı yapıyo sanırım ama biz defalarca mayalarız. Kabarır mayalanır tekrar yoğururuz. Tekrar kabarır tekrar yoğururuz. En az 5 gün falan böyle mayalanır sürekli..

Ben birde gökçe için salça yapmaya niyetliyim inşallah

közlenmiş koyuluyo mu ya hu? Hiç duymamıştım bunu. Lezzeti nasıl oluyo peki? karnıyarığı kızartarak yaparım ben çiğden mi koyuyosunuz?

Arda semiz otunu çok seviyor onu direk mi atıyoruz yoksa işlem görüyor mu acaba? Sağol canım verdiğin bilgiler için.
biz semizotunu temizler doğrar buzdolabı poşetiyle direk atarız

Yeşil fasulyeyi nasil koydun.pisirdin mi?
yeşil fasülyeyi pişirerek koyanda var canım ama bence lezzeti bozuluyo. Ben o yüzden temizleyip yemeklik doğruyorum buzdolabı poşetine porsiyonlayıp koyuyorum. Buzu çözülmeden direk tencereye atıp kavuruyorum. Zaten dondurulmuş hazır satılan fasülyelerde böyle. Kapya biberi aldım 4 kilo temizledim. Julyen ve küp küp doğradım buzluğa attım. Yemeklerde özellikle mercimek çorbasında pizzada çok güzel oluyo. Ya da kavurup yoğurt dökünce.gökçenin çorbalarına.. Bezelye zaten konuluyo.
Bizim evde pek dereotu yenmez alınca hep çürüdüğü için bi kere alıyorum ince ince doğrayıp silikon bi kapla buzluğa atıyorum. Çok bastırmadan koyunca üzerinden kaşıkla kabak yemeği yaptığımda falan alıyorum. Maydonozda donduruyorum aynı böyle.
Kv ler küçük top kabakların içini temizleyip buzluğa atıyolar direk. Dokmalık biberleride öyle. Buzu çözülmeden doldurup direk ocağa koyuyolar. Koca bi derin dondurucuları var. Domatesin mevsiminde bir sürü domates alıp. Yıkayıp atıyo dondurucuya. Çıkarıp suya tutunca direk kabuğu soyuluyo. Yemeklerde kullanıyo.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bide mevsimindeyken kereviz alıp küp küp doğrayıp attım buzluğa. Gökçenin çorbalarına ekliyorum az az. Enginara yetişemedim ona yanıyorum hala.
Evde havuçlar yumuşamaya başlamışsa hemen küp küp doğrayıp onlarıda buzluğa atıyorum. Yoksa kötü oluyo çöpe gidiyo. Çorbalara ekliyorum ya da garnitür lazım olduğunda hazırca güzel oluyo.

ayy bussuru sey yazcaktim parca parca okuyunca unuttum hep

cigerler temiz cikti bugun antibiyotikle ventolin 3 gun daha kullan birak dedi mama sandalyesinde oturup kendi yemege baslasin artik dedi ver eline kasigi dedi pesinden kosturma yedirmek icin oturarak yesin dedi bisey begemmeyip yemedigi zaman birakma hemen biraz diret kararli ol patron kim ogrensin dedi :)

menenjiti ozellikle sordum burda konusulan etkilerini soyledim bunlarin hepsi her asi icin gecerli dedi en basiti aspirin mide kanamasi yapar mesela dedi menenjit daha tehlikeli ama istemiyosan yaptirma dedi ben siz ne derseniz onu yapicam dedim ben butun cocuklarima yaptirtiyorum dedi ( bekar adamin cocuklarim siye bahsetmesi hastalarindan da ayri bi hosluk) ben yaptiricam iyice iyilessin yaptir dedi yadi adini saglik ocaginda yaptircam

kilo vermisiz malesef asm de tarttirdigimda 9 cikmisti bugun 8750 cikti

oyku giderken el sallamiyo artik opucuk atiyo cikarken opucuk atti onu da mi ogrendin diyo :) herseyin farkinda herseyi biliyo dimi dedi aynen dedim yandin sen diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…