annem hafif haşlıyor. ben tazesi çıkana kadar onu yedirdim. soğan kıyma bulgur ve kimyon ekliyodum pişirirken. ama çok haşlama dağılır. çiğ koyan da varArda semiz otunu çok seviyor onu direk mi atıyoruz yoksa işlem görüyor mu acaba? Sağol canım verdiğin bilgiler için.
benim de arkadaşın annesi koymuş ondan gördüm. Azıcık yağda domates ve kabağı kavurmuş. domatesin suyuyla azıcık tuz koy.kışın pişirirken soğanı yağda kavur. kabağı koy. yazdan kuruttuğun ya da doğrayıp buzluğa koyduğun dereotunu baharatları ekle. ben bazen bulgur da ekleyip üstüne sarımsaklı yoğurt döküyorumCanim bunlar nasil konuluyor ben hic koymadim kabak mesela?
Annem hep yapar çok şükür bişey olmadı. pikniğe gidince közleyip kabuğunu soyuyoruz. biberleri küp küp doğruyosun öyle koyuyosun . patlıcanı da salatası içinse doğrayıp karnıyarık içinse tüm koyuyosun. yemeklerin yanına da öıkarır annem. buzdolabında çözdürür. halam da çok yapar. ama zararlı diye biliyosanız yanlış yönlendirmek istememCanim kozlenmis patlican kozlenmis.kirmizi biber falan 1 aydan uzun kalmamali folapta diye biliyorum ama yanlista olabilir tabi
o zaman çok ekşi oluyo. iki günde mayalanıyor bizim ki. ölçü de şöyle oluyor aşağı yukarı. 3 kilo süzme yoğurda bir kilo kapya yani kıtmızı biber. 1 kilo yeşil biber. büyük bağ maydonoz . bir avuç sarımssk. 3 tane soğan . göz kararı kuru nane. yeşil de koyuyorlar ama bence acı oluyo. 1 kilo haşlanmış yeşil mercimek. haşlanmış nohut. domates salçası. domates çok sulandırıyo dedi annem. tuz. un. kek hamırundan biraz katı bi hamur elde ediyosun. kabardıkça karıştırıyosun. ekişiliğini kontrol edip kuruması için döküyodun. malzemeler maydonoz hariç blendırdan geçiyo. kışın tavuk göğsü ya da yeşil mercimekle pişiriyoruz. sadesi de güzel oluyoBenim annemde çok güzel yapar. Gökçeninde yiyebileceği şekilde acısız yapmayı düşünüyorum bende. Ama her yörenin farklı oluyor. Siz nerelisiniz?
bizimkide buna benzer. Annemden ölçü istemiştim geçen sene. Ölçüyle tarhana mı yapılır demişti. İnternettekilerede güvememedim.
Birde biz artık elekten geçirmiyoruz. Kuruyunca mutfak robotunda çekiyoruz daha basit oluyo.
herkes farklı yapıyo sanırım ama biz defalarca mayalarız. Kabarır mayalanır tekrar yoğururuz. Tekrar kabarır tekrar yoğururuz. En az 5 gün falan böyle mayalanır sürekli..
Ben birde gökçe için salça yapmaya niyetliyim inşallah
tartıların ayarıyla ilgili olabilir canım. Aynı gün içinde hem sağlık ocağında hem hastanede tartmıştık gökçeyi 200 ge fark vardı. Hatta boyları arasında bile 1 cm fark vardı. Artık nasıl ölçtülerse.ondan olabilir sizinde.ayy bussuru sey yazcaktim parca parca okuyunca unuttum hep
cigerler temiz cikti bugun antibiyotikle ventolin 3 gun daha kullan birak dedi mama sandalyesinde oturup kendi yemege baslasin artik dedi ver eline kasigi dedi pesinden kosturma yedirmek icin oturarak yesin dedi bisey begemmeyip yemedigi zaman birakma hemen biraz diret kararli ol patron kim ogrensin dedi :)
menenjiti ozellikle sordum burda konusulan etkilerini soyledim bunlarin hepsi her asi icin gecerli dedi en basiti aspirin mide kanamasi yapar mesela dedi menenjit daha tehlikeli ama istemiyosan yaptirma dedi ben siz ne derseniz onu yapicam dedim ben butun cocuklarima yaptirtiyorum dedi ( bekar adamin cocuklarim siye bahsetmesi hastalarindan da ayri bi hosluk) ben yaptiricam iyice iyilessin yaptir dedi yadi adini saglik ocaginda yaptircam
kilo vermisiz malesef asm de tarttirdigimda 9 cikmisti bugun 8750 cikti
oyku giderken el sallamiyo artik opucuk atiyo cikarken opucuk atti onu da mi ogrendin diyo :) herseyin farkinda herseyi biliyo dimi dedi aynen dedim yandin sen diyo
karnıyarığı kızartıp koyuyoruz canım. ama kışın közlenmişten ysptım onu da çok beğendiler. közlenmişlerin de tadı gayet güzel oluyo. çözdürünce zeytinyağı baharatla tadlandır. sarımsak ekle süper oluyoközlenmiş koyuluyo mu ya hu? Hiç duymamıştım bunu. Lezzeti nasıl oluyo peki? karnıyarığı kızartarak yaparım ben çiğden mi koyuyosunuz?
biz semizotunu temizler doğrar buzdolabı poşetiyle direk atarız
yeşil fasülyeyi pişirerek koyanda var canım ama bence lezzeti bozuluyo. Ben o yüzden temizleyip yemeklik doğruyorum buzdolabı poşetine porsiyonlayıp koyuyorum. Buzu çözülmeden direk tencereye atıp kavuruyorum. Zaten dondurulmuş hazır satılan fasülyelerde böyle. Kapya biberi aldım 4 kilo temizledim. Julyen ve küp küp doğradım buzluğa attım. Yemeklerde özellikle mercimek çorbasında pizzada çok güzel oluyo. Ya da kavurup yoğurt dökünce.gökçenin çorbalarına.. Bezelye zaten konuluyo.
Bizim evde pek dereotu yenmez alınca hep çürüdüğü için bi kere alıyorum ince ince doğrayıp silikon bi kapla buzluğa atıyorum. Çok bastırmadan koyunca üzerinden kaşıkla kabak yemeği yaptığımda falan alıyorum. Maydonozda donduruyorum aynı böyle.
Kv ler küçük top kabakların içini temizleyip buzluğa atıyolar direk. Dokmalık biberleride öyle. Buzu çözülmeden doldurup direk ocağa koyuyolar. Koca bi derin dondurucuları var. Domatesin mevsiminde bir sürü domates alıp. Yıkayıp atıyo dondurucuya. Çıkarıp suya tutunca direk kabuğu soyuluyo. Yemeklerde kullanıyo.
geçmiş gitmiş olsun canım. kilo alır tekrar. önemli olan iyileşmiş olmasıayy bussuru sey yazcaktim parca parca okuyunca unuttum hep
cigerler temiz cikti bugun antibiyotikle ventolin 3 gun daha kullan birak dedi mama sandalyesinde oturup kendi yemege baslasin artik dedi ver eline kasigi dedi pesinden kosturma yedirmek icin oturarak yesin dedi bisey begemmeyip yemedigi zaman birakma hemen biraz diret kararli ol patron kim ogrensin dedi :)
menenjiti ozellikle sordum burda konusulan etkilerini soyledim bunlarin hepsi her asi icin gecerli dedi en basiti aspirin mide kanamasi yapar mesela dedi menenjit daha tehlikeli ama istemiyosan yaptirma dedi ben siz ne derseniz onu yapicam dedim ben butun cocuklarima yaptirtiyorum dedi ( bekar adamin cocuklarim siye bahsetmesi hastalarindan da ayri bi hosluk) ben yaptiricam iyice iyilessin yaptir dedi yadi adini saglik ocaginda yaptircam
kilo vermisiz malesef asm de tarttirdigimda 9 cikmisti bugun 8750 cikti
oyku giderken el sallamiyo artik opucuk atiyo cikarken opucuk atti onu da mi ogrendin diyo :) herseyin farkinda herseyi biliyo dimi dedi aynen dedim yandin sen diyo
Bizim hiç ekşi olmaz ama belki yapılışında fark vardır. Hatta annem ölçü bilmiyorum göz kararı yapıyorum deyince internetten bakmıştım tariflere. 9 gün mayalayan bile varmış.o
o zaman çok ekşi oluyo. iki günde mayalanıyor bizim ki. ölçü de şöyle oluyor aşağı yukarı. 3 kilo süzme yoğurda bir kilo kapya yani kıtmızı biber. 1 kilo yeşil biber. büyük bağ maydonoz . bir avuç sarımssk. 3 tane soğan . göz kararı kuru nane. yeşil de koyuyorlar ama bence acı oluyo. 1 kilo haşlanmış yeşil mercimek. haşlanmış nohut. domates salçası. domates çok sulandırıyo dedi annem. tuz. un. kek hamırundan biraz katı bi hamur elde ediyosun. kabardıkça karıştırıyosun. ekişiliğini kontrol edip kuruması için döküyodun. malzemeler maydonoz hariç blendırdan geçiyo. kışın tavuk göğsü ya da yeşil mercimekle pişiriyoruz. sadesi de güzel oluyo
Masallah canim sen bayagi marifetlisin. Ben sadece visne ayikladim yikadim koydum kisin visne auyu yapacam bir de senden ogrendim bezelye koydum o kadar.közlenmiş koyuluyo mu ya hu? Hiç duymamıştım bunu. Lezzeti nasıl oluyo peki? karnıyarığı kızartarak yaparım ben çiğden mi koyuyosunuz?
biz semizotunu temizler doğrar buzdolabı poşetiyle direk atarız
yeşil fasülyeyi pişirerek koyanda var canım ama bence lezzeti bozuluyo. Ben o yüzden temizleyip yemeklik doğruyorum buzdolabı poşetine porsiyonlayıp koyuyorum. Buzu çözülmeden direk tencereye atıp kavuruyorum. Zaten dondurulmuş hazır satılan fasülyelerde böyle. Kapya biberi aldım 4 kilo temizledim. Julyen ve küp küp doğradım buzluğa attım. Yemeklerde özellikle mercimek çorbasında pizzada çok güzel oluyo. Ya da kavurup yoğurt dökünce.gökçenin çorbalarına.. Bezelye zaten konuluyo.
Bizim evde pek dereotu yenmez alınca hep çürüdüğü için bi kere alıyorum ince ince doğrayıp silikon bi kapla buzluğa atıyorum. Çok bastırmadan koyunca üzerinden kaşıkla kabak yemeği yaptığımda falan alıyorum. Maydonozda donduruyorum aynı böyle.
Kv ler küçük top kabakların içini temizleyip buzluğa atıyolar direk. Dokmalık biberleride öyle. Buzu çözülmeden doldurup direk ocağa koyuyolar. Koca bi derin dondurucuları var. Domatesin mevsiminde bir sürü domates alıp. Yıkayıp atıyo dondurucuya. Çıkarıp suya tutunca direk kabuğu soyuluyo. Yemeklerde kullanıyo.
tesekkur ederiz haziran kontrolunde 8750 di asm de 1 ay sonra 9100 cikmisti gecen gun baska doktora goturdum demistim ya onda 8600 cikmisti bizim doktor onun odasindaydi 1 hafta arayla ayni tartida tartildi 8750 hastaliktan verdi aldi biseyler oldu heralde aman onemli degil hasta olmasinlardatartıların ayarıyla ilgili olabilir canım. Aynı gün içinde hem sağlık ocağında hem hastanede tartmıştık gökçeyi 200 ge fark vardı. Hatta boyları arasında bile 1 cm fark vardı. Artık nasıl ölçtülerse.ondan olabilir sizinde.
Geçmiş olsun cnaım bu arada sevindim iyileşmesine öykücüğüb
Ev yapimi tarhana bulmak cok zor satarsan cook memenun olurum.Ben bide mevsimindeyken kereviz alıp küp küp doğrayıp attım buzluğa. Gökçenin çorbalarına ekliyorum az az. Enginara yetişemedim ona yanıyorum hala.
Evde havuçlar yumuşamaya başlamışsa hemen küp küp doğrayıp onlarıda buzluğa atıyorum. Yoksa kötü oluyo çöpe gidiyo. Çorbalara ekliyorum ya da garnitür lazım olduğunda hazırca güzel oluyo.
Hazır evde patlıcan varken kızartıp koyayım. Bi kaç gün sonra çıkarıp deneyeyim. becerebilirsem atarım biraz:))karnıyarığı kızartıp koyuyoruz canım. ama kışın közlenmişten ysptım onu da çok beğendiler. közlenmişlerin de tadı gayet güzel oluyo. çözdürünce zeytinyağı baharatla tadlandır. sarımsak ekle süper oluyo
ben oğluma hep yeşil mercimekli yaparım canım. demir bizim düşük çıktığı için bulgur pilavına hatta köftesine bile koyuyorum. tavsiye ederim deneBizim hiç ekşi olmaz ama belki yapılışında fark vardır. Hatta annem ölçü bilmiyorum göz kararı yapıyorum deyince internetten bakmıştım tariflere. 9 gün mayalayan bile varmış.
Annemler ev yoğurdunu süzüp kullanırşar bide. Ben bu kadar ayrıntılı görmedim hiç yaptığını. Geçen sene teyzem torununa yaparken annemde gökçeye yapmıştı biraz orda gördüm sadece. Ondada baharatı naneyi bineri falan az tuttular çocuklar yiyenez diye
Yeşil mercimekle pişirildiğinide hiç görmemiştim. Severim yeşil mercimeği onunla bi deneyeyim.
Olur mu canım öyle şey Annemle yapınca bi kavanozda sana getirim:)Ev yapimi tarhana bulmak cok zor satarsan cook memenun olurum.
Kendimi mutfakta iyi bilirdim sizleri okuyunca bisey bilmedigimi anladimben oğluma hep yeşil mercimekli yaparım canım. demir bizim düşük çıktığı için bulgur pilavına hatta köftesine bile koyuyorum. tavsiye ederim dene
Valla canim ciddiyim satin almayi cok isterim biz buyuk market lerde dogal olanini almaya calisiyoruz tabi ne kadar dogal tartisilir.Olur mu canım öyle şey Annemle yapınca bi kavanozda sana getirim:)
kocama yemek yapmıyorum ki:) ilk başlarda yapıyodum. baktım yemek seçiyo. sen bilirdin dedim. sadece oğluma yapıyorum. o da ne bulursa onu yiyoKendimi mutfakta iyi bilirdim sizleri okuyunca bisey bilmedigimi anladim
bende ciddiyim. Annem kesin yapar zaten tarhanasız durmaz onlar veririm tabi ama para falan kabul edememValla canim ciddiyim satin almayi cok isterim biz buyuk market lerde dogal olanini almaya calisiyoruz tabi ne kadar dogal tartisilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?