2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
ayy cok uzun olmus

siz konusunca oyuncu anneyi twkip etmeye basladim bugun kitaplarini alicaltim ilkoni bulamadim oyuncu anne kitabini aldim begenirsem tavsiye edicem

Arda semiz otunu çok seviyor onu direk mi atıyoruz yoksa işlem görüyor mu acaba? Sağol canım verdiğin bilgiler için.
annem hafif haşlıyor. ben tazesi çıkana kadar onu yedirdim. soğan kıyma bulgur ve kimyon ekliyodum pişirirken. ama çok haşlama dağılır. çiğ koyan da var

Canim bunlar nasil konuluyor ben hic koymadim kabak mesela?
benim de arkadaşın annesi koymuş ondan gördüm. Azıcık yağda domates ve kabağı kavurmuş. domatesin suyuyla azıcık tuz koy.kışın pişirirken soğanı yağda kavur. kabağı koy. yazdan kuruttuğun ya da doğrayıp buzluğa koyduğun dereotunu baharatları ekle. ben bazen bulgur da ekleyip üstüne sarımsaklı yoğurt döküyorum

Canim kozlenmis patlican kozlenmis.kirmizi biber falan 1 aydan uzun kalmamali folapta diye biliyorum ama yanlista olabilir tabi
Annem hep yapar çok şükür bişey olmadı. pikniğe gidince közleyip kabuğunu soyuyoruz. biberleri küp küp doğruyosun öyle koyuyosun . patlıcanı da salatası içinse doğrayıp karnıyarık içinse tüm koyuyosun. yemeklerin yanına da öıkarır annem. buzdolabında çözdürür. halam da çok yapar. ama zararlı diye biliyosanız yanlış yönlendirmek istemem

o
o zaman çok ekşi oluyo. iki günde mayalanıyor bizim ki. ölçü de şöyle oluyor aşağı yukarı. 3 kilo süzme yoğurda bir kilo kapya yani kıtmızı biber. 1 kilo yeşil biber. büyük bağ maydonoz . bir avuç sarımssk. 3 tane soğan . göz kararı kuru nane. yeşil de koyuyorlar ama bence acı oluyo. 1 kilo haşlanmış yeşil mercimek. haşlanmış nohut. domates salçası. domates çok sulandırıyo dedi annem. tuz. un. kek hamırundan biraz katı bi hamur elde ediyosun. kabardıkça karıştırıyosun. ekişiliğini kontrol edip kuruması için döküyodun. malzemeler maydonoz hariç blendırdan geçiyo. kışın tavuk göğsü ya da yeşil mercimekle pişiriyoruz. sadesi de güzel oluyo

tartıların ayarıyla ilgili olabilir canım. Aynı gün içinde hem sağlık ocağında hem hastanede tartmıştık gökçeyi 200 ge fark vardı. Hatta boyları arasında bile 1 cm fark vardı. Artık nasıl ölçtülerse.ondan olabilir sizinde.
Geçmiş olsun cnaım bu arada sevindim iyileşmesine öykücüğüb

karnıyarığı kızartıp koyuyoruz canım. ama kışın közlenmişten ysptım onu da çok beğendiler. közlenmişlerin de tadı gayet güzel oluyo. çözdürünce zeytinyağı baharatla tadlandır. sarımsak ekle süper oluyo

geçmiş gitmiş olsun canım. kilo alır tekrar. önemli olan iyileşmiş olması

Bizim hiç ekşi olmaz ama belki yapılışında fark vardır. Hatta annem ölçü bilmiyorum göz kararı yapıyorum deyince internetten bakmıştım tariflere. 9 gün mayalayan bile varmış.
Annemler ev yoğurdunu süzüp kullanırşar bide. Ben bu kadar ayrıntılı görmedim hiç yaptığını. Geçen sene teyzem torununa yaparken annemde gökçeye yapmıştı biraz orda gördüm sadece. Ondada baharatı naneyi bineri falan az tuttular çocuklar yiyenez diye
Yeşil mercimekle pişirildiğinide hiç görmemiştim. Severim yeşil mercimeği onunla bi deneyeyim.

Masallah canim sen bayagi marifetlisin. Ben sadece visne ayikladim yikadim koydum kisin visne auyu yapacam bir de senden ogrendim bezelye koydum o kadar. Ben bir gun pazardan bi suru sebze alayim sen bize gel beraber yapalim canim hem ben ogrenmis olurum buzlugum kücük once büyük bi buzdolabi alayim da.

tesekkur ederiz haziran kontrolunde 8750 di asm de 1 ay sonra 9100 cikmisti gecen gun baska doktora goturdum demistim ya onda 8600 cikmisti bizim doktor onun odasindaydi 1 hafta arayla ayni tartida tartildi 8750 hastaliktan verdi aldi biseyler oldu heralde aman onemli degil hasta olmasinlarda

Ev yapimi tarhana bulmak cok zor satarsan cook memenun olurum.

Hazır evde patlıcan varken kızartıp koyayım. Bi kaç gün sonra çıkarıp deneyeyim. becerebilirsem atarım biraz:))
Çoğu zaman tüm kızartmak zor oluyo diye musakkasını imam bayıldısını yaparım. Arada çekiyo canım böyle iyi olur

ben oğluma hep yeşil mercimekli yaparım canım. demir bizim düşük çıktığı için bulgur pilavına hatta köftesine bile koyuyorum. tavsiye ederim dene

ben direk fazla olan yemekleri koyuyorum yemegim olmadimi ugrasmak istemedimmi cikarip cozduruyorum :) bezelye koyarkende patatesi soganida dogradim koydum. bende bamya koyucam oyku sevdi yiyo
domatedi de pisirip kavanozlara koyuyo annem gecen sene verdi oyle bu sene beraber yapcaz tarhanayi da teyzem yapmisti oykuye ozel tuzsuz salcasiz ben pisirirken artik ya domates rendeliyorum ya da biraz salca koyuyorum lezzetlensin diye

Valla canim ciddiyim satin almayi cok isterim biz buyuk market lerde dogal olanini almaya calisiyoruz tabi ne kadar dogal tartisilir.
bende ciddiyim. Annem kesin yapar zaten tarhanasız durmaz onlar veririm tabi ama para falan kabul edemem
Küçük nisada yesin hem.
Zaten bizim yaptıklarımızın bile doğallığı tartışılır. Meyveler sebzeler nasıl yetişiyo ki
Ama en azından temiz yapıldığını biliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…