2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

Oh afiyet olsun:)damak tadima hic uygun deglms zaten ya nohut tahin kimyon

selam canlar,
dün annemgilin köyüne gittik yaylaya. orada bizim minnak öğlen uykusuna yatınca, hadi mantı yapalım dedik, hamur açmayı biliyorsanız ufacık bir hamur yoğurup, hamuru merdaneyle açıp içine kıyma+soğan+maydanoz+k.biber-tuz ekleyip küçük kareler kesip, içine kıymayı koyup, kapatıp, haşlayabilir, minik gurmenize afiyetle yedirebilirsiniz. hatta yedirmenize gerek yok o kendi alıp alıp yer ...kalanını da buzluğa atıp zorda kalınca çıkarabilirsiniz. yalnız ben öyle kayseri tipi gibi çok minik yapmadım biraz büyükçeydi,

Kizlar kislik sise domatesi yapcam ama gecen sene kabuklarini soyup dogradim bir kasa yapmistim ondan sonra belki hatirlarsiniz bilegimde beze cikti cok agri yapti uzun sure duzelmedi bileklik kullandim oyle gecti bu sene elimde dogramaktan korkuyorum aynisi olur diye bir tanidigim rondodan geciriyormus kabuklarini soymadan hic belli olmuyor kabuklari dedi cok sulu olurmu acaba rondoyla yapan varmi

Kızlar bişey sorcam. Biliyorsunuz oğlum memeyi bıraktı ama bana daha yapışık oldu. Ama tatlı bi yapışkanlık :)) şöyle ki sürekli üzerime tırmanıp kolumun altına giriyor, uzanıyorsam gelip üzerimde uzanıyor başını göğsüme koyuyor, dikilip yanaklarımı öpüyor, benimle uyurken daha uzun ve güzel uyuyor, çizgi film açtığımda ya başını dizime ya omuzuma yaslanıp izlemek istiyor. Bildiğiniz aşk yaşıyoruz :))) acaba meme bırakma sonrası böyle mi güvende hissetmeye çalışıyor? Daha önce asla yanıma yanaşmaz sevdirmezdi kendini, sarılınca kaçar, birlikte uyuyunca kolumu istemez atardı. Emme olayının boşluğunu mu kapatmaya çalışıyor acaba?

Memeyi ne zaman ve nasıl bıraktı canım, muhtemelen yazmışsındır ama ben o kısmı kaçırmışım

Off mantı
bende çok istiyorum ama tutturamam hamurunu falan diyr birdeuğraşmayı gözüm kesmediği için denemedim. Annem buraya gelirse inşallah ona yaptırmayı düşünüyorum.
Hiç olmadı bi gaza gelirsem böyle büyükçede yapabilirim
annem menemen ve ya sos yaparken hep kabuklarıyla mutfak robotuna atıyo. Eskiden tek tek uğraşırdı ama şimdi o kadar vaktim yol diyo :)
Bi de vitamini kabuğundaymış hiç uğraşma bence:))
Bende salça yapmak istiyorum direk. İnternetten tariflere baktım robottan geçirebde var kesende. 10 kilodan 1.5 -2 kilo çıkıyomuş. Gökçeye yapasım var. Ama beceremezsem boşa giderse diye korkmuyo değilim...

Oyyy tombik yanaklara bak maşallah suphanallah: ))
Ya evet siz çok cektiniz hastalıklardan inşallah bundan sonra baran daha iyi olur. Inşallah temiz çıkar sonuçlar.

Yaa niye bilmiyorum ama şöyle bi hayal ettim gözümün önüne geldi resmen. Çok hoşuma gitti. Cidden aşk yaşıyo gibi. Belkide annesinin üzüldüğünü hissedip ondan yapıyodur küçük prens

kızlar bizimkiler de bütün resmi ve dini bayramlarda buraya geliyor, bazen 3 gün, bazen 1 hafta, bazen de 3 hafta kalıyorlar. Bu sene saydım 9 defa gelmişler. Ben bu kadar görüşmekten sıkılıyorum, bir anlamı kalmıyor, haftasonlarım bloke oluyor hep. bunu belli etmeye çalışıyorum,suratım düşük oluyor genellikle ve bazen kendime yenilip eşime eziyet ediyorum, o da üzülsün canı sıkılsın istiyorum, hep laf sokuyorum, ezmeye çalışıyorum, ama olan bize oluyor. aramız iyice limoni. napmalıyım bilmiyorum, tek bildiğim onlar gelince sanki içime şeytan kaçıyor

canım bence süt emmek onun sadece karnını doyuran bir eylem değil, duygusal dünyasını da tamamlayan seninle ten teması yaşamasına olanak veren bir eylemdi. sonuçta meme emmeyi faaliyeti bittiğinde, oğlunun sana böyle yakın davranması kadar doğal bir süreç olamaz. çok güzel çok hoşuma gitti, maşallah oğluna

Memeyi ne zaman ve nasıl bıraktı canım, muhtemelen yazmışsındır ama ben o kısmı kaçırmışım
Yaklaşık bir buçuk ay önce emerken memeyi geri itip sadece ucunu istemeye başladı sanki emmek istiyor ama içinden süt çıkmasını istemiyordu. Zorlayınca ısırmaya başladı kafasını geri itip kucağımdan inmek istedi. Sadece sabaha karşı 4 te uyandığında emiyordu ama eğer uyku sersemi ise, uykusu açılmışsa onda da emmiyordu. Sonrasında açtığımda hiç yanıma yaklaşmadı ki oğlum sevinçle koşardı açtığımda. Sıcakların etkisi olduğunu düşünüyorum. Sütü buzdolabından çıkmışsa içiyor ama memedeki süt sabit ılık o yüzden istemedi diye düşünüyorum. Aynı dönemde inek sütüne de alışınca Dr a sordum çok ısrar etme kendi tercihi yeterince de almış dedi. Ama emmek sadece süt değil aynı zamanda güven ihtiyacını da karşılıyordu ya acaba o güveni bu davranışlarıyla mı sağlamaya çalışıyor.

Yaa niye bilmiyorum ama şöyle bi hayal ettim gözümün önüne geldi resmen. Çok hoşuma gitti. Cidden aşk yaşıyo gibi. Belkide annesinin üzüldüğünü hissedip ondan yapıyodur küçük prens
Yani evet çok şirin davranışlar, aslında yansıtmamaya çalışıyoruz durumumuzu ama belki de hissediyo ve öyle davranıyordur.

evet doğal sürecinde olmuş her şey, sonuçta kuzucuk memeden ayrıldığı için bir travma yaşamış değil, kendi isteğiyle olmuş,
eskiden memeden ayırmak için anneannye,babanneye gönderirlermiş çocuğu, delilik bence...asıl güven sorunu o zmaan ortaya çıkabilir

peki sen sorun yaşadın mı? sütün üretimi devam etmiştir çünkü

yaa bende hayal ettim ne tatlıdır o halleri.emmeyi sen bıraktırmadın canım kendi istemedi ve yerine de gayet güzel bi yol çizmiş..boşluğa düşmeden bu dönemi yine seninle atlatmayı seçmiş akıllı bıdık.aksi halde huysuz hırçın bütün huyları değişmiş olurdu.

kızlar benim oğlum da sütü sevmedi. yoğurt yemez artık peyniri de yemiyor. Annem sütlü çorba yaptı bayıldı. belki demek isteyen olursa
canım nasıl yapmış acaba ben de deneyebilirim

bence de delilik hatta memeye bişiler sürmekte mantıklı gelmiyor bana zaten öyle küt diye bıraktırmaktansa azaltarak hem bebek hem anne hazırlanmalı duruma

kızlar benim oğlum da sütü sevmedi. yoğurt yemez artık peyniri de yemiyor. Annem sütlü çorba yaptı bayıldı. belki demek isteyen olursa
Kısırlık bulgurla mı yaptı canım? Annem öylr yapardı bize hiç sevmezdim. Zorla içirirdi çok vitaminli diye

Ben de yaptm bi defa gaza gelip:)biraz buyuk oldular ama tadi guzeldi emre de cok sevdi yedi bayagi.ama onune koymadm ben kendm yedrdm azck ezip.iyice gaza gelmem lazm ikinci icin:))))

Ablam da oyle yapiyo canm.ben de soyup dogradm gecen sene kabus gibiydi:))))bu sene gecrcem rondodan

Bi arkadasimin oglu da yasindan sonra kendi birakmisti memeyi hic zorlanmadi.dedgn gbi olabilir canm ters tepmemis en azindan.cok problem yasayan cocuklar da var

peki sen sorun yaşadın mı? sütün üretimi devam etmiştir çünkü

Öyle yani sorun yaşamadı da yaşatmadı da şükür ki. Benim akıyor hala göğüs pedi kullanıyorum ama sağmıyorum üretim devam etmesin diye. Ama baya azalmış olmalı ki peddeki ıslaklık azaldı baya. Ama ciddi bir rahatsızlığım olmadı.

annem soyup rondodan geciriyo soymak ocin sicak suyu kullanabilirsin daha kolay olur senin icin ben kabuklu sevmiyorum kv kabuklu yapti hatta onlar kiyma mak cekmisler ama yine de bilince istemedim cok 1-2 kavanoz aldim sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…