- 14 Ocak 2015
- 1.961
- 3.671
- 138
- 42
Evet iyi oluyo gerçekten de bazen kendin için bişey yapmak bende bugün sabahtan çıkıp çocukları da alıp gezdim biraz.kendime tünik pantolon eşarp falan aldım.@minnakkartal @yazyagmuru ve tatile gidicrk diger hatunlar benim yerime de tatil yapin o havuzlara girin :) bende hovardalik yaptim bugun terlik ve elbise aldim kendime ucuz hemde iyi geldi degisik bisseyler :)
Okuyunca bende çok üzüldüm.allah böyle insanları nqsil biliyosa öyle yapsın.Kizlar moralim cok bozuk kardesim siddet görüyor hemde tek sebep zir cahil kv dolduruslari. Beni ariyor konusmak icin sesi titriyor anlatirken sutum kesildi dedi cok üzüldüm
Geçmiş olsun canım. Inşallah ciddi birşeyi yoktur da toparlanır hemen paşaOff kızlar bugün yigitde ateşli şimdi uyudu halsiz bi şekilde dolandı durdu aksama kadar.akşam üstü ateş iyice yükselmeye başladı. Şimdi bi ılık duş aldirip ateş düşürücü verdim bide tam isal sayılmaz ama ona yakın sürekli kaka yapıyo. Diş mi dir yoksa boğazı falanmi bilemedim.yarın doktora goturucem.
Çok geçmiş olsun. Inşallah büyük oglunuza geçmez, gectiyse de çok çok hafif atlatir. Malesef biz dikkat etsek de sürekli kalabalık ortamlara giriyoruz. Bu kadar çabuk bulaşan bir hastalıksa hepimizin başına gelebilir. Bilgili olmamızda fayda var.6.hastalık denen virutik bir hastalık gecirdi oglum. Once yuksek ates basladı. 38 i gectiği zaman calpol ve pedifen verdim. Bu arada ikisini 4 saatte bir donusumlu verdim. İkisinin de etki mekanizması farklı oldugundan yuksek ateşlerde daha etkili oluyormuş. Diş diye dusundum ama 39.5 olunca farklı birsey oldugunu anladım. Bir ogunde dunyaları yiyen cocuk iki kaşıktan sonra kitlenip öldürsen kaşığı ağzına almıyordu. 3. Gunun sonunda ateş bitti ama mızmız huysuz ruh gibi bakan bir cocuk oldu. Keyifsizliği doruklardaydı. 4. Gun yuzunde kızarıklıklarla uyandık. Vucudunda hafif ama yuzunde gunun degişik saatlerinde cogalan kızarıklıklar. Hemen doktora koştuk sonunda. Teşhis kondu ve hiçbir ilaca gerek yok kendiliğinden gececek dedi. Ve ishal başladı. Arka arkaya 4 bez değiştiriyordum. Birini kapatırken yine yapıyordu su gibi kakasını. Nihayet bugun eski oglum geri geldi. Neşesi iştahı harseyi duzeldi. Poposu feci pişik ama hastalıktan mı domatesli salçalı yemeklerden mi bilmiyorum. Sonuçta çok steril yaşamıyoruz ama yine de ağzına aldığı dokundugu yerlere falan dikkat ediyorum. Nerden geldi bu virus anlamadım. Doktor salgın var dedi. Buyuk oglum 3 yaşında mutlaka gecer dedi ama direnci yuksekse hafif olur dedi. Kulak arkasında kızarıklıkla başlarmış. Ikı gun once gordum ama hala ilerleme yok.
Cok yıpratıcı bir hastalıkmış ama sukur ilaçsız 10 gunde atlatılıyor. Başınıza gelirse tavsiyem sabırlı olun .
Sabaha toparlar dedim ama iyice çoğaldı ateş de aglamasida.Geçmiş olsun canım. Inşallah ciddi birşeyi yoktur da toparlanır hemen paşa
Geçmiş olsun keske hemen tahlil yapilsaydi beklememis olurdunuz ins yoktur
pufpuff çok geçmiş olsun canım inşallah tahmin edilen değildir de çabuk toparlanır
Gezmesine gezdim de yiğit hasta oldu geldikten bi iki saat sonra.atesi 37.8su anda uyumadim korktum yükselir ıyce diye uyandirip tekrar bi şurup verdim elini yüzünü yikadim dusmesini bekliyorum.yazık ya nasıl halsiz bakiyo kuzum.
6.hastalık denen virutik bir hastalık gecirdi oglum. Once yuksek ates basladı. 38 i gectiği zaman calpol ve pedifen verdim. Bu arada ikisini 4 saatte bir donusumlu verdim. İkisinin de etki mekanizması farklı oldugundan yuksek ateşlerde daha etkili oluyormuş. Diş diye dusundum ama 39.5 olunca farklı birsey oldugunu anladım. Bir ogunde dunyaları yiyen cocuk iki kaşıktan sonra kitlenip öldürsen kaşığı ağzına almıyordu. 3. Gunun sonunda ateş bitti ama mızmız huysuz ruh gibi bakan bir cocuk oldu. Keyifsizliği doruklardaydı. 4. Gun yuzunde kızarıklıklarla uyandık. Vucudunda hafif ama yuzunde gunun degişik saatlerinde cogalan kızarıklıklar. Hemen doktora koştuk sonunda. Teşhis kondu ve hiçbir ilaca gerek yok kendiliğinden gececek dedi. Ve ishal başladı. Arka arkaya 4 bez değiştiriyordum. Birini kapatırken yine yapıyordu su gibi kakasını. Nihayet bugun eski oglum geri geldi. Neşesi iştahı harseyi duzeldi. Poposu feci pişik ama hastalıktan mı domatesli salçalı yemeklerden mi bilmiyorum. Sonuçta çok steril yaşamıyoruz ama yine de ağzına aldığı dokundugu yerlere falan dikkat ediyorum. Nerden geldi bu virus anlamadım. Doktor salgın var dedi. Buyuk oglum 3 yaşında mutlaka gecer dedi ama direnci yuksekse hafif olur dedi. Kulak arkasında kızarıklıkla başlarmış. Ikı gun once gordum ama hala ilerleme yok.
Cok yıpratıcı bir hastalıkmış ama sukur ilaçsız 10 gunde atlatılıyor. Başınıza gelirse tavsiyem sabırlı olun .
Yatak odasını silip toz alırken gökçeyi yatağına koydum eline ayısını emziğini verdim. İşim bitincede alıp uyutacaktım. Bi yandan da şarkı söylüyorum slow sakin şarkılar türkü ninni uydurmasyon potpori yaptımönce yatakta bi oraya bi buraya atlıyodu. Sonra baktım mayışmış biraz oturmuş ayının kafasını okşuyo. Ee eee demeye başladım. Oda eee ee demeye başladı gözler yavaşş yavaş gitti ve uyudu
Nasıl mutlu oldum ya. Bi daha hep böyle yapcam. Hem ben işimi hallederim. Hemde o ben yanında olmadan uyumayı öğrenir yavaş yavaş.
Yaparken ve yedirirken benim midemin bulandığı ama oğlumun kaşıkları havada yakalayarak hüplettiği Demir ve protein bombası iğrenç çorba tarifim: 200 gr kuzu ciğer, azıcık bulgur, yeşil mercimek, nohut, havuç, un, tereyağı, tarhana. Un ve tereyağı azıcık kavrulur, üzerine su eklenir ve yüm malzemeler yumuşayana kadar kaynatılır ve blendır dan geçirilir. Sonra sulandırulmjş tarhana eklenerek bir taşım kaynatılır. Benimki gibi midesiz bir yavrunuz varsa buyurun deneyin kızlar
Kizlar moralim cok bozuk kardesim siddet görüyor hemde tek sebep zir cahil kv dolduruslari. Beni ariyor konusmak icin sesi titriyor anlatirken sutum kesildi dedi cok üzüldüm
Keşke bu dediğin kolay birsey olsaydida bir saniye bile durmasaydi orada. Dunden beri bir saniye olsun cikmadi aklimdan gece uyku tutmadi. Allah ahini birakmasininşallah eğleniriz bakalım
Sağol canım Burda yine bi kere senin verdiğini okuyup alıştım ben bi kaç kasıktan öte gidemedik sade yoğurdu iki üç Kaşık daa fazla Yediği için vazgeçtim bende
Valla biraz evvel vazgeçme aşamasına geldim bugün sabahtan beri afedersiniz popomdan ter atana kadar koşturdum ama beş Dakka çocuğu zapdedemiyo üstelik birde onu koy bunu aldın mı diye söyleniyo bunu yaparkende maç izliyo
Afiyet olsun ama ben bunu pişiremem ya anneme sölicem bakim yapabilirim der mi
Geçmiş olsun canım inşallah ilerlemez
çok üzüldüm Ayrılma ailenle birlikte yaşama şansı yok mı yada çalışma durumu fln
çok geçmiş olsunOff kızlar bugün yigitde ateşli şimdi uyudu halsiz bi şekilde dolandı durdu aksama kadar.akşam üstü ateş iyice yükselmeye başladı. Şimdi bi ılık duş aldirip ateş düşürücü verdim bide tam isal sayılmaz ama ona yakın sürekli kaka yapıyo. Diş mi dir yoksa boğazı falanmi bilemedim.yarın doktora goturucem.
bizim o zamanlar felaketti. Uykusunda ağlardı hep gözü kapalı. Bizede işte tecrübe oluyo bunlar. Dünyanın neredeyse hiç bi ülkesinde ekmek dağıtır gibi demir ilacı dağıtılmıyo. Herkes verince sende veriyosun. Kiminde bi sorun olmasada kimşnde oluyo işteNehir de bi zamanlar gunduz uykusunu hep gunduz uyuyodu hemde 2 2.5 aylikken cok gazliydi kirki cikinca vi nebze duzeldi duzelince falan gunduz.bi ara isim oldu camasir asacaktim besigine koydum zaten yatak odasinda balkon hem gozum onunde olur ilk zamanlar kusmasi da coktu kusar falan bogulur korkusu da vardi camasiri astim ara bakiyom ben camasiri asip bitirene kadar uyumus korktum nefesini dinliyom atesine bakiyom bide saatime.dikkat ettim hemde 4 saat falan kesintisiz uyuyodu sık sık da baktim sonra diger gunler yine ayni saate denk getirdim besigine koyuyordum emzigi veriyodum uyuyodu park besigin kendi donencesi vardi onu da aciyodum o bitene kadar dalmis oluyo sonra hep boyle yaptim 4 saat falan uyurdu bazen gecerdi bazen emmek icin mizirdanirdi emzirirdim bazen yarim saat bi saat extradan uyuyodu ama bu mutluluk iki ay surdu taa ki 4.ay asisini olduk kan ilacina basladik o yuzden halen pismanim cok erken kan damlasina basladigima bir ay kullandim baktim nehir kabiz oldu gunduz hic uyumamaya basladi uykuyu birak cok huysuzlandi sonra kan ilacini attim dr bagirsak duzenleyici verdi debridat kullandim bi daha kullanmadim salak kafam diyom hemen 4 aylik bebege kan damlasi basladim diye bide kendi dr miz verdi asm ninkini de kullanmamaistim nehir gunduz uyuyo ama yine ayakta sallayarak
eli kırılsın. Allah akıl fikir versin. Birde emziren kadın. Kvninde yatacak yeri yok. Huzur bulmasın inşallah.Kizlar moralim cok bozuk kardesim siddet görüyor hemde tek sebep zir cahil kv dolduruslari. Beni ariyor konusmak icin sesi titriyor anlatirken sutum kesildi dedi cok üzüldüm
günlük 40 gr kadar et yemesi lazımmış bebeklerin. Bir yerde okumuştum yanlış hatırlamıyosam miktarı. 200 gramlık halinde alıyorum kıymayı alınca. Göz kararı 5 e bölüyorum öyle atıyorum buzluğa. Gerçi hepsinide yemiyo bi seferde.
bi ara haberlerde görmüştüm. Çocuğun 39.5 ateşi var ama ortalıkta koşup duruyodu. 6. Hastalıkmış. Çok yüksek ateş oluyomuş. Geçmiş oslun.6.hastalık denen virutik bir hastalık gecirdi oglum. Once yuksek ates basladı. 38 i gectiği zaman calpol ve pedifen verdim. Bu arada ikisini 4 saatte bir donusumlu verdim. İkisinin de etki mekanizması farklı oldugundan yuksek ateşlerde daha etkili oluyormuş. Diş diye dusundum ama 39.5 olunca farklı birsey oldugunu anladım. Bir ogunde dunyaları yiyen cocuk iki kaşıktan sonra kitlenip öldürsen kaşığı ağzına almıyordu. 3. Gunun sonunda ateş bitti ama mızmız huysuz ruh gibi bakan bir cocuk oldu. Keyifsizliği doruklardaydı. 4. Gun yuzunde kızarıklıklarla uyandık. Vucudunda hafif ama yuzunde gunun degişik saatlerinde cogalan kızarıklıklar. Hemen doktora koştuk sonunda. Teşhis kondu ve hiçbir ilaca gerek yok kendiliğinden gececek dedi. Ve ishal başladı. Arka arkaya 4 bez değiştiriyordum. Birini kapatırken yine yapıyordu su gibi kakasını. Nihayet bugun eski oglum geri geldi. Neşesi iştahı harseyi duzeldi. Poposu feci pişik ama hastalıktan mı domatesli salçalı yemeklerden mi bilmiyorum. Sonuçta çok steril yaşamıyoruz ama yine de ağzına aldığı dokundugu yerlere falan dikkat ediyorum. Nerden geldi bu virus anlamadım. Doktor salgın var dedi. Buyuk oglum 3 yaşında mutlaka gecer dedi ama direnci yuksekse hafif olur dedi. Kulak arkasında kızarıklıkla başlarmış. Ikı gun once gordum ama hala ilerleme yok.
gökçede hep böyle. Beyaz önlük görsün ağlayacak beredeyse.İnşallah kızlar..
Yaa Efe artık doktor odasına girdiğimiz andan itibaren ağlamaya başlıyor.. Sadece muayene bile olsa korkuyor.. O günde ağladı baya, o yüzden kıyamadım.. Zaten pipi kızarıklığı için hem krem hemde suya dökülüp Efe'yi oturtturacağımız bir işlem verdi onu yapıyoruz.. 5 gün deneyeceğiz bakalım..
Dünden beri ateş yok Allah'tan.. Burun akıntısı ve öksürük kaldı..
evet ilk defa oldu valla çok sevindim. Ama şimdi yine yaptım ve yine uyuduOooy kuzuu maşallah..
İlk kez mi oldu böyle?Benim en çok merak ettiğim 2 konu var :
İnan çoooook merak ediyorum
- Emzik kullanmayı nasıl bırakıcaz?
- Ayakta sallayarak uyuma olayını nasıl bırakıcaz?
Aaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyy
Bende çok üzüldüm
Fakat hiç bir şiddeti kabullenmemeli, kim kışkırtmış olursa olsun razı gelmemeli.. Çünkü razı gelmek,bundan sonrası içinde kapı açmak demek bence..Her şey biyana,eşi nasıl dolduruşa gelip yapıyor böyle bişeyi?Neden yani?Böyle biri miydi ki hep?
Ayrıca o kaynananın Allah katında çoooook çekeceği var,üstelik sütü kesilmiş kızın..Büyük günah
Bende aynen senin gibi düşünüyorum siddet katiyen kabul edilmemeli. Ama isin icinden kolay cikilmiyor. Buraya yazmaya da cekiniyorum bi goren okuyan olur diye ama cok dengesiz insanlar koca ozunde yumusak huylu biri ama annesinin agzina cok bakiyor oyleki neredeyse wcye bile giderken annesine soruyormus. Bu ikinci vukuatlari, kavga kıyamet koptu ama hic degisen birsey olmamış. Bu arada daha yeni evlilerOooy kuzuu maşallah..
İlk kez mi oldu böyle?Benim en çok merak ettiğim 2 konu var :
İnan çoooook merak ediyorum
- Emzik kullanmayı nasıl bırakıcaz?
- Ayakta sallayarak uyuma olayını nasıl bırakıcaz?
Aaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyy
Bende çok üzüldüm
Fakat hiç bir şiddeti kabullenmemeli, kim kışkırtmış olursa olsun razı gelmemeli.. Çünkü razı gelmek,bundan sonrası içinde kapı açmak demek bence..Her şey biyana,eşi nasıl dolduruşa gelip yapıyor böyle bişeyi?Neden yani?Böyle biri miydi ki hep?
Ayrıca o kaynananın Allah katında çoooook çekeceği var,üstelik sütü kesilmiş kızın..Büyük günah
Geri zekalı adam. Şerefsiz pislik. Kv cahil tamam da. Koca da koca değilmiş. Hatta insan değil.Kizlar moralim cok bozuk kardesim siddet görüyor hemde tek sebep zir cahil kv dolduruslari. Beni ariyor konusmak icin sesi titriyor anlatirken sutum kesildi dedi cok üzüldüm
çok geçmiş olsun inşallh büyük oğluna geçmemiştir yada hafif atlatır bilgi verdiğin içinde teşekkürler6.hastalık denen virutik bir hastalık gecirdi oglum. Once yuksek ates basladı. 38 i gectiği zaman calpol ve pedifen verdim. Bu arada ikisini 4 saatte bir donusumlu verdim. İkisinin de etki mekanizması farklı oldugundan yuksek ateşlerde daha etkili oluyormuş. Diş diye dusundum ama 39.5 olunca farklı birsey oldugunu anladım. Bir ogunde dunyaları yiyen cocuk iki kaşıktan sonra kitlenip öldürsen kaşığı ağzına almıyordu. 3. Gunun sonunda ateş bitti ama mızmız huysuz ruh gibi bakan bir cocuk oldu. Keyifsizliği doruklardaydı. 4. Gun yuzunde kızarıklıklarla uyandık. Vucudunda hafif ama yuzunde gunun degişik saatlerinde cogalan kızarıklıklar. Hemen doktora koştuk sonunda. Teşhis kondu ve hiçbir ilaca gerek yok kendiliğinden gececek dedi. Ve ishal başladı. Arka arkaya 4 bez değiştiriyordum. Birini kapatırken yine yapıyordu su gibi kakasını. Nihayet bugun eski oglum geri geldi. Neşesi iştahı harseyi duzeldi. Poposu feci pişik ama hastalıktan mı domatesli salçalı yemeklerden mi bilmiyorum. Sonuçta çok steril yaşamıyoruz ama yine de ağzına aldığı dokundugu yerlere falan dikkat ediyorum. Nerden geldi bu virus anlamadım. Doktor salgın var dedi. Buyuk oglum 3 yaşında mutlaka gecer dedi ama direnci yuksekse hafif olur dedi. Kulak arkasında kızarıklıkla başlarmış. Ikı gun once gordum ama hala ilerleme yok.
Inan ne diyeceğimi bilmiyorum biz bile bu kdr üzülüp endişelenirken senin daha zordur tabi Allah önce vicdan versin o kv ye başını nasıl rahat koyuyo yastığa kızkardeşine dayanma gücü sabırlar versin inşallah tekrarı olmazKeşke bu dediğin kolay birsey olsaydida bir saniye bile durmasaydi orada. Dunden beri bir saniye olsun cikmadi aklimdan gece uyku tutmadi. Allah ahini birakmasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?