Canim ben bunu ya yemek defterime yazacam ya da fotosunu cekecem nasil cekilir bilmiyorum.canım kuş başı et ya da kıymayı kavuruyorum. Soğan salça ekliyorum. Salçayıda kavurup pul biber karabiber. Kabaklarıda uzunlamasına 4 e bölüp 1 er cm kalınlığında doğruyorum. Onuda ekleyip arada karıştırarak iyice kavuruyorum. Briazda bulgur ekliyorum. 3 tane kabağa 1 yemek kaşığı kadar falan. Kaynar su ekleyip özlenmesini bekliyorum. Pişincede kıyılmış dereotu serpip üzerine bolca altını kapatıyorum. Üzerinede sarımsaklı yoğurt. Aslında normal bi tarif ama eşimin ailesi daha değişik yumurtalı falan. Ben hiç görmemiştim öylesini.
Dolmasınıda yine kıymayı kavuruyorum. Suyunu çekince soğan salça ekleyip yine kavuruyorum. Pirinç ekliyorum kıymayla yarı yarıya olana kadar. Maydonoz dereotu baharat ekleyip yarım çay bardağı su koyup birax pişiriyorum. Kabakları doldurup salçalı su yapıyorum üstüne gelene kadar. Yine üstüne sarımsaklı yoğurt.
İçini çiğden de dolduran var ama annem böyle yapar hep bana daha lezzetli geliyo.
ay çok güldüm ya :)) eşim bunu duysa ne dalga geçer benimle ama. Daha dün o balkabağı toplarını gökçeye yaptım diyince baya güldü. iyice kafayı bozdun çocuğa yemek yedircem diye diyoKızlar verdiğimiz tarifler kaybolmasın diye topik açtım2014 haziran annelerinin tarifleri diye
@apriori11 ithafen @Akaibu ve @hiraysen sponsorlu)
dereotsuz tatsız oluyo canım. Kabağa çok yakışıyo. Bizde pek yemeyiz. Ben alınca hemen tüm demeti yıkayıp küçük bi kavanoza yada buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıp saklıyorum. Gerektikçe bi iki kaşık alıyorum. Sende öyle yapabilirsinCanim ben bunu ya yemek defterime yazacam ya da fotosunu cekecem nasil cekilir bilmiyorum.
Tesekkur ederim bi daha boyle yapayim biz dereotu pek almayiz yemeden curuyor alip deneyecem. Bende senin gibi yapiyorum ama dereotu ve bulgur eksikti. Bi de bunu deneyeyim
Bunu hiç bilmiyordum ayiklamadan mi koyuyorsun buzluga???ay çok güldüm ya :)) eşim bunu duysa ne dalga geçer benimle ama. Daha dün o balkabağı toplarını gökçeye yaptım diyince baya güldü. iyice kafayı bozdun çocuğa yemek yedircem diye diyo
dereotsuz tatsız oluyo canım. Kabağa çok yakışıyo. Bizde pek yemeyiz. Ben alınca hemen tüm demeti yıkayıp küçük bi kavanoza yada buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıp saklıyorum. Gerektikçe bi iki kaşık alıyorum. Sende öyle yapabilirsin
Soracagimi biliyo gibi cevabi gelmis bile.yıkadıktan sonra ince ince doğrayıp atıyorum. Tüm atıyomuş gibi yazmışım
ay evet bende tonla şey öğrendim. İyi ki var burasıBunu hiç bilmiyordum ayiklamadan mi koyuyorsun buzluga???
Birde bisey soyleyecem bu kk sayesinde buzlugu buyuk buzdolabina ihtiyacim oldu ne cok sey buzluga atiliyormus ne çok şey ogrenmisim kk den. Bu yaz hic olmadigi kadar buzlugum doldu hepsi kk sayesinde hatta yetmedi bugun esimle buzdolabi alalim diye konustuk buzlugu büyük olanından.
Canım kerem alp de yumurta yemiyor hiç bi şekilde. Ne haşlama ne omlet. Domatesi çok seviyor domatesli irmikli yumurta yapıyorum iki güne bir. Sütlü irmikli de yapıyorum. Dönüşümlü olarak yedirmeye çalışıyorum.Sen de sevdiği şeylerle dene istersen. Yumurta önemli gerçekten. İnşallah ilerde sade de yer.Yumurtanin sarisini hic sevmiyo yuzunu burustrup tukuruyo insallah alisir nasl yedircm blmiyorm
Kerem Alp de niloya hastası, aşık mıdır nedir:))) Demekki kızlar pepe, erkekler niloyaEce de niloyayi sevmedi ama pepeyi çok seviyor geçenlerde yemeğe gitmistik kâğıt servis koydular önümüze ustunde pepenin resmi vardı pepe pepe dedi durdu elinden bırakmadı aldık eve getirdik servisleri adamlar şaşırmıştır eminim zeytin konusunda da aynı canim Ece tam bir zeytin hastası daha kahvaltıyı hazırlarken istiyor hergun 7-8 tane yiyiyor ama siyah zeytin çekirdeğini kendi çıkarıyor bana elletmiyor
Çok güldüm yaa, her halleri tatlı :))Öyküde seviyo geçen gün tabaktan aldı bütün ben yarım yarım veriyorum şaşkın çekirdeğini yutmuş zeytini ağzından çıkarıyo :) yanlış anladı öykü durumu
Bizim evde de bi etçil var canım :) Hatta mangal dumanı eşliğinde yoga yapmisligi bile vardır :))) Allahtan sebze yaptığımda sesini çıkarmadan yer ama sırf yemis olmak için keyif almıyorum der. Onun yüzünden zamanında etsiz sevdiğim sebze yemeklerini de etli sevmeye başladım :))Gerçekten enteresansanız ya benim eşim de böyle ve bizim eve dolmalık biber ve fasülye dışında sebze girmiyor. Onlar da bol etli dolma ve etli fasulye olacak. Dün heberdim bi tencere sarma sardım. Normalde ben zeytinyağlı baharatlı severim. Eşim öylesini ağzına sürmez hadi orta yolu bulayım diye 250 gr falan kıyma koydum beğenmedi beyefendi et azmış diye
Çok tatlısın sen yaa, ondaki keyif kimsede yok. Maşallah:)Eki Görüntüle 1677763 Evde başka yer kalmadı da oturacak
sagol canım , bende bı denıyım dıyorum bı araa, hanı normal sucuk vermıycem cunku de, belkı benım kuzu da yer :)http://www.yemektarifleri-sitesi.com/evde-sucuk-yapimi
Bu sitedekini yaptım canım. Acı biber koymadım kırmızı tatlı toz biber koydum. Karabiberide daha az koydum onunda acısı olur diye. 200 gram dana etinden kıyma almıştım onla denedim. Tarif kaşık ölçüsü oluncada ona göre. Ayarladım. Yine bildiğin sucuk gibi baharatlı ama acısı yok yedi gökçede
Olabilir canim bu açıdan bakmamistim hic:))Canım kerem alp de yumurta yemiyor hiç bi şekilde. Ne haşlama ne omlet. Domatesi çok seviyor domatesli irmikli yumurta yapıyorum iki güne bir. Sütlü irmikli de yapıyorum. Dönüşümlü olarak yedirmeye çalışıyorum.Sen de sevdiği şeylerle dene istersen. Yumurta önemli gerçekten. İnşallah ilerde sade de yer.
Kerem Alp de niloya hastası, aşık mıdır nedir:))) Demekki kızlar pepe, erkekler niloya
Çok güldüm yaa, her halleri tatlı :))
Bizim evde de bi etçil var canım :) Hatta mangal dumanı eşliğinde yoga yapmisligi bile vardır :))) Allahtan sebze yaptığımda sesini çıkarmadan yer ama sırf yemis olmak için keyif almıyorum der. Onun yüzünden zamanında etsiz sevdiğim sebze yemeklerini de etli sevmeye başladım :))
Çok tatlısın sen yaa, ondaki keyif kimsede yok. Maşallah:)
canim ya çok geçmiş olsun olabiliyor maalesef Ece de bir kez koltuktan dusmustu ne kadar korusakta oluyor Allaha korusun hepsiniSuan dayak yemiş gibiyim 3 buçuk gibi pat diye bir ses ve umutun ağlaması yla uyandım nasıl çıktım yataktan bilmiyorum umut besiginden kafa üstü düştü nasıl kötü oldum anlatamam Rabbime bin şükür ki birseyi yok hatta ben ondan daha kötü oldum nasıl ağladı yavrum uyutmadim oyladı yeni uyudu ilk kez düştü böyle Son olur inşallah
çok geçmiş olsun canım allah korumuşSuan dayak yemiş gibiyim 3 buçuk gibi pat diye bir ses ve umutun ağlaması yla uyandım nasıl çıktım yataktan bilmiyorum umut besiginden kafa üstü düştü nasıl kötü oldum anlatamam Rabbime bin şükür ki birseyi yok hatta ben ondan daha kötü oldum nasıl ağladı yavrum uyutmadim oyladı yeni uyudu ilk kez düştü böyle Son olur inşallah
cok iyi dusunmussn cnmKızlar verdiğimiz tarifler kaybolmasın diye topik açtım2014 haziran annelerinin tarifleri diye
@apriori11 ithafen @Akaibu ve @hiraysen sponsorlu)
hayir kullanilmiyo emedur kullanablirsn cnmÇok fenayım cırcır olmuşum. Midem de felaket bulanıyo. Çocuğun yrmeğinide hazırlayamadım çubuk kraker verdim oyalanıyo.
Bulantıdan bişeyde yiyemiyorum. Emzirirken metapamit kullana bilir miyim acaba
geçmiş olsun canım çabuk geçer inşallahÇok fenayım cırcır olmuşum. Midem de felaket bulanıyo. Çocuğun yrmeğinide hazırlayamadım çubuk kraker verdim oyalanıyo.
Bulantıdan bişeyde yiyemiyorum. Emzirirken metapamit kullana bilir miyim acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?