Yok kesin tartisiriz :)
Burda anne baba adi koymak kaniksanmis artik. Esimin bi akrabasi ilk erkek cocuguna isim koyarken babasinin adinin yanina ikinci isim ekledi diye adami evlatliktan reddediyolardi. Mahkemeye basvurup sildirdi.
Esimin dayisinin iki oglu var. İkisi de ilk cocuklarina babalarinin adini verdiler. Hadi biri veriyo digeri niye veriyo.
Gokce hamileyken erkek diye kp in adiyla seviyolardi erkek diye. Yaninada baska ad koymayacak misiz. Tek isim olursa tum egitim masraflarini kp karsilayacakmis. Bide cocuguma koymayi asla dusunmeyecegim bi ismi var.
Neyse kiz olduğunu ogrendik bu sefer kv nin adiyla anilmaya basladi. Esimde gelenek falan dedi ama izin vermedim. Madem ortak isim koymaya niyetin yok ben istedigim ismi koyarim yanina da sen ekle ananin ismini mi ekliyosun neyi ekliyosan dedim.Yoksa da kapi orda.
Bu seferde bu boyle olsun nasilsa erkek olunca kp in adi konulacak kari koca ad vermis gibi garip olacak laflari donmeye baslandi. Esime dedigim lafin aynini onlara da soyledim . kapi orda kismi haric tabi ki. Ortam buz. Ondan beri lafi acilmiyo ama bi erkek cocugum olacak olsu. Kaos olacagi kesin.
Ay ben cok dertliyim bu konuda