2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Cok yorgunum uykusuzum basim donuyo agriyo. Cocugu tutamiyorum kollarim tutmuyo artik. Gune erken baslamak nekdr kotu gece sysktaym hep. Cok yoruldum artik yaa nezamn duzelicekk aksam ustu uykusu geliyo uyuyo smdi uyandi olan bna olcak. Bide oturmuyo bile hemen tutunup ayaga kalkiyo. Bna tirmaniyo resmen. Tutunup zipliyo. Artik sadece uyurken yatiyo oturmuyo hep ayakta. Hep yanindaym bisey yapamiyorum iki cekyati actik birlestirdik kocaman oldu. Etrafina yastiklari koyuyorum bi bakiyorum yastigin ustunde. Iyiki yurutec var lavaboya gidemem yoksa. Hiperaktifmi benm kiz ne.. cok yorgunum bn ya uyumak istiyorummmmmmmmmmmmmmm

Sanki benim oğlumu anlatmışsın, eminim pek çoğumuzun bebeğini anlatmıştırsın, tırmanmalar, zıplamalar, hep ayakta durmak istemeler, hep yanında istemeler :) Hiperaktif mi diye ben de düşünmedim değil ama enerjileri yüksek diyelim :)

bu arada dun arastırırken gordum, bakıcılara dıkkat edın kızlar, bebıslerımızı uyutmak ıcın cakmak gazı kullanıyorlarmıs.

Allahım zaten paranoyaktım ıyıce kafayı yıycem ben, nerden arastırdım , cahıl ınsan kalsaydım keske :KK43: ( cahıl cesaretı denır ya )

Annem de bi gün eczaneye gitmiş. Bi bakıcı krem almak istemiş. Çocuk düşmüş izi olmuş, izi kapatan krem varmış, ne malum dövmediği, düşse de annesine söylemek zorunda. O nedenle annem bana mümkünse tecrübesiz birini bul demişti.

aaaaa öylemii.. ben zannettim bir biberonda mama, bir biberonda ıhlamur. Bir onu, bir diğerini veriyorsun :KK70:

peki ıhlamuru sade versek olmaz mı ki?

1 haftadır kahvaltıda ıhlamur veriyorum.

Ihlamuru poşet çay mı yoksa aktardan mı almak lazım

Poşetler iyi olmaz. Ben de çiçek yaprak karışımı var. 3-5 dal önce yıkıyorum, ilk kaynama suyunu döküyorum, acısı tozu gitsin diye, sonrakini kaynamada 5 dk bekleyip kapatıp soğuyunca veriyorum. Kalanı kavanoza koyup buzdolabında saklıyorum. Aynısını en fazla 3 gün veriyorum. Ormandan toplamıştık, kıpkırmızı oluyor. Aktarlardan alabilirsin.

Guzel soru ... Gunde 5 biberon 210cc mama yapiyorum. Genelde 30-40 cc birakiyor. Bazen hepsini iciyor ozellikle gece 23:00 uyku ogununde. Sabah 7:00 ye kadar vermiyorum. SabAh ogunu cok zor 120cc anca. Gerisi zorla ama yine 40cc falan kaliyor.
Ek besinlere cok yuklenmedigim icin mama agirlikli besliyorum. Gunde yarim meyve 100cc kadar sebze ve aksam tahilli muhallebi veriyorum ek olarak. 7 ay bitti. Bu ay sadece tadimlik yumurta et kurubaklagiller baslayacagim. Hedefim 1 yasina kadar tadimlik ek besinler.

Canım neden 1 yaşa kadar tadımlık gıda verip mama vermeye çalışıyorsun. Bebekler 1 yaşta sofradan herşeyi yiyebilecek duruma gelecekler, bu da sebze-meyve gibi doğal besinlerle vitamin ve mineralleri alacaklar demek. 1 yaştan sonra bazı alışkanlıkları kazandırmak zor olacak. Anne sütü bolsa eğer 6-8 ay arasında 2 çay bardağı ek gıda öneriliyor, azsa bu miktarı artırabiliyorsun. 8 aydan sonra bu miktar da artıyor. Mamaların ne kadar anne sütüne yakın olduğu söylense de ek gıda miktarını artırmanı tavsiye ederim. Doktorun ne diyor.

İyi bakıcı bulmana çok sevindim. Gördüğüm kadarıyla buda çok büyük bir sorunmuş. Ben başladığımdan beri 17:30'da çıkıyorum. 18:00 gibi evdeyim. Yani sabah 07:00 gibi bırakıp 18:00 kadar ben onsuz o bensiz :KK43:

Allah sabır versin, yardımcınız olsun, çok uzun bir süre maalesef ama alışıyorlar, ablamdan biliyorum, çocukları kocaman oldu, onlarda bu düzene alışıyor bi şekilde.

ABD’de Wisconsin Üniversitesi’nde emzik kullanımının neden olduğu zararlar üzerine yapılan araştırmada ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Amerikan Pediatri Akademisi’nin emzirmeyi teşvik etmek, kulak enfeksiyonu ve diş gelişimine olumsuz etkisi nedeniyle zararlı bulduğu emzik kullanımına bir yenisi daha eklendi. Vatan gazetesinin haberine göre, psikologlar tarafından yapılan çalışmada ilk kez emzik ve neden olduğu psikolojik etkileri araştırıldı.

Bebeklerin konuşmaya başlamadan önce çevresindeki insanların yüz hareketlerini taklit ederek iletişime başladığını belirten psikologlar, emzik kullanımının taklit yeteneğini engellediğini açıkladı. Sadece erkek bebeklerde görülen bu etki erkeklerin ileriki yaşlarda duygusal gelişimlerini de bozuyor.

Kişinin kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak düşünmesi anlamına gelen empati yeteneği emzik kullanan erkeklerde azalıyor.

Basic and Applied Social Psychology dergisinde yayımlanan çalışma için Doktor Paula Nintenthal“Çalışmanın ilginç olan tarafı bu etkinin sadece erkeklerde görülmesi. Kız çocuklarında bu etkinin görülmemesinin nedeni kızların erkeklerden daha erken olgunlaşması olabilir”açıklamasında bulundu.
Emzik kullanımının zararları

Emzik kullanımı her ne kadar normalde faydalı görünse de uzun süreli ve sürekli kullanımda bebeklerin diş gelişimlerini ve dişlerin yapısını olumsuz etkileyebilmektedir.

Yine emziğin uzun süre ve sık sık kullanılması bebeklerde dil gelişimi sorunlarına ve konuşmanın gecikmesine yol açabilmektedir. Çünkü bebeler 1 yaş civarlarında ilk kelimelerini konuşana kadar iletişim için ses çıkarırlar, anlamsız heceler kullanırlar. Bunlar hep bebeğin dil geliminin bir sürecidir. Emzik kullanan bebeklerde bu süreç gecikebilir.

Bebeklere doğduktan sonra ilk haftalar sık sık emzik vermek annenin süt üretimini olumsuz etkileyebilir. Çünkü annenin yeterli süt üretebilmesi için bebeğini sık sık ve düzenli olarak emzirmesi gerekir.

Bebeğe emzik verirken temel kural uzun süre ve sık sık emzik vermemek ve bebeği emziğe alıştırmamaktır. Ayrıca ilk aylar mümkün olduğunca anne sütü üretimini desteklemek için emzik kullanımından kaçınmakta fayda vardır.

Uzun süre biberonla beslenen ve yalancı emzikemen, parmağını emen çocukların diş ve çene yapılarında bozukluklar oluşuyor.

Uzmanlar, özellikle 3 yaşından sonra çocuklaraemzik ve biberon verilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Bu yaştan sonra parmağını emme alışkanlığı olan çocukların da bu alışkanlıklarından vazgeçirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Diş Hekimi Tülay Tacettinoğlu, emzik vebiberonun dişlerde çapraşıklığa neden olabileceğini, ayrıca sürekli emme refleksi sonrasında ağızda oluşan hava boşluğu basıncıyla damak derinliğinin artarak diş arkı darlığı oluşacağını söyledi. İki yanak tarafından baskı oluşacağı için çene yapısının bozulacağı uyarısında bulunan Tacettinoğlu, ailelerin, çocuklarına üç yaşından sonra mümkün olduğu kadar biberon veemzik vermemesi gerektiğini vurguladı.

Çocuklarda süt dişlerin anne karnında oluşmaya başlaması nedeniyle anne adaylarının gebelik döneminde çok iyi beslenmesi gerektiğinin altını çizen Tacettinoğlu, özellikle diş ve kemik yapısının gelişimi için gerekli olan kalsiyum içerikli gıdaların tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Mineral bakımından zengin tabii gıdaların yanı sıra süt, yoğurt, peynir gibi gıdaların gebelik esnasında mutlaka tüketilmesi gerektiğini kaydeden Tacettinoğlu, doğumdan sonra da çocuğun bu gıdalara devam etmesinin diş ve kemik gelişimine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Çocuk yetiştirirken, ebeveynlerin yaptığı en büyük hatalardan birisinin sürekli biberonla besleme veya çocuk her ağladığında yalancı emzik verme alışkanlığı olduğuna dikkat çeken Tacettinoğlu, kazanılan alışkanlığın uzun süre devam ettiğini ve bu durumun çene ve diş yapısında bozulmalara neden olduğunu söyledi.

Gün içinde asla emzik vermiyorum oğluma, uykuya dalmaya yardımcı ve ağladığında sakinleştirmek için susturucu olarak iyi oluyor. Ben de konuşmaya olumsuz etki edeceğini düşünüyorum. 1-1.5 yaşta kendini ifade etmeye başladığında , uykusu biraz düzeldiğinde bıraktıracağım inşallah.

D delimavi 35 çok geçmiş olsun.
Blackkcat Blackkcat çok tatlı maşallah oğlun :)
Ya bu arada bişey sorcam. Oğlum uykularından ağlayarak uyanıyor hep ve bazen kucaklamama rağmen hemen sakinleşmiyor :KK43: neden acaba, çok kötü oluyorum oğlum öyle uyanınca

Gece ağlayarak uyanmasının nedenini ben de merak ediyorum. Eskiden böyle değildi. Gün içinde birlikteyiz, ağlatmamaya çalışıyorum, bakıcı yok, neden böyle oluyor, yatağına yatırırken dua da okuyorum. Acaba diş ya da başka bi sancısı mı oluyor.

Kizlar benim kizim tam cadi olmus emerken corabini cikariyo mendil gibi salliyor:-):KK70:

Aynı benim oğlum, çocuklar ne kadar çok birbirine benziyor, oğlumda herkesten bi özellik almış maaşallah :)

Yaa ben neden zayiflayamiyorun:KK43:harekette ediyorum gün içinde cok fazlada yemiyorum uyuz oluyorum kendime:KK43:

Canım TSH ını ölçtürdün mü doğumdan sonra, bi de insüline baktırsan, kilo vermeni engelleyebilir. Metabolizmayı yavaşlatıcı ve yağ yakımını azaltıcı unsurlar, hemşiresin biliyorsundur.

Uykusuz 8 hafta geride kaldı. Zombi gibiyim. Göz altım mor. Yüzüm sarı renkte. Sacım başım birbirine karıştı, artık daha asabi,depresyonda ve mutsuz bir anneyim. Kızıma bakınca mutlu olsamda yorgunluktan onu oynatmak istemiyorum bazen ağladığında sinirim bozuluyor kulaklarımı tıkıyorum duymamak için. Başka bir odaya geçip yalnızken yeter deyip bağırıp ağlıyorum kendi kendime. Herkes gibi yorgunum,yalnızım,caresizim. Aylardır dışarı çıkmadım. Halimi soranım yok. Iyi değilim kızlar. Ben ben değilim. Ne özel ne iş hayatım iyi değil. Kızımı veren Allah a şükrediyor bekliyorum. Kızıma bu anlamsız yüzle baktığım için kendimi affedemiyorum, kizginligim daha da artıyor. Ruhum yangınlarda,kalbim ölüyor,hayatım soluyor. Canım kızımın karşısına daha dinlenmiş onu oynaran bir anne olarak çıkmak istiyorum.

Bana destek amaçlı cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler. Burada tanıdığım kimse yok, eşim bana 36 saat çalışıyorum diyor. 1 gün izni var biliyordum .yormamak için kızı hic vermiyorum. O da almıyor iki oynayıp bırakıyor. Aslında geçen itiraf etti. Aslinda çalıştığı günün akşamını bir annesinde kalarak bir de bende kalarak geçiriyormuş. Kv yalnız korkuyormus. Ben de saf gibi eşim çok çalışıyor diye hic bir işe el sürdürtmüyordum. O da vicdan yapıp yardımcı bile olmuyor. Eve alışverişi de o yapıyor kızı oyalayamam diyor. Anlayacağınız aylardır yüküm öyle ağır ki ben de ustiyorum 10 dk cık birine emanet edeyim. Beni rahatlatacak biri yok. Neysr bunaltmiyim sizi. Iyi ki böyle bir paylaşım alanı var.

Canım durumuna üzüldüm ve eşine sinirlendim. Şunu bilmeni isterim ki erkeklere babalığı öğretmek gerekiyor. Gerekirse çocuğu sevmesini bile söyleyeceksin. Yapmasını istemedim değil eşimden. Akşama kadar ayakta , gözleri kıpkırmızı eve gelir yine de Allah razı olsun hep destektir. İlk başlarda yorgun gelip uyumak istiyordu, 1-2 defa izin verdim, sonra konuştum akşama kadar yorulduğumu anlattım, görüyordu zaten, bebeğimi emzirdikten sonra yorgunluktan bir kol boyundan daha yakındaki beşiğine yatıracak halimin olmadığı çok günlerim oldu. Yalnızlık ne demek bilirim, yüzümü yıkamaya banyo yapmaya fırsat bulamadım, mutfak aldı başını gitti, yemeği eşim oğlumu oyalarsa yapıyorum, yoksa dışardan söylüyorum. Erkekler maalesef bilmiyorlar ve bazı şeyleri hissedebilmek için bile öğretilmesi gerekiyor. Ve annesi korkuyor da sen bebeğinle korkmuyorsan bile ya bişey olursa ne olacak. Annesi çok bencilce davranmış, hiç çocuk büyütmemiş gibi. Eşine aile olduğunuzu da öğretmen gerekecek. Bazen güçlü olmak kadının ezilmesine yol açabiliyor. Annesi tecrübeli, korkuyorum diyor, çaresiz güçsüz acınası hissettiriyor kendisini, iyi numara bence, neden korkacak ki. BIrak güçsüz ol, destek iste, böylece o kendini senin yanında iyi hisseder. Bi arkadaşım söylemişti, alışverişten gelirken bilerek poşetleri taşıyamıyor numarası yapıyorum, eşimin güçlü olduğunu hissetmesi için. Bazen aciz gibi davranmak, karşı tarafı aciz yapıyor :)
Kızın bir melek, onu hep mutlu et. Diğer arkadaşların dediği gibi 3-4 ay sonra birlikte parka gezmelere gidersiniz, bu günleri unutursunuz. Yaşına kadar aylar, 1 yaşından sonra yıllar sayılırmış. Zaman akıp gidiyor.

Bende hep kızımın resmini çekmişim yenidoğan hallerinde fotomuz çok çok az o yüzden şimdi fırsat buldukça fotoğraf çekilmeye çalışıyorum malum bu anlar bir daha geri gelmicek :-(

Bende şimdi ekledim emrahla Başlayan hesap senin dimi yanlış eklemiyeyimde :))

Canım babasıyla da annesiyle de fotoğraf olması iyi oluyor. En kötü ihtimal anneler babalar gününde slayt hazırlayıp sürpriz yaparsın :)

İyı gcler herkese bebeklerın yanında internete gırıyomusunuz çok tehlikeli diye duydum onlar uyurken oda da int heryerde açık ne yapmak lazım ki?

Canım önce düşündüm ama yalnız evle bitmiyor ki, apartman cep telefonu ve wireless ağlarıyla dolu. Baz istasyonu nerde kimbilir gizlenmiş. Bi yerden sonra bişey yapamıyorsun. Bir de alışveriş merkezlerinde yoğun radyasyon olduğunu duydum, kapalı alan ve herkeste cep internet bir arada. Haftasonu hem bu nedenle hem de hastalık nedeniyle alışveriş merkezlerine gitmiyorum.

Bide hep öyle olur.yazık bize bebişler uyudu diye azcık takılalım diyoz olmuyo.akifcik resmen sabah olmuş gibi davranıyo babasıyla oynuyo bu saatte
hani kirki ciksin dediler yok 3aydan sonra duzelcek hadi 6 ayi devir hic biseyin duzeldigi yok :) sen daha iyi bilirsin hala gazla ugrasiyosun bi de benim koca kalkmis gecen 2. Diyo dur bakalim orda dedim sasirmis bu adamlar

Canım önce düşündüm ama yalnız evle bitmiyor ki, apartman cep telefonu ve wireless ağlarıyla dolu. Baz istasyonu nerde kimbilir gizlenmiş. Bi yerden sonra bişey yapamıyorsun. Bir de alışveriş merkezlerinde yoğun radyasyon olduğunu duydum, kapalı alan ve herkeste cep internet bir arada. Haftasonu hem bu nedenle hem de hastalık nedeniyle alışveriş merkezlerine gitmiyorum.
Arkadaşımın oğlu evlerden uzak olsun inş 3 yaşında kötü hastalık olmuş elınde surekli int oymuyomuş dr genetık araştırmış sebebi int ıpetlermiş allah korusun

Herkes uyudu heralde ıyı geceler bız yarım saat te bır ağlıyarak uyanıyruz da

Bendeeee :KK43: tam bi iki kilo veriyorum birkaç gün anneme gidip şişiyorum yine kısır döngü benimki :KK43: ayyy bak canım kısır çekti şimdi :p şaka şaka pZt den beri yine diyetteyim herzzamanki gibi, kafa gidiyo arada böyle açlıktan :)

Bende ptesi basladm ama sıkı yapamıyorum aksam yemegnden sonra bisey yemiyorum ve gun icinde abur cubur yemiyorum. Aksam annemdeydm ipin ucunu kaçırdım yine:KK43:neyse yarin devam

Benim hamilelikten 2 kilom kaldı ama sanki daha fazla gibi duruyor ve benim en büyük sorunum rejim yapamıyorum bu kilolar ne zaman dert olmaktan çıkcak

Benm 5 kilom var:KK43:

Anne sutu ve mama miktar olarakkiyaslanmiyor. Doktor bir biberon fazla verdigimi soyledi. Kutunun uzerine bakarsan az bile. Amaben ek besinlere cok yuklenmedigim icin gerekli vitaminleri mamadan alsin diye bu kadar cok veriyorum. Min500 cc yeter diyorlar ama o sadece calcium ihtiyaci icin. Anne sutu icerigi farkli oldugundan az olsa bile besler bebegini.

Ben hem sut hem mma veriyorum canm.250 cc sut sagiyorm gece de 300 cc falan da mama veriyorum.kahvalti corba yogurt mmuhallebi yiyor gun icinde de.sen ek gidayi arttir bence tadmlik verme.dr a sor yine de

Oglum bugun emekleklemis ama ben goremedim :KK43:
Maşallah ardaya:) uzulme canm onun icin çalışıyorsn sonucta

Ben gördüm şimdi ya bi yerleri ağrımıyordur inşallah böyle :)

Ben koymstm canm fotoyu:) agrisa öyle yatmaz herhalde:) halinden memnun

Ben bugun oğluma lahana dolmasından verdım etlerınden kendi yemeğimizden baya sevınce bıraz kaçtı tabıı artık çok kasmıcam verıcem ev yemeklerınden ne dersınız?

Ver canm az az ben de veriyorum. Dun pırasa yapmstm ondan yedirdm[/QUOTE]

Oy anam benim buraya gece yazacamhic aklima gelmezdi benim kizi uyutali 2 saat olsu iki saatte 3 ciglik cigliga ne okuma ne ne koku onu gectim kucagimda bile ciglik cigliga agladi dis geleck ya nerden dr ust de olabilir dedi yan taraftakiler de cikar dedi bahtima nereyse artik ben bu saatler uyurdum yaa:( :( bikac gundur boyle bigun uyuyosa ikinci gece uykulari gun boyle.ciks ad su bi dis rahatlasak alt iki disin ciktigini bile analamdim meyve puresi verirken tik tik etti o kadar benim kizim vide uykuyu seviyo agrisi olup uykusu bolununce daha da hircinlasiyo

Bana destek amaçlı cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler. Burada tanıdığım kimse yok, eşim bana 36 saat çalışıyorum diyor. 1 gün izni var biliyordum .yormamak için kızı hic vermiyorum. O da almıyor iki oynayıp bırakıyor. Aslında geçen itiraf etti. Aslinda çalıştığı günün akşamını bir annesinde kalarak bir de bende kalarak geçiriyormuş. Kv yalnız korkuyormus. Ben de saf gibi eşim çok çalışıyor diye hic bir işe el sürdürtmüyordum. O da vicdan yapıp yardımcı bile olmuyor. Eve alışverişi de o yapıyor kızı oyalayamam diyor. Anlayacağınız aylardır yüküm öyle ağır ki ben de ustiyorum 10 dk cık birine emanet edeyim. Beni rahatlatacak biri yok. Neysr bunaltmiyim sizi. Iyi ki böyle bir paylaşım alanı var.

.....
şimdi bişey desen adam itiraf ettiğine pişman olacak, keşke o söylemeden sen bu durumu ortaya çıkarabilseydin daha çok söz hakkın olurdu. Şimdi bişi desen, o da diyecek ki doğruyu söylediğime pişman ettin keşke seni kandırmaya devam etseydim. Neyse en iyisi onu vicdanıyla baş başa bırak. Kv. gelse yanına istemez misin, madem korkuyormuş hem biraz da sana nefes aldırır bebekle ilgilenir....

10 dk. emanet ediyim demişsin ya, hakkaten bu duyguyu çok yaşamış biri olarak 10 dk. da bir insan gerçekten yenilenip, tazenelebiliyor bazen annem yada eşime veriyorum oğlanı bi 10 dk. balkona çıkıyorum bütün enerjimi toplamış olarak geri dönüyorum. Aslında bir insanı rahatlatmak bu kadar kolay dediğin gibi...

allah kolaylık versin cnm sana, bugünlerde geçicek yaza inşallah ellerinden tutup gezmelere çıkarıcaz. Biraz da kış olduğu için evlere kapanmak bizleri depresyona soktu.

Bu arada ben yakında işe başlıycam, eve kapalı kalmayı da tercih ederdim, o da ayrı mesele.....

hani kirki ciksin dediler yok 3aydan sonra duzelcek hadi 6 ayi devir hic biseyin duzeldigi yok :) sen daha iyi bilirsin hala gazla ugrasiyosun bi de benim koca kalkmis gecen 2. Diyo dur bakalim orda dedim sasirmis bu adamlar
Onlara kalsa ev çocuk dolar.benimkide 3. istiyoda yapan yok ona=))
Bu arada gazzzzz benim kabusum oldu evet negüzel emzirip yatırıyım diyom yatakta dört dönüyo sancıdan.1 yaşına kadar sürer dedi doktor

Bune yahuu bi grip bakiyim dedim 40dk okuyorum sayfalar ucmus kizm uyuyo bn bu saatte burda okuyorm yazdiklarinizi :KK45: uykumda kacti simdi:KK53: nyse uyumaya calisaym bn

Umuutttt yat kuzucum anan dinlensin helak oldu kadin ise de gidiyo bak yazik gunah

Bence sen ise gitme diye uyumuyo akilli bidik
Helak oldum valla yat kalk yat kalk calusmamiistemiyor anne karnindaykende karsiydi calisabilir raporu almaya gitmistim dogum basladi diye alamamistim ama son ana kadar dogmadi da benide calistirmadi da:)

Helak oldum valla yat kalk yat kalk calusmamiistemiyor anne karnindaykende karsiydi calisabilir raporu almaya gitmistim dogum basladi diye alamamistim ama son ana kadar dogmadi da benide calistirmadi da:)
Canım bende hala bi umut sallıyom yarım saatte bi uyandı yine.beben seni çalıştırmak istemiyomuş belli:-)))))

Ankara12 canim tsh larim iyi amainsulin direncim yüksek piko var bende her tedavidrn sonra üzerime yapisan kilolar bidr üstünedoğum eklendi ve sonuc sisko bir anne:(ama buna şükür siskoda olsam rabbim anne olmayi nasip etti kilo vermem cok uzun zaman alacak sanirim

aysenazi: 38878892 .!.:
Canım bende hala bi umut sallıyom yarım saatte bi uyandı yine.beben seni çalıştırmak istemiyomuş belli:-)))))
Isyemiyor canim annesi yaninda olsun isyiyor hep zaten ben yokken cok masum oluyormus bemi kapida gorunce bi gulusu var dunyalara deger tum yorgunluumu unutturuhor sipa

Back
X