2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
kızlar 7. ay kontrolümüzden döndük ve emeklerim boşa çıkmamış oğlum 550 gram almış hem de 16 gün içerisinde. şöyle ki 6. ay kilosu 8275 idi ama o ara doktorumla ilgili sıkıntılar vs doktor değiştirdim ve reflü teşhisi vs derken 31 aralıkta yeni doktorumuza gittik ve ne göreyim aradaki 2 haftalık süreçte oğlum 50 gram kaybetmiş ve 31 aralıkta kilosu 8225 idi, bugün ise tam 16 gün sonra 8875 :) besiye çekmelerim işe yaramış :) boy 69 olmuş 1 cm cik artmış kafa 44,5 olmuş 1,5 artmış :) mutlu oldum valla :)
gelelim diğer meselelere beslenme programımız genişledi değişti, daha fazla şey yedirme savaşı demek bu bize ama olsun :) reflü ilaçlarına devam, hatta bu durum düzeldiğinde uykular da düzene girecekt,r dedi drumuz. uykus sorunu ile ilgili başkaca çözümler olarak, kış ve kaloriferler yandığı için çocuk kuruyor olabilir dedi, bu nedenle emmeye kalkabilirmiş, yatmadan burnunu açmamızı ve evi nemlendirmemizi tavsiye etti,.
mama yememe meselesine gelince sevgili B Bunekibuneki cim, mamayı sevdiği yiyeceklere katabileceğimizi, ya da starbucks gibi yerlerde satılan vanilya aromalarından çok az damlatabileceğimizi söyledi. ben yoğurt yaptığımı söyledim mamaları o da olur dedi. gece çayını sevdiği için mamayı gece çayına yapmayı sordum, şöyle bir tarif verdi ağır olmamaası için ;30 cc gece çayı hazırlayıp, 90 cc su ekleyerek 120 cc de seyreltip bu sıvıya mama hazırlayabileceğimizi söyledi.
diş elbette esamesi bile yok, diş miş beklemiyoruz arkadaşlar.
bizden şimdilik bu kadar :)
Cok.sevindim canim kilo almasina gözün aydin

Ben bastan bayat ekmek veriyodum her taraf batiyodu taze ekmek verirsen o kadar batmiyo damaklarina sıkıstirip cekiyo betulde

Yulaf unu ben almadim ama annem kurabiye yapti bi kere aci oldu yani normali o hatta annem hazir bulmus yulaf ununu ben alayimbondan dedim ama aci olduğunu anlayınca vazgectim

1 su bardagi ilik su 1 dolu yemek kasigi yogurt 1 paket kuru maya kivamina gore de tam bugday unu civik bi hamur olacak pogca kadar yapip buzdolabinda tutuyorum hemen bitiremedigi icin bozulmasin diye
Allah (c.c.) razi olsun bacim ♥
Ellerine saglik ♥

günaydın canım çok tebrik ediyorum ne kadar güzel ben gece üşütürüm diye banyo yaptırmaktan çekiniyorum ev sıcak olsada bizimki üstünü falan çok açıyo acaba denesemmi bilemedim ya

Günaydın benim kızımda birkaç gündür 7 de kalkıyor sonra bir saat falan uyuyup derin uykuya dalıyormuş böylece bütün uyku saatleri kayıyor gecede çok geç yatıyor :KK43:

Benim kızımda ııı ııı ıı kendine ninni bile söylüyor o yüzden ne kadar oyalamaya çalışsamda uykusu varsa uyuyor
Bacim benim pasa uzerini acmiyor belki de ondan cesaretlendim...
birde iki kat giyindirdim uzerini misil misil uyudu valla...

kızlar dün bebeğim sabunluğun üstüne düştü ve yüzü morardı biraz çok moralim bozuldu doktora götürmedim ama sizce götürmem gerekirmi
Gecmis olsun bacim ♥
Doktorunu ara sor istersen...
Simdi nasil oldu ?

Kızlar haftaya gene aöf sınavlarım var.daha çalışmaya başlamadım.bugün başlasam iyi olacak...
Allah (c.c.) yardimcin olsun bacim...
Ben dondurmakla iyi ettim sanirim hayatta calisamazdim :-)

Bnm kizm cok sinirli kizlar ya bisey yedirirken israr edersem kasigi tutup firlatiyo azonce emzigi verdm ckkardi atti bide bna bakisi vardi korktm desem yeridr. Yumruklarini skip bagriyo. yurutecteyken uzanmis koltuktan kumandayi almis elinden aldm dye ziplayarak agliyo napcm bn bunla esim senin eserin diyo hamileykn cok snirliymisim ondanmis

Bacim o lafi bizde de cok derler...
Anne gebeliini nasil gecirir ise cocuk amne karninda hissedermis ...
Yengwm asiri sinirliydi hersye baggirirdi falan..
Yegenimi gor simdi 2 yasina geldi hala asiri sinirli ...
Ben cok sakin gecirdim gebeligimi genellikle uyuyordum...
Oglumun masaallahi var valla ...
Beni hic uzmuyo :nazar:
Tabi ne kadar dogru bilemem..

kızlar 7. ay kontrolümüzden döndük ve emeklerim boşa çıkmamış oğlum 550 gram almış hem de 16 gün içerisinde. şöyle ki 6. ay kilosu 8275 idi ama o ara doktorumla ilgili sıkıntılar vs doktor değiştirdim ve reflü teşhisi vs derken 31 aralıkta yeni doktorumuza gittik ve ne göreyim aradaki 2 haftalık süreçte oğlum 50 gram kaybetmiş ve 31 aralıkta kilosu 8225 idi, bugün ise tam 16 gün sonra 8875 :) besiye çekmelerim işe yaramış :) boy 69 olmuş 1 cm cik artmış kafa 44,5 olmuş 1,5 artmış :) mutlu oldum valla :)
gelelim diğer meselelere beslenme programımız genişledi değişti, daha fazla şey yedirme savaşı demek bu bize ama olsun :) reflü ilaçlarına devam, hatta bu durum düzeldiğinde uykular da düzene girecekt,r dedi drumuz. uykus sorunu ile ilgili başkaca çözümler olarak, kış ve kaloriferler yandığı için çocuk kuruyor olabilir dedi, bu nedenle emmeye kalkabilirmiş, yatmadan burnunu açmamızı ve evi nemlendirmemizi tavsiye etti,.
mama yememe meselesine gelince sevgili B Bunekibuneki cim, mamayı sevdiği yiyeceklere katabileceğimizi, ya da starbucks gibi yerlerde satılan vanilya aromalarından çok az damlatabileceğimizi söyledi. ben yoğurt yaptığımı söyledim mamaları o da olur dedi. gece çayını sevdiği için mamayı gece çayına yapmayı sordum, şöyle bir tarif verdi ağır olmamaası için ;30 cc gece çayı hazırlayıp, 90 cc su ekleyerek 120 cc de seyreltip bu sıvıya mama hazırlayabileceğimizi söyledi.
Masallah azad a kilosu az değilmişki zaten mama illaki denemissindir ama hipp veriyorum ben iciyo cok şükür hipp in elmali tahilli kasik mamasini veriyorum bi de onu da severek yiyo

Masaallah bacim ♥
Ins. Gelisimi istedigin sekilde boyle devam eder ♥

M
Masallah canim cabalarin ise yaramis :) reflusude gecer insallah

Masallah azad a kilosu az değilmişki zaten mama illaki denemissindir ama hipp veriyorum ben iciyo cok şükür hipp in elmali tahilli kasik mamasini veriyorum bi de onu da severek yiyo
Aldık canım kaşık mamasını aynısını ama kustu onları gerçi şimdi tedavi oluyo ama ben korkuyorum hala kaşık maması vs den. Benim bahsettiğim mama bildiğin formül mama aptamil falan

Sağolun kızlar bu arada azadın menüsü peşinde kendim açlıktan 2 kg vermişim :) gerçi pZt den beri kendim dikkat ediyorum ama açlık uykusuzluk derken sağlıksız da olsa gidecek heralde bu kilolar :)
Bu ay daha ete falan başlıycaz azıcık bakliyat falan önümüzdeki aya kadar azadı yeni bir beslenme kampına alıyorum, yeni listeyi buzdolabına astım, yarın da organik pazarımız kuruluyor alalım başlayalım bakalım :)

A apriori11 cok sagol canim benimmmm. Azadin gelisimine masallah diyorum senin de azmini ayakta alkisliyorum kuzum. Bu aksam bu karisimi hemen deniycemmm yasasinnnn
Canım deneysel şeyleri akşam yapma gündüz gözünün önünde yap ki Allah korusun kusma falan olursa gözünün önünde olsun. Bizim olayı biliyorsun akşam üzeri verdim 4-5 saat sonra gece uykusunda kustu.

Canım deneysel şeyleri akşam yapma gündüz gözünün önünde yap ki Allah korusun kusma falan olursa gözünün önünde olsun. Bizim olayı biliyorsun akşam üzeri verdim 4-5 saat sonra gece uykusunda kustu.
Evet haklisin o zaman yarin tahlilden sonra sabah basliyim. Sabah sekizde tahlil vermemiz gerekiyor. Ya benim sabah sekizde tahlil verebilmem icin o gece hastanede kalmam lazim yoksa kim kalkacak ;)

Kızlar haftaya gene aöf sınavlarım var.daha çalışmaya başlamadım.bugün başlasam iyi olacak...

Canım kolaylıklar diliyorum bende geçen yaz bitirdim o zaman bile çalışmak zor geliyordu şimdi bebişle daha zor olmalı sana

Yaa sizin bu verdiklerinizi gorunce benim kizin cok kilo almamasi normal diyorum simdiye kadar hic bi seferde 120 den fazla mama icmedi o da nadiren genelde 90cc bu sabah 8 de 90 cc mama yaptim biraz bıraktı hatta sonra 11.30 da kahvalti yaptik beraber peynir recel pekmez yumurta sarisi birazcik ekmek yarim kase kadar yogurt simdi ben yedirmeye kalkmasam rahat 3-4 e kadar yemek istemez

Böyle bakınca benim kızımın da almaması normal gibi geldi çünkü çok az ek gıda alıyor gece emmesi dışında emmesi de az arttırmak için mücadele ediyorum bu bir haftadır bakalım inşallah işe yarar

Bnm kizm cok sinirli kizlar ya bisey yedirirken israr edersem kasigi tutup firlatiyo azonce emzigi verdm ckkardi atti bide bna bakisi vardi korktm desem yeridr. Yumruklarini skip bagriyo. yurutecteyken uzanmis koltuktan kumandayi almis elinden aldm dye ziplayarak agliyo napcm bn bunla esim senin eserin diyo hamileykn cok snirliymisim ondanmis

benim kızımda çok alıngan pek kırılgan ama biz öyle olsun istemiyoruz sanki sinirli biraz tuttuğunu koparan bişi olsa daha çok hoşumuza gidicek gibi

Maşallah kuzuna canım senide ayrıca tebrik ediyorum ne güzel başarılı olabilmişsin darısı başımıza diyorum o kadar kafayı taktım ki bu kiloya vücudum kabardı stresten :(

Allah (c.c.) razi olsun bacim ♥
Ellerine saglik ♥

Bacim benim pasa uzerini acmiyor belki de ondan cesaretlendim...
birde iki kat giyindirdim uzerini misil misil uyudu valla...

Gecmis olsun bacim ♥
Doktorunu ara sor istersen...
Simdi nasil oldu ?

Allah (c.c.) yardimcin olsun bacim...
Ben dondurmakla iyi ettim sanirim hayatta calisamazdim :-)

Bacim o lafi bizde de cok derler...
Anne gebeliini nasil gecirir ise cocuk amne karninda hissedermis ...
Yengwm asiri sinirliydi hersye baggirirdi falan..
Yegenimi gor simdi 2 yasina geldi hala asiri sinirli ...
Ben cok sakin gecirdim gebeligimi genellikle uyuyordum...
Oglumun masaallahi var valla ...
Beni hic uzmuyo :nazar:
Tabi ne kadar dogru bilemem..
Girmek zorundayım canım bu sınava.kızımı büyüttüm oğluşuda büyütürken okulu halletmem lazım.1 senem kaldı.iş hayatına atılmam lazım.gerçi çalışıyodum ama bidaha o işime dönmem çünkü patron eşimdi

Canım kolaylıklar diliyorum bende geçen yaz bitirdim o zaman bile çalışmak zor geliyordu şimdi bebişle daha zor olmalı sana

Böyle bakınca benim kızımın da almaması normal gibi geldi çünkü çok az ek gıda alıyor gece emmesi dışında emmesi de az arttırmak için mücadele ediyorum bu bir haftadır bakalım inşallah işe yarar

benim kızımda çok alıngan pek kırılgan ama biz öyle olsun istemiyoruz sanki sinirli biraz tuttuğunu koparan bişi olsa daha çok hoşumuza gidicek gibi

Maşallah kuzuna canım senide ayrıca tebrik ediyorum ne güzel başarılı olabilmişsin darısı başımıza diyorum o kadar kafayı taktım ki bu kiloya vücudum kabardı stresten :KK43:
Zor valla üstelik sınava onlarla gidiyorum

Maşallah canım.senin adına çok sevindim darısı bizim başımıza.yoğurt ve meyve dışında severek yediği pek bişe yok.zorlayınca kusuyo hemde ağızdolusu midede bişe kalmıyo busefer.

Zor valla üstelik sınava onlarla gidiyorum

ya bu daha da zor . geçen gün 50 günlük bebeğiyle bir anne sınava geldi ( bu arada ben özel bir üniversitede çalışıyorum) annesi sınavda bebiş teyzesinde nasıl ağlıyor apar topar annesini çağırdılar emzirme odası yok kendi sağım yaptığım odayı verdim belki bende anne olmasam anlamayabilirdim şartların zorluğunu Allah yardımcın olsun canım başarıyla ver derslerini inşallah

arkadaşlar.. selamlar herkese...akıllı tlf olmayınca bilgisayardan anca geç yazıyorum..walla süpersiniz ben ev çocuklar anca giriyorum neyseee..
bakıcıdan bahsetmiştim.. anlaşamadık....aslında anlaşmıştık ama şimdi yan çizdi...parayı az buldu, o sorun değil de,benim sohbetim var öğleden sonra sana ders koyarlarsa nasıl gideceğim derken beni sinir etti..ben de bakmak istiyorsan bazı şeylerden feragat edeceksin dedim.. ben istemiyorum dedim .. çok ama çok sinirlendim..aslında kendisi aklıma çok yatmıyordu .aynı apt dayız diye ,tanıyoruz diye ,yeni birine nasıl güvenicem diye anlaşmıştım...ve bakıcı arayışına başladım..çok şükür buldum... inşaallahh hayırlı olur.. zaten önce allaha sonra onlara emanet...bi düşünüyorum da :eve gelince yavrumu sağlam bulayım başka bişey istemiyorum.......
İŞİMDEYİMGÜCÜMDEYİM arkadaşım çok teşekkürler beni düşündüğün için... ben kendi evimde bakıtmak istiyorum..ilk oğlumda komşuya bırakmıştım. şimdi çok hata etmşim diye düşünüyorum

Evet haklisin o zaman yarin tahlilden sonra sabah basliyim. Sabah sekizde tahlil vermemiz gerekiyor. Ya benim sabah sekizde tahlil verebilmem icin o gece hastanede kalmam lazim yoksa kim kalkacak :KK66:
Bizim bu sabah 9.10 randevumuz gibi, trafiğe girmeyelim diye dibimizdeki hastaneye yaklaşık 1 saat önce çıktık yola 10 dk sonra hastanedeydik :) kafeterya kahvaltı falan derken ancak saatimiz geldi . Kaka işi sıkıntı bu arada inşallah kızın hemen yapar, biz genelde eve döndükten sonra kakayı yapıyor azad ve eşim koştur koştur hastaneye b.k yetiştiriyor :)

Maşallah canım.senin adına çok sevindim darısı bizim başımıza.yoğurt ve meyve dışında severek yediği pek bişe yok.zorlayınca kusuyo hemde ağızdolusu midede bişe kalmıyo busefer.
Canım işte o yüzden iki haftadır burada söyleyip duruyorum kusmaları ciddiye alın, bu basit bir yemek beğenip beğenmeme meselesi değil, midenin kabul etmemesi gaz yapması reflü vs. Muhakkak teşhis ve tedavisine yönelin. Biz tedaviye başladığımızdan beri ben azadın damak zevkini hiç sallamadım, listede ne varsa hileyle zorla bir şekilde belirtilen porsiyonda yedirdim ve hiç kusmadı. Yani kusmanın sebebi zorlama diyip geçmeyin bence. İnşallah akifcik de iyileşir de kilo alır

Back
X