2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
canım geçmiş olsun,ben aileme karşı kırgınlıklarımı direkt söylüyorum da diğerlerine karşı hep güçlü görünmeyi tercih ediyorum üzüldüğüme sevindiklerini tecrübe ettiğim için,seni üzen kendi ailesense sitem etmek ,benimle ilgilenmiyorsunuz diye rahatsızlığını dile getirmek bazen çözüyor sorunları

A
Canim benim herzamanki gibi ihtiyacin olunca yaninda kimse olmuyor ne yazikki insanlar bencil bende senin gibi cok uzuluyordum ama heran yanimda olan arkadaslarim dogum yaptiktan sonra aramadi bile birak gelmeyi ozaman ne kadar bencil olduklarini cok iyi anladim uzulmeyide biraktim

Aile konusuna hic girmeyim cunku dogum yaptiktan sonra aileler yuzunden defalarca bosanma asamasina geldim insana kendinden baska kimseden kar yok ne varsa insanin kendinde var. Ben gözüm kapali guvenirdim eşime ama o bile bana arkasini dönmüştü hemde dogum yaptiktan bi kac gun sonra oyuzden kimse senin canini sıkacak kadar degerli olmamali canim benim inanki.sen uzuldugunle kaliyosun herkes hayatina devam ediyor @yaz yagmuru
sağolun kızlar sırtim agriyordu dün bugün ise buna baş ağrısı halsizlik baş dönmesi eşlik etti hiçbir şey yiyemiyorum annem geldi kardeşimin çocuğuna bakıyor tam kızımı uyutmustum oglumla oynasin diye getirmiş neyse ses gürültü kızım uyandı birseyler hazırladım yemek için yerken eşim aradı ablalari ve annesi gelcekmis birşey demedim annemin yanında tamam dedim ve eşim hasta olduğumu biliyor annem biz gidelim dedi her yer oyuncak dağınık aksama pide yaptırcam gideyim dedi hasta olduğumu biliyor en azından ben kıza bakayım sen evini topla diyebilirdi yigenim bebekken benim oglanlar yigenimi sevmek için gitmek istiyorlardı annem yanlış anlama uyutcam diyordu istemiyordu neyse eşimi aradım ben çok hastayım neden kabul ettin dedim biliyorum Özür dilerim birşey diyemedim dedi gorumcemler gelcek ve büyük ihtimal kvyi bana birakacaklar kv gorumcemle kalıyor ve çocuktan beter gelince hiç durmuyor eşimle kavga ediyoruz hastayım ama dinlenemiyorum ben kimseden birşey beklemiyorum çünkü hiç kimseden fayda yok ama beni rahat biraksinlar başka bir şey istemiyorum

Uh masallah 2 saatte bir bi de benimki sabaha kadar anca 120 cc iciyodur, ac mi kaliyo acaba yaa
benimki çok içiyor cnm biraz :( gündüz de ek gıda alıyor sadece 1 kere 120 cc daha içiyor. yani 1 günde içmesi gerekeni bi gecede içiyor tüm gün kullanıyor :)

A
Canim benim herzamanki gibi ihtiyacin olunca yaninda kimse olmuyor ne yazikki insanlar bencil bende senin gibi cok uzuluyordum ama heran yanimda olan arkadaslarim dogum yaptiktan sonra aramadi bile birak gelmeyi ozaman ne kadar bencil olduklarini cok iyi anladim uzulmeyide biraktim
aynen cnm benim de 4 sene üniversitedeki oda arkdaşım aramadı bile..insan kırılıyor gerçekten neyin bencilliği bu ben anlamıyorum gerçekten
Yeni programımız şöyle: kahvaltı (tam buğday ekmeği veya 2-3 adet bimbano marka bebe bisküvisi+1 yumurta sarısı+ 1 tatlı kaşığı lor veya labne). Öğleden önce (meyve hepsini yiyebilir- kivi, narenciye de dahil) . Öğle (sebze püresi pirinç/şehriye/mercimek/bulgur/tarhana ve 1 çorba kaşığı kuzu eti veya tavuk katılarak pişirilecek artık) . Akşam üstü (yoğurt) . Akşam (öğle yemeğindeki etli bakliyatlı sebze püresinin aynısı) . Ayrıca hazır gıda olarak büyümix yoğurt verilebilirmiş. Bir de bebeklerin hem sindirim hem bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi ve düzenlenmesi için prebiyotik verdi, biogaia.
Yarın organik sebze meyve tavuk alışverişi, kasaptan yağsız kuzu eti ve kaynatmak için kemik alışverişi, evde tam buğday ekmeği ve labne yapımına başlayacağım :)
Ek gıda hakikaten sabır işiymiş, ama sabrın sonu da güzelmiş. Yemeyeceğini bile bile günde 4-5 kez mutfağa giriyorum ama biliyorum ki bi kaşık bile yese kar bize:)
biogaia biz de kullandık ama gaz damlası olarak ? öyle değil mi??

benimki çok içiyor cnm biraz :KK43: gündüz de ek gıda alıyor sadece 1 kere 120 cc daha içiyor. yani 1 günde içmesi gerekeni bi gecede içiyor tüm gün kullanıyor :)

aynen cnm benim de 4 sene üniversitedeki oda arkdaşım aramadı bile..insan kırılıyor gerçekten neyin bencilliği bu ben anlamıyorum gerçekten

biogaia biz de kullandık ama gaz damlası olarak ? öyle değil mi??
Prebiyotik bakteri olarak verdi bize daha önce de maflor prebiyotik kullanmıştık biz. Bizim yediğimiz activia yoğurtlar gibi düşündüm ben

sağolun kızlar sırtim agriyordu dün bugün ise buna baş ağrısı halsizlik baş dönmesi eşlik etti hiçbir şey yiyemiyorum annem geldi kardeşimin çocuğuna bakıyor tam kızımı uyutmustum oglumla oynasin diye getirmiş neyse ses gürültü kızım uyandı birseyler hazırladım yemek için yerken eşim aradı ablalari ve annesi gelcekmis birşey demedim annemin yanında tamam dedim ve eşim hasta olduğumu biliyor annem biz gidelim dedi her yer oyuncak dağınık aksama pide yaptırcam gideyim dedi hasta olduğumu biliyor en azından ben kıza bakayım sen evini topla diyebilirdi yigenim bebekken benim oglanlar yigenimi sevmek için gitmek istiyorlardı annem yanlış anlama uyutcam diyordu istemiyordu neyse eşimi aradım ben çok hastayım neden kabul ettin dedim biliyorum Özür dilerim birşey diyemedim dedi gorumcemler gelcek ve büyük ihtimal kvyi bana birakacaklar kv gorumcemle kalıyor ve çocuktan beter gelince hiç durmuyor eşimle kavga ediyoruz hastayım ama dinlenemiyorum ben kimseden birşey beklemiyorum çünkü hiç kimseden fayda yok ama beni rahat biraksinlar başka bir şey istemiyorum
işte böyle durumlarda çok sinir oluyorum çünkü bende kimseden destek gormuyorum herkez 2 adım otede olmasına rağmen seni çok iyi anlıyorum o yüzden. sezeryan la doğum yaptim kimse bakmayinca yatip dinlenemedim ve dikislerimde acilma oldu.kendi annem bile.

Senin zormuş durum hakikaten :KK43: benim eşimin ailesi burada değil ama ona rağmen insan daralıyor bazen, sen dip dibe baya sıkıntılı. Azıcık mesafe koymayı denesen? Kendi ailenle daha da yakınlaş İnan sıkıntılı dönemlerde en çok onlar yardımcı olur , anne olunca anneliği anladım, ben artık ne derdim olsa oturur annemle konuşurum , her gün rn az yarım saat telefondayız iki haftada bir de giderim ya da onlar gelmeye çalışır. Daralınca oraya atarım kapağı kendime gelirim. Gerçi senin annen kardeşinin ve onun çocuklarıyla daha meşgul, bence bu sitemini de söyle annene, eşit davransın size de çocuklarınıza da. Eşinin ailesi ile de mesafeni körü bence çocuklar var müsait değilim de ya da hazırlık yapma, emrivaki yaptınız ben de hastaydım bişey hazırlayamadım de

Bende se
işte böyle durumlarda çok sinir oluyorum çünkü bende kimseden destek gormuyorum herkez 2 adım otede olmasına rağmen seni çok iyi anlıyorum o yüzden. sezeryan la doğum yaptim kimse bakmayinca yatip dinlenemedim ve dikislerimde acilma oldu.kendi annem bile.
Bende sezeryanla yaptim canim ve ilk geceden itibaren her gece sadece kendim baktim kizima cok zorda kalmadikca eşimi bile uyandirmadim rabbim kimseye minnet ettirmesin sen dogum yaptinda kizina brn baktim diyemez kimse cok şükür dikislere gelince benimkide kabarik duruyo hic yatmadim bende ondanmi acaba

Kızımı uyutmamak için çok direndim ama ne yazıkki çok huysuzlandı dayanamadım emzireyim dedim iki fırtta uyudu inşallah çok uyumaz
Ilk kez bu kadar mesaj birikmiş okumak için
Ben artık kimseden birşey beklemiyorum eşim beni anlasın yanımda olduğunu hissettirsin yetiyo bana o yüzden hiç umursamıyorum kimsecikleri zaten miram yeterince vaktimi alıyor başka şeylerle Kafamı meşgul etmemeye özen gösteriyorum ki kuzum kilo almıyo diye o kadar taktım ki başka bişi düşünemiyorm
Haftaya Cumartesi kontrolde burada okuduğum bir çok ekgıdayı sorucam ben çok az veriyorum hoş yemiyo ama değişik çeşit belki yer

Bende se

Bende sezeryanla yaptim canim ve ilk geceden itibaren her gece sadece kendim baktim kizima cok zorda kalmadikca eşimi bile uyandirmadim rabbim kimseye minnet ettirmesin sen dogum yaptinda kizina brn baktim diyemez kimse cok şükür dikislere gelince benimkide kabarik duruyo hic yatmadim bende ondanmi acaba
Bende sezeryan yaptım canım seni tebrik ediyorum ben ilk bir hafta sadece emzirebildim hep annem baktı ama benimde dikişlerim hala kabarık artık düzelmesi mi gerekiyor ki regl de olmadım henüz doktora gitmek gerekir mi

Canım işte o yüzden iki haftadır burada söyleyip duruyorum kusmaları ciddiye alın, bu basit bir yemek beğenip beğenmeme meselesi değil, midenin kabul etmemesi gaz yapması reflü vs. Muhakkak teşhis ve tedavisine yönelin. Biz tedaviye başladığımızdan beri ben azadın damak zevkini hiç sallamadım, listede ne varsa hileyle zorla bir şekilde belirtilen porsiyonda yedirdim ve hiç kusmadı. Yani kusmanın sebebi zorlama diyip geçmeyin bence. İnşallah akifcik de iyileşir de kilo alır
Reflu bizde doğduğundan beri var çok zor zamanlar geçirdik. Emziriyordum , hepsini geri çıkartıyordu. 500 gram alsın diye dualar ediyordum. Gece kusup boğulacak diye sabahlara kadar eşimle nöbetleşe beklerdik. Yanlız başıma evdeyken çamaşır astığımda balkona 1 giysi asıp bir koşup bakıyordum. Biz hiç bu aya kadar 1 kilo aldığını görmemiştik. Çok şükür ek gıdaya geçince bizimkisi azaldı. Allahım beterinden korusun.

Reflu bizde doğduğundan beri var çok zor zamanlar geçirdik. Emziriyordum , hepsini geri çıkartıyordu. 500 gram alsın diye dualar ediyordum. Gece kusup boğulacak diye sabahlara kadar eşimle nöbetleşe beklerdik. Yanlız başıma evdeyken çamaşır astığımda balkona 1 giysi asıp bir koşup bakıyordum. Biz hiç bu aya kadar 1 kilo aldığını görmemiştik. Çok şükür ek gıdaya geçince bizimkisi azaldı. Allahım beterinden korusun.
Bizimki de şuruplardan sonra düzeldi inşallah böyle devam ederler :)

B
Bende sezeryan yaptım canım seni tebrik ediyorum ben ilk bir hafta sadece emzirebildim hep annem baktı ama benimde dikişlerim hala kabarık artık düzelmesi mi gerekiyor ki regl de olmadım henüz doktora gitmek gerekir mi
Ben 2 aylikken regl oldum canim ne zamana kadar olmaman normal bilmiyorum ama tebrik icinde tesk ederim ;)

Bgn hic okuyamadm brzdn hpsni okucm , annem bugun feshanedeki zeruj festivale gtms gzl bbutikler varms pantolon uzerins uzun tunik giyiyorm bn gnlde cok cest varms instgramda da tkp ettgm cogu butik ordyms ev esyalari vs hep indrmlyms ist.da olsam kesn gtmk isterdm sizede dgsklik olblr kizlar ama haftasonu snrm cok klblk olur

evde denedim bisküvi sert oldu,çok kişi de öyle söyledi yapan annelerden,robottan geçse de çözünmüyor sıvıda,eğer seninki başarılı olursa tarifini ve tüyoları paylaş lütfen

Canm istersen irmiksiz dene biskuviyi.belki o sekilde daha kolay erir.ben oyle yapcm bu sefer.zaten cicibebe de koyuyorum. Bi denym bu aksam yazarm yarin

Bu arada bu ne hiz hatunlar ya oku oku bitmiyo:) benm sipa gunduz az uyuyo artik cok giremiyorum o yüzden. Her girisimde 5-6 sayfa okuyorum herhalde:)

Back
X