2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Ben şanslı annelerdenim galiba. Kızımın gaz sancıları varken kucağımda uyumaya alıştı. Hatta bazı geceler oturarak kucağımda gökçeyle uyuyodum o derece.
6 aylıkken bi ara baya rahtladı. Bende fırsat bu fırsat dedim. Önce yanına yattım iyice sokuldum arada emzirdim falan. Öyle uyuttum. İlk gün 45 dk falan uyumasını bekledim. Allahtan ağlamadı ağlasa bırakırdıö. Ninni aöyleyince çok rhatlıyo sürekli ninni türkü falan söyledim. Yavaş yavaş uyuma süresi 5 dkkaya düştü. Kendimide yavaş yavaş geri çektim. Şimdi uyku saatinden önce emziriyorum. Yatırıyorum bizim yatağa bende yanına yatıyorum saçını burun kıvrımını okşuyorum direk uyuyo. boynuma falan sarılıyo hatta küçücük kollarıyla:)
Geceleride alıyorum sabaha karşı yanıma. Yanına yattığım an uyuyo. İyice dalınca yerine koyuyorum bazen öyle koyun koyuna uyuyoruz. Bi sıkıntısı yoksa genel olarak çok rahatız.
Çocuğu ağlatarak resmen çaresizliği öğretiyolar. Her şeyi anlıyolar hissediyolar bence. Zorla yemek yedirmekten bir farkı yok bence zorla uyutmamın.
Çocuğu emzirirken uyuyakalmayayom diye çırpınıyorum:KK53:

Selam haziran anneleri, uc aylik hamileyken sizleri tanidim uzun zamandir sizleri takib ediyorum cok sey ogrendim sizden. 5 haziran annesi olarak araniza katilmak istiyorum.
Hoşgeldin cnm
ben bu topiği sürekli takip ediyorum. temmuz annesiyim. programı seyrettikten sonra gaza geldim. oğlum ağlaya ağlaya kustu. o kadar vicdan azabı çekiyorum ki. ilk defa böyle kustu. tövbe bir. daha denemem. elbet bir gün kendi kendine uyuyuyacak
bende çocukların yeme problemlerine getirdigi çözüme anlam veremiyorum. Dikkat ettim de 2 kaşık yemek koyuyo tabaga sonra anneye dönüp bak bitirdi diyor. Bu arada hoşgeldin :)

Ben şanslı annelerdenim galiba. Kızımın gaz sancıları varken kucağımda uyumaya alıştı. Hatta bazı geceler oturarak kucağımda gökçeyle uyuyodum o derece.
6 aylıkken bi ara baya rahtladı. Bende fırsat bu fırsat dedim. Önce yanına yattım iyice sokuldum arada emzirdim falan. Öyle uyuttum. İlk gün 45 dk falan uyumasını bekledim. Allahtan ağlamadı ağlasa bırakırdıö. Ninni aöyleyince çok rhatlıyo sürekli ninni türkü falan söyledim. Yavaş yavaş uyuma süresi 5 dkkaya düştü. Kendimide yavaş yavaş geri çektim. Şimdi uyku saatinden önce emziriyorum. Yatırıyorum bizim yatağa bende yanına yatıyorum saçını burun kıvrımını okşuyorum direk uyuyo. boynuma falan sarılıyo hatta küçücük kollarıyla:)
Geceleride alıyorum sabaha karşı yanıma. Yanına yattığım an uyuyo. İyice dalınca yerine koyuyorum bazen öyle koyun koyuna uyuyoruz. Bi sıkıntısı yoksa genel olarak çok rahatız.
Çocuğu ağlatarak resmen çaresizliği öğretiyolar. Her şeyi anlıyolar hissediyolar bence. Zorla yemek yedirmekten bir farkı yok bence zorla uyutmamın.
Aşağı yukarı bizim bebişler aynı şekilde uyuyormuş canım. Sıcacık bir ortamda uykuya dalma imkanları varken, yatakta bir başına ve ağlayarak uyumaya mahkum edilmelerine ben de karşıyım. Sendeki uyuyakalmamak için direnme olayı da aynı bizde ve ben çoğu zaman yenik düşüyorum

K kaapi hoşgeldin canım

azerikizi91 azerikizi91 canım çok geçmiş olsun bol bol oku sen oğlunu eşinde sizi okusun bende çok inanırım nazara

K kaapi hosgeldin canim topiğe

K kaapi hosgeldn :KK50:

azerikizi91 azerikizi91 gecms olaun canm hemen nazar degiyo kuzulara oku bol bol
Arkadaşlar alıntılama olaylarını çözmeye çalışıyorum. Hepinize içten ve sıcak oluşunuzdan dolayı teşekkür ederim. Çok hoşbuldum:KK54:

ben bu topiği sürekli takip ediyorum. temmuz annesiyim. programı seyrettikten sonra gaza geldim. oğlum ağlaya ağlaya kustu. o kadar vicdan azabı çekiyorum ki. ilk defa böyle kustu. tövbe bir. daha denemem. elbet bir gün kendi kendine uyuyuyacak
Ciddi söylüyorum o programlar yalannnnn. Bana hiç inandırıcı gelmiyor.

Aşağı yukarı bizim bebişler aynı şekilde uyuyormuş canım. Sıcacık bir ortamda uykuya dalma imkanları varken, yatakta bir başına ve ağlayarak uyumaya mahkum edilmelerine ben de karşıyım. Sendeki uyuyakalmamak için direnme olayı da aynı bizde ve ben çoğu zaman yenik düşüyorum
Gökçe 10 günlük falandı. Lohusayım bende haliyle. Emzirirken uyuyakalmışım gece. Eşim uyanmış Allahtan kolumda gevşek duruyo. Yavrumu Allah korumuş diyorum. O günden beri telefonu alıyorum sürekli elime oyun oynuyorum foruma bakıyorum.
Ya düşseydi yataktan diya arada rüyama bile giriyo. Bi daha uyuyamam heralde:)

Günaydın güzel anneler.
Eşimin evde olduğu tek gün. Ve dğn akşam dolabın kapağını sürekli açık bırakıyorum diye kavga ettik konuşmuyoruz. Ne güzel di mi ?:KK53:

Ciddi söylüyorum o programlar yalannnnn. Bana hiç inandırıcı gelmiyor.
Ben inanıyorum onlara ya. Bazı çözümlerini yanlış bulsamda işe yarıyo gerçekten.
Dayımın küçük kızı yemek yemek istemezdi. Yengemi ikna ettik bir tane puzzle aldık. Onu bitirince istediği bir yere gitceğini söyledik. Tabağınada daha az koyduk. Bitirdikçe dahada hevesli oldu yemek yemeye zevk almaya başladı çocuk.
3 yaşında hala biberonla süt içiyodu. Biberona veda partisi yaptık. Güzel güzel bardaklar hediye aldık hepimiz. Biberonuda güzel bi kutuya koyup babasıyla küçük çocuklara gönderdik:KK53:
Mola paspası ve uykuyla ilgili uygulamalarını vicdansızca buluyorum biraz ama bazı şeyler işe yarıyo cidden

Gökçe 10 günlük falandı. Lohusayım bende haliyle. Emzirirken uyuyakalmışım gece. Eşim uyanmış Allahtan kolumda gevşek duruyo. Yavrumu Allah korumuş diyorum. O günden beri telefonu alıyorum sürekli elime oyun oynuyorum foruma bakıyorum.
Ya düşseydi yataktan diya arada rüyama bile giriyo. Bi daha uyuyamam heralde:)
Allah korumuş gerçekten:KK43:O kadar yoruluyorum ki artık, eskiden erken yatamayan ben nerde nasıl uyuyabilirim hiç belli olmuyor. Allahtan yatağın bir tarafı kapalı da düşme olasılığı azaliyor:))

Ben de bikaç aydır koynumda uyutuyorum ama fena alıştı buna. Geçen gece eşim yoktu beraber uyuduk sabaha kadar, 10 da yattı bi kez 4 te kalktı azcık emdi bi daha yattı ve sabah 8.30 da kalktı. Ama normalde 2 saatte bir düzenli kalkar kendi yatağında. Benle olmadan uykuya dalamıyor bu da kötü alışkanlık :( hele misafirlimteyken, millet yastık vereyimmi diyince utana sıkıla yok ben direk sizin yatağı alıcam, yatağınızda birlikte uzanarak uyutucam demek zorunda kalıyorum :(
Hoşbuldum canım. Bu arada biz de dün aldık aktivite masasından, arı ve kelebeğe takmış durumdayız :)
Güle güle kullansın. Bizimki de sabah altını bile değiştirmedi yeni oyuncağına gitmek için ama bırakınca benim peşinde dolaşmak daha cazip geldi :/ ben oynatsam oynuyor oyuncaklarıyla yoksa gölge gibi peşimde hep :(

Günaydın kızlar kahvaltı hazırlıcam çayın suyunu koydum dolabın önüne sindim bi bakıyım önce dedim siZlere eşim gelse dicek hani kahvaltı

Yeni arkadaşlar hoşgelmiş sefa gelmiş

Dün akşamki uyku seansı yalan oldu uyumadı 1-1.30 saat sonra anca yyudu ama gece 1 sefer uyandı 5 te rahat bi geceydi çok şükür öptüm sizleri kahvaltı sonrası görüşürüz

Azad gibi katı haşlanmış ya da yağda kavrulmuş sert yumurta yemeyen bebekler için daha önce omlet ve menemen önermiştim. Bi alternatif daha denedim yine severek yedi :)
2 tane krem üçgen peynir (kolay eridiği için) ve bi yumurtanın sarısı ile beyazının yarısı. 1 tatlı tereyağında bunları kavurunca yumuşacık peynirli yumurta oluyor, bebeler afiyetle yiyor ;)

Ben de bikaç aydır koynumda uyutuyorum ama fena alıştı buna. Geçen gece eşim yoktu beraber uyuduk sabaha kadar, 10 da yattı bi kez 4 te kalktı azcık emdi bi daha yattı ve sabah 8.30 da kalktı. Ama normalde 2 saatte bir düzenli kalkar kendi yatağında. Benle olmadan uykuya dalamıyor bu da kötü alışkanlık :KK43: hele misafirlimteyken, millet yastık vereyimmi diyince utana sıkıla yok ben direk sizin yatağı alıcam, yatağınızda birlikte uzanarak uyutucam demek zorunda kalıyorum :KK43:

Güle güle kullansın. Bizimki de sabah altını bile değiştirmedi yeni oyuncağına gitmek için ama bırakınca benim peşinde dolaşmak daha cazip geldi :/ ben oynatsam oynuyor oyuncaklarıyla yoksa gölge gibi peşimde hep :KK43:
çok fenalar bunlar ya. Bizimki 8:30 da uyuduğu için ben artık akşamları bir yere gitmiyorum. Tavuk gibi hava kararmadan kümesimizdeyiz:KK53:gökçede öyle yanımda olursa deliksiz emmesede 6 saat uyuyo bazen.
Bi ara dişim ağrıyodu sbaha kadar uyuyamadım o zaman farkettim ki. Aslında yanımdaykende uyanıyomuş. Ama gözünü açıyo beni görünce geri uykuya dalıyo. Korkuyo sanırım görmeyince. Hele bir de uyuyuşunu görseniz battaniyesini tutuyo gerinerek öbür tarafına dönüyo:))
Nasılsa alışıcaklar ya idare etcez biraz böyle.
Adem güneşin bi konuşmasını dinledimde. Bir kadının anne olarak aslında hiç bir şeye ihtiyacı yok. İçgüdülerini dinlese çocuğuna en iyi şekilde bakar. Eğer çocuğunuz ağlarken onun kollarınızda olmasına dayanamıyosanız o sizin kollarınızda olmalıdır. Gece sizin yanınızda uyurken daha huzurluysa sizin yanınızda olmalıdır. 6 aylık bebeğin odasını ayırmal vicdansızlıktır. Yabancıların freud temelli soğuk aile ilişkilerini örnek almayın diyodu. Çok haklı buldum.
Çocuğun aklı yetiyorken 2-3 yaşına geldiğinde bişeyler yapılmalı elbet. Ama bebeklen annelik içgüdüsüyle hareket etmek bence en doğrusu.
Ben inanıyorum bu ilgimizin çabamızın emeğini alacağımıza mutlu huzurlu güven duygusu dolu çocuklar olacaklarına
Allah korumuş gerçekten:KK43:O kadar yoruluyorum ki artık, eskiden erken yatamayan ben nerde nasıl uyuyabilirim hiç belli olmuyor. Allahtan yatağın bir tarafı kapalı da düşme olasılığı azaliyor:))
Bende artık beşiğini yatağımıza dayıyorum birde yastık koyuyorum nolur ne olmaz diye:)

çok fenalar bunlar ya. Bizimki 8:30 da uyuduğu için ben artık akşamları bir yere gitmiyorum. Tavuk gibi hava kararmadan kümesimizdeyiz:KK53:gökçede öyle yanımda olursa deliksiz emmesede 6 saat uyuyo bazen.
Bi ara dişim ağrıyodu sbaha kadar uyuyamadım o zaman farkettim ki. Aslında yanımdaykende uyanıyomuş. Ama gözünü açıyo beni görünce geri uykuya dalıyo. Korkuyo sanırım görmeyince. Hele bir de uyuyuşunu görseniz battaniyesini tutuyo gerinerek öbür tarafına dönüyo:))
Nasılsa alışıcaklar ya idare etcez biraz böyle.
Adem güneşin bi konuşmasını dinledimde. Bir kadının anne olarak aslında hiç bir şeye ihtiyacı yok. İçgüdülerini dinlese çocuğuna en iyi şekilde bakar. Eğer çocuğunuz ağlarken onun kollarınızda olmasına dayanamıyosanız o sizin kollarınızda olmalıdır. Gece sizin yanınızda uyurken daha huzurluysa sizin yanınızda olmalıdır. 6 aylık bebeğin odasını ayırmal vicdansızlıktır. Yabancıların freud temelli soğuk aile ilişkilerini örnek almayın diyodu. Çok haklı buldum.
Çocuğun aklı yetiyorken 2-3 yaşına geldiğinde bişeyler yapılmalı elbet. Ama bebeklen annelik içgüdüsüyle hareket etmek bence en doğrusu.
Ben inanıyorum bu ilgimizin çabamızın emeğini alacağımıza mutlu huzurlu güven duygusu dolu çocuklar olacaklarına

Bende artık beşiğini yatağımıza dayıyorum birde yastık koyuyorum nolur ne olmaz diye:)
bende odasini ayirmaya kiyamiyorum cok kucuk daha oda bende beraber uyumaya cok alistik hosumada gitmiyor degil ilk uyuduginda besisigine koyuyorum gece yanima aliyorum ohhh mis;)

Back
X