Bi de böyle pislikler var. Bela okumakta kötü ama bu insanlar hakediyoalr. Bide şey vardı o da çok psikolojimi bozmuştu. Üni. Öğrencisi kız sevgilisinden hamile kalıyo. Sevgilisi askerdeyken çocuğu banyoda doğuruyo. Kafasını koparıp buzluktansaklıyo. Sevgilisinede fotosunu atıyo. Çocuk polise şikayet etmişte öyle açığa çıkmış. Kanım donmuştu.
bende hergün süpürüyorum. Ama malesef büyük süpürgemi her gün açamıyorum. Haftada bir onla yapıp küçük süpürgemle her gün süpürüyorum. Saçlarım nasıl oluyo bilmiyorum ama hep yerlerde. Eşimin kıllarıda dökülüyo yaz geldi bide

Baktım tuvalet banyoya yetişemiyorum. Ebebeyn banyosunu kapattım. Kiler yaptım. Küçük tuvaletide kapattım. Sadece misafirler kullanıyo. Temiz kalıto böylece.
Tek banyoyuda temizlemek çok vakit almıyo. Salonun kapısını bile açmıyorum toz kaçacak diye
Ömrü uzamış derler canım. Hayırlara vesile olsun inşallah. İyiye yor
canım hepimiz hemen hemen aynı durumlardayız. Ben kendimce bazı şeylere çözüm buldum.
Mesela dediğim gibi küçük tuvaletle ebebeyn banyosunu kapattım. Salona adım atmıyorum misafir gelmedikçe.
Küçük fantomun uç kısmı uzun olan koltuğun dolabın altına girebilen süpürgesini aldım. Sürekli elimin altında. Sabah kalkıp yatağı topladıktan sonra açıyorum onu direk yatak odasını alıyorum. Kapıyı kapatıp çıkıyorum.
Sonra mutfağa geçiyorum gökçenin yemeğini hazırlıyorum. Kendime bi çay demliyorum. Yumurta kırıyorum en basitinden. Bi yandan gökçeye yedirip bi yandanda krndim yiyorum. Sonra gökçe kucağımdayken oturma odasını süpürüyorum. Bırakınca ağlıyo.
Oyun oyna yorulsun falan derken uyku saati geliyo. Sallama kısmı yok o yönden biraz şanslıyım sanırım. Uyutunca hemen kalkıp önce gökçenin yemeğini yapoçıyorum. Sonra mutfağı toplayıp akşam yemeği için hazırlık yapıyorum. Ama artık eskisi gibi çorba salata yemek tatlı gibi menü hazırlamıyorum. Basit pratik şeyler yapıyorum.
Gökçe uyanıyo. Yine o kucağımdayken mutfağı ve koridorlarınsüpürüyprum. 2 günde bir siliyorum.
Her günede büyük başka iş yapıyorum. Örneğin tek bir odanın camını siliyorum sadece. Baktım gökçe usluysa başka odayıda yapıyorum.
Başkada günlük bişey yapmıyorum tek başıma.
Eskiden yapıyodum. Sonra bi baktım eşim iyice yayılıyo. Akşam o geliyo ben hala evde dört dönüyorum. Bıraktım artık. O çalışıyosa bende tüm gün çalışıyoruö. Akşam o gelince topluyorum gökçenin oyuncaklarını. Sen bi bak çocuğa ben banyoyu yıkıycam diyorum banyoyu hallediyorum. Çamaşırları tam onun geleceği saatte göre ayarlayıp yıkıyorum. Ona astırıyorum. Ütü yapmıyorum. Hafta sonu o gökçeye bakarken yapıyorum. Yada o yapıyo. Bu arada işten güçten falan anlamaz. Yapamam yapmam derdi. Bende kuzenimden aldığım akıllano zaman büyüyene kadar böyle idare edicez dedim. Baktı ben yetişemiyorum. Yardım etmeye başladı. Adam meğer ben her haltı yapıyorum diye hiç kılını kıpırdatmıyomuş
Birde eğer içirebilirsen papatya çayı içir akşamları kuzuya. Bal koyup biraz tatlandıra bilirsin. Uykuya geçişini kolaylaştırır rahat uyutur. Bende bunu yeni keşfettim.
Çok uzun yazdım ama fikir olsun dedim. Kendini bu kadar yıpratma. Herşeye yetişmeye çalışma. Ben biraz fazla titizim ben bile yaptıysam sende sabredersin. Bırak sağınık kalaın. Bırak biraz pis kalsın. Bu çocuğu kendimiz için doğurmadıkki her zorluğunu biz çekiyoruz? Yardım etsin eşinde sana. Öküzlük kanlarında var. Akıllarına gelmiyo yardım etmek. Biraz itelemek lazım.
Benimde kimsem yok. Herşeye yetişmeye çalışınca psikolojim bozulmuştu. Kuzenim bunları anlattı harfiyen yaptım. Zor oldu ama bir düzen oturttuk. Eskiden boş an bulduğumda bir iş yapardım. Şimdi elime tlfnu alıp kk ya giriyorum.
İnşallah düzene oturttursun. En önemliside kuzunun sallanarak uyumayı bırakması sanırım. İnşallah halledersin