• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Çok ciddi bir eksiklik yok ama şükür ki, optimal düzeyi yakalayabilirsiniz belki damlayı arttırmanı önerir doktor ya da gıda takviyesi. Ben düzenli kullandım ilk 6 ay devit sonrasında vitasanol kompleks kullanıyoruz. Sıkma canını yarın bir Dr uyla görüş önerileri olur elbet
Inşallah dediğin gibi çok kötü değildir. Baby D-drops kullanıyordum. Belki değiştirir yada miktarı artırır. Teşekkür ederim ilgin için.

Niye böyle oldu anlamadım düzenli damla kullanıyoruz izmir gibi kışın bile güneşi bol olan bir şehirde yaşıyoruz ve yaz kış hep çıkarırım dışarıya
üzülme bizim doktorumuz düşük çıkarsa damla sayısını artırıcam demişti. bir de bişey itiraf edicem benim oğlum d vit hastası. doktor üç damla demesine rağmen oğlum 4-5 damlayı kafaya dikmeden bırakmıyodu. etkisi oldu mu bilmiyorum. bizim de demir çok düşük çıktı. 13 öüş. kabızlıktan dolayı kullanamamıştık şimdi mecburen başldık

kızlar bir öneri de bulunmak istiyorum. hergüne sıryla bebeklerimizn gelişimi destekleyici bir etkinlik paylaşsak. her bebeğin gelişimi farklı bazısı yapabilir bazısı yapamaz ama ne öğrense kardır. hem bebeklerimzle kaliteli zaman geçirmiş oluruz hem etkinlik bulucaz diye fazla zaman harcamayız uyguladıktan sonra deneyimlerimizi paylaşırız.bir liste oluştururuz .

Kızlar bebişlere ıspanak veriyomusunuz ben Akşam gelince ıspanak kırmızı mercimek bulgur patates Havuç ve kıyma katarak Yaptım yani biraz Ne buldum katayım yer belki usulü sizden özendim neyse yarım kase fln yedi bunada şükür en azından öğürmedi sevdi gibi zararı olur mu

8. Aydan sonra verilebilyo ispanak.icinde nitrat oldgu icin daha once verilmemeliis canm.ben emreye vermstm ama alerji yapnca vermedm bi daha

Ya kızlar eşim candam bakıyordu içeri girdi aşağı inicem dedi noldu dedim şimdi anlatsam üzülcen anlatmasam bıkbık neyse çöpün orda iki tane erkek çocuğu çömelmiş bişiler ayıklayıp yemeye çalışıyomuş eşim inince camdan baktım dayanamadım o arada bi kadın pideyle bir kaba bişiler koymuş veriyordu eşim eve geldi para vermiş ağlamış çocuk almak istememiş zorla verebilmiş bi iki kişi daha vermiş Allah şu mübarek ayda yardımcıları olsun hem onların hem zor durumda olan herkesin

Gecen babam ablama ekmek gotururken mezarlgn onunden gecms.dua ederken konteynrn arkasinda bi cocuk gormus artiklari yiyomus:(ekmegi ona vermis.ay o kadar uzuldum ki burnumuzn dibinde ekmege muhtaclar.hele ki cocuk olunca icm hic kaldirmyo:(

İkinizde çooook tatlısınız yaaa :KK200:

6.aydan sonra gece beslenmesine gerek olmadığı söyleniyor ama ben şu an böyle bişeye uymuyorum.Efe eğer uyanırsa ve aç diye düşünürsem (ki emziği çekişinden anlıyorum ben) veriyorum mama..ayrıca uyanırsa sadece su verin deniyor ama bazı bebelerde geçerli olmuyor bu..bikaç arkadaşım denedi,başarısız oldu mesela..su istemedi çocuk emmek istedi,mama istedi..

Ispanak,semizotu ben herşeyi veriyorum..sakındığım bitek sakatat kaldı başka hiç bişey yok..neden bişey olur mu diye korktun ki?ıspanaktan ne olabilir?
Ben de gece emmesni kesym dedm ama re mama istyo.baxi geceler hic uyanmazken bazen bikac defa kalkiyo mama icin.

Ispanakta nitrat oldgu icin verilmemelis canim.@stanki soylemisti sonra netten baktm 8.aydan itibaren yaziyo

kızlar bir öneri de bulunmak istiyorum. hergüne sıryla bebeklerimizn gelişimi destekleyici bir etkinlik paylaşsak. her bebeğin gelişimi farklı bazısı yapabilir bazısı yapamaz ama ne öğrense kardır. hem bebeklerimzle kaliteli zaman geçirmiş oluruz hem etkinlik bulucaz diye fazla zaman harcamayız uyguladıktan sonra deneyimlerimizi paylaşırız.bir liste oluştururuz .

Iyi fikir:)emreye ayagni ogretmeye kalktm gosterip ayak diyodum kikir kikir guluyodu.smdi ayagi agzinda surekli:))bi de oyuncak telefonu var alo dyp kulagima goturuyordm.bugun kendi de yapmaya basladi nihayet:)@aren5 in dedgini yaptm dilimi cikardim goz kirptim catladi gulmekten:)dilimi yakalamaya calisiyo:)@akaibu nun bugn paylastgi etkinligi yapcm yarin napck bakalm:)

@Akaibu canım benim oğlan da kabız sürekli, ben çorbalarının sonuna doğru bol zeytinyağı koyup bi taşım kaynatıp hazırlıyorum çorbalarını işe yarıyor. Bir de en garantili yol semizotu. Hala mevsimindeyken tavsiye ederim kesin garantili bele kadar yapıyor :))) ama tabi pirinçle değil bulgurla hazırlamak getek
haftada bir yapıyorum semizotunu kıymalı pirinçsiz. Ama hiç öyle etki etmedi. Karadut çok iyi olmuştu onuda bulamadım. Sen nasıl yapıyosun semiz otunu? 1 yemrk kaşığı kadar koyuyodum arttırıyım bari zeytinyağını ya. Dün kulak çunuğunu denedim artık öyle yaptı kalanını

tek tek alıntılayamadım ama cevap verenler için teşekkür ederim. A apriori11 nin deyimiyle minik ergenim daha ılımlıydı bugün. Bugün eşimi sürükleye sürükleye e bebeğe götürdüm. @yaz yagmuru ndan özendim bebedorun pipekli kolay kavranan suluğundan aldım. ama oğlum içmeyi beceremedi. A apriori11 den görerek çatal aldım. oğlum köftelerini çatalıyla kendi yedi ve inanılmaz mutlu oldu. teşekkür ederim. zaten kalık veriyodum eline ama çatalla yemesi daha kolay oldu.puzzle şeklinde on paralı eva oyun kiti aldım bir saat oynadı. ve oğluma eşimi çıldırtmak pahasına yine kitap aldım. oğlum seviyo arada kemiriyo ama sayfalarını çevirmek resimlerine bakmak hoşuna gidiyo. ince motor becerileri de gelişmiş oluyo. @Akaibu bamya kabızlığa birebir. ama dikkat et ben dozunu kaçırdım bağırsakları bozuldu. bizden bu kadar iyi ki varsınız kızlar
deniyim canım onuda sağol.

Kızlar bebişlere ıspanak veriyomusunuz ben Akşam gelince ıspanak kırmızı mercimek bulgur patates Havuç ve kıyma katarak Yaptım yani biraz Ne buldum katayım yer belki usulü sizden özendim neyse yarım kase fln yedi bunada şükür en azından öğürmedi sevdi gibi zararı olur mu
mirada seviyo böyle iğrençlikleri anlaşıldı :)) çok sevindim yemrdine. Ispanağım mevsimi geçtiği için vermiyorum brn artık. Onun yerini bezelye tutabilir canım.

Ya kızlar eşim candam bakıyordu içeri girdi aşağı inicem dedi noldu dedim şimdi anlatsam üzülcen anlatmasam bıkbık neyse çöpün orda iki tane erkek çocuğu çömelmiş bişiler ayıklayıp yemeye çalışıyomuş eşim inince camdan baktım dayanamadım o arada bi kadın pideyle bir kaba bişiler koymuş veriyordu eşim eve geldi para vermiş ağlamış çocuk almak istememiş zorla verebilmiş bi iki kişi daha vermiş Allah şu mübarek ayda yardımcıları olsun hem onların hem zor durumda olan herkesin
ay çok kötü oldum ya:KK43: allahım kümseyi aç bırakmasın

25-hidroksi vitamin D sonucu 18.5 çıkmış. Normal değer aralığı yazmıyor. Internette normal değerin 30-60 aralığında olması gerektiği yazıyor. Bebeklerde belki farklıdır diye düşünüyorum. Bu testi yaptıran var mı?
canım bazı cihazların referans aralığı farklı olabiliyo belki bununda öyledir

haftada bir yapıyorum semizotunu kıymalı pirinçsiz. Ama hiç öyle etki etmedi. Karadut çok iyi olmuştu onuda bulamadım. Sen nasıl yapıyosun semiz otunu? 1 yemrk kaşığı kadar koyuyodum arttırıyım bari zeytinyağını ya. Dün kulak çunuğunu denedim artık öyle yaptı kalanını

mirada seviyo böyle iğrençlikleri anlaşıldı :)) çok sevindim yemrdine. Ispanağım mevsimi geçtiği için vermiyorum brn artık. Onun yerini bezelye tutabilir canım.

bezelye denedim canım tükürdü elimi itti falan ama baya oldu tekrar bi deniyim ıspanaktan sonra kakasını da yaptı mevsim falan dinleyemem az da olsa hazır yediği bişi bulmuşken napim

Ispanak yaz kış olur, sadece yaz ıspanağı biraz tatlanır:D
Mevsim dışı sayılmaz bence, yeşil yapraklı olduğu için...

Eşini taktir ettim Valla. Çoğu insan görüyo umursamıyor bile. Hatta küfredeni bile oluyo. Allah yardımları olsun.

bezelye denedim canım tükürdü elimi itti falan ama baya oldu tekrar bi deniyim ıspanaktan sonra kakasını da yaptı mevsim falan dinleyemem az da olsa hazır yediği bişi bulmuşken napim
oda doğru. Hoş mrvsiminde aldığımız şeyler ne kadar ilaçsız doğal onuda bilemeyiz zaten.

Ispanak yaz kış olur, sadece yaz ıspanağı biraz tatlanır:KK70:
Mevsim dışı sayılmaz bence, yeşil yapraklı olduğu için...
bizim manavda sürekli var zaten ben yemek için değil de börek yapmak için alıyodum dün artık ne yapacağımı şaşırdım elime ne geçtiyse yaptım yarım kase de olsa yedi o yüzden yine denicem valla

bir de kızlar dün siz konuşunca bamya kabızlığa ii geliyor diye bende yapmayı düşündüm ama şöyle bi durum var bamyayı blendır yapsam öyle yapış yapış bişi mi olur acaba blendırla deneyen oldu mu bide içine başka ilave bişi kattınız mı

bir de kızlar dün siz konuşunca bamya kabızlığa ii geliyor diye bende yapmayı düşündüm ama şöyle bi durum var bamyayı blendır yapsam öyle yapış yapış bişi mi olur acaba blendırla deneyen oldu mu bide içine başka ilave bişi kattınız mı
Biraz fazla pişir, çatalla ezersin azıcık, blendere gerek kalmaz..

Ben oyuncak sepetini önüne koydum dün, içindeki oyuncakları çıkarmaya, çıkardığını tekrar koymaya başladı, oyun gibi oldu ona..
Bir de başka bir gün de eski küçülen kıyafetleri koymuştum önüne onları dağıtmayı sevdi:D hem oynuyor:)) hem dağıtıyor:)

Biz oyuncakları 3e böldük, kvdekiler gündüz onlarla oynuyor, bizim evdekiler, akşam eve gelince uykuya kadar hep birlikte salonda oynuyoruz, ve kendi odasındakiler, sabahları işe gitmek için hazırlanırken yatağına koyuyorum onlarla 5-10 dk geçiriyor, hem de o arada hemen hazırlanıyorum yoksa durmuyor.

Geçen gün facede bi bayan yazmıştı. Dediğin gibi yapış yapış tuaf bişey olmuş.
bende öyle oluyorum bide üstüne gergin oluyorum insanlara daha kötü yansıyo neyeki bide haftasonu inşallah hızlıca toplanır kuzucum
inşallah canım.

Canım özel bişey yapmıyorum aslında normal pişiriyorum semizotunu ve baya sırtına kadar dolduruyor

Back
X