- 31 Ekim 2014
- 803
- 996
- 63
- 39
bebeğini güle güle büyüt. oğlum gaz sabaha karşı gaz sancısından kıpkırmızı ağlayarak uyanırdı. her emzirmeden sonra gece uyuyor olsa bile ağzından gazını çıkarmadan yatırma sakın. ben o kadar yorgun olurdum ki emzirir hop yatağa o gaz bağırsaklarda birirkir sabah işkenceye dönüşürdü. bazen emzirmeden sonra yarım saat apzından gaz çıkarmak için uğraşırdım. gaz yapacak şeyleri tüketme rezene iç ayakklarına çorap giy ben o yaz çorabı hiç çıkaramadım. çünkü ne zaman ben de gaz olsa oğluma da geçiyordu. bebeğini karnının üstüne yatır ama gözlemle çünkü Allah korusun boğulma riski var. çok apladığızaman musluğu açıyodum banyoda sakinleşiyodu. yadafön makinesini. bir kovaya ılık su koyup beline kadar kovaya sokup bir kaç dakika bekletebirsin. biz de gaz damlaları bir işe yaramadı. kırkı çıktıktan sonra gazını kendi çımarmaya başladı. 4 aylıkkken neredeyse bitti. şimdide ara ara oluyo ama sadece uykudan uyanıyo. sana tavsiyem asla sallamaya alıştırma. sonra çok pişman olursun benim gibi. şuan kollarım kopuyo çarşafta sallamaktan. bir de makkatta çatlak olabiliyo.her kontrolde doktora mıtlaka kontrol ettir. bebeğini sağlıkla büyüt tebrik ederimMerhaba hanımlar, arada burayı da okuyorum bende bu senenin haziran annelerindenim. Ne güzel sizinkiler yürüyor,konuşuyor. O günleri hayırlısıyla bizde görseydik :)
1 aylık olduk, kolik sancılarımız var bizimde. Uykusunda bile ıkınıyor. kabız desem neredeyse su gibi kakası, ama yaparken zorlanıyor. Gazla beraber çıkıyor genelde.
Sizde yaşadınız mı böyle bir şey? Neler yaptınız hafifletmek için ve ne zaman son buldu bu sancılar?
Bir de uygun olarak hangi bebek arabasını önerirsiniz? Travel sistem düşünüyorum.
Tecrübeli hanımlar cevaplarınızı bekliyorum :)