Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allahtan çeşit çok da ondan bıkmadı zor :))Bıkana kadar devam terbiyeye :)
ben uyur gezer bir şekilde işe geldimGunaydiiin uykusuz anneler ve uyutmayan bebekler.
Uyur gezer bi halde iş e gidecem
çekindiği için saklamış olabilir ama durup durup konu açması ve uyduruk hikaye kısmı enteresan sanki hamile kaldığını öğrenince nasıl kaldın diye soruluyo töbe töbe :))Planımı gerçekleştiremedim.konyanın değişik adetlerinden biri daha planımı altüst etti. Güya sıpama uyku tulumu alcaktım gidip. Eşime daha büyük bi ceza düşünüyorum tabiki
Birde benim evli görümce ya beni salak sanıyo. Ya da kendini fazla akıllı sanıyo. Görümcem bizden 1.5 dene önce evlendi. Eşi 33 yaşında sanırım görümcemde 29. Herkes geç kaldıkar diye sürekli çocuk soruyo. Ne kadar can sıkıcı bi soru olduğunu bildiğimden hiç sormadım.
Birde eşi deniz subayıydı bir ay durup bir ay sefere çıkardı. Belki daha uzun. Ankaraya atanana kadar düşünmüyoruz diyolardı. Atandılar geçen senede. Ben yine sormadım tabi. Arada lafı geçince hayırlı zamanda olur inşallah dedim hep.
Geçen ramazan bayramında onlara da uğradık. Konu nasıl açıldı bilmiyorum ama görümcem tedavi gördüğünü söyledi. Çok fazla yumurta üretiyomuş yumurtalıkları. Doktor hamile kalırsan 3 üzden aşağı doğurmazsın. Yumurtlamayı azaltacak tedavi uygulayalım demiş. Onun için tedavi görüyorum bi kaç ay sonra bırakıp öyle hamileliği denicez dedi. Bende hiç duymamıştım böyle şey zor olur gerçekten ben bi taneye zor bakıyorum dedim.
Şuanda da genital bölgesinde yanma vardı onun. Baya doktor doktor dolaştı. Banada doktor sormuştu ordan biliyodum. Hamileyken bendede olmuştu. Kvye bu gün sordum hala devam ediyomuymuş diye. 2 gündür azalmış çok şükür dedi. Ama doktor yinede tüp bebeği ertelemiş çok ilaç kullandı diye dedi.
Yani resmen yalan söylemiş bana. Hiç bişey söylemese zaten sorduğumda yoktu. Sinir oluyorum böyle durumlara. İlk de değil bu beni böyle aptal yerine koydukları. Orda burda dedikodu yapsam neysede öyle bir durumda yok. Zaten kimseyi gördüğüm bile yok. Eşime söylesem mi acaba seni aileden görüyolar kendi kardeşleri kızları gibi görüyolar sen uzak duruyosun diyo bi de bana. Bi saha demesin. Çok sinir oldum ya
ya seninki yine dışarısı ben evde eşimin yaptığı seslerin önüne geçemiyorum bide napim diyo napcağı belli ses yapmamak ama yok patır kütür ekstra ses yapıyo ve ne kadar hassas uyuduğunu biliyo saatlerce salladığımı görüyo dün en son ayağına koydum sen uyandırdın diye benim uyuz kızım mık mık istemedi yine bana geldi eşimde sırıtıyoYine bir sokak düğünü ve yine uyumak için ağlayan gökçe. Beddua etmek istemiyorum ama çocuk 1 saattir ağlıyo uyumak için. Hastası var yaşlısı var. 200 300 liraya kiralanan yerler var okullar var belediyelerin açtığı yerler var. İnsan biraz düşünür ya![]()
canım hepimiz az çok aynı hallerdeyiz bende tek çocuk iş eş kendim birazcık sosyal hayat çabası sıkışıyorum ama öyle yemekmiş ev temizliğiymiş hep olduğu kadarKizlar delirmek uzereyim cok stresliyim hersey herkes gozume batıyor cocuklarima tahammulum kalmadi bagirip cagiriyorum artik, esime surat asiyorum. Devamli is, devamli laf dinlemeyen yemek yemeyen cocuklarin sorumluluklari hala bezliyorum ikisinide hala uyumalari icin tek tek caba sarfediyorum recep devamli emmek istiyor uykuda bile, agzindan cekince uyaniyor saatlerce esir aliyor beni, devamli etraftan yorum yapan mudahale eden insanlar, kendi anneme bile sinir oluyorum, sabahin korunde cikip gecenin yarisinda gelen kocam. Sinir kupune döndüm ve tek zararli cikan yine ben ve ailem acil toparlanmam lazim ama nasil stresten on yas yaslandim su son 3-5 ayda.
buralardayım haftasonu ancak okuyabiliyorum ya da tek tük yazabiliyorum@apriori11 Montessori bayıldım ben de bizim oğlan da deneyim
@Akaibu hayatı ne güzel espri ile anlatıyorsun seni okumak keyifli
@minnakkartal nerelerde?
@ayferzey yiğit devam etsin başarılı çalışmalara
@cann10 hepimize arada geliyor öyle depresif haller
Ne çok tagladimyanlışlık olduysa affola
Resim çizen yiğitti degil mi?
canım geçen gün şu dadı varya onu izliyodum doğrumudur yanlışmıdır bilmem ama bende işe yaradığı için yazayım dedim kendileri diyorki bebekler sürekli acıkmadıklarını düşündüğünüz halde gelip emmeye çalışıyolarsa özel ilgi bekledikleri için olur dedi aslında biraz annenin eksikliği gibi anlattı ama ben ne kdr ilgilensem oynasamda mirayla o emzirme pozisyonu gözgöze olmak başka geliyor ona sanırım şimdi tok olduğu zaman ama emmek için sürünüyosa alıyorum aynı pozisyona saçını okşuyorum öpüyorum yüzünü seviyorum böyle bi on on beş dakka geçiriyoruz o zaman vazgeçiyor emmekten birde mira biliyosunuz bayadır kilo almıyor doktoru bıraktırmam yanlısı ama benim içim elvermiyor bazen çok bunalsamda bıraktıramıyorum süte de alışmaıd hiçbi türlü 20 aylık olunca yavaş yavaş bıraktırırım diye düşünüyorum ayrıca sağmayla süt azalsa benim ki azalırdı alakası yok ben tam bir yıldır sağıyorumKizlar nehir 1 1 bucuk aydir asiri derecede memeye dustu 10 15 dk da vi emiyo acta olsa tokta olsa esimin halasina gittik onunda torunu var nehirden 2 ay kucuk yasina girince memeyi yavas yavas birakturmislar emerken o da sutu hic icmemis memeyi birakinca gunde 1 litreye yakin iciyo dedi hatta yemek yemesi de duzeldi dedi halimi gorunce nehir 10 15 dakikada bi cekistirip durunca bence biraktir diyolar hatta simdu bile zor biraktirirsin bayagi alismis memeye diye bilmeme ama bazen artik benimde aklima geliyo biraktirsam diye inan gunduz hic rahat birakmiyo 10 dakikalik isimi bi saatte yapiyom ayrica biraktirirken sutumu sagarak biraktim dedil sut azaliyo hem sagarak dedi bide gogsune maskara surmus almadi dedi acaba artik kessem mi diyom zaman zaman
arkadasimin iki yasindaki oğlu öyleydi ikibuck yasina kdr emzrsi biraktirmaasa okula kdr emerdi gerçi oglu. Hc oturtmuyodu herkesin içinde heryerde memeee diye bagriyodu ben hamileydm ozman bzdeydiler eşim fln otruyruz memee diye yapisiyo yakasına açmaya calisiyodu ESM dediki bana inşallah bizim kiz böyle olmaz. Çok şükür olmadi hala emziriyorm ama meme düşkünü değil ben kendm cagriyorm arada aklina gelince gelip kucagima meme diyo ama hasta oldgnda fln@yaz yagmuru benim de sag gogsum yara emerkkn daha bi cekistiriyo o gogsumu bana da artik komsular da biraktir diyo bes dk kahveyi zor iciyom komsularla ikide bi meme bide tsortumun falan yakayi cekistiriyo suruyo beni ordan ora cani nerde emmek isterse ama esim birak biraz daha emsin diyo
çekindiği için saklamış olabilir ama durup durup konu açması ve uyduruk hikaye kısmı enteresan sanki hamile kaldığını öğrenince nasıl kaldın diye soruluyo töbe töbe :))
ya seninki yine dışarısı ben evde eşimin yaptığı seslerin önüne geçemiyorum bide napim diyo napcağı belli ses yapmamak ama yok patır kütür ekstra ses yapıyo ve ne kadar hassas uyuduğunu biliyo saatlerce salladığımı görüyo dün en son ayağına koydum sen uyandırdın diye benim uyuz kızım mık mık istemedi yine bana geldi eşimde sırıtıyo
canım hepimiz az çok aynı hallerdeyiz bende tek çocuk iş eş kendim birazcık sosyal hayat çabası sıkışıyorum ama öyle yemekmiş ev temizliğiymiş hep olduğu kadar
buralardayım haftasonu ancak okuyabiliyorum ya da tek tük yazabiliyorum
canım geçen gün şu dadı varya onu izliyodum doğrumudur yanlışmıdır bilmem ama bende işe yaradığı için yazayım dedim kendileri diyorki bebekler sürekli acıkmadıklarını düşündüğünüz halde gelip emmeye çalışıyolarsa özel ilgi bekledikleri için olur dedi aslında biraz annenin eksikliği gibi anlattı ama ben ne kdr ilgilensem oynasamda mirayla o emzirme pozisyonu gözgöze olmak başka geliyor ona sanırım şimdi tok olduğu zaman ama emmek için sürünüyosa alıyorum aynı pozisyona saçını okşuyorum öpüyorum yüzünü seviyorum böyle bi on on beş dakka geçiriyoruz o zaman vazgeçiyor emmekten birde mira biliyosunuz bayadır kilo almıyor doktoru bıraktırmam yanlısı ama benim içim elvermiyor bazen çok bunalsamda bıraktıramıyorum süte de alışmaıd hiçbi türlü 20 aylık olunca yavaş yavaş bıraktırırım diye düşünüyorum ayrıca sağmayla süt azalsa benim ki azalırdı alakası yok ben tam bir yıldır sağıyorum
Ne tarifi kaçırmışım ?
ay eşimde böyle. Gidiyo yatak odasının tarafına kapıyı açıp bakıyo. Çocuk uyuduktan sonra banyoya girme öbür tuvalete gir diyorum inatla oraya giriyo. Terlikle yürüyo ses yapıyo. Boğazında gıcık varmış gibi ses çıkarırsıb ya. Odaya giriyo bişey almak için öyle yapıyo. Bağırarak tlfnla konuşuyo. Bende deli oluyorum. Senin sesin nerden kısılıyo allah aşkına söyle diyorum o da gülüyo pişkin pişkin.çekindiği için saklamış olabilir ama durup durup konu açması ve uyduruk hikaye kısmı enteresan sanki hamile kaldığını öğrenince nasıl kaldın diye soruluyo töbe töbe :))
ya seninki yine dışarısı ben evde eşimin yaptığı seslerin önüne geçemiyorum bide napim diyo napcağı belli ses yapmamak ama yok patır kütür ekstra ses yapıyo ve ne kadar hassas uyuduğunu biliyo saatlerce salladığımı görüyo dün en son ayağına koydum sen uyandırdın diye benim uyuz kızım mık mık istemedi yine bana geldi eşimde sırıtıyo
canım hepimiz az çok aynı hallerdeyiz bende tek çocuk iş eş kendim birazcık sosyal hayat çabası sıkışıyorum ama öyle yemekmiş ev temizliğiymiş hep olduğu kadar
buralardayım haftasonu ancak okuyabiliyorum ya da tek tük yazabiliyorum
canım geçen gün şu dadı varya onu izliyodum doğrumudur yanlışmıdır bilmem ama bende işe yaradığı için yazayım dedim kendileri diyorki bebekler sürekli acıkmadıklarını düşündüğünüz halde gelip emmeye çalışıyolarsa özel ilgi bekledikleri için olur dedi aslında biraz annenin eksikliği gibi anlattı ama ben ne kdr ilgilensem oynasamda mirayla o emzirme pozisyonu gözgöze olmak başka geliyor ona sanırım şimdi tok olduğu zaman ama emmek için sürünüyosa alıyorum aynı pozisyona saçını okşuyorum öpüyorum yüzünü seviyorum böyle bi on on beş dakka geçiriyoruz o zaman vazgeçiyor emmekten birde mira biliyosunuz bayadır kilo almıyor doktoru bıraktırmam yanlısı ama benim içim elvermiyor bazen çok bunalsamda bıraktıramıyorum süte de alışmaıd hiçbi türlü 20 aylık olunca yavaş yavaş bıraktırırım diye düşünüyorum ayrıca sağmayla süt azalsa benim ki azalırdı alakası yok ben tam bir yıldır sağıyorum
elbette her çocuk farklı mirada işe yarayan başkasında yaramayabilir ben denedim faydasını gördüm he gece bunu yapmam mümkün olmuyo sabaha kadar emzik niyetine kullanıyor ama gündüz oyun oynarken bile üzerime atlıyodu mira meme meme tişörtümü açar falan ki ben öyle iş yapim dur yemekle ilgileneyim fln biri değilim zaten doğru dürüst iki günümüz var ondada tamamen onlayım ama demekki miranın duygusal olarak öyle bi bağa ihtiyacı var hala meme isteği bitmedi yada azalmadı ama en azından o pozisyondan sonra vazgeçebiliyor ağlarsa başka tabi hiç uğraşmayıp direk emziriyorumCanim bence onla alakasi yok hatta cogu isimi gece o uyurken yapiyom.uyanikken ilgileniyom bazen ilgilenemeyoip isimi yaptigim da oluyo yanina oturuyom oynayalum kizim diye yok 5 dk topla yada baka biseyle oynayim hop gogsume yapisiyo anne meme diye her istedigin de aciyom artik iyice emse bile en fazla oda en fazla durdugu yarim saat bi daha meme bide soyle enterasan bi durum aksam daha bi sık yapiyo nerdeyse 5 dk sa bi hatta esim bole isyan etti adamin psikolojisini bozar diye bende biz sabhttan aksama kadar boyleyiz dedim
ay valla hepsi aynı bu haziran babaların demekkiEki Görüntüle 1654452
Bu canım. Pirinçsiz denememiştim ben hiç. Yeniyodu pirinç olunca sarısını koyuyodum bi de sadece. Artık yumurta yemediğinde böyle yapcam sevdi çünkü
ay eşimde böyle. Gidiyo yatak odasının tarafına kapıyı açıp bakıyo. Çocuk uyuduktan sonra banyoya girme öbür tuvalete gir diyorum inatla oraya giriyo. Terlikle yürüyo ses yapıyo. Boğazında gıcık varmış gibi ses çıkarırsıb ya. Odaya giriyo bişey almak için öyle yapıyo. Bağırarak tlfnla konuşuyo. Bende deli oluyorum. Senin sesin nerden kısılıyo allah aşkına söyle diyorum o da gülüyo pişkin pişkin.
Şu emme konusunda bende senin gibi yapıyorum canım. Emmek istediği zaman eğer vakti değilse ya da yemek yicekse falan kucağıma alıyorum gıdıklıyorum masaj falan yapıyorum unutuyo. İşe yarıyo bencede denemekte fayda var
Benim.oglum da ayni sekilde. Biraktir diyen de cok.im bence onla alakasi yok hatta cogu isimi gece o uyurken yapiyom.uyanikken ilgileniyom bazen ilgilenemeyoip isimi yaptigim da oluyo yanina oturuyom oynayalum kizim diye yok 5 dk topla yada baka biseyle oynayim hop gogsume yapisiyo anne meme diye her istedigin de aciyom artik iyice emse bile en fazla oda en fazla durdugu yarim saat bi daha meme bide soyle enterasan bi durum aksam daha bi sık yapiyo nerdeyse 5 dk sa bi hatta esim bole isyan etti adamin psikolojisini bozar diye bende biz sabhttan aksama kadar boyleyiz dedim
belli bir yaşa kadar çocuğun paylaşımcı olmasını beklememek gerekiyormuş diye okumuştumkızlar ya mira hiç paylaşımcı değil normalde yüzüne bakmadığı oyuncağını başka bi çocuk alsın hemen gidip elinden alıyo önünde üç tane top olsun dördüncü top başka çocuktaysa gidip onuda almaya çalışıyo ne yapmam lazım bu konuyla ilgili olarak bilemiyorum
Ama gece meme de kalma huyu yok allahtan gecr bi yada iki kere en fazla oda dis donemi uc kere kalkar emer geri uyurelbette her çocuk farklı mirada işe yarayan başkasında yaramayabilir ben denedim faydasını gördüm he gece bunu yapmam mümkün olmuyo sabaha kadar emzik niyetine kullanıyor ama gündüz oyun oynarken bile üzerime atlıyodu mira meme meme tişörtümü açar falan ki ben öyle iş yapim dur yemekle ilgileneyim fln biri değilim zaten doğru dürüst iki günümüz var ondada tamamen onlayım ama demekki miranın duygusal olarak öyle bi bağa ihtiyacı var hala meme isteği bitmedi yada azalmadı ama en azından o pozisyondan sonra vazgeçebiliyor ağlarsa başka tabi hiç uğraşmayıp direk emziriyorum
ay valla hepsi aynı bu haziran babaların demekki![]()
Evet canim sen uzun sure goremedim sanirsam hatta aramiz da bir hafta sen bi hafta once dogum yaptin benden ayrica meme konusun da bende bilmiyom nasi unuttursam bide ikilemdeyim biraktirmamak arasindaBenim.oglum da ayni sekilde. Biraktir diyen de cok.
Benim icime sinmiyor.emzik de almadigi icin 2yasina kadar var olan emme refleksini bi sekilde tatmin etmesi lazim. Ben suan biraktirsam vicdan yaparim.
Eger biraktirmayi dusunuyorsan da biseyler surerek tiksindirirek yapma, dusunsene 1.5senedir nasil bi bag kurdu emmekle.psikolojik olarak cok zarar gorur. Kademeli olarak biraktirmayi dene.
Bu arada seni temmuz topiginden hatrliyorum:))
bilmiyorum ki canım. Ama bana anlatışı aynen şu şekildeydi. Benim hamileliğimle ilgili bişeyler sordu. Çok zor geçti hanileliğim. Gözüm korktu falan dedi. Bizde artık ankaraya taşındık. Enişten de sefere gitmicek. Çocuk düşünüyoruz. Kontrole gittim deneme yapmadan. Doktor çok yumurta üretiyosun dedi. 3 üzden aşağı doğurmazsın hiç deneme yap diyip ilaç vermiş. Bunu dengeleyip öyle deneme yapcaklarmış. Bende dedim hatta abla çok şükür ki olmaması daha zor bi intihan daha çok yıpratırdı. Allah aratmasın kimseye dedim. Birde bu dediklerim 3/4 ay içinde oluyo. Ne ara gittin ne ara denedin ne ara tüp bebeğe karar verildi. Belki dediğin gibi bişeydir uzun zamandır istiyolardır ama bana öyle anlatmıştır.@Akaibu Canım acaba gorumcende polikistikover mi var ki?? Bildiğim kadarıyla o durumda olanlar birden fazla yumurta uretiyorlar ve hepsini catlatamadiklari için hamile kalmaları da zor oluyor. Hamile kaldıklarında ise çoğul gebelik ihtimali olabiliyor. Heleki yumurta geliştirici klomen filan kullanırlarsa. Sıkıntılı bir durum. Uzun süre hamile kalamayip tüp bebek yapan da var tabi. Belki bu durumu kendince anlatmaya çalışmış olabilir. Zor bir durum kendini iyi hissetmeye çalışıyor da olabilir psikolojik olarak. Tabi yine de tüp bebek olayını başkasından duymak hoş olmamış. Aslında bencede ona bunu söylemen iyi olur ama soyleyemiyorsan da dediğin gibi mesafeyi koruman bundan sonra uzulmemen adına yerinde bir karar.
hımm belki de paylaştığı tek şey eline verdiğimiz yemek o da sanırım kurtulmak için :)) bende bira bişiler okuyayım bakalımbelli bir yaşa kadar çocuğun paylaşımcı olmasını beklememek gerekiyormuş diye okumuştum