2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Eşimin kuzenlerinin 2 tane haziran bebeği var. Yani gökçeyle aynı ay doğdular. Bir araya geldiklerinde. Gökçe bariz bişekilde daha çok konuştu. Ordakilerde şaşırmıştı. Ama mesela biri de o kadar güzel yürüyodu hiç teklemeden bir diğeri daha farklı. Hepsinin yetenekleri farklı farklıydı ama hepsi normaldi bence.
Burda anlattığına göre ben hiranın zekasının normal seviyenin üstünde olabileceğini düşündüm açıkcası. Deha seviyesinde midir değil midir bilemem tabi ama barix bi şekilde önde bence. Bu kadarlıkken uygulanabilecek bi test yok sanırım ama bence takip et
Biz daha önce çocuk büyütmediğimix için her durum normal geliyo bize.
Maşallah diyelim birde:nazar:

Allahım bu çocuk rahatına çok düşkün:))
benim annemde sormazdı kesin. Hatta bende sormazdım. Kendi çocuğum mutlu olsun diye başka bi çocuğu ağlatamazdım. Bencil egoist çocuklar böyle böyle yetişiyo sanırım..
benim aklıma gelmezdi çünkü öyle büyüdük biz. ama doğru mu yanlış mı bilmiyorum hoş benim insan canlısı kızım sormadan anons eder bence doğum günüm var lütfen gelin koşun gelin diye :KK53:

Bn ne dersem tvde ne duyarsa tekrarliyo hira. İnanmıyorum ,nerdesin ,papağan, gbi zor kelimeleri fln söylüyor. Agzini burnunu gozunu kulagini sacini kafasni dişini ayagni hatta parmaklarni bile biliyor gösteriyor . dun AVM de oyun parkinda kadnin biri konustgnu duymuş yanina geldi kaç aylik oldgnu sordu esmde bana kiziyo nye dgruyu soyluyosn diyor manyakmidr nedr nasıl yalan soyliym. Sanki büyük insnla muhabbet ediyorum bütün gün evde. Sürekli konustgm icnmi boyle oldu acaba hc düşünmemiştim ama az önce bana içerden annem gel deyince iki kelimeyi de biarada kullaniyo kafama takldi 9tane yigenm var 3yasnda digil digil diyordu biri okula gtmye yakin konusmustu hatta. yengelermde sasiriyo . bana normal geliyor konusmasi millet buyutuyo Çevremdekiler.
Aslında gün içinde ne kadar çok konulursan o kadar kapıyorlar. Azad da milletin ağzının içine bakıyor bi kelime çıksa da taklit etsem diye. Nerdeyse tüm komutları anlıyor neyi getireceğini çoğu ü defa bilemese de getirmek için yola düşmesi çok komik :KK70: bişeyin nerede olduğunu sorduğumda bildiği bişeyse bulup burda diyor. Azad kim diye sorunca kendini gösterip ben ben diyor :) bi eşya kimin diye sorsam elimden alıp benim diyor :) el ayak kafa göz dil ağız burun kulak vs gösteriyor.parmaklarıyla sayı sayıyor ama sadece bir dört ve beşi söylüyor :)) baba geldi dede geldi. Al aç ver gel gibi bazı komutları da doğru kullanıyor. Ben de çok konuluyorum Azadla hatta bazen kendimi deli gibi hissediyordum ben konuluyorum o boş boş bakıyor diye ama bikaç gün sonra hiç beklemediğim anda söyleyiveriyor.

benim aklıma gelmezdi çünkü öyle büyüdük biz. ama doğru mu yanlış mı bilmiyorum hoş benim insan canlısı kızım sormadan anons eder bence doğum günüm var lütfen gelin koşun gelin diye :KK53:
ya ne biliyim ben üzülürdüm heralde gökçe böyle söylese:/ ikna etmeye çalışırdım ama kabul de rtmese gelin derdim.
Ay belkide benim ki yanlıştır:KK53:ince meseleler:KK53:

Eşimin kuzenlerinin 2 tane haziran bebeği var. Yani gökçeyle aynı ay doğdular. Bir araya geldiklerinde. Gökçe bariz bişekilde daha çok konuştu. Ordakilerde şaşırmıştı. Ama mesela biri de o kadar güzel yürüyodu hiç teklemeden bir diğeri daha farklı. Hepsinin yetenekleri farklı farklıydı ama hepsi normaldi bence.
Burda anlattığına göre ben hiranın zekasının normal seviyenin üstünde olabileceğini düşündüm açıkcası. Deha seviyesinde midir değil midir bilemem tabi ama barix bi şekilde önde bence. Bu kadarlıkken uygulanabilecek bi test yok sanırım ama bence takip et

benim annemde sormazdı kesin. Hatta bende sormazdım. Kendi çocuğum mutlu olsun diye başka bi çocuğu ağlatamazdım. Bencil egoist çocuklar böyle böyle yetişiyo sanırım..
Evet her ortamda kendi rahatına bakar:)

tlfn kumanda çanta Ayakkabi corap çatal bnlslari istedgmde getiriyor. Ama ben bütün gün onunla oynuyorm bütün gün konuşuyorum deli gbiym evde kamera olsada çekse. Herşeyi söylüyorum e bebekten bi kitap almistm hayvanlar var içinde. O sayfayi çeviriyordu ben ne oldgnu soyluyodm. Şimdi kedi yi ogrenmis . sanirm cabuk kapiyo ve taklit ediyor. Dun Esim mac izliyodu spiker volkan diyor oda volkan diyor . eline kalem alsa kaleeeem diyorum üstüne basa basa ezberliyo oda. Bn biraz fazla knusuyo olablirmiym acaba . ustunu giydirirken bu çorap diyorm mesela. Hep anlatiyorm oda tekrarliyo.

Aslında gün içinde ne kadar çok konulursan o kadar kapıyorlar. Azad da milletin ağzının içine bakıyor bi kelime çıksa da taklit etsem diye. Nerdeyse tüm komutları anlıyor neyi getireceğini çoğu ü defa bilemese de getirmek için yola düşmesi çok komik :KK70: bişeyin nerede olduğunu sorduğumda bildiği bişeyse bulup burda diyor. Azad kim diye sorunca kendini gösterip ben ben diyor :) bi eşya kimin diye sorsam elimden alıp benim diyor :) el ayak kafa göz dil ağız burun kulak vs gösteriyor.parmaklarıyla sayı sayıyor ama sadece bir dört ve beşi söylüyor :)) baba geldi dede geldi. Al aç ver gel gibi bazı komutları da doğru kullanıyor. Ben de çok konuluyorum Azadla hatta bazen kendimi deli gibi hissediyordum ben konuluyorum o boş boş bakıyor diye ama bikaç gün sonra hiç beklemediğim anda söyleyiveriyor.
heehhh aynilar iste hira gbi butn söylediklerin.mesela şuan niloyayi koymuş EE EE yapiyo hep taklit. Busabhta supurgeyi almis evi supuruyo gbi yapiyodu. Oyuncaklarla pek oynamiyo ben su iciyorm oda koşup sulugnu alip iciyo.

@hiraysen masallah hiraya bence normal mesela nehir de bazi kelimelri net soyluyo topu getir oynayalim dedigimiz bol der o bana attikca gol dedigim icin attiga gidek basket diyemiyo baket diyo topu yere vurarak yasini soyluyo kac yasindasin sen diyom bi bi isaret parmagini gosterek ben bazen parmaklarimi sayarak sag elimde bes parmak sarkisini soyluyom oda ogrenmis parmaklarini sayiyo yalniz bi alti diyo gecen de bi iyi alti diye sayiyodu ikiyi diyemiyodu simdi onuda sayiyo oyle bide kapi calininca hemen kosuyo gedim gedim diyerekten

tlfn kumanda çanta Ayakkabi corap çatal bnlslari istedgmde getiriyor. Ama ben bütün gün onunla oynuyorm bütün gün konuşuyorum deli gbiym evde kamera olsada çekse. Herşeyi söylüyorum e bebekten bi kitap almistm hayvanlar var içinde. O sayfayi çeviriyordu ben ne oldgnu soyluyodm. Şimdi kedi yi ogrenmis . sanirm cabuk kapiyo ve taklit ediyor. Dun Esim mac izliyodu spiker volkan diyor oda volkan diyor . eline kalem alsa kaleeeem diyorum üstüne basa basa ezberliyo oda. Bn biraz fazla knusuyo olablirmiym acaba . ustunu giydirirken bu çorap diyorm mesela. Hep anlatiyorm oda tekrarliyo.

heehhh aynilar iste hira gbi butn söylediklerin.mesela şuan niloyayi koymuş EE EE yapiyo hep taklit. Busabhta supurgeyi almis evi supuruyo gbi yapiyodu. Oyuncaklarla pek oynamiyo ben su iciyorm oda koşup sulugnu alip iciyo.
bende çok konuşuyorum. Böyle belli şeyleri gökçede getiriyo direk anlıyo falan. Ama bu kadar kolay kapmıyo kelimeleri. sen baya konuşuyomuşsun cidden. Ben bazen sıkılıyorum müzik açıyorum oynuyoruz. Başka şeyle oyalamaya çalışıyorum o zaman. :/
Biraz daha üzerine düşeyim bakalım bi değişiklik olcak mı

@hiraysen masallah hiraya bence normal mesela nehir de bazi kelimelri net soyluyo topu getir oynayalim dedigimiz bol der o bana attikca gol dedigim icin attiga gidek basket diyemiyo baket diyo topu yere vurarak yasini soyluyo kac yasindasin sen diyom bi bi isaret parmagini gosterek ben bazen parmaklarimi sayarak sag elimde bes parmak sarkisini soyluyom oda ogrenmis parmaklarini sayiyo yalniz bi alti diyo gecen de bi iyi alti diye sayiyodu ikiyi diyemiyodu simdi onuda sayiyo oyle bide kapi calininca hemen kosuyo gedim gedim diyerekten
as o şarkıyı bende söylüyorum. Parmaklarını tep tek kapatarak söylemeye çalışıyo. Bizde 1 ve 2 net. Sonrasında ne dediğini anlamak mümkün değil:KK53:
Ali babanın çiftliği şarkısını da ben söylüyorum. eşek köpek kedi inek ve kuzu dediğimde ses çıkarılcak yerlerde o çıkarıyo. Göbeğini tutarak oynuyo bi de çok komik oluyo

Var mı kızlar başka söylediğiniz şarkılar? Öyle öğretmek daha kolay oluyo.
Ben bide saçlarım bakım ister hele dişler hele dişler şarkısı var onu söylüyorum direk tarağını getiriyo saçlarını onu söyleyerek bağlıyorum tarıyorum hep
Banyo yapma şarkımızda bıcı bıcı yaparız dalinle

Ayy benimkide digil digil diyo bu aralar da diga diga digaaaaa diye bagirmaya basladi cok tatli oluyo
Canım kendine bir hobi edinsen. Günde bir saat bile bana o kadar iyi geliyor ki. Boş bir zamanda temizlik yerine ya kitsp okuyorum ya örgü örüyorum ya keçe ile uğraşıyorum hiç olmazsa eski eşya yenileme olayına giriyorum. Bunlar da olmasa evde kafayı yerim

buda güzel bi adım kararlı olmak önemli tabi bide bende @floven a takılıyorum bi hobi acayip iyi geliyor mesela ben fotoğrafa sardım çek oyna kırp biç çok ii geliyor bana

beğenmenize sevindim kızlar şimdi daha çok içime sindi ve evet atlamışımım çorap olayıda var sonuçta hemde yeni yeni yürürken rahat yürüyeceği bişi olması daha önemli sanırım bu akaşam gidip 20 numarasından alayım
Hobi olayini hic dusunmemistim. Aslinda birseylerle ugrasmayi severim kafaM dagilir

ya ne biliyim ben üzülürdüm heralde gökçe böyle söylese:/ ikna etmeye çalışırdım ama kabul de rtmese gelin derdim.
Ay belkide benim ki yanlıştır:KK53:ince meseleler:KK53:
Bende senin gibi dusunuyorum dogru yada yanlış. Hatta bence kendi cocugum hayir dedi diye diger cocuga hayir katilamazsin deyip aglatmak bariz bir sekilde yanlis. Ben o cocugun katilabilecegini uzulmemesi gerektigini söylerim kizima o da dogruyu ogrenmis olur

Gunaydin canim cumayi dort gozle bek liyorum. Sen ne ara uyudun uyandin uykuya pek duskun degilsin heralde ben erken uyudum yine de biraksalar oglene kadar uyurum
Canim duskun olmazmiyim duskunumde Ece defalarca uyanıyor sabah abilerini gönderiyorum ama 7 de yatiyorum 10 da kalkiyorum
işte benimkide yorgunluktan heralde ama sen biraz dinlenmekten önce o kadar iş yapıp yorma kendini biraz akışına bırak gerçekten bırak dağınık kalsın bi akşamda patates kızartıp melemen yapıp yiyin yemek olmayıversin çocukları kv bırak bi kuaföre git bak gör ruhuna sana nasıl iyi gelecek güzel arkadaşım

geçmiş olsun canım ben genelde ballı limonlu ıhlamur içiyorum

sanada geçmiş olsun canım

ay o kadar stresten sonra iyi toparlamışsınız sevindim canım ben çoktan eve dönerdim

geçmiş olsun canım

ya eminim çok kötü olmuştur geçmiş olsun benimde iki gündür acısı azalmıştı bu sabah sağarken yine baya yandı canım

oh valla gerçekten sefan olsun kesinlikle bunu yapmak çok ii geliyor

ve bugün o gün işe geldik :KK61:

hayırlı olsun canım sağlıkla doğsun demek bir haziran bebesi o zaman bir de geçmiş olsun :))

geçmiş olsun canım mirada arkadaşımın evinde şekerliği çekti bir eliyle diğer elinin üstüne düştü çok ağladı Allahtan kırılmadı veya elinde ezilme olmadı

ay ne güzel bunu okumak sabah sabah çok incelisin canım benim musmutlu bi hafta olsun hepimize
Sağol canim çok aciyor hala krem suruyorum geçer çabuk inşallah
dün neredeyse hiç alamadım telefonu elime mira sabah 9 da kalktı akşam 11 buçukta ağlaya sızlaya uyudu arada tek bir uyku yok dışarı çıktığımızda bütün düzeni bozuluyor ki zaten düzensiz bi düzeni var inşallah bugün anneme çok zorluk çıkarmaz
ayrıca size bişi danışmak istiyorum ayakkabı alma işimiz yılan hikayesine döndü yok onun rengi bunun bilmem nesi taktım durdum neyse miranın ayağını ölçtüler 19 giydirdim tam oldu ama parmağı neredeyse dibine deyiyo 20 de çok az önde boşluk var 20 alsam daa mı ii olur zaten istediğim modeller de yürüyemedi kaldıramadı en son viccoda bi modelle rahat yürüdü o da biraz ince gibi geldi bana zaten yağmurda çamurda sokakta yürümicek diye onu düşünüyorum
beğendiğim modelin fotosunu ekliyorum ilk adım kategorisinden Eki Görüntüle 1661947
Çok güzel canim bence biraz büyük olsun corapla giyecek
Bende dun aldm mont h&m den çok hoşuma gitti
Gule giysin canim hira
aaaay çok fena oldum okurken bile..çok geçmiş olsun..benim kocam olsa,bağırdım diye o da o an kızardı..odun yaa,gel sen emzir de gör neymiş o acı..

Aaay valla billa Efe'de öyle..hatta Efe bulamaçta yemiyor hiç sürmüyor ağzına,böyle bişeye ihtiyacım var valla..bana şurubun resmini çekip yükler misin?doktorumuza sorayım bende..

Kesinlikle 20 al o zaman..
Hatta 21'i bile deneyip nasıl olcak diye bakardım ben olsam..
Onun canı daha tatlı canim hayatta dayanamazdi öyle birşey olsa
Çok güzeller canim

Ece de çok çabuk öğreniyor bizde sasiriyoruz bazen abilerinin isimlerini söylüyor sayıları söylüyor bir iki üc şeklinde organlarının hepsini ellerini ayaklarını gösteriyor saçına çaçi diyor tokasina da çaçi diyor iki kelimeyi birleştiriyor ama bende çok konuşuyorum doğduğundan beri konuşuyorum aynı şekilde sanki büyük bir insanmış gibi geçen gün TV yı açmaya çalıştım açılmıyor Ece açılmıyor niye açılmıyor dedim ama öylesine söyledim o da acilmo dedi papağan gibiler bazen çok guluyoruz

@hiraysen ne kadara aldın vitamini ben bugün arı sütü sordum 60 tl miş hergün 1 çay kaşığı dedi 1 ay kullanıp 2 ay ara vrceksin falan dedi eger o daha uygunsa ondan alıyım nasılsa vitaminde veriyorum ikisi bir olur

Var mı kızlar başka söylediğiniz şarkılar? Öyle öğretmek daha kolay oluyo.
Ben bide saçlarım bakım ister hele dişler hele dişler şarkısı var onu söylüyorum direk tarağını getiriyo saçlarını onu söyleyerek bağlıyorum tarıyorum hep
Banyo yapma şarkımızda bıcı bıcı yaparız dalinle
biz kutu kutu penseye başladık gidip babasının alet çantasından pense getirirse düşer bayılırım :KK53:

Lcw de ki helikopterli uyku tulumunu sipariş ettim. Kuzulu olmayınca ona bakmamıştım. Onda beden varmış. O da tatlıymış zaten nolcak erkek içinse:63:
O çarıklardan şnternettede hiç kalmamış. Herkes alıyo heralde. Arayışlara devam.

biz kutu kutu penseye başladık gidip babasının alet çantasından pense getirirse düşer bayılırım :KK53:
:KK70: Başını okuyunca hoşuna gider mi ki diye düşünüyosum ki sonu beni benden aldı:KK53:
Ay benim bu gün çok saçmalayasım var. Yemeğimide akşamdan yaptım biraz tahatım. gökçeye anlatıyım bari her düşündüğümü de bi işe yarasın. :KK53:

Lcw de ki helikopterli uyku tulumunu sipariş ettim. Kuzulu olmayınca ona bakmamıştım. Onda beden varmış. O da tatlıymış zaten nolcak erkek içinse:63:
O çarıklardan şnternettede hiç kalmamış. Herkes alıyo heralde. Arayışlara devam.
ya galiba ondan bende alıcam yedek falan lazım bahanesiyle çünkü onu daha çok beğendim :KK23:

bizmde zil clinca kosuyo kulagni kapiya dayiyo moooo diyo kimi demek istiyo :) samet geldi diyorum memet diyor. Bazi kelimeler çok net bazilarida çok komik:)

Canim duskun olmazmiyim duskunumde Ece defalarca uyanıyor sabah abilerini gönderiyorum ama 7 de yatiyorum 10 da kalkiyorum

Sağol canim çok aciyor hala krem suruyorum geçer çabuk inşallah

Çok güzel canim bence biraz büyük olsun corapla giyecek

Gule giysin canim hira

Onun canı daha tatlı canim hayatta dayanamazdi öyle birşey olsa

Çok güzeller canim
Ece de çok çabuk öğreniyor bizde sasiriyoruz bazen abilerinin isimlerini söylüyor sayıları söylüyor bir iki üc şeklinde organlarının hepsini ellerini ayaklarını gösteriyor saçına çaçi diyor tokasina da çaçi diyor iki kelimeyi birleştiriyor ama bende çok konuşuyorum doğduğundan beri konuşuyorum aynı şekilde sanki büyük bir insanmış gibi geçen gün TV yı açmaya çalıştım açılmıyor Ece açılmıyor niye açılmıyor dedim ama öylesine söyledim o da acilmo dedi papağan gibiler bazen çok guluyoruz
sağol cnm evt ayni papağan gbiler çok tatlilar normal bunlar ikizler bebeği zaten ozellklernde yaziyo ikizler bebeği erken konuşurmuş

@hiraysen ne kadara aldın vitamini ben bugün arı sütü sordum 60 tl miş hergün 1 çay kaşığı dedi 1 ay kullanıp 2 ay ara vrceksin falan dedi eger o daha uygunsa ondan alıyım nasılsa vitaminde veriyorum ikisi bir olur
37 tlye aldm cnm ari sütü direk kullaninca agir geleblirmis.

Back
X