- Konu Sahibi durudenizderya
-
- #3.301
Şikayet etseydin ya bizler hakkımızı aramadığımız sürece böyle davranmaya devam ederler...Arkadaslarım benım yasadım olay buuu muayehanesıne ılk gıtseydım boyle olmuycaktı ama zaten gıdıcektım sadece nasıl bı ınsan ınsanlına bakmamk ıcın anlasırmıyım dıye bı bakıp ertesı gunde ozelıne gıtcektımm ama ben anlasamamdım belkı sız anlasırsınız cok gel gıtlerı olan bı adam bı bakııyon cok ıyı bı bakıyon delırmıss karar sızın ama benım gebelım bu adamı cekemezz zaten banada bakmıycakmıss cokta tındı yaa allahımm ya boyle ınsanalr doktor olsa kac yazarr ınsann olamamışş..bı gebeylee boyle konsuulurmuu hıc hos dgldıı
Çok güzel şeyler yazmşsın canım sağol paylaştığın için.bebeklerinin sağlıklı olmasınada çok sevindimArkadaşlar merhabalar,
İlk öğrendiğimde ben de paylaşmıştım sevincimi :) Konuyu okuyrdum ama yoğun çalıştığım için yazma fırsatım olmuyordu. Çok faydalı şeyler öğrendim sayenizde. Biz de 22+5 günlük olduk çok şükür :) ufak bir kaç lekelenme dışında kanamam olmadı çok çok şükürler olsun.
Cinsiyetleri belli oldu benim kuzuların, bi kız bi erkek çok şükür. Yeni ikiz hamileleri için bir kaç bişey söylemek istedim. İkili ve üçlü test benim doktorum yapmadı. Sadece ense kalınlıkları ölçüldü, normal dendi ve doktor ayrıntılı ultrasona gireceğimin sözünü alıp başka bir test yapmadı bana. Zaten riskli bir durum görse, ufacık bir şüphesi olsa söylermiş, öyle dedi.
Bu pazartesi Prof. Recep Has tarafından detaylı ultrasonum yapıldı. Doktorumun tavsiyesiyle ona gittim. Detaylı ultrasonun bir perinatolog tarafından yapılması önemli arkadaşlar, çünkü onların aletleri daha gelişmiş oluyor ve kuzuların her şeyine (beynin ve kalbin içi dahil) bakabiliyorlar. Recep has'ı öneririm kesinlikle. Ufacık bir problem görürse söylüyor. Mesela benim oğluşumun böbrek damarlarında genişleme var gibi demişti, ben endişe ettim tabi yattığım yerden, hemen ölçtü falan, yok dedi bi şey. Ama dikkat et, şekerli yiyeceklerden hatta çok miktarda meyveden bile uzak dur dedi.
Karnı sertleşen arkadaşlar için yazıyorum, benim de karnım çok sert oluyordu ve bebekler böyle aşağıya iner gibi oluyorlardı. Tutamıyodum sanki bebişleri. Çok endişe ediyodum. Recep Has dedi ki oğlumun suyu fazla imiş biraz. Bu da hamilelik diyabeti olan kişilerde olurmuş. kan testi yaptırcam ama ondan önce önlem olarak bana şekeri, tatlıyı kes, hatta çok meyve yiyosan onu da sınırlandır demişti. Ben de hafta başından beri dikkat ettim, uyguladım dediklerini. Ve gerçekten şişkinlik, gerginlik, bebekleri taşıyamama hissi gitti, rahatladım. Şimdi sadece 2 porsiyon meyve yiyorum bu da elma, mandalina gibi su açısından zengin, şeker açısından fakir meyveler. Eğer siz de bahsettiğim problemleri yaşıyorsanız, doktorunuza amniyon sıvısı fazlalığı var mı sizde onu sorun. Ölçsün. Ölçüsü 80 üstüyse erken doğum riski çok artıyor. Aklınızda olsun.
offfffffffffffffff bugun 11 de randevum vardıı ve 10:30 ankara unıv tıp fakultesıne gıttımm...
11de gelın dedı erkek gıttım belkı erken alır dıye ıykı erken gıttıma ama zaten sonuncu bendım 15 kısı vardıı onumdee ve doktor amelıyattamıs 12:15 geldı herneyse bana sıra gelmesı 2bucuk sattı buldu dıyım sonunda geldı ve hastalrı aldı ıkı kısı kaldıkk sırada ve bı hasta da cıkageldı yenı geldım hastaneden ve evım yakın suan saat ıkı .of kafam dagıldı resmen o kadın cıktı egldı doktorun tanıdıyuım sıkısım sıranızı verın dedı ben veremem kac sattır beklıyom dedım esım de zar zor ızın aldı annemde geldıkı doktor karar vercez tup dopktorummu bu doktormu ıyıdıye yoksa kendı doktorumdanda memnundummm her neyse kadın ıcerden cagırttırdı kendını telfonm etı rusen beye ve bız ıkımız kaldık bızıde zagırdılarr ama kadın cıkınca dedımkı ıcerde helalık ten bahsedıyodun ben hakkımı helal etmem bızden once gırdın dedım
Hulusi Bey mi baktı canimhayirli olsun sağlikla gelsinler, kiz cocuklarina bayiliyorum ben
Bu arada dün doğumla ilgili başkente gidip görüştüm. İsteğe bagli sezeryan 3000 TL, zorunlu sezaryan (yani biz) 1200 TLözel oda günlüğü 500 ve 600 seklinde iki secenekli , 2 gece kalinsa 1000-1200 de odaya. Çok iyi bence, hem odalarina da baktim tertemiz hoca da giriyormuş doğuma... Cem Atabekoglunu arastiricam yoksa Başkent resmen içimi açtı
Çok güzel bencebir arkadasimin adı Nilay, kizinin adini İlay koymuştu, ilay da güzel...
Hayırlı olsun iki kız geliyo ne guzelhep hayalimdi benim de.. Ama galiba bizim pipili isi değiştirdi :)
isimler de soylenisi cok guzel ama manaları guzel olsun önemli olan ben miray ve dilay in manalarını bilmiyorum sen biliyosundur ama koyarken dikkat etmek lazım ebediyen o isimle çağırılacaklar cunku ahirette bile..
Gözün Aydın canım benimde Allah nasip ederse iki kız anlayacağın kızlar az çok kıymetli okucaklar
cnm ben de iki dr a gidiyorumn biri özelde biri devlette ama kesinlikle üniversitede doğum yapacağım.para için yani ticaret için bir işlem yapmıyorlar ve herhangi bir komplikasyonda müdale edecek ekipleri hazır.ve çoğu özelin yeni doğan yoğun bakım ünitesi yok bizim erken doğum riskimiz yüksek lduu için önemli bir detay.bir süre daha iki dr a da git sonra iyice düşün karar ver cnm.
Canim simdi niye yasak:26: Ben kullaniyorum, kacinci haftada yasakladilar:18:
dr ilk haftalarda progestan kullanıyorum o kaslarda gevşeme yapar reflekslerini kontrol edemeyebilirsin dedi.kanamam vardı bir de.sonra şikayetlerim geçince sordum kullanma ani frende olumsuz şeyler olabilir kasılabilirsin gerek yok sık dişini 9 ay dedi.böyle de eşime bağımlı oluyorum ya da taksi ile bir yere gitmek zorunda kalıyorum ama ne yapayım bebekler sağlıklı olsun diye kullanmıyorum
İnşallah hayirlisi ile birisi kızdırinşallah canım, sağol. diğerine kız diyor büyük ihtimalle. bir kız bir oğlan görünüyor şimdilik, bakalım...
Bu arada cem atabekoğluna bundan 3-4 sene önce iş arkadaşım gidiyordu. tek bebekti ve normal seyrediyordu herşey. kız da normal doğum istedi. doktor çatı muayenesi yapmamış. doğumda o kadar zorlandı ki, bebeği vakum kaşık vs yardımcı ne alet varsa onla aldılar. bel ağrısı doğumdan sonra çoook uzun süreler kaldı. Bu yaşanan kötü bir doktor olduğunu göstermez tabi, belki her doktorda böyle talihsizlik yaşayanlar vardır. Ama nedense bende pozitif bir izlenim bırakmadı bu durum. senin de aklında olsun, iyice araştır o doktoru
bende rusene bey dahı demek ıstemıyommmm cok sogudumm...hakkımı saundum ıcınmı doktor bey bana bakmıycaksınız dedımm yanı kotu bısı demedımkı sıze dedım sadece 23 saate yakındır sızı beklıyorum bızede bakıverın dedım oda bakakmam ısım var dyınce onumuzdekı hastayı aldınız dedım demesemıydımm kızlarrrr ALLAH ASKINA HAKTAN HUKUKTAN BAHSEDIYOOO SONRADA HAK HUKUK HATIRLATINCA ZIPLIUYYOOO..ODA BEN KIMSEYI TANIMAM MUNAKASANI GIT O KADINLA YAP DEDI BEN HAYATIMDA KIMSEYLE MUNAKASA YAPMADIM ONU ICERI ALAN SIZDINIZ DEDIMMM..SIZEE BAKAKMAM EFENDIM ARTIK DEDI TABI O ARADA BEBKELR IYI IKIZ DEDII BU BASKA BISI DGLLL..BENDE SAYGI DUYARIMM DUSUNCEBNIZEE BI DOKTOR SIZ DGLSINIZ ANKARADA HER YER DOKTOR PARA OLDUKTAN SONRA DEDIMM VE ESIMLE CIKTIK ...SIZ BENIM EYRIMDE OLSAYDINIZ NAPARDINIZZ YAAA CILDIRDIMM ADAM BIDE BANA HAYAT DERSI VERIYOOOO HICBISI OLMAMIŞ GIBII CIKIP GIDICEKTI O ZAMAN RANDEVUU E VERMEEE BANA BEN CAHIL BI INSAN DGLIMKIII
Kızlar bıde bana dıyokı ben gunde 100 tlfnla konsuyom kımle ne konustumu n e bılıyım dıyooo...telde konsutuk dıyınce ıyce onun dedklerını yenı yenı hatırlıyorum senı gonderenede selam sole dıyo bende hıc bısı demedımm
Yeni sordum Canim, dün, üstelik ekimde zam gelmiş bu zamli hali (650imiş) Cidden çok uygun, hatta worldcarda falan 12 taksit yapiliyormuşCanım çok tşk ederm fiyatını danışmayamı sordun cnm başkente ben ameliyat oldum bakım çok iyi o konuda sıkıntın olmasın normal odada kalmıştım ben cem Atabekoğlu kim neden araştırıyon kı bence hulisi hoca mükkememl biri bizim doğum ücreti 1200 çok iyi ben daha fazla bekliyordum zam gelmiş mi bugunmu öğrendin cnm
canimm alAcagi ozell hastasini aldi.. dger son iki kisiyede bakamam diyip gidiyodu.yoks sira bekliyceksek bekleriz napiyimm.uc saat kapida beklemisim sizde asistan baksin diyoo.haksizlinida yuzune vurunca suclu oldumm..Aynı üniversitede baska doktora git canım sende aman boyle doktorlardan nefret ediyorum haksız oldugu için resmen suc bastırmış yani yorulmuş olabilir ama sana bakamam artik demek ne demek ya? Bende bekliyorum doktorumu yerine gore cunku cok fazla hastası var ama her içeri aldığında özür diliyo beklettim diye ne var yani gönül almak cok mu zor..beklesem de seviyorum doktorumu bu yüzden..
Yeni sordum Canim, dün, üstelik ekimde zam gelmiş bu zamli hali (650imiş) Cidden çok uygun, hatta worldcarda falan 12 taksit yapiliyormuşvalla baya sorduk insallah sonra şu parasi bu parasi demiyolardir:26: Bahçelide ana binasi varya orada yatış işlemleri ile görüştük, yanlış anlamadiysam hocaya ayrıca para da vermiyoruz.
Canim tereddütüm Hulusi hoca çok yoğun. Ultrason kısacik sürüyor, bu yoğunlukta birşey atlaniyor mu kaygısi yaşiyorum. Birde başkentte doğum uygun ama acil birşey olsa hastanede yatmamiz gerekse çok pahali, onlarida araştirdimm. Ondan kafam karışti :18: ama odalarini falan çok beğendimsende biliyor musun zaten, ameliyatin özel değilse kadim doğumla ilgili mi? Hulusi hoca mi yaptin diye merak ettim de
Vardır bi hayır oyle duşun belkide sende bi hata yapacaktı belli mı olur sen baska doktor duşun bence canım bu vakitten sonra guvenemezsin zaten o adama..canimm alAcagi ozell hastasini aldi.. dger son iki kisiyede bakamam diyip gidiyodu.yoks sira bekliyceksek bekleriz napiyimm.uc saat kapida beklemisim sizde asistan baksin diyoo.haksizlinida yuzune vurunca suclu oldumm..
canım 2 günde bir yap ama sirkeyi bol katma ılık suya sonra kurula bunu bana kadın doğum uzmanı önermişti cok şükür geçti
Geçmiş olsun Canim, şükür temiz çıkmış, bende yıllar önce devlet hastanesinde çikolata kistinden ameliyat oldum, halada 5,5 cm kistim var, inşallah hamileliğim de sorun olmaz...hulusi hoca dediğin gibi kısa bakıyor alttaki doktorlara gönderiyor bizi birşey atlamıyor bence canını sıkma kendine cinsiyetlerini sordum sen bunları düşünme sağlıklı olmaları bizim için önemli diyor her seferinde :) filiz hoca bakıyor bebeğin genel durumuna o yüzden sıkıntı olmaz oda iyi bir doktor tabiki paramız çok gidiyor ama :) napalım. Taksit işine de sevindim ay zam gelmeden önce 650 miymiş ya ne şanssızmışız ya üüzldüm benim korkumda ne biliyonmu acil doğumumuz başlarsa ve hoca konyada olursa ne olacak diye soracagım kontrole gittimde hocaya cnm nasıl acil den ücret alınmıyor ki orasını anlamadım cnm benim hulusi hocadan başka şansım yok benim en iyi onlar tanıyor beni ameliyatlarım sıkıntılı ve yumurtalarımı aldıracagım doğumda ben sürekli kistim oluyor
Cnm benim sürekli kistim oluyordu ve ben 5 defa açık ameliyat oldum bende tümörden şüphe ediyor du ki çok şükür temiz çıktı hep alt katta ali ayhan var o yaptı ameliyatıımı benim
cnm hulusi hocaydı dimi asıl doktorun sen ondan vazgeçme bence çok üzüldüm uyuzzzzz doktorrrrrrrrrrrrrr
:
Allah korusun yaa.. benim dr.um ikiz oldugunu ogrenince kendini sezaryene alistir demeye basladi yaa normal dogum zor olurmus
Canım benim oğlum var 3.5 yaşında onu normal dogum yaptım 3.500 gr dogdu dogumum cok kolaydı epiduralliydi cok rahat ettim sonrasında sezeryandan cok korkuyorum.sezeryan olanlar zor toparlanıo kuzenim 1 hafta önce dogum yaptı sezeryanla daha oturup kalkamıo berbat bişey.ben dogum yaptım akşam 9da sabah 6da ayaktaydım düşün :) Allah herkezin gönlüne göre versin valla ben normal istiyorum zaten dogcak dogcak en fazla 3000 kgonuda dogururum diye düşünüorum ha 1 ha 2 :)))
gulcumm benim doktorum gogsen beydi memnundum ama tip fak.yakinda oturuyorum ve cok iyi doktor diyince gidup gorusmek istedim ayrica ozellerde sirf para icin kuveze koyuyorlarmis arti hic bi sorun olursa drek tip fak.yonlendiriyolar bunlari yasamanak adina goruscektimkii olmadi.bide cem atebek oglu varmis onla gorusucemm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?