2014 ikiz anneleri

Şikayet etseydin ya bizler hakkımızı aramadığımız sürece böyle davranmaya devam ederler...

Arkadaşlar merhabalar,

İlk öğrendiğimde ben de paylaşmıştım sevincimi :) Konuyu okuyrdum ama yoğun çalıştığım için yazma fırsatım olmuyordu. Çok faydalı şeyler öğrendim sayenizde. Biz de 22+5 günlük olduk çok şükür :) ufak bir kaç lekelenme dışında kanamam olmadı çok çok şükürler olsun.

Cinsiyetleri belli oldu benim kuzuların, bi kız bi erkek çok şükür. Yeni ikiz hamileleri için bir kaç bişey söylemek istedim. İkili ve üçlü test benim doktorum yapmadı. Sadece ense kalınlıkları ölçüldü, normal dendi ve doktor ayrıntılı ultrasona gireceğimin sözünü alıp başka bir test yapmadı bana. Zaten riskli bir durum görse, ufacık bir şüphesi olsa söylermiş, öyle dedi.

Bu pazartesi Prof. Recep Has tarafından detaylı ultrasonum yapıldı. Doktorumun tavsiyesiyle ona gittim. Detaylı ultrasonun bir perinatolog tarafından yapılması önemli arkadaşlar, çünkü onların aletleri daha gelişmiş oluyor ve kuzuların her şeyine (beynin ve kalbin içi dahil) bakabiliyorlar. Recep has'ı öneririm kesinlikle. Ufacık bir problem görürse söylüyor. Mesela benim oğluşumun böbrek damarlarında genişleme var gibi demişti, ben endişe ettim tabi yattığım yerden, hemen ölçtü falan, yok dedi bi şey. Ama dikkat et, şekerli yiyeceklerden hatta çok miktarda meyveden bile uzak dur dedi.

Karnı sertleşen arkadaşlar için yazıyorum, benim de karnım çok sert oluyordu ve bebekler böyle aşağıya iner gibi oluyorlardı. Tutamıyodum sanki bebişleri. Çok endişe ediyodum. Recep Has dedi ki oğlumun suyu fazla imiş biraz. Bu da hamilelik diyabeti olan kişilerde olurmuş. kan testi yaptırcam ama ondan önce önlem olarak bana şekeri, tatlıyı kes, hatta çok meyve yiyosan onu da sınırlandır demişti. Ben de hafta başından beri dikkat ettim, uyguladım dediklerini. Ve gerçekten şişkinlik, gerginlik, bebekleri taşıyamama hissi gitti, rahatladım. Şimdi sadece 2 porsiyon meyve yiyorum bu da elma, mandalina gibi su açısından zengin, şeker açısından fakir meyveler. Eğer siz de bahsettiğim problemleri yaşıyorsanız, doktorunuza amniyon sıvısı fazlalığı var mı sizde onu sorun. Ölçsün. Ölçüsü 80 üstüyse erken doğum riski çok artıyor. Aklınızda olsun.

Çok güzel şeyler yazmşsın canım sağol paylaştığın için.bebeklerinin sağlıklı olmasınada çok sevindim

cnm hulusi hocaydı dimi asıl doktorun sen ondan vazgeçme bence çok üzüldüm uyuzzzzz doktorrrrrrrrrrrrrr

Canım çok tşk ederm fiyatını danışmayamı sordun cnm başkente ben ameliyat oldum bakım çok iyi o konuda sıkıntın olmasın normal odada kalmıştım ben cem Atabekoğlu kim neden araştırıyon kı bence hulisi hoca mükkememl biri bizim doğum ücreti 1200 çok iyi ben daha fazla bekliyordum zam gelmiş mi bugunmu öğrendin cnm

canım sağolasın
mirayın anlamı
Ay gibi güzel
- Güneş gibi ay gibi parlayan
- Yılın ilk aylarında doğan
- Japonca'da çiçek
- Arapça'da yıldız
- Ayın kraliçesi
- Ayın en güzel hali
- Ay gibi parlak
- Dolunay
- Ayın efendisi
- Değerli ay

İlay ise Ülkenin en güzeli.
demekmiş cnm

Canım iki doktora gitmek kafa karıştırıcı olmuyor mu? Bende kendi doktorum yoğunluğundan ultrasonu kısa tuttuğu için sırf bebişleri daha uzun görmek için başka bi yere daha mi gitsem diyorum sonra iyice kafam karışır dedim
Bu arada ben sürekli kullaniyorum araba hiç doktora da sormadim:26: kullanmasam çok zor olur sürekli taksi pahaliya gelir baya. Bide ben yavaş kullaniyorum taksi de daha tedirgin oluyorum, offf en iyisi doktora sorayim :44:

İnşallah hayirlisi ile birisi kızdır bende çok seviyorum kız çocuklarini
Canim Cem bey ile ilgili uyarin için çok sağol, önemli birşey atlamış bizim sezaryan ama ben biraz daha arastirayim. Zaten Hulusi Hocadan da vazgecemiyorum:18: Geçen özel odalarıni gezdim niyeyse içim kayniyo başkente toplama ve transferde hoca sayesinde çok rahattim, doğumda da hoca girse sanki daha rahat olurum. Ama sende biliyorsun şu yoğunluk ve acaba birşey atlanir mi korkusu:18: bebişlerini kısa görmek karar versem rahatliycam

Canim ya valla ben okurken gıcık oldum daha da bugün arkadasim ona doğum yaptim diye anlatiyordu, kimisine iyi tarafi denk geliyor sana da kötü olmuş ama iyi ki de görmüşün, cidden terbiyesizlik etmiş
Sen niye başkentte tereddüt ediyorsun? Beni bir kere Göğşen bey muayene etti ilk defa onda daha net gördüm bebişlerimi, ben onu da çok Sevmiştim

Yeni sordum Canim, dün, üstelik ekimde zam gelmiş bu zamli hali (650imiş) Cidden çok uygun, hatta worldcarda falan 12 taksit yapiliyormuş valla baya sorduk insallah sonra şu parasi bu parasi demiyolardir:26: Bahçelide ana binasi varya orada yatış işlemleri ile görüştük, yanlış anlamadiysam hocaya ayrıca para da vermiyoruz.
Canim tereddütüm Hulusi hoca çok yoğun. Ultrason kısacik sürüyor, bu yoğunlukta birşey atlaniyor mu kaygısi yaşiyorum. Birde başkentte doğum uygun ama acil birşey olsa hastanede yatmamiz gerekse çok pahali, onlarida araştirdimm. Ondan kafam karışti :18: ama odalarini falan çok beğendim sende biliyor musun zaten, ameliyatin özel değilse kadim doğumla ilgili mi? Hulusi hoca mi yaptin diye merak ettim de

canimm alAcagi ozell hastasini aldi.. dger son iki kisiyede bakamam diyip gidiyodu.yoks sira bekliyceksek bekleriz napiyimm.uc saat kapida beklemisim sizde asistan baksin diyoo.haksizlinida yuzune vurunca suclu oldumm..

hulusi hoca dediğin gibi kısa bakıyor alttaki doktorlara gönderiyor bizi birşey atlamıyor bence canını sıkma kendine cinsiyetlerini sordum sen bunları düşünme sağlıklı olmaları bizim için önemli diyor her seferinde :) filiz hoca bakıyor bebeğin genel durumuna o yüzden sıkıntı olmaz oda iyi bir doktor tabiki paramız çok gidiyor ama :) napalım. Taksit işine de sevindim ay zam gelmeden önce 650 miymiş ya ne şanssızmışız ya üüzldüm benim korkumda ne biliyonmu acil doğumumuz başlarsa ve hoca konyada olursa ne olacak diye soracagım kontrole gittimde hocaya cnm nasıl acil den ücret alınmıyor ki orasını anlamadım cnm benim hulusi hocadan başka şansım yok benim en iyi onlar tanıyor beni ameliyatlarım sıkıntılı ve yumurtalarımı aldıracagım doğumda ben sürekli kistim oluyor
Cnm benim sürekli kistim oluyordu ve ben 5 defa açık ameliyat oldum bende tümörden şüphe ediyor du ki çok şükür temiz çıktı hep alt katta ali ayhan var o yaptı ameliyatıımı benim

canimm alAcagi ozell hastasini aldi.. dger son iki kisiyede bakamam diyip gidiyodu.yoks sira bekliyceksek bekleriz napiyimm.uc saat kapida beklemisim sizde asistan baksin diyoo.haksizlinida yuzune vurunca suclu oldumm..
Vardır bi hayır oyle duşun belkide sende bi hata yapacaktı belli mı olur sen baska doktor duşun bence canım bu vakitten sonra guvenemezsin zaten o adama..

:

Allah korusun yaa.. benim dr.um ikiz oldugunu ogrenince kendini sezaryene alistir demeye basladi yaa normal dogum zor olurmus

Canım benim oğlum var 3.5 yaşında onu normal dogum yaptım 3.500 gr dogdu dogumum cok kolaydı epiduralliydi cok rahat ettim sonrasında sezeryandan cok korkuyorum.sezeryan olanlar zor toparlanıo kuzenim 1 hafta önce dogum yaptı sezeryanla daha oturup kalkamıo berbat bişey.ben dogum yaptım akşam 9da sabah 6da ayaktaydım düşün :) Allah herkezin gönlüne göre versin valla ben normal istiyorum zaten dogcak dogcak en fazla 3000 kg onuda dogururum diye düşünüorum ha 1 ha 2 :)))

Kızlar dün doktora sordum dogum fiyatlarını.3700 dedi doktor dahil ikiz farkı 150tlymiş. Onuda cocuk doktoru alıyormuş dogunca ilk aşıları ve muanesi için.Toplamda 3800 oluyo tabi dogurasıya kadar zaam gelmezse :)

Geçmiş olsun Canim, şükür temiz çıkmış, bende yıllar önce devlet hastanesinde çikolata kistinden ameliyat oldum, halada 5,5 cm kistim var, inşallah hamileliğim de sorun olmaz...
İnşallah planli olur doğumumuz aksi takdirde hoca konyada olmasa bile zor gelir sanki, transferi toplaması hangisini bırakabilir:18: hocayla bu konuyu konuşunca bana da yazar mısın Canim
Canim acilde para alinmiyor ama devaminda hastaneye yatman gerekse (ben 1 hafta enfeksiyon yüzünden Zekai Tahir de yatmam gerekti) çok pahaliya geliyor, özel oda gecelik 500, normal oda için girişte 1500 aliyorlarmis, ya üstünü tamamliyorlar ya üstüne istiyorlar kan idrar vs tüm tetkikler ücretli, gecen hemotolojide 300 verdim kana sağlikla gelsinler de gücümüzün yettiği kadar seferber olucaz napalım

cnm hulusi hocaydı dimi asıl doktorun sen ondan vazgeçme bence çok üzüldüm uyuzzzzz doktorrrrrrrrrrrrrr

gulcumm benim doktorum gogsen beydi memnundum ama tip fak.yakinda oturuyorum ve cok iyi doktor diyince gidup gorusmek istedim ayrica ozellerde sirf para icin kuveze koyuyorlarmis arti hic bi sorun olursa drek tip fak.yonlendiriyolar bunlari yasamanak adina goruscektimkii olmadi.bide cem atebek oglu varmis onla gorusucemm

Bende normal dogum istiyorum allah nasip ederse ins..bakalım evdeki hesap çarşıya uyacakmi? :)

Canım kuvez için ayrica ücret alınmıyor ki, önceki mesajlarimda ücretleri de yazdim belki gözünden kacmıştır, özellerde sadece bazilarinda kuvez sayisinda sıkıntı oluyor. Bildiğim kadariyla başkentin yeni doğani gayet iyi, büyük...Bizler hocalarin eski hastasi olduğumuz için onlar ayarliyormuş kuvezi diye duydum. Kendi hastalarina biraz daha tolerans taniyorlar yani. Canim Cem beyi bende merak ediyorum, gidersen düşüncelerini paylaşır mısın? Ona göre Başkentte netleşicem ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…