2014 ikiz anneleri

İkiz annelerini ikiz anneleri anlar biz daha başındayız ama bulantılar cok kötü annem bu kadar erken başlamaz demişti meger ikiz olunca oyle olurmuş sizinde 4,5 haftalıkken yani adet gununuz gectikten 4 gun falan sonra bulantilariniz başladı mı? 9 aylık gibi yataktan kalkamiyorum:) birde cok üşüyorum ve aldıgım nefes yetmiyor bazen aynı seyleri yaşayan var mı?

Kızlar size danışmak istediğim bi durum var şimdi ikizlerde genelde dr.lar ikili tarama testi istemiyor ama benim dr.um yapmamız daha iyi diyor c.tesi gideceğim ve muhtemelen yapalım diyecek ama dengesiz sonuçlar çıkabildiği için yaptırıpta gebelik sürecimi sıkıntılı geçirmek istemiyorum yaa ne yapmalıyım sizce sizler yaptırdınız mı?:18::18:

hemde nasıl ben bebişlerimi adet günümde öğrendim ve 3gün geçmeden bırak bulantıları çıkarmalarda başladı 12.haftamız bitiyor arada çıkarsamda midemi 1-1,5saat boş bıraktığım anda bulantılarım geri dönüyor serum yedim ben ilk dönemler hergün-gün aşırı ne sıvı ne gıda alabiliyordum her yediğimi çıkarıyordum şimdi biraz daha iyiyim şükür ama o nefes yetmezliği gün geçtikçe artıyor 5merdiven çıkayım tıkanıyorum hemen ayaklarım taşımıyor sanki beni düşüp bayılacak gibi oluyorum.
Ama onları düşününce hepsi bitiyor Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yeter kiii

ya benim doktorum güvenilir sonuç vermez boşuna yapmayalım dedi. sadece ultrasonda ölçüm yapacak sanıyorum. ikizde güvenilir sonuç bir tek amniyosentezle alınırmış. zamanı geldiğinde onu düşünürsün istersen dedi

ya bende araştırdım bayağı aynı şeyi öğrendim dediğin gibi bizimki de yapalım deyip duruyor canımı sıkıyor kötü sonuç çıkarsa sadece hormonlardan dolayı diye endişe ediyorum çünkü henüz çoğul gebelikler için bir referans aralığı yokmuş ikili tarama testinde gebeliğimin kalan süresini acabalarla geçirmek istemiyorum ben istemiyorum yaptırmayalım desem yaptırma zorunluluğum yok dimi?
Amniyosentez de tehlikeli hele çoğul gebeliklerde daha bir tehlikeli oluyormuş zaten ense kalınlığı ve burun kemiğinden anlaşılıyormuş dimi ama

evet canım benim bildiğim de mecbur olmadığın. yani ben istemiyorum dedikten sonra doktor zorlayamaz. zaten kan testi kısmı yapılmayacak. diğer ölçümler ultrasonla yapılacak ve eğer iyi bir doktorsa, bebekte pozisyon olarak ölçüm olanağı sağlarsa iyi kötü birşey söyleyebilir diye düşünüyorum. Zaten hep tahmin boyutunda kalacak söylenen şeyler de...

amniyosentezin %4 civarı düşük riski varmış sanıyorum. ama olurda doktorum şüphelenirse Allah korusun ben yaptırırım sanki...yine de Rabbim o duruma düşürmez inşallah

aynen öyle canım gerekli ölçümleri yaptıktan sonra problem olacağını sanmıyorum bende Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin öyle bir durum yaşamayalım ama ben amniyosentez yerine harmony yaptırmayı tercih ederim onda düşük riski yok en azından daha pahalı ama... Rabbim göstermesin o günleri tabisiiii

Dengesiz sonuclar alıp doguma kadar için icini yiyeceğine öğrenmeden mutlu hamilelik geçirmeyi yeglerim degil ikiz tek bebeğe hamile bir cok arkadasım bu test yüzünden doguma kadar ağladılar sonuc sağlıklı bebekler:)

teşekkür ederim canım. maşallah senin minişler büyümüşler ne kadar az kilo almışsın ohhh,ben 7 kilo aldım bile. oysa bu aralar iştahım kapalı:18: bide açık olsaymış
ben yaptırmadım ve ayrıntılı ultrason dışında hiç bi test yaptırmıcam canım. çünkü; değer risk taşısa bile hangi bebeğe ait olduğu belli olmuyomuş,ayrıca allah korusun öle bi sorun olsada gebeliği sonlandırmayacağım için hiç strese gerek yok ama ayrıntılı usg çok önemli oyüzden bir perinatoloji profu buldum. eğer bir tanı konursa hemen tedavi başlattıkları bazı sorunlar varmış ve doğunca zaman kaybadilmemiş oluyor. sonuçta tercih senin. dr a istemiyorum diyebilirsin

canım bende öyleydim.nefes almada zorluk ve aşırı yorgunluk vardı 12. haftaya kadar.dr benimkini kansızlığa bağladı ve gerçekten iki haftadır daha iyiyim

bende aynı fikirdeyim canımcım korkularla en güzel günlerimi heba edeceğime gerekli ölçümleri yaptırıp Rabbime sığınırım

tatlım benim doktorum da test yapma taraftarı değil değerler yanıltırmış yüksek çıksa da hangisinde problem olduğu anlaşılmazmış.o da gerekirse amniyosentez dedi..bu arada bi yakınımın tek gebeliğinde test yüksek çıktı amniyosentez yapıldı onda da problemli ama ben bu çocuğu doğurcam nolursa olsun dedi çocuk sapasağlam çıktı.bana kalırsa yaptırma derim gerekirse perinotoloji uzmanına da git detaylı ultrasonla için rahat olsun.

Arkadaşlar inşallah hepiniz iyisinizdir.pc yok tlf la yazmak zor oluyor.bizim yarın kontrolümüz var bakalım büyümüşlermi.
Flufem canım geçmiş olsun bolbol dinlen.
Rabbim minnakları bizlere bağışlasın sağlıkla kucağımıza alalım...

Canım ben kaç gündür yoğundum biraz yeni gördüm.çook geçmiş olsun tatlım.dikkat et kendine.herşey yolunda gitse bile ikiz gebelik her zaman riskli gebelik grubunda.dinlen canım hiç bişey senden melklerinden önemli değil iş güç kalsın...benim bebeğimin birinde beyninde su toplaması var demiştim yarın ayrıntılı ult var inş yüreğimi ferahlatacak şeyler duyarım kaç gündür öle tedirginimki anlatamam..sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin allah

Canım selam beni hatırladın mı Hulusi Hoca hakkında yardimci olmuştun... Yine yardımına ihtiyacım var ama özel mesaj kutun dolu

teşekkür ederim kızlar. inşallah yarın ikiniz için de güzel bir gün olur.
sedef inşallah bebeğinin durumu iyidir cnm. dualarım sizinle

Çok teşekkürler canım, senin de hayırlı olsun. Çok az farkımız var :)
Ben erken diye düşünüyorum yağ için ama bilemedim şimdi:26:
cnm benimle aynısın .ben yağa başlamadım daha. bebişlerin nasıl. kalp atışlarını duydunmu
Evet canım aynıyız seninle Cuma gün duyduk kalp atışlarını, diğer kontrolümüz haftaya cuma. Kan testlerim var bu arada onları yaptıracağım. Seninkiler nasıl canım?

bende aynı fikirdeyim canımcım korkularla en güzel günlerimi heba edeceğime gerekli ölçümleri yaptırıp Rabbime sığınırım
Aynı fikurdeyim zaten aldirmayacaksam ona müdahale edemeyeceğim testleri yaptırmam bilsem bana zarar:) allah saglıklı sıhhatli azasiz noksansiz evlatlar olmalarını nasip etsin
Canım bise olmaz ins allah oyle mükemmel bi düzen kurmuş ki damla sudan bebek oluşuyor dimi dua et ins hicbiseycigi kalmamıştır kuzunun
Çok teşekkürler canım, senin de hayırlı olsun. Çok az farkımız var :)
Ben erken diye düşünüyorum yağ için ama bilemedim şimdi:26:
Ben başlıyım diyorum cunku göğüsler falan cok büyüdü daha şimdiden en azından göğüslerime başlıcam arada karnıma da sürerim tedbiri bastan alayım çatlarsa da catlar )

çok doğru söylüyorsun canım ense kalınlığı ölçümünde dr.un tecrübesi de çok önemli perinotoloji uzmanı en sağlıklısı sanırım Rabbim yardımcımız olsun herşey yolunda gider inşallahhhh
inşallah herşey yoluna girecek canım dualarımız senin ve bebişlerinle

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…