- Konu Sahibi durudenizderya
-
- #1.381
Benim doktorum izin vermişti canım uçak yolculuğuna.ama araya başka şeyler girdi gidemedik.sen yinede izin al doktorundan
Kız ne yiyip içiyonda o kadar az kilo aldın:)
Ayyy ben 19. Haftada 10 kilo aldim 54le hamile kaldim simdi 64 neyse aman bebisler iyi olsun da dogduklarinda kosturmacadan veririz kilolari jelycim bu arada cok sevindim bebislerinin saglikli olmalarina hep boyle giderler insallah
Canimm ben seni yeni goruyorumm kusuruma bakmaaa maasallah subhanallahh nasil sevindim anlatamam kac haftalik goremiyorum telden ama benim 1hafta hic olmadigini sonra arkasindan beni hastanelik edecek derecede istifra ettigimi biliyorum haftaya gitte bebislerini gorup guzel guzel haberler getir insallahhh
Canim benim tam 12.haftada basladi ama nasil kaybettim bebislerimj diye gittim sanki bi yerim yesilmis kanama durmuyormus gibiydi bebegin plasentasi rahim agzina cok yakin oldugu icin ignelere basladik zaten progestan hap kullaniyordum ona devam tabi 3hafta oldu hala kimildamadan yatiyorum ve yeni yeni kendimize geliyoruz korkma stres daha kotu bizim icin kanama her sakinlediginde en ufak stresimle artti ama ogrendim simdi hicbisey olmayacak bebislerimize konus onlarla birakmayacagini bilsinler onlari her gun konusuyorum onlarla ben bir de esin de sende karnina elini koy ve ya mubdi oku aklina her geldiginde Rabbim bebislerimizi bize bagislasinnnn
Hosbuldum Saol canim allah razi olsun simdi bu hamile cizelgesini yapicam benim bebekler tup bebek neye gore tarih aticam bilgisi olan varmi
bilmiyorumki ikiz ve tüp olunca riskli gruptayız ya ondan sanırım ama ben şuan herşey almak istiyorum açıkçası
ikiz annneleri nette ihtiyaç listesi yapmışlar gerçi sizde bulmuşsunuz başka bir sayfadan sanırım yardımı olursa
İkiz bebek bekleyen anneler için ihtiyaç listesi
IKIZ bebekler icin hazırlanan bu listede sayılar ekonomik bir alışveriş, hatta kız-erkek kombinasyonlarında bile ilk yıl unisex giydirilebileceğini düşünerek hazırlanmıştır:
GIYSI
* alttan ya da yandan+alttan çıtçıtlı kısa kollu body 14 adet
* penye ayaklı ve uzun kollu tulum 10 adet
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir)
* ayaklı pijama altları (penye/kadife) 8 adet
* uzun kollu body 8 adet
* çorap, yün patikler
* penye şapka, eldiven (ilk ay icin...ev içinde bile mevsime gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, ama eldivenleri emzirirken çıkarmalı)
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3, küçüklerden 10 12 adet (bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için)
* banyo havlusu 4 adet
* banyo havlusu içine tülbent (kimi bebek mağazalarında çok hesaplı ve iyi su emen cinsleri var, paket içinde. Bu ürün popo yıkama seansları için de çoook faydalı) 10 adet
* penye battaniye 4 adet
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* yün ve penye yelekler 4-5 adet
* minik penye önlükler 10-12 adet
kıyafetlerde 0-3 ay ve sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.
EŞYA
* banyo küveti, küvet içi yatırma aparatı / filesi
* vücut ve baş şampuanı (tercihen iyi markalar olsun, baş ağrımasın derim ben)
* pişik kremi yeterli, bebek yağlarını ilk aylarda kullanmamalı.
* saç fırçası, tarağı
* tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* vücut derecesi (digital kol altı bebekken en uygunu)
* banyo termometresi
* bebek termoforu (ilk 100 gün gazında çok iyi geliyor) gazlı bebek sayısına göre 1-2 adet
* popo temizliği için kaynamış ılımış suyu koyacak hijyenik kaplar ve yumuşak makyaj pamukları (bence ilk 6 ay ıslak mendil kullanmayın)
* kirli çamaşır kutusu, torbası
* ufak boy ütü masası (çooook pratik, çok iş görür)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (anneanneler babaanneler dikebilir, kare ve ince uzun dikdörtgenler şeklinde)
ANNE İÇİN
* emzirme sütyenleri (penye ve balensiz, son haftalarda satın almalı)
* emzirme pedleri ve veya göğüs hazneleri
* meme ucu kalkanı
* göğüs kremi (emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü)
* emzirmeye uygun gecelik ve kıyafetler
* emzirme yastığıya da hamlielikte de kullanılan sosis yastık (duble emzirmede çok işe yarıyabilir)
* gerekirse göğüs pompası (hastane tipi kiralanması da uygun bir çözümdür) ve süt poşetleri
HİJYEN VE BESLEME
* sterilizatör (en az 4 5 biberon ve aparat alacak gibi, sadece emzirseniz bile bebek kaşıkları, emzikler vs için şart, mikrodalga modelleri çok daha ekonomik)
* minik plastik bebek kaşıkları 3 4 adet
* gerekirse, emzik (silikon uçlu) 4 adet
BÜYÜK EŞYALAR
* bebek karyolasi / beşiği (ev düzenize göre karar vermeli)
* lastikli çarşaf ve yatak koruyucular 3 4 adet
* odada ufak bir gece lambası
* alt değiştirme masası (tercihe ve ev düzeninize göre karar vermeli)
* çekmeceli şifoniyer ve ufak bir dolap
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs yarar, ayni zamanda bebek oto koltugu olarak da adlandırabilirsiniz, bebek arabaları ile kombine ve ayri satılıyor)
* puset (ikizler için bebek arabası kararı ayrı bir uzmanlık konusu, ayrı ayrı kullanmayı tercih edenimiz de var; ikiz arabası tercih eden de. bebeklerin doğumundan sonraya bırakılabilir)
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)
İnşllah canım hepimize sağlıklı bebişler nasip olsun kiloyu bende pek takmıyom aslında yeterki çatlak olmasın
hepimiz de var sanırım böyle bir sorun...bende bebekler 6 aylıkken başka bir ile taşınıcamyok kuzum bebekler 7 aylık olunca değil ben 7 aylık hamile olunca taşınacaz. hani erken merken doğarlarsa evin şekline göre 1-2 ay idareten aynı beşikte yatsalar diye düşündüm
canım sen kilo almasanda bebişler büyümüştür.merak etme.kızlar bişey soracağım 14 +5 haftayken bebişlerimin 125 gr olduğunu söylemişti dr şuan 16 haftalığım kilo almadığıma göre bebişler hala 125 gr dr iyi demişti 14+5 ken 51.6 ile hamiş kaldım şuan 54.7 yim 3 kilo civarı aldım sizin nasıl az gibi geldi bana
hey maşallahhhben 24 haftanın içindeyim 4 kilo aldım. zaten asıl bundan sonra kilo alınıyormuş. bana doktorum 9-12 kilo al. ikizim diye abartma dedi. en fazla 15 kilo al dedi. 61 idim 65 kilo oldum
kızlar gece yatarken sağınıza yada solunuza sıkıntı yaşıyormusunuz hamile yastığı kullanıyormusunuz ben bazen yüz üstü dönmiyim diye normal yastık koyuyorum yanıma acaba hamile yastığımı alsam şuan zorlanıyorsam ileriyi düşünemiyorum :)
kızlar gece yatarken sağınıza yada solunuza sıkıntı yaşıyormusunuz hamile yastığı kullanıyormusunuz ben bazen yüz üstü dönmiyim diye normal yastık koyuyorum yanıma acaba hamile yastığımı alsam şuan zorlanıyorsam ileriyi düşünemiyorum :)
Kızlar önellikle 20.haftadan sonra artık alışveriş yapılıyor çünkü iyice ağırlaşıyorsunuz ben şimdiden zor yürüyorumki kilolu değilim 46 ile hamile kaldım 57 kiloyum şu an.. başlarda bende 7 aydan önce yapmam diyodum ama bu mutluluğu hayatımızın en özelleri için alışverişimizi yapmıycaksak doğsunlar hele annem kardeşim kocam yapar alışverişi mantığı yanlış geliyor bana.doğduktan sonrada yaşanan kötü olaylar kayıplar olabiliyor o zaman hiçbirşey almayıp okula başlamalarını bekliyelim :))) bunları düşünüp moral bozmaya gerek yok riskli dönemini geçiren herkes içindende geliyorsa doya doya yapsın alışverişini kaç kere yaşıycaz bu mutluluğu Allahaşkına. Neyse ben bu hafta ana kucaklarını ve 1 park yatak aldım idareten ne kadar yatarlarsa sonra ikincisini mobilya karyola alıcam onun borcu bitincede 2. mobilya karyolayı alıp park yatağı ihtiyacı olan birine vercem.Şimdilik plan bu :)
hepimiz de var sanırım böyle bir sorun...bende bebekler 6 aylıkken başka bir ile taşınıcamo yüzden ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.sadece netleşen sallanan anakucağı oldu.onunda siperişini verdik
Eki Görüntüle 817986 bunun kullanışlı olacağını düşünüyorum
canım sen kilo almasanda bebişler büyümüştür.merak etme.
hey maşallahhhben 17+3 üm ve 8 kilo aldım
hiç deme canım gerçekten zor. bende daha 18 haftalığım ama 2 gündür mahfoldum:18::18:
sedef sen karnım sert derken seni anlayamamışım,karnım bildiğin taş gibi oluyo bazen.elleyemiyorum bile,gece eşime diyorum ki oğullarımız beni sevmiyor sanırım yoksa bu kadar acıtırlar mı?
ileri dönemlerden gözüm korkuyor artık
allah yardımcımız olsun
herkese merhabaaabende ikiz annesi olucam inşallah. cuma günü öğrendim ikiz olduklarını. bugün 8. haftama girdim. yalnız bebeklerden biri bi hafta geriden geliyo diğeri büyüğünden 6 gün geride. doktor normal olduğunu söyledi. birde tek kese var iki bebek var dedi. hem mutlutum hem endişeli. inşalah kucağıma alırım ikisinide sağlıklı bi şekildee
Allah tamamına erdirsin inş.bi haftalık farklar normal diye bilşyorum..tek kese olduğuna göre tek yumurta ikizimi?
sanırım tek yumurta ikiziböyle bişey yaşamayı hiç beklemiyodum. allahın takdiri işte. hamilelik nasıl geçiyo sizin. benm cuma gününden beri kötü. sürekli bi baş dönmesi var. :18::18:
Başdönmesi ilwri zamanlarda geciyo.ikiz hamileliği zor:)bel ve sırt ağrılarım çok fazla benim.sürekli dikkatli olman gerekir riskli bi hamilelik çünkü.hele senin daha fazla dikkatli olman lazım tek keseymiş.ben şuan ew işini falan bıraktım 20.haftada olmama rağmen yorgun hissediyorum hep kendimi azıcık ayakta kalıyım sırt ağrım deli ediyo.yaptığım tek şey yemek yapmak ve bulaşık:)
hayırlı olsun rabbım sağlıklı sıhatlı kucana almayı nasıp etsın benım ıcınde dua edersen cok sevınırım hamıle kadınların duaları kabul olurmus dıe duymustum rabbım banada bır evlat nasığ etsın ıstıyen herkesın kucağını doldursun ınsherkese merhabaaabende ikiz annesi olucam inşallah. cuma günü öğrendim ikiz olduklarını. bugün 8. haftama girdim. yalnız bebeklerden biri bi hafta geriden geliyo diğeri büyüğünden 6 gün geride. doktor normal olduğunu söyledi. birde tek kese var iki bebek var dedi. hem mutlutum hem endişeli. inşalah kucağıma alırım ikisinide sağlıklı bi şekildee
eyvahben çalışıyorum bide yaaa. gerçi işim yorucu değil. sağolsunlar beni yormuyolar burda hamile olduğum için. doktorumda çalıştığımı biliyor. inşallah bi sıkıntım olmaz yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?