2014 Kasım anneleri şeker yüklemesi yüksek çıkıp diyete başlayanlar...

merhaba ...bildiğim kadarıyla hamilelerde 1 saat sonra ölçmek gerekiyor size neden 2saat sonra ölçün dediler ?merak ettim:)

merhaba ...bildiğim kadarıyla hamilelerde 1 saat sonra ölçmek gerekiyor size neden 2saat sonra ölçün dediler ?merak ettim:)

kızlar siz siz olun sakın sabah kahvaltısını hızlı yemeyin çok yavaş yiyin genelde sabahları şeker yüksek çıkar bundan dolayı gayet yavaş yemeniz lazım ve yedikten sonra yarım saat hareket edin sakın oturmayın ben diyetimde hep öyle yaptım bir müddet sonra alışıyorsunuz Allah yardımcınız olsun

Kizlar ben diyeti biraktim gibi ikinci olcum degerleri normaldi ama dikkatli beslenmeye çalışıyorum

Geçmiş olsun kızlar; benim de 50'lik yüklemeden sonra 148 çıktı değerim doktorum 100 lük şeker yüklemesine gerek yok yediklerine dikkat et dedi sadece; ama dün gittiğim başka bi doktor çok korkuttu beni şekerin yüksek bayağı hemen 100 lük yükleme yapmamız gerekiyo yoksa bebeğin normalden iri olur; akciğerleri gelişmez sağlık problemleri olur doğum sonrası dedi napacağımı bilmiyorum şimdi...

şeker önemli bi durum canım, bebeğin sağlığı için dengelenmesi lazım. ama yediklerine dikkat ederek düşürebiliyorsun, ben diyetisyenin verdiği diyeti uyguluyorum. düşmeye başladı biraz. patates, pirinç, ekmek, makarna şekerli herşeyden uzak dur.

çok dikkat edemiyorum ya illa ki ekmek tüketiyorum mesela haftaya kontrolüm var doktoruma danışıp ben de diyetisyene gitcem (

Bende bilmiyorum cnm endokrin uzmanı 2.saat önemli dedi ama kadın doğumcum 1.saate de bakalım diyo.ikiside Prof kimin dediği doğru bilmiyorum bende.benim açlık ve 2.saatte sorun yok zaten ama 1.saatim yüksek maalesef

Bende bilmiyorum cnm endokrin uzmanı 2.saat önemli dedi ama kadın doğumcum 1.saate de bakalım diyo.ikiside Prof kimin dediği doğru bilmiyorum bende.benim açlık ve 2.saatte sorun yok zaten ama 1.saatim yüksek maalesef
ben de de ilk bir saat sıkıntı 2. saate düşmüş oluyo zaten...bana endokrin de kadın doğumda diyet bölümü de hamileler saat başı ölçer dedi...geçmiş olsun

Canim hangi degerin yüksekse o onemliymis. Benim de sadece 60 dak yuksek onun için 1 saat sonra tokluk değerine bakiliyor. 120 dak ve aclik normal. Ben evde olcmuyorum bana ölçüm aleti vermedi Dr

kahvaltıdan 20 dakika sonra tokluk şekerim 135 çıktı benim de. 1 saat sonra en yükseğe çıkıyormuş. bir dahaki sefere 1 saat sonra ölçtüreceğim.şekerinizi nerede ölçtürüyorsunuz? yemekten kaç dakika sonra ölçtürüyorsunuz?

benden doktorum günde 4 kez değer istiyor, bu yüzden şeker ölçüm cihazı da aldım. evde kendim ölçüyorum. Takip için de hamilelikte 1 saat sonraki tokluğu istiyorlar zaten genelde. 20 dk. yediklerinin kana karışma oranı fazla olmaz gibi geldi bana.

düşmeyecekse ne yaparsam yapayım düşmüyor bu şeker. Kahvaltı sonrası yürüyüş yapınca 130larda çıkıyordu, bugün ona rağmen 158 çıktı. akşam da yüksekti. Bakalım yarın 10 günü tamamlıyorum diyette. Ne diyecek doktor..

Benimde kaç gündür düşüktü bugün açlık 100 1.saat tokluk 147 2.saat 111 çıktıama çalıştığım için maalesef sadece akşamları yürümeye çalışıyorum.insüline başlıcam galibabenimde kontrolum haftaya

kızlar biliyorsunuz bende şeker çıkmıştı ve 1 haftadır ölçüm yapıyorum evde iki alet ve aralarında acayip farklar çıkıyordu.bugün sağlık ocağındaki arkadaşıma sordum oda gel bide burda bakalım dedi damardan aldığı kan ile ilk önce benim kullandığım alete damlattık 1.saat 158 çıktı.sonra o kanı laboratuvara yolladık ve orada 121 çıkmış .yani arada dağlar kadar gark var.bence ölçüm yapan arkadaşlar imkanınız varsa aletleri test ettirin.boş yere canınız sıkılmasın

benımde 2gundur yüksek cıkıyor ama 2.saat sonra ölçüm yapıyorum doktor bana öyle dedi çünkü....bugün kahvaltıdan 2 saat sonra 133 cıktı aksam yemekten 2 saat sonra 94 akşamki iyi...sürekli ölçmüyorum artık bu ara niye yükseliyor anlamadım(

10 günlük diyet sonrası bugün kontrolüm vardı, düşmeyen sabah tokluk şekeri nedeniyle insüline başlıyoruz. Sadece sabah kullanacağım ve dozu da az ama insan yine de tedirgin oluyor. Umarım, kimse insülinlik olmadan atlatır bu dönemi.

kızlar sabah kahvaltınızı çok yavaş yiyin aynı oruçtaki gibi ne yapıyoruz azımız açılınca hemen yemeklere saldırıyoruz yavaş yavaş yiyin 1 lokmayı en az 25-30 kere çiğneyin ve kahvaltı bittikten sonra 1 saat oturmayın hareket edin benden size arkadaş tavsiyesi ve sakın şekerim çıkıyor diye strese girmeyin bu daha da çok arttırıyor şekeri

Selam, 50 mg yüklemem sınırda çıkmış, doktorum dikkat et beslenmene, meyveyi karbonhidratı azalt dedi.
Bugün açlık 95, 1.saat tokluk 152, 2.saat tokluk 132 çıktı.
Karpuz ve pirinç çok etkiliyor beni. Onları tüketmeyeceğim, bir de hamurişi
Hepsi de çok sevdiğim şeyler

biraz dikkat edersen düzelir değerlerin cnm merak etme,tabi en önemlisi yürüyüz bence akşam yemekten sonra mutlaka yürümeye çalış hem bahane ile doğum için kolaylık olur:) bende dondurma yemeği çok istiyorum ama malesef cesaret edip bir akşık bile yemedim henüz az kaldı ama 2 ay sonra herşey bitecek inşallah,bebklerimiz sağlıklı olsunda:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…