2014 Kasım anneleri şeker yüklemesi yüksek çıkıp diyete başlayanlar...

Evet yürüyüş yapınca düşüyor canım, ama her akşam yapamıyorum yürüyüşü de
Dondurmayı hele hiç deme, şimdiye kadar çok yedim, bayılırım dondurmasız yapamam, ama 2 haftadır fln hiç yemedim. Bi de yesem demek ki ne olacak şekerim
Evet neyse ki az kaldı, herşey bebişlerimiz için zaten

bu şeker işi çok garip cnm ya söylemesi ayıp öğlen döner yedim bir bardakta çok canım çekti diye gazoz içtim,1. saat tokluk 129 çıktı :) bazen bir dilim ekmek yiyorum 140 çıkıyor:)

bu şeker işi çok garip cnm ya söylemesi ayıp öğlen döner yedim bir bardakta çok canım çekti diye gazoz içtim,1. saat tokluk 129 çıktı :) bazen bir dilim ekmek yiyorum 140 çıkıyor:)
evet canım ya gerçekten çok garip. Annem şeker hastası, onun da açlık değil ama toklukları yüksek çıkıyor.
Gebelikte kaçın üzerine çıkarsa bebeğe zararı var peki biliyor musun?

evet canım ya gerçekten çok garip. Annem şeker hastası, onun da açlık değil ama toklukları yüksek çıkıyor.
Gebelikte kaçın üzerine çıkarsa bebeğe zararı var peki biliyor musun?

valla çok net bilmiyorum cnm ama benim doktorum 1.saat 140 2.saat 120 olmalı en fazla dedi.ama endokrin uzmanım 2.saat 160 olmadan insüline başlamam hamilelerde normal yükselmesi dedi.

valla çok net bilmiyorum cnm ama benim doktorum 1.saat 140 2.saat 120 olmalı en fazla dedi.ama endokrin uzmanım 2.saat 160 olmadan insüline başlamam hamilelerde normal yükselmesi dedi.
hımm iyi bari, insülin kullanıcak seviyede bile değiliz çok şükür, bebeklerimize bu kadarının çok bir zararı olmaz. Tabi yine de dikkat edelim biz

hımm iyi bari, insülin kullanıcak seviyede bile değiliz çok şükür, bebeklerimize bu kadarının çok bir zararı olmaz. Tabi yine de dikkat edelim biz

öyle canım ama gebelikte insülin kullanan arkadaşlarım da var benim bir zararı olmuyor.tam tersi onlar biraz daha rahat oluyor insülin düzenlediği için şekeri :)

öyle canım ama gebelikte insülin kullanan arkadaşlarım da var benim bir zararı olmuyor.tam tersi onlar biraz daha rahat oluyor insülin düzenlediği için şekeri :)
yok insülin kullanmanın zararı yok da, çok yüksek seviyedeki kan şekerinin bebeğe ve anneye zararı var. İnsülin kullandığı halde düşmeyenler var mesela, çok şükür daha o duruma gelmedik

doktorların bakış açısına göre değişiyor sanırım canım. ben insüline başladım. tokluk 150 üstüne çıkıyor sabahları o yüzden. 140 altı olması lazım 1.saatin dedi. Bebeğin ileride diyabetli olma Durumu olabiliyormuş (Allah Korusun) o yüzden dengelememiz lazım diyor benim doktorda.

Anladım canım geçmiş olsun, benim de 1. saatim 143 çıktı bugün. Dikkat ettikçe düşürürüm inşallah 140'ın altına. 2. saatim de 108'e düştü bugün.

kızlar ekmek ne yiyorsunuz? benim de çıktı şekerim. ben uno çok tahıllı ekmek yiyordum ama beyaz un ile yapılıyormuş . şekeri yükseltiyormuş diye duydum.

kızlar ekmek ne yiyorsunuz? benim de çıktı şekerim. ben uno çok tahıllı ekmek yiyordum ama beyaz un ile yapılıyormuş . şekeri yükseltiyormuş diye duydum.

Ben tam buğday ekmeği alıyorum fırından. Ekmek şekeri çok etkiliyor, diyetimdeki miktardan bile az tüketiyorum hatta yükselmesin diye. Tam buğday bulamazsam alternatif olarak çavdar ya da kepek ekmek kullanıyorum. Beyaz un bana kesinlikle yasak.

cAnım bana da beyaz un fena dokunuyor, ben de tam buğday almaya çalışıyorum. Bazen o olmayınca mecbur beyaz ekmek yiyorum, acayip fark ediyor.
1. saatlerim 140-150 arasında giderken haftasonu 2 gün çok korkuttu beni, bi gün 186 bi gün de 156ya çıktı, sonra yine 140lara düştü. sadece 2 gün çıktı diye insüline başlamaz doktor di mi? İnsülin yapmak da problem değil de, benim zaten bütün enjeksiyon bölgelerim mosmor, kan sulandırıcı iğne kullanıyorum her gün. Bir de o insülini nereme yaparım bilemiyorum
Ama bu şekerin bebeğime zararı olacak diye de çok korkuyorum. Yediklerime çok dikkat ediyorum. Hatta kilo veriyorum sürekli, ama yine de normale dönemiyorum. 186 çıktığı gün de sadece bir kaç tane üzüm atmıştım ağzıma, atmaz olaydım

canım gerçekten zor bir süreç, ben de anlamıyorum o şeker neye göre yükseliyor. her gün aynı şeyleri yiyorum ama bazen yükseliyor arada. doktor bi şeyler kaçırmışsındır diyor, hayır diyorum inanamıyor. Enteresan.. 2 gün yükseldi diye başlamaz bence de. Benim hep 140-160 arası gitti sabah tokluk, 140 altı olması lazım diye sabahları insüline başladı. Öğlen ve akşam yükselmesin bari diye her yemek sonrası yürüyüşe çıkıyorum, yarım saat yürüyünce düşüyor. Kadın doğum doktorum dedi onu da yürüyüş en iyi düşürme yolu, farklı bir şey yiyecek olursan mutlaka yarım saat yürü.

Yürüyüş yapmam gerekiyor biliyorum ama çıkamıyorum dışarıya, bizim oralar yalnız yürümek için uygun değil, eşimle birlikte çıkıyoruz ama o da vardiyalı çalışıyor, ancak vardiyası uyarsa çıkabiliyoruz ben de evin içinde yürümeye çalışıyorum, ama yarım saatte evde yürünmüyor ki, anca 10-15 dk. Yürü yürü nereye kadar evin içinde Bir de bu glukometrelere hiç güvenmiyorum ben, 3 farklı aletle ölçtüm, üçü de farklı ölçüyor.

ben farklı hiç ölçüm yapmadım. Sürece bıraktım artık kendimi. Sen de çok düşünme, zaten çok az kaldı, Bebişlerimin doğumuyla bitecek inşallah bu şeker meselesi de. Ben artık hep böyle düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.

Haklısın canım, akışına bırakmak en güzeli sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…