Bir sürü liste çıkar karşına ama önemli olan kullanabileceğin şeyleri almak.
-hastane çıkışı (2 adet 10'lu)
-iç zıbın (2-3 tane)
-2'li takımlar
-tek altlar
-çorap
-patik
-battaniye
-biberon
-emzik
-tulum
-şapka-eldive
-bebek şampuan
-ateş ölçer
-çıt çıtlı badi
-bebek yatağı ve içine şiltesi
-puset
-bebek arabası
-bebek bezi
-ıslak mendil
-alt açma bezi
-bebek küveti
-yıkama sünger
-bebek tırnak ve saç bakım seti
Aklıma bunlar geldi şimdilik. Bir dolu marka var sebamed, buche , mustela, avent, bebedor.....
est yaa berrak ilk alınacaklar Listesi demiş ya o yüzden ona yazdıgımı söyledim. sen de almamişsn ya senin de işine yarar belkiburda öyle ayrı gayrı yok bizim topik sevimli :)
💑💓
kızlar canım okadar tatlı çekiyor ki anlatamam normalde tatlıyı ayda 1 yerim oda adet zamanlarımda olmassa olurlardan benim için tatlı ama şimdi canım çok çekiyor gebelik şekerim de var ellerim titriyor resmen ne yapayım kızlar bi akıl verin bana ne olur
Bende aynı yerde hissediyorumBen 23. Haftamdayim.dun ve bugün bebisin hareketleri göbek deligimin altında çok azda olsa hissediyorum.göbek seviyesinde hissettiğim zaman dışardan bile görünecek kadar pıt pıt yapardı.simdi az hissediyorum güçlü değil yani.sizlerde boyle bir şey yasadiniz mi.bu haftada normal mi bebegin alt tarafta hissedilmesi ??
( yasak herzaman tatlidir misali
benim bildigim seker diyetlerinde bile bi tek dondurmaya izin veriyolar cok canin tatli istediginde meyveyle seker ihtiyacini karsilayabilirsin ama baktin olmuyo sade dondurma ye birazcik yesen bile istegin bastirilmis olur bence..
Ama dr una bi danismanda fayda var..
Benimde canim cok tatli ostiyo kendimi kaybediyorum yerken hatta yarinda benim seker yuklemem var Allah yardimcimiz olsun:18:
Şekerin varsa uzak dur tatlıdan bebeğin herseyden önemli demi? Kuru kayısı ye tatlı isteğini bastırır. Ben erkek annesi olcam oğlum bana sürekli ekşi yedrtıyo bak o konuda avantajlıyım.23 haftada 7 kılo aldım inşl çok almam.::))
Ben bugun 23. haftama girdim kızlaroğluma daha hiçbirşey almamışım,bir hazırlığım yok.İlk basta alınacaklar lıstesinde neler olmalu?bu konu hakkında yeterli bilgiye sahıp degılım.Neyden ne kadar alınmalı markası ne olmalı.? Hazrlık yapn arkdşlar banada yardmcı olur musunuz.Sizleri seviyorum kasım anneleri <3
<<< Kendiniz İçin:Bunlar 2-3 takım gecelik veya pijama (bebeğinizi emzireceğinizden önden düğmeli olanları tercih edilmelidir), sabahlık, çorap, terlik, bol miktarda iç çamaşırı, kişisel temizlik ürünleri (diş fırçası, diş macunu, sabun, havlu, tarak, deodorant, kolonya, vs.), küçük el aynası, bol miktarda hijyenik ped, en az iki adet emzirme sütyeni, meme uçlarını korumak için hazır satılan kompresler, meme ucunuza sürmek için krem, meme ucunuzu temizlemek için kullanacağınız mendiller, kirli çamaşır torbası.
Ayrıca bir paket peçete veya rulo havlu da çok işinize yarayabilir.
Hastaneden çıkarken giyeceğiniz kıyafeti doğumdan önce hazırlayıp, yerini eşinize göstermenizde çok büyük fayda var. Tabiki önceden hazırladığınız valizinize de koyabilirsiniz. Yanlız hazırlayacağınız kıyafetin bedeninin, doğum öncesi kıyafetlerinizden en az bir beden daha geniş olmasına dikkat edin veya bol elbiseleri tercih edin. Ya da hamileyken giydiğiniz hamile kıyafetlerinizden bir takım koyabilirsiniz.
Bebeğiniz için:En küçük boy çocuk bezi (1 paket) Islak mendil (allerji testi yapılmış olan markalar tercih edilmelidir) Zıbın (3 adet)Uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama (3 adet)Başlık (2 adet)Patik (2 çift)Çorap (3 çift)Eldiven (2 çift)Mevsime uygun yelek veya hırka (1-2 adet)Bebek battaniyesi (1-2 adet)Yumuşak küçük havlu (4-5 adet)Bebek mendili (Bol miktarda)Mama önlüğü (3-4 adet)Kirli çamaşır torbası (1 adet)bebe şampuanısüt sağma cihazı
Hastaneden çıkarken bebeğinizi taşıyabileceğiniz bir portbebe ve bebek bakım çantası da listeye dahil edilmelidir.. canım benim şimdilik bildiklerim bunlar umarım azda olsa yardımcı olur
Çok teşekkürler sude. Artık bı korkum kalmadı alacaklarım kesinleştı ama sen hastane çıkışı yazmayı unutmuşsun sanırımhazırlıklarımı pazar günü başlatıcam beşiği sonlara doğru alxam.önemli olan valizi hazırlamak ). En güzel heyecan bu olsa gerek allah herkese nasip etsin bu duyguyu
Amin insallah ablacımgeçmiş olsun canım bayram bayram geldi geçti bayram Allah ım ne olur yavrularımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah kusursuz noksansız amin
Çok geçmiş olsun arkadaşım kendine dikkat et. Bende 2 gündür kendimi iyi hissetmiyorum, sanırım gezmek iyi gelmedi bize. Benim de özel bölgedeki ağrım arttıbugün dedim eşime ben evde dinlenmek istiyorum. Inanır mısın bayramda bebeğimin hareketlerini çok net hissedemedim. Sanırım dinlenmemiz lazım.
Gerçekten hamilelikte herseye dikkat etmek lazımmıs çok otursak sisiyoruz oturmasak ağrı sanci Allah yardımcımız olsunCok gecmis olsun kuzum(
Ama bu sicaklar yorgunlukla birlesince boyle seyler yapio iste bende bayramin 1.gunu dr dan izinsiz kactim resmen bayramlasmaya ciktim top 2 saat ama eve zor attim kendimi heryerim sisti kasilmalar basladi( dinlenmekten kendimizi fazlaa yormamaktan baska care yok
Hareketsizlikte basli basina bi dert dikkat et canim benim sende kendine iyi bakk...
kızlar yaa bişe sorcam kefir içebiliyomuyuz..bi zararı olurmuki bebişlere aceba
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhaba!!
Bana alerji doktorum özelliklre kefir içmemi önerdi. Bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir dedi. Ama ben içemiyorum, çok kötü geliyor tadı
Selam kizlar pek kimse yok ,sansimi denemek istedim, bebegimin yatagını kırmızı aldım,hatta herşeyini, sizce nasl, icinde pempe nevresimler garip mi durur
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Oncelikle saglikligu lerde kullan cnim benim oglusunda park yagagi kirmizi gri ici e beyaz carsaf takimi var pembedeolurneden olmasi bebek onlar illa kixlar pembe erkekler mavi diye bisey yokben oyle dusunuyorum yani kuzcugu ici e girince hicbirrengi onemi kalmicak zaten :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?