2014 Kasım Anneleri

evet şekerim ne yazıkki işteyimmm...

ohh süper kuzum deniz püfür püfür esme...ohhh biz yandık konyada yandık..nefes alamadım ben bayramda yaa

Ben hayatımda hiç ama hiç soğuk su ile duş almamıştım. Hatta havuza girerken yada denizden çıkınca falan girilen o duşlardan bile acayip tırsan bir insanımdır. Amma ve lakin dün 15 dk bildiğin soğuk suyun altında kaldım. Hatta ilk girdiğimde vücudumdan buhar çıktı resmen. Akşam yemek masasından kalkınca annem benim oturduğum yerden geçerken ayağımı koyduğum yere basmış, kalorifer borusu geçerde ısınırya oyle ısınmış bastığın yer diyor. Bildiğin yangın durumdayım. Evde klima yok, gece yastık çarşaf sırılsıklam oluyor.

Benim izne daha uuuupp uzun bir zaman var yahu... 14 hafta, yani 98 gün, tam olarak 67 iş günü daha var. PÖFFFFFFF

Bende tatlı pek yemedim, zaten iki dilim yesem iki gün reflü azabı çekiyorum, ama bol bol yedim, tatlı yemedim ama hamur işi olayını bayağı bi abarttım. Mayalı gıdalar çok ödem yapıyor ki ben onuda bolca yedim sonra iki gün ellerimi yumruk yapamadım ödemden. ee evde olunca girip çıkıp yedim. Tatlı yememiş olmanın acısını başta taraftan çıkardım sanırım.

Canım nasıl oldun iyi misin?

Sağol canım iyiyim, bayram tatili iyi geldi, Armutlu'da da hava sıcaktı ama, akşamları esiyordu çok güzel. Eşimle balkona yere kilim+yorgan yaydık üstünde yuvarlandık durdukDinlendim baya, şimdi 1 hafta çalışıp tatile çıkıcaz, hevesle bekliyorum tatili

Canım benim çevremde o mayasını alabileceim kimse yokta hazır kefir alıyorum. Onunla yeni kefir üretebilir miyim ne dersin?
Eğer yapabilirsem deniyeyim bu dediğini bi

Hazırından hiç denemedim canım ama bence olur neden olmasın. Zamanında yoğurt mayası bulamayıp ayrandan yoğurt mayaladığımı biliyorum. Sen dene bakalım.Olmadı maya istersen ben gönderebilirim sana, istanbulda mısın? Bende arkadaşımdan almıştım 1 çay kaşığı kadardı şimdi nerdeyse 1 yemek kaşığı kadar çoğaldı. Özelden adresini mesaj at bana.

Keşke İstanbulda olsam. Bir projede çalışıyorum iş için Varşovadayım. 40 günüm kaldı burada sonra döneceğim

Ben hazır kefirden deniyeyim dediğin gibi. Olmadı dönünce senden rica ederim.
Çok çok teşekkür ederim

Sen dönünce ben sana gönderirim canım, unutturma bana ben aylarca aradım maya bulamadım, meğer burnumun dibinde arkadaşımda varmış maya, sonuçta kendi kendine çoğalan bir şey çoğaldıkça paylaşmak lazım.

evet şekerim ne yazıkki işteyimmm...

ohh süper kuzum deniz püfür püfür esme...ohhh biz yandık konyada yandık..nefes alamadım ben bayramda yaa

Küvet varsa gir içine buz da at.. Çekilmiyo annem, tatilden dönerken ağlicaktım.

Ayyyy canım yaaw, ne desem bilemedim. bende soğuk suyu açıp uzun süre tutuyorum bedenimin en sıcak bölgelerine.
Bişiy farkettim, ayaklarım balon ya biliyosun, tuzlu ve buzlu su dolu leğende tuttum yarım saat hiç bi işe yaramamıştı, denize girdiğimde 2 saat sonra falan inmeye başladı şişlikler. tüm bedenin soğuması gerekiyor sanırm. sudan çıkıp 2 saat geçtikten sonra gene davul.
Gerçekten hamile kadınlara çalıştırmadan maaş versinler artık. Ne zormuş valla kızlar ya...

bende şişmeye başlıyorum galiba ama en büyük etken bu sıcaklar canım..
bende dün akşam tuzlu suyun içine koydum ayaklarımı..
her akşam yapıcam zaten gece yatmadan duşa giriyorum sabak bir jalkıyorum her yerim ıslak..
sabah tekrar dula giriyiorumm..nolcak böle kasıma kadar

Tüh kötü olmuş ya, benim sadece 1 gün ellerim çok kötü oldu, o da sıcaktandı koluma sabah taktığım bileziğimi akşam çıkaramadım, o derece yani

çok sevindim canım iyi olmana Aynen biz de 1 hafta çalışıp tatile çıkıyoruz, sabırsızlıkla bekliyorummm siz nereye gidiyorsunuz?

canım kefir hazırından mayalanmaz bildiğim kadarıyla, onun mayası karnıbahara benzeyen beyaz bir canlı, ancak ondan mayalanabiliyor sen de zaten ondan mayalıyormuşsun.

Evet canım ben canlı mayadan yapıyorum ama onu bulamayan hazırdan da mayalıyormuş. Yoğurt kıvamında tutarmı bilmiyorum ama ayran kıvamlı mayalanıyor. Ancak sonuçta canlı mayadan değil kefir kültüründen mayalandığı için sürekliliği ne kadar olur bilinmez. Hiç tüketmemekten ya da devamlı hazırını tüketmekten iyidir.

Çok teşekkür ederim. Dönünce bulamazsam yine yakınlarda rahatsız ederim seni

Herkese selamlar

Ben de tatili bitirip, bugün işe döndüm. Havuz, deniz, yüzmek muhteşemdi de işe gelmek zor oldu. Umarım hepiniz iyisinizdir. Kızlar ya, grupta aktif annelerimizden birileri face de 2014 kasım anneleri diye kapalı bir grup açsa, konuları ordan takip etsek, nasıl olur acaba? Hem ileride bebişlerimizin fotolarını falan da paylaşırız, buluşma günleri falan ayarlarız, siz ne dersiniz?

Canım biz önce Çeşme/Boyalık, sonra Kuşadası en son Didim /Akbük; aslında rotamız Kuşadası-Didim-Marmaris'ti ama Çeşme'ye arkadaşlar gitti daha önce Çeşme'ye gitmemize rağmen uğramadığımız Boyalık'ın görülmeye değer resimlerini yollayınca Marmaris'i iptal ettik.

Siz nereye gidiyorsunuz?

Son düzenleme:

Moral bozmak yok yavrum, Allah yardım eder artık sabredicez. :26:

hadi ya çok ilginç, ilk kez hazırından mayalandığını duydum canım. Benim mayam çok büyümüştü, artık dağıta dağıta dağıtacak kişi kalmadı, sonra bana onu buzdolabında suda sakla dediler, sakladım ama öldü, birdaha eskisi gibi mayalamadı

Ne güzelll aslında biz Bodrum ya da Fethiye Ölüdeniz'e gidecektik, ama doktorum izin vermedi, yakına gidin dedi, yorulma sık sık mola ver dedi. O yüzden biz Ayvalık'a gitmeye karar verdik. Oradan dönüşte de Erdek tarafında yazlığımız var, oraya uğrayacağız 2 gün de orada kalacağız, hem de dinlenmiş oluruz, mesafeyi azaltmış oluruz. Eşim Ayvalıktan sahil boyu manisaya da gitmek istiyor ama benim gözüm yemiyor, o yüzden o şimdilik sadece hayal

Ben çok seviyorum evde böyle işlerle uğraşmayı, hazırdan mayalamadım ama mayalayanı duydum canım. Dağıtırken de dikkat etmek gerekiyor demek ki, internette canlı maya hakkında çok enteresan bilgiler var. Bende 1 aydır falan yapıyorum zaten. Ufaklığın alerjisinden çok çektik, ayrıca kreşe başladıktan sonra her kış aylarca hasta oldu kullandığı antibiyotiklerden çok tedirgin oluyorum ben. Bağışıklığını güçlendirmek için sürekli kefir ve keçiboynuzu pekmezi tavsiye ettiler. Keçiboynuzu pekmezinin alerji anlamında faydasını gördük çok şükür, bağışıklık için kefirinde görürüz inşallah.

Bende tüketmeye çalışıyorum kefiri, en azından doğacak olana da faydası olsun şimdiden.

Ölü Deniz'e nişanlıyken gitmiştik, sahiden çok güzel. Özellikle Kelebekler Vadisi, ama denizi sırf taş, sürekli insanın ayaklarına batıyor, ben o yüzden oraları pek istemedim, dibi kum olan deniz şu an daha iyi olur gibi geldi. Ölü Deniz'de denizden çıkmak isterken çok düşüp kalkmıştım çünküAma bu halde düşüp kalkma riskini göze alamazdım.

Ayvalık bir harikaaaaaaaa, zeytinyağı alın mutlaka "Tanık Zeytinyağları" var yol üstünde. Muhteşem bir lezzet.

Arkadaşlar bu yataga hangi renk nevresimler gider, cinsiyetimiz kiz :)

Eklentiler

• $1406799272745.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 36

Ben cok begendim cni hepsini cercevekerde super cok degisik bende dagitmak ici kucuk bbeebk arabasialdim icine keseyle lavanata koyucam birde sabun yaptiriyorum utsu de ismi yazilcak yakin cevremede sabunlardan vericem kese icinde insallah hunlari dagiticagimizgunlergelsinn artikdr geri sayim basladi diyo :) o oyle diyince daha cok heyecanlaniyorum bizimde ates olcer ve benim pijama gecelik takimi kaldi eksik olarak havaalr okadar sicakki azcik serinlesin cikip onlarida alicam insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…