Birinin böyle zamanlarımda bana çimdik atması gerekiyor işte yoksa çekilmez oluyorum ha bebeğime yazık valla... Kıyamam ona ben... Kulağımı çekin benim böyle arada bir
Çok iyi anlıyorum seni. ALLAH yardımcımız olsun ve bol sabır versin bize. En basit örneği şeker konusunda aman masraf olmasn diye devlete gittik. Kayıt yapılıyor. Tüp veriliyor kan için. Gidip randevu alıyorsun. Sonra randevu günü gelip işlemi yaptırıyorsn vs. Eşim söylendi durdu. Bana defalarca hastaneyi (Kontrollerimi yaptırdığım hastaneyi kastederek) ara sor canım öyle 20 30 liralık bir şey için bu kalabalıkta (Okmeydanı ssk, bilen bilir) beklemeyelim, gel git yapmayalım dedi. Adamı dinlemedim. Elimde tüpler, randevu için sıra beklerken (!) arayıverdim hastanemizi. Kız demesin mi 17 lira diyeaskim kızma ama hadi kendi hastanemize gidelim dedim. Adam haklı olarak bir bakış fırlatıp beni hastaneye götürdü . Velhasıl kelam gider gitmez kaydımı yaptırıp hemen kanımı verip şekerimi içtim. 1 saat sonra kanı verdim ve 5 dk için sonucu verdiler.... Benim de içimde kalmış işte anlatıverdim.
Senin doktor da ayrı bir vaka yani... Kendisinin yokluğunda yapılacak şeyler olduğunu biliyor, hastayı aydınlatıp öyle git yahu.
Kan ve idrar tahlili evet ama şeker yüklemesini Aile hekimliği yapmıyor. Dün gittiğimde kan aldılar, şeker yüklemesi için beklemem gerektiğinide onlar söyledi, Eğer yapılsaydı hazır açken kanımıda almışlarken yaparlardı heralde.Kızlar şeker yüklemesini, tam kan tahlilini, idrar tahlilini falan aile hekimliğinde ücretsiz yaptırabiliyosunuz...öyle randevu falan da almaya gerek yok..
ne yazıki canım..
bu devletle alakası yok özelde de oluyor..
doktoruna düşüeceksin yada iyi insanlara denk geleceksin
Kızlar nescafe içiyormusunuz
aman kızım rahat ol yaa..
analarımız doktora gitmeden 9 ay geçirmiş
ben takmıom artık..
o bebişler şu anda en güvenilir yerde..
Kızlar nescafe içiyormusunuz
Ben aile hekimliğinde yaptırdım canım şeker yüklemesini..belkide ilden ile değişiyodur..Ya keşke bende mi öyle yapsaydım, gebelikle ilgili herşey özelde 100 tl den başladığı için bunu aramadım bile.
ikili testi sordum, 140 dan kapı açtılar.
3 lü teste 80 tl aldılar,
amniyosentez için 1200 tl den başlıyordu fiyatlar,
ayrıntılı ultrason en ucuzu 325 tl dedi.
dedim şeker en iyi ihtimal 50 den başlıyordur boş ver git devlete dedim kendime.. 17 tl ise üzülürüm, boşa sıkıntı çektim diye, Çünkü perşembe günü glikozu ve suyu kendim alıp götürecekmişim :) öyle kağıt vermişler
E ona para vericem zaten, yarın öbür gün muayene parasıda çıkar 5-10 tl eczaneden öderiz. Aynı hesaba gelirmiş.
Kan ve idrar tahlili evet ama şeker yüklemesini Aile hekimliği yapmıyor. Dün gittiğimde kan aldılar, şeker yüklemesi için beklemem gerektiğinide onlar söyledi, Eğer yapılsaydı hazır açken kanımıda almışlarken yaparlardı heralde.
Ayrıca bana şimdiye kadar kimse idrar tahlili falan demedi.
Aslında bence devletle çok ilgisi var. Hastaneler çok yetersiz, randevu almak için haftalar öncesinden randevu almak gerekiyor. Aldığın randevuda doktor sana adam gibi neyin ne zaman yapılacağını söylemediği için bazı tetkiklerin zamanını kaçırabiliyorsun. Randevu almadan gitsen saatlerce bekliyorsun, hastadan ayrı doktordan ayrı trip çekiyorsun. İyi doktor kötü doktor yok bence işini adam gibi yapan ve yapmayan sağlık personeli var.
Ya keşke bende mi öyle yapsaydım, gebelikle ilgili herşey özelde 100 tl den başladığı için bunu aramadım bile.
ikili testi sordum, 140 dan kapı açtılar.
3 lü teste 80 tl aldılar,
amniyosentez için 1200 tl den başlıyordu fiyatlar,
ayrıntılı ultrason en ucuzu 325 tl dedi.
dedim şeker en iyi ihtimal 50 den başlıyordur boş ver git devlete dedim kendime.. 17 tl ise üzülürüm, boşa sıkıntı çektim diye, Çünkü perşembe günü glikozu ve suyu kendim alıp götürecekmişim :) öyle kağıt vermişler
E ona para vericem zaten, yarın öbür gün muayene parasıda çıkar 5-10 tl eczaneden öderiz. Aynı hesaba gelirmiş.
Kan ve idrar tahlili evet ama şeker yüklemesini Aile hekimliği yapmıyor. Dün gittiğimde kan aldılar, şeker yüklemesi için beklemem gerektiğinide onlar söyledi, Eğer yapılsaydı hazır açken kanımıda almışlarken yaparlardı heralde.
Ayrıca bana şimdiye kadar kimse idrar tahlili falan demedi.
Aslında bence devletle çok ilgisi var. Hastaneler çok yetersiz, randevu almak için haftalar öncesinden randevu almak gerekiyor. Aldığın randevuda doktor sana adam gibi neyin ne zaman yapılacağını söylemediği için bazı tetkiklerin zamanını kaçırabiliyorsun. Randevu almadan gitsen saatlerce bekliyorsun, hastadan ayrı doktordan ayrı trip çekiyorsun. İyi doktor kötü doktor yok bence işini adam gibi yapan ve yapmayan sağlık personeli var.
canım hamilelğin başında bir kere içtim canım çok isteyince iciyorum sadeceKızlar nescafe içiyormusunuz
ben içiyorum akşam hemen tuvalete gitmemi sağlıyor aklınızda bulunsunKızlar nescafe içiyormusunuz
Benimde bu ara canım istiyo ondan sordumHamileliğimin başından beri iki kere canım çok isteyince içtim valla bol sütlü..
Zaten haftada 1 e izin veriyo doktorlar..
Günlük içmenin bi zararı varmıdır acababen içiyorum akşam hemen tuvalete gitmemi sağlıyor aklınızda bulunsun
Çalışmıyorsun sanırım? Ben çalıştığım için bazen unutuyorum işten güçten, bebek depişerek hatırlatıyo kendini. Uğraş bul bişiyler yap sabah erken kalk gez 11 de eve gel vakit daha iyi geçiyo
Anladım canım... Ne bileyim... O kadar çok dinliyorum ki kendimi, göbüşümü... Bebeğim az hareket etse sıkıntı yapıyorum çok hareket etse yine sıkıntı yapıyorum ve nedense bu aralar acaip bir sabırsızlık var... Biran önce evimde olup bol bol bebeğimle vakit geçiresim var deli gibi... Günler de yavaş geçince sinirim bozuluyor sanırım...
canım usg ışığı bebeği korkutuo hemde annede her usg zamanı stres oluşuo..o yüzden bence ayda 1 kez iyi..özlüoruz ama napalım çıkınca bo bol sevcez inşş
evet canım 30 haftayı geçtikten sonra 15 e düşürüyorlarmış..
yarın şeker yüklemem var..
doktroa ben istemiyorum bebeğimi rahatsız etmesin dedim..
doktorum bebek sadece 5-10 dk rahatsız olacak diye senin hayatını tehlikeye atamam diye azarladı beni..
bebek sadece o şekerden 5-10 dk rahatsız oluyormuş yanii
bence bişi olmazGünlük içmenin bi zararı varmıdır acaba
Zeyy bütün aile hekimlikleri bir değil malesef . Ben sadece tam kan ve aşı yaptırabiliyorum. İdrar tahlili de şeker yüklemesi de yapmıyorlar.Kızlar şeker yüklemesini, tam kan tahlilini, idrar tahlilini falan aile hekimliğinde ücretsiz yaptırabiliyosunuz...öyle randevu falan da almaya gerek yok..
kızlar saat dörtbuçukta bebeğimi görmeye gideceğim inşallah gösterir bize kendini boy boy fotoğraflarını verir doktor
Açlık tokluk kan şekerim düşük çıkınca istemedi doktor benden. O değerlerine baktı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?