2014 Kasım Anneleri

Birinin böyle zamanlarımda bana çimdik atması gerekiyor işte yoksa çekilmez oluyorum ha bebeğime yazık valla... Kıyamam ona ben... Kulağımı çekin benim böyle arada bir

aman kızım rahat ol yaa..
analarımız doktora gitmeden 9 ay geçirmiş

ben takmıom artık..
o bebişler şu anda en güvenilir yerde..

Ya keşke bende mi öyle yapsaydım, gebelikle ilgili herşey özelde 100 tl den başladığı için bunu aramadım bile.
ikili testi sordum, 140 dan kapı açtılar.
3 lü teste 80 tl aldılar,
amniyosentez için 1200 tl den başlıyordu fiyatlar,
ayrıntılı ultrason en ucuzu 325 tl dedi.
dedim şeker en iyi ihtimal 50 den başlıyordur boş ver git devlete dedim kendime.. 17 tl ise üzülürüm, boşa sıkıntı çektim diye, Çünkü perşembe günü glikozu ve suyu kendim alıp götürecekmişim :) öyle kağıt vermişler
E ona para vericem zaten, yarın öbür gün muayene parasıda çıkar 5-10 tl eczaneden öderiz. Aynı hesaba gelirmiş.

Kızlar şeker yüklemesini, tam kan tahlilini, idrar tahlilini falan aile hekimliğinde ücretsiz yaptırabiliyosunuz...öyle randevu falan da almaya gerek yok..
Kan ve idrar tahlili evet ama şeker yüklemesini Aile hekimliği yapmıyor. Dün gittiğimde kan aldılar, şeker yüklemesi için beklemem gerektiğinide onlar söyledi, Eğer yapılsaydı hazır açken kanımıda almışlarken yaparlardı heralde.
Ayrıca bana şimdiye kadar kimse idrar tahlili falan demedi.

ne yazıki canım..
bu devletle alakası yok özelde de oluyor..
doktoruna düşüeceksin yada iyi insanlara denk geleceksin

Aslında bence devletle çok ilgisi var. Hastaneler çok yetersiz, randevu almak için haftalar öncesinden randevu almak gerekiyor. Aldığın randevuda doktor sana adam gibi neyin ne zaman yapılacağını söylemediği için bazı tetkiklerin zamanını kaçırabiliyorsun. Randevu almadan gitsen saatlerce bekliyorsun, hastadan ayrı doktordan ayrı trip çekiyorsun. İyi doktor kötü doktor yok bence işini adam gibi yapan ve yapmayan sağlık personeli var.

Ben aile hekimliğinde yaptırdım canım şeker yüklemesini..belkide ilden ile değişiyodur..

hah aynen öle canım işini herkez iyi yapsa zaten sorun olmaz..
emin ol konyada 2-3 özelş hastane var kapıdan girilmaz ama hasta yoğını dolu çünkü kadın doğumcuların iyileri orada..
ama oraya git 2-3 saat beklersin..birde güler yüz sıfır görürsün paranla rezil olduğuna yanarsın..
şahsen yaşadımm

Kızlar nescafe içiyormusunuz
canım hamilelğin başında bir kere içtim canım çok isteyince iciyorum sadece
annemin yanına geldiğimde ise sohbet ortamına en çok kahve yakışıyor bir türk kahvesi ondan da bir iki yudum alıp bırakıyorum
evde çay yapmıyorum diyebilirim sadece dışarıda sık olmasa da gittiğimiz bir kahvaltı salonu var orda dört beş bardak çay içiyorum

kızlar saat dörtbuçukta bebeğimi görmeye gideceğim inşallah gösterir bize kendini boy boy fotoğraflarını verir doktor

Çalışmıyorsun sanırım? Ben çalıştığım için bazen unutuyorum işten güçten, bebek depişerek hatırlatıyo kendini. Uğraş bul bişiyler yap sabah erken kalk gez 11 de eve gel vakit daha iyi geçiyo

Açlık tokluk kan şekerim düşük çıkınca istemedi doktor benden. O değerlerine baktı mı?

Kızlar şeker yüklemesini, tam kan tahlilini, idrar tahlilini falan aile hekimliğinde ücretsiz yaptırabiliyosunuz...öyle randevu falan da almaya gerek yok..
Zeyy bütün aile hekimlikleri bir değil malesef . Ben sadece tam kan ve aşı yaptırabiliyorum. İdrar tahlili de şeker yüklemesi de yapmıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…