2014 Kasım Anneleri

Benim oglumda kilolu biraz su ana 11 kilo ama dediğin gibi bizim boyumuz da 80 civarında Dr boyu normalden uzun olduğu için kilosunun da ona gore olduğunu sıkıntı olmadığını söylüyor hep

bende arıyorum da canm kv ye pek bişey denmio aralarda veriorum dio
süt bazen gündüz vermesem bile deyip beni çıldırtabiliyor akşamdan akşama yeter bile diyebiliyor.
tek göğsünden 300 çok iyi maşallah gündüz sağarak mı çıkıo bu sadece benim artık baya azaldı 150
genelde 200 olmuyo bile sabah ve akşam üzeri sağıyorum pek biberonla içiomu anne sütünü pek emmez
diyosun ya.birde muhallebiyi nasıl tatlandırıosun çavdar unu ve yulaf unu öylemi.evet doyurucu değil
artık sütümüz bağışıklığı için gündüz zaten herşeyden yiyo akşam ve gece emsin çocuklar.

Benim oglumda kilolu biraz su ana 11 kilo ama dediğin gibi bizim boyumuz da 80 civarında Dr boyu normalden uzun olduğu için kilosunun da ona gore olduğunu sıkıntı olmadığını söylüyor hep

ohh maşallah szin bebişlere ne veriyosun ya :):)
benmki 8,5 muş bugün aşısı vardı öle öğrendik.iyi demiş
ama bilemiorum

Aslında ben çorba gibi vermek istiyorum ama nasıll

ne gerek var çorbaya canım ya yap ızgarada
öle ver bence.

haklısın kv bir şey denmez. Bana da diyorlar Allah tan annen bakıyor yoksa sana bakıcı dayanmaz diye. Ben başlarda sürekli arayıp sunun zamanı verdin mi ? bunun zamanı verdin mi diye soruyordum Allah razı olsun annemden sesini pek çıkarmadı dediklerime uydu uymadığı zamanlarda da uyardım.
4 kez sağdığım için canım. Sende sağmayı arttır bak senin de fazla çıkar. Az az çıkıp birleşince çok oluyorlar. Gündüz süt vermemek olur mu canım ya ahh şu büyükler. Bebekliğinde biberon hastası idi. Beni emmez biberonla emerdi. Bizim doğduğundan beri emme kısmı sıkıntılı oldu aslında. 5 dk dan fazla hiç emmedi. Hafta da bir greve girdi biberonla vermek zorunda kaldık falan. yaklaşık 3 aydırda biberon istemiyor. Kaşıkla veriyor annem. Çok zor oluyor aslında ama uğraşıyor kadın. SAğı solu hiç belli değil benim sıpanın. Sabah ki sütünü biberonla içer öğlendekinin yarısını kalan kaşık bazen hepsi kaşıkla. Dün 3 kez de biberonla içmiş. Çok dengesiz yaw benim çocuğum.
Muhallebiyi tatlandırmıyorum. Bazen pekmez ya da hurma katıyorum ama katmadığımız zamanlarda oluyor. Ben şeker tuz hiç vermedim zaten. aynen emebildiği kadar akşam emsinler.
Şimdi yeni doğum yapmış birine tek duam bol sütün ve bol emen çocuğun olsun.

merhaba yazdiniz mi bilmiyorum gormedim ama marka ve modelini bir de nerden aldiginizi yazabilir misiniz

ohh maşallah szin bebişlere ne veriyosun ya :):)
benmki 8,5 muş bugün aşısı vardı öle öğrendik.iyi demiş
ama bilemiorum

ne gerek var çorbaya canım ya yap ızgarada
öle ver bence.
Kiloya çok fazla takılma canım. Benim oğlum ilk 3 ay süper kg aldı. Sonra ort. 200-300 gr aldı. 1 ay önce 8 kg ydu. şimdi 8,400 civarıdır evde tarttım baskülde :)
aşırı hareketli ve mama vermiyorum. Mama ister istemez çocukta kg yapıyor bunu kimse inkar edemez.. Yapmadığı beebkte olur ama mama alan çocuk genelde orta karar ya da kilolu olur. Gelişimi güzelse kg lu da olmayıversin ne yapalım.

Canım anne sütü alamayan bebeklerin doğduklarında itibaren mama almaktan başka çareleri olamıyor maalesef bilerek kilo yapsın diye verilmiyor ben gün içinde çok zorda kalmadıkça vermiyrum ama yatarken ve gece vermek zorunda kalıyorum

hayır canım ben kg yapsın diye mama veriliyor demedim. Ki anne de süt yoksa mecbur mama verilecek ya da yetmiyor ise. Ben sadece anne sütü alan bebekler her zaman toplu olmuyor dedim. Ki bazı annelerin sütleri çok yarıyor topluda oluyor ama genelde orta karar oluyor. Hele de buna ek gıdada iştahsızlıklar eklenince zayıf çocuk oluyor. Mama çok kalorili olduğu için kg yapıyor illaki. Sadece kg için mama verilmemeli zaten.

aynen şanslın cnm bu konuda nazın geçer sözün geçer yani.
ben şunu verme şöle ver dediğimde bile yanlış anlıo.canım valla sabah
akşam yapıorum birikmesi gerekio ama anca okadar 4 kere yaparsam bilmm değişiceğini
sanmıorum olsun 150 200 de yeter bence gündüz zaten ona bile fırsat kalmıomuş yediklerinden
akşam da zaten ben gidince emio.bazen işyerinde sağmaya bile zor fırsat buluorum mesela yanımdaki
kızada izne çıktı nasıl yapıcam onu bilmiorum bu saat oldu hala yapamadım.
çavdar unu ve buğday unu ile yapıon dimi muhallebi olmadı bende deyimde öle yapsın bakalım
yers.kaşıkla çok zor olur annen ne güzel sabırlı verio kv biraz kolayına kaçıo güzel bakıo lafım yok ama.

aynen tabiki sağlıklı olsunlar yeter.
evet mama kilo yapıo kimse yanlış anlamasın bu doğru
ama sütü olmayan mecbur verio çorba vs veremeyeceğine göre.
sütün yetiosa ek gıda da alıosa mama nie vericen ki zaten.

anne sütü almıyorsa mecbursun canm zaten
herkes ister anne sütü vermek ben de 4 ay vermedim
evdeyken yetiodu 4 aylıkken işe başladım 300 cc falan süt bıraktım
ama doktor yetmeyebilir die formül mama verdi he çok kullnamdık ama
verdik yani mecbur açmı kalsın çocuk kilosunda falan değişme olmadı ama.

Benım bebişte gece ıkı kere uyanıyo ama bır ıkı saat uyumuyo. Bunu nasıl füzene koycam bilmıyorumya. Önceden 7 de yattdı sabaha kadar uyanmaz sadece acıkınca aglar emer uyursu. Şimdi aynı saatte uyuyo 12 de mutlaka uyanıyo 1 e 2 ye kadar uyumuyo huysuzda degıl oyun istıyo şebeklık yapıyo. Sonra uyuyo 5 te 6 sa kalkıyo bazn 7 de. Oyuna cevırmemesı için napmam lazım. Fikri olan varmı. Alışkanlık dönemlerı şuanda bunuda bır haftadr yapıyo. Almasam brşiginde bıraksam aglıyo yada ordada tepınıyo kalkmaya çalışıyo falan. Ama gunduz bır yada ikı kere en az ıkı üç saat uyuyo.

merhaba yazdiniz mi bilmiyorum gormedim ama marka ve modelini bir de nerden aldiginizi yazabilir misiniz
Canım marka çok önemli değil ses ve ışıklı ikazı olsun yeter.ben çocuktan çocuğa ikinci elden aldım.buna benzer başkada siteler var.benim aldığım weellve marka fakat bununda çok çeşiti var

Merhaba guzel anneler.. bi takim rahatsizliklari olan bebislerimix varmis gecmis olsun hepsine... sayenizde kafamda olusan bi cok soruya cvp buldum... sormak istedigim bikacsey daha var.. banyo kuveti icin nasil bir file almak gerekli..kopuklu diye gecen kalinlardan mi yoksa normal filelerden mi... bir de pisik kremini ilk bezde hemen kullanmaya basladiniz mi onlem amacli yoksa pisik olduktan sonra mi

Çok şükür nazım geçiyor. Eğer bıraktığın süt yetiyorsa ekstra sağmana gerek yok. Benim oğluma bıraktığım yetmiyor buzlukta önceden depoladıklarımdan takviye yapıyorum. 3 ay evdeyken her emzirmeden sonra sağıp buzluğa atmıştım.
İnş Allah o arkadaşın dönene kadar zorlanmadan halledersin sağma işini. Çavdar ve yulaf unu ile yapıyorum ama tam buğday unu ile de yapabilirsin sorun değil. İçine yumurta peynir z.yağı ya da vermek istediğin ne varsa katabilirsiniz. İnanılmaz zor kaşıkla annem sabırlı birde anne sütü vermeden ek gıda vermiyoruz biz annem de sağolsun uğraşıyor.

Eğer süt yeterli değilse mecbur verilecek tabi ki mama. ona lafım zaten yok olamaz da. ama bazı anneler gece rahat uyumak adına mama veriyor. Mama daha tok tuttuğu için bak ben ona karşıyım. Kalksın en fazla 4-5 ay daha bu sıkıntı sonra bitecek zaten. Ben çalıştığım halde gece sık kalkmasına razıyım yeterki emsin. Gerçi her annenin bakımı farklı her bebeğinde huyu. Hepsine sağlık versin rabbim.

SAğlıkla kucağına alırsın inş allah bebeğini.
Küvet filesi olarak ben ince normal olanlardan kullandım. Ama küvette yıkamak bana daha zor geldiği için 3. ayda küvet olayını bıraktık. banyoda dizime yatırıp yıkıyordum
Pişik kremide pişik olmadığı sürece kullanmadım. Mustela sebamed onlar koruyucu niteliktedir ve ben hiç kullanmadım. Gerçekten pişik olursa trosyd, hametan tarzı kremler kullanmak daha mantıklı. Ya da sudocrem de etkili. Ayrıca pişik olacak diye şartlandırma kendini. Benim oğlum hiç olmadı. Şimdi sıcaklardan hafif kızardı 1 kez krem sürdüm ertesi güne geçti. Kızarıklık görünce koruyucu olmadı diğer kremlerden kullanabilirsin. Kolay doğumlar inş allah.

ay ewt neden sartlandirdiysam kendimi.. guzel dileklerin icin coook teşekkür ederim hepsine de amin

ben normal file aldım canım farketmio yani.
ben pişik kremini arada kullandım çok nadir önlem amaçlı
kışa geldiği için bizim pişik pek olmadı hani sıcaklara gelseydi
belki de olabilirdi.

yani yetio derken kv göre bişey demio zaten herşey yiyo bazen stü almıo bile diyo
ama bilemiorum ben hafta sonları mesela ek gıdasını da versem yarım saat sonra emziriorum
emio.gündüz 300 cc süt mü yetmio yani anlamadım ben evdeyken depolayabildiysen ne güzel.
aynen bende öle düşünüorum çalıştığım halde uyksuz kaldığım halde yeterki emsin sütü alsın
ben dayanırım diorum rabbime çok şükür ki hiçte zorlanmadım valla.okadar uykusuz kaldım ama
zaten 1 yaşından sonra herşeyden yicekler sütü belki isteseler bile bulamıycaklar varken bol bol alsınlar.
haklısın valla bazı anneler gece uykudan olmamk için veriolar mamayı muhallebiyi.yavruma feda olsun herşey.

Evet canım 300 cc yetmiyor günlük ama ben sabah çıkarken emziremiyorum. Daha doğrusu emmiyor. Canı şsterse emer sadece. İşe hazırlanmaya çalışırken onun canının istediği zamanı tutturamıyorum malesef. Genelde ort. 350-400 arası içiyor.

Meraba swift seni görmek negüzel bende aralık anneleri nden Kasım annelerine sızan bi eleman napım orası iyice sessizleşti çok çabaladım kalmak için ama yok ses seda yok oysa biz gebeyken öylemiydi hergün girerdik k.k ye.şimdi aklıma bile gelmiyo nerdeyse bi Kasım analarına bakim dedim eskiler hep burda hoop bende atlıyım hemen dedim Velhasıl burdayım oku oku bitmiyor nasıl gidiyo hayat bebek ler büyüdü çok şükür herşey yolunda mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…