• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

Herkese selamlarr, gittik kızımızı gördük geldik. Halen daha normal doğum pozisyonunda baş aşağı yani, gidişat normal doğum yani bundan memnunuz :)) boyu 45 cm kilosu 2100 gr olmuş, suyu gayet iyi dedi doktorum. Bir kaç endişem vardı onları sordum. 1-) normal doğumdan korkutuyorlar , şöyle yırtık oldu böyle parçalandı diye, genişleme oluyor eskisi gibi oluyor diye dedim. 4 kg üstü olursa bebek normal doğum önermiyorum dedi, doğum kanalı eğer uygun değilse yırtık riski tabi ki var dedi, benim uygunmuş boyum uzun olduğu için, tabi ki genişleme oluyor bu normal ama ben dikiş atarken olabildiğince daraltıyorum dedi. 2-) göğüs ucu kremi işe yarıyor mu? Etkili olduğunu düşünmüyorum dedi. Eğer hassas bir yapın varsa her durumda yara olur dedi. 3-) göğüslerimde büyüme ve sıvı gelimi yok sütüm olmayacak mı dedim, öyle birşey yok herkeste farklıdır sütün bunla ilgisi yok dedi.4-) illa sola mı yatmalıyım dedim. Sırt üstü yatma onun dışında sağa sola fark etmez dedi. Bu arada 3 kilo vermişim, kötü mü dedim "bebek kilo almış durumu çok iyi o yüzden sıkıntı yok, yürüyüş falan yapıyorsan normal" dedi. Esimle ilişki durumunu sorduk , tehlike yok şu an son ana kadar devam normal doğum için önemli dedi. Bebeğin pozisyonu değişir mi dedim " şu an bir hastam var 39. Hafta da bebek pozisyon değiştirdi, herşey olabilir" dedi. Ayın 20' sinde çalışabilir raporumu almak için gideceğim ondan sonra ki kontrol de bayram sonrası inşallah. Bu arada olurda sezaryen olursa sancılarımı beklemek istiyorum dedim. Sorun yok sen nasıl istersen dedi. Gece yarısı da olsa gelir misiniz dedim " her doğuma ister normal ister sezaryen ben giriyorum, o yüzden geliyorum" dedi. Iste bu kadarrrr :)

Gule gule yatsin icinde bizde alip kurduk ne ile sileceksin yatagi bugun aklima bu geldide
saol teyzesi..senin bebişte güle güle yatsın..sirkeli su diyolar ama kokar yaa..sabun tozunu köpürtüp silebilirim canmmama çok iyi durulamak lazım..kızkardeşim bi yıl önce başladı park yatak kullanmaya ona bi sorayım sana msg atarım

Masallah pamuk sekerlere biri tombik olacak diğerine göre herhalde sarelle reklamı geldi aklıma :KK48::KK68:Günü de belli olmus gibi zeyy panik yapma bari

Hehhe yok panik olmadım hatta keşke bir an önce geçse zaman sağlıkla gelseler :) evet biri daha minyon olucak dedi doktorda..olsun onu kardeşinden gizli daha çok beslerim heheh

İki bebek suyu plesentasi normal yani aldigin kilo hiicc takma sag salim dogsunlar ssnin memelere bi yapiscaklar her cekmede kilo inecek merak etme ..

Ahh ah inşallah o günleri görürüz sağlıkla :)

canım yeni mi değiştirdin doktoru ?

Yeni sayılır canım 23. Haftada değiştirdim..
Eski doktor kilolarını falan söylemiyordu iyi iyi diyip geçiyodu soruyodum napıcan diyodu sinir oldum bir de gece falan acil bişey olsa gelmiyomuş..nasıl güveneyim ki..

Canım ben kompedan dan 70 liraya sabahlıklı takım aldım. Sabahlık uzun kollu içindeki kısa kollu. Şimdi bi tane daha almak istedim tekrar o kadar para vermek istemedim gerçekten uçmuş fiyatlar. Az önce markafoni den aldım. Lorena iç giyim var fiyatlar uygun uzun kollu da var bi bak istersen

Internetten mi canim.
Internetten almak istemiyorum, kompedana bende bakayim.
Ya renk bulamiyorum ben kırmızı istiyorum.. yok hc bi yerde.

Merhaba kızlar yeni doktordan geldim 31+6 dayız kızımız 1870 gr 42cm olmuş doktorumuz gayet iyi dedi. Ama enfeksiyon sıkıntımız var onada ilaç verdi.
maşallah canım bebişine enfeksiyonda hemencik geçer inşallah

Kizlar biz doktordan geldik bebeğim 44 cm 2190 gr olmuş:nazar:
Kafası iki hafta önde dedi önemli değil sadece normal doğum zor olur dedi. Doktorum çok relax allahtan bende hiç Takmadim o yüzden:KK49:
Nst de sancı çıktı yine ama doktorum özel muayenehanesine gittigi icin gostrremedim ilaç verir dedi nstdeki kisi çok takmamaya çalışıyorum inşallah hepimizin yavrusu zamaninda ve saglikla gelir
maşallah canım kocaman olmuşsunuz valla siz sancıda bu haftalarda normal diye biliyorum ben ama ilaç vermezler bence

Çantalar hazırlanmaya başlamış :) ben hazirliklarimi özet geçeyim

Ben kızımdan kalan kıyafetleri yıkadım utuledim. E bebekte baby & me diye bi marka var hem uygun hem de çok güzel. Deterjan, göğüs pedi, alt değişme örtüsü gibi şeyleri o markadan tercih ettim.

Lansinoh göğüs ucu kremi ve avent göğüs kalkanı ilk aldıklarımdan oldu. Göğüs yaralarından çok çektim kesin çözüm bu markalarda...

biberon dr. Browns doğal akış geniş olandan aldım. Kızıma da kullandım memnun kaldim. Emzik bi kauçuk bi silikon chicco dan aldım. Hangisini tutar bilemem.

Çantama kendime ve kızıma iki takım kıyafet ve günlük ihtiyaçları alacağım.

Bu arada benin zorunlu sezeryan. Epidural tercih edeceğim var mı aynı durumda olan?

Yazmadım yazmadım toplu yazayım dedim hepinize sabır ve kolaylıklar diliyorum :)
zorunlu sezeryan bende varım canım ekimin son haftası dedi doktorumuz

merhaba teyzeleri biz doktordan yeni geldik.biraz moralimiz bozuk :KK51:yuzumuz ve ellerimiz hariç diğer vücut olçumları yapıldı ama elleriyle yuzunu sıkıca kapattığı için ne ellerinin ne de yüzünün ölçümü yapılamadı:KK14: cok uğraştı doktor hem karnımı cok zorladı hem alttan muayene etti görebilmek için ama nafile olan benim cektigim anlık ağrılara ve strese oldu:KK11: benim doktoruma cok sinirlendi bu ayrıntılı ultrason 4.ayın sonunda yapılmalıydı cok gec kalmışsınız zaten 7.ayda gelinir mi die fırça da çekti:KK57: zaten gözümde yasla dolu cıktım:KK61:simdi annemle konustumda içim biraz rahatladı:KK51:kalbimiz sırtımız ayaklarımız karnımız iyi ALLAH a sükür kılomuzda az 1.400 gram mınyon bır bebek haftamız 29+5..bizden haberler oyle teyzeleri Rabbim hepimizin bebeklerini korusuun:KK46::nazar:
yok canım ya minyon değil benim bebişte bu şekilde doktor normal dedi bide neden bu kadar detaylı ölçüm yapılıyo senin

Selam kızlar doktora gittik geldik..çok şükür bebeklerim iyi..
Biri 1.620 diğeri 1.460 gr olmuş çok şükür..
Doğum içinde inşallah bir aksilik olmazsa 20 ekim düşünüyorum dedi doktor..normal doğum tercih etmiyorum ikizde dedi baya detaylı açıklama yaptı..bakalım kısmet..
maşalllah ya büyümüş kızlar gününüzde belli olmuş geri sayım başlasın

bu zamana kadar hiç düşünmüyordum kullanmayı ama ben işte iken anneme çok zor olur diye düşünmeye başladım yeni doğan için ayrı sonraki dönemler için ayrı mı alacağız emziği?
bir de doğar doğmaz başlayacak mıyım vermeye?:KK57:
canım ver ver çok rahatlık sağlıyo ilk başta alıştırmazsan sonra almaz bilgin olsun

Aynen canım biraz ele gelsin kucak doldursunlar :KK46:Ağır abimiz ne kadar oldu?
Agir abi:) canim bizim kontrolumuz haftaya .. cok ozledim oglumu dr dan sonra yazarim insallah son kontrolde dr uzun boylu demişti bizimki babaya benziyor galiba:KK51::KK51: siz ne kadar sıklıkla gidiyosunuz dr a benimki ayda bir cagiriyo da burdakileri okuyunca en az ben gidiyormusum gibi hissettimo_O

Herkese selamlarr, gittik kızımızı gördük geldik. Halen daha normal doğum pozisyonunda baş aşağı yani, gidişat normal doğum yani bundan memnunuz :)) boyu 45 cm kilosu 2100 gr olmuş, suyu gayet iyi dedi doktorum. Bir kaç endişem vardı onları sordum. 1-) normal doğumdan korkutuyorlar , şöyle yırtık oldu böyle parçalandı diye, genişleme oluyor eskisi gibi oluyor diye dedim. 4 kg üstü olursa bebek normal doğum önermiyorum dedi, doğum kanalı eğer uygun değilse yırtık riski tabi ki var dedi, benim uygunmuş boyum uzun olduğu için, tabi ki genişleme oluyor bu normal ama ben dikiş atarken olabildiğince daraltıyorum dedi. 2-) göğüs ucu kremi işe yarıyor mu? Etkili olduğunu düşünmüyorum dedi. Eğer hassas bir yapın varsa her durumda yara olur dedi. 3-) göğüslerimde büyüme ve sıvı gelimi yok sütüm olmayacak mı dedim, öyle birşey yok herkeste farklıdır sütün bunla ilgisi yok dedi.4-) illa sola mı yatmalıyım dedim. Sırt üstü yatma onun dışında sağa sola fark etmez dedi. Bu arada 3 kilo vermişim, kötü mü dedim "bebek kilo almış durumu çok iyi o yüzden sıkıntı yok, yürüyüş falan yapıyorsan normal" dedi. Esimle ilişki durumunu sorduk , tehlike yok şu an son ana kadar devam normal doğum için önemli dedi. Bebeğin pozisyonu değişir mi dedim " şu an bir hastam var 39. Hafta da bebek pozisyon değiştirdi, herşey olabilir" dedi. Ayın 20' sinde çalışabilir raporumu almak için gideceğim ondan sonra ki kontrol de bayram sonrası inşallah. Bu arada olurda sezaryen olursa sancılarımı beklemek istiyorum dedim. Sorun yok sen nasıl istersen dedi. Gece yarısı da olsa gelir misiniz dedim " her doğuma ister normal ister sezaryen ben giriyorum, o yüzden geliyorum" dedi. Iste bu kadarrrr :)
bebeğinin iyi olmasına sevindim

Yeni sayılır canım 23. Haftada değiştirdim..
Eski doktor kilolarını falan söylemiyordu iyi iyi diyip geçiyodu soruyodum napıcan diyodu sinir oldum bir de gece falan acil bişey olsa gelmiyomuş..nasıl güveneyim ki..
iyi ki değiştirmişsin o zaman benim arkadaşım da öyle kadın hiç konuşmuyordu sorulara gıcık gıcık cevaplar vermeler falan
o da benim doktora gitmeye başladı
ben de aynı soruyu benim doktora sordum
il dışında olmadığım sürece kendi hastalarımın doğumuna kendim giriyorum dedi
bu benim için iyi
inşallah o girer

saol teyzesi..senin bebişte güle güle yatsın..sirkeli su diyolar ama kokar yaa..sabun tozunu köpürtüp silebilirim canmmama çok iyi durulamak lazım..kızkardeşim bi yıl önce başladı park yatak kullanmaya ona bi sorayım sana msg atarım
Bende sirkeli su veya sabun tozu dusunmustum bi sor bakalim bende ona gore silerimm..

Agir abi:) canim bizim kontrolumuz haftaya .. cok ozledim oglumu dr dan sonra yazarim insallah son kontrolde dr uzun boylu demişti bizimki babaya benziyor galiba:KK51::KK51: siz ne kadar sıklıkla gidiyosunuz dr a benimki ayda bir cagiriyo da burdakileri okuyunca en az ben gidiyormusum gibi hissettimo_O
Masallah canım oğlusuna:nazar:Valla bizde hemen hemen senin gibi ayda 1 gidiyoruz.Önce muayane 1 hafta sonrada kontrole gidiyoruz ay bitiryor zaten bu gidisimizde ekimin ilk haftasına görüselim dedi doktorumuz telefonunu da verdi ben istemeden ekimde daha sık gideriz sanırım.

günaydın kızlarr.. dün bir arkadaşa davetliydik ve orda 18 günlük bir kız bebek de vardıı.. o kadar masumdu ki anlatamam kucağıma verdiler ağlamamak için zor tuttum kendimi.. kucağımdayken bebeğe sanki zarar verecekmişim gibi hiç oynatmadan sabit tutuyorum :KK43: sonra kendi bebeğimde nasıl olacak ona nasıl bakacağım becerebilecek miyim ben bu işi diye strese soktum hep kendimi.. mutsuzumm :KK43:

evet başkasının bebeği olunca öle oluyo ama kendi bebeğini kucağına aldığın anda hiçte öle hissetmiyosun sanki yıllardır onunla birlikteymiş gibi hakim hissediyosun hiç zor gelmiyo ne tutması ne bakımı ne beslemesi

Hadi gozun aydin masallah melise.. Soru ve cevaplarda icinde sagol bilgilendik bizde

Internetten mi canim.
Internetten almak istemiyorum, kompedana bende bakayim.
Ya renk bulamiyorum ben kırmızı istiyorum.. yok hc bi yerde.
bu yedek olanı internetten aldım canım 20 liraya. Kompedanda çok şık takımlar var da renk yok işte. Bende mavi alırım diye gitmiştim bulamadım

Selamm kızlar biz geldik babamız bizi pikniğe götürdü hiç bi iş yapmamamıza rağmen yorulduk oğluşumla oturmak bize göre değil hep totoyu devirip yatcaz:-)

Back
X