2014 Kasım Anneleri

Evet, bırakıp gelmek çok zor ama malesef şartlar bunu gerektirdi. İzin rapor falan alıcam ama büyük ihtimalle. 2 gecedir Alperen de çok kötü. Ben uykusuzluktan çatladım dün gece. Boğazım ağrıyordu dünden beri. Bir de akşam baş ağrısı başladı... :KK43: Allahtan 2 gibi de olsa uyudu ve 6da uyandı.

Bi de süt sağma derdi var. İş yerinde her yerde kamera var. Bi yığın adam ve şahıs var..

Sıkıntılı anlayacağın..
neden kötü alperen, derdi belli mi? :( gaz demiştin daha önce ama hala gaz mı sıkıntısı?

Ya bizde hep 1000 gr aldik ilk 3 ay..4.ayda 600 gr duyunca şok olmustum..birde emziriyorux iyi güzel alıyorlar diye acaba yeme içmemizi mi ayarlayamadik diyorum:KK43:
yok sıkıntı yok 600 de sadece anne sütü alıyorsa. ama bizim kafalar gram cinsinden çalıştığı için panikliyoruz. ben de çok mutsuzum bu kilo konusunda. eşim de çıldırmış durumda :(

Bizde bu ay 600 gr almisiz anne sutu arti mama berdigim icin mamayi daha az yiyo eskiye gore istahi azaldi 4. Ayda cok belli yani doktor cok normal dedi artik daha az kilo alicakmis bide bu ay 2 hafta ishal olmustu yavrum acaba cok yedi diye vucudu attimi bi sekilde ne bilim yedigini cikariyodu alttan
Anne sutu mama farketmez ne kadar almasi gerekiyosa okadar aliyo benimki mama oyle kof bile kilo yapmadi yani hatta normale gore az bile yavrum hala 6 kilo olmamis kiyafetle 5900 cikti saglik ocaginda
zebebek sizin doğum kilosu kaç? biz cok küçük çıktık hastaneden ve bu ay tahminim 600 anca alır. ama düşükağırlıklı olunca bizim için de normal mi bu değer diye merak ettim, ondan soruyorum..

neden kötü alperen, derdi belli mi? :KK43: gaz demiştin daha önce ama hala gaz mı sıkıntısı?
Evet. :( akşamları huzursuz. Banyo yaptı. Emdi. Uyudu. Beşiğine koydum. Yarım saat geçmedi ki uyandı. Salla salla... Ninni söyle söyle.. Yokk. 3 dk sussa 3 dk ağladı. Aldım kucağıma. Bi daha emzirdim. Uyumadı. Ben de kötüydüm dün. Dayanamadım. Kv ye bırakıp duşa girdim 5 dk. Birlikte yattık sonra ama yine on dk ancak uyudu. Ağlaya ağlaya bi hal oldu. 2 ye doğru uyudu. 6da uyandı.. Ayy 2 gecedir böyle yaa.

Evet. :KK43: akşamları huzursuz. Banyo yaptı. Emdi. Uyudu. Beşiğine koydum. Yarım saat geçmedi ki uyandı. Salla salla... Ninni söyle söyle.. Yokk. 3 dk sussa 3 dk ağladı. Aldım kucağıma. Bi daha emzirdim. Uyumadı. Ben de kötüydüm dün. Dayanamadım. Kv ye bırakıp duşa girdim 5 dk. Birlikte yattık sonra ama yine on dk ancak uyudu. Ağlaya ağlaya bi hal oldu. 2 ye doğru uyudu. 6da uyandı.. Ayy 2 gecedir böyle yaa.
ayyy insanın içi gidiyor di mi ağladıklarında. çare bulamamak. sık dişini canım az kaldı gececek hepsi.

Sabahin 4 unde uyanilir mı yahu sabah olmuş gibi gulucukler atmalar bakmayinca çığlığı basmalar..:KK57: sarhos gibiyim ve kucuk beyi yeni uyutabildim.. eşim de sinir etti sabah sabah zaten uykusuzum yerinden bile kalkmayan adam artik bizi gece istemiyormus yaninda sadece sevmeye geliyor ohh ne ala memleket! Cook kizginimm:KK34::KK34:
Valla bı gün 7 de uyandığımda mutlu olacağımı söyleseler inanmazdım. Çünkü bizim Paşa'ya her gün 4 te sabah oluyor, öyle de güzel cilveleniyoki sıpa kıyamıyorum:KK70:

image.webp

Kızlar uyku arkadası geldı kargodan cok guzelmiş
Bakalım sevecekmı :)

Gunaydın kızlar. Kızımın üç gundur kaka sorunu varya. Dun yaptı bıkere azcık oda yeşil camur gıbıydı. Hep ıkınma halınde.
Günaydın. Açılışı yaptıysa devamı gelir merak etme. Yüzüstü yatırarak yardımcı olabilirsin prensese. Bi de arada yeşil kaka normal, sürekli olursa sıkıntılı. Endişelenme

sonunda okumayı bitirdim :)
Elini emmesini dert etmiyorum zaten. Benim ki parmak emiyor.. Malesef çevremde 15 yaşına kadar bu alışkanlıktan vazgeçemeyen bir örnek var. Tabi herkes aynı değil ama riskli şey sonuçta. Ama akışına bıraktım. Baksana şı fotoğrafa. Diğer parmaklarını da kapamıyor akıllım. Böyle emiyor.
Çok tatlı maş Allah.
Annisler 4.ay fotomuz:KK45:bi de dislik yeni aldım onuda paylaşayım herkese iyi geceler:KK25:
Oyy papyonunu yesinler Maş Allah.
Sadece anne sütü verenler gece ne sıklıkta emzırıyosunuz.
Bazen 2 saate bazen 3 saaate bir kalkıyor. Hiç belli olmuyor. Pztsi rota olduk. Gecesinde saat başı emdi :)
Bizim gibi, pardon sizin gibi bir kasım annesi :KK70: bakın bebeğine nasıl kavuşmuşşş.. :)

http://m.mynet.com/index.htm#http:/...ogduguna-bakmayin-aslinda-7-yasinda-1741621-1
:KK70::KK70: Biz görünürde Kasım ama gerçekte Aralık annesiyiz :KK70::KK70:
Eveeettt uzun bir araştırma, sayısını bilmediğim kadar çok siteye giriş ve makaleler sonunda ulaştığım sonuç şu arkadaşlar.

1- Keçi sütü bulabiliyorsanız keçi sütü ile mayalayabilirsiniz. Ama malum kolay bulunur birşey değil, hele bir de günlük falan arıyorsanız hiç yok.

2-Formül mama ile mayalayabilirsiniz, ancak çoğu kişi tutturamadığından yakınmış.

3-1 yaşına kadar inek sütü yasak arkadaşlar. Süt, mayalanıp yoğurt ve peynir olduktan sonra tamamen formülü değişiyor. O artık süt değil, yoğurt. Yani sütü direk içmekle, süt ürünlerini yemek aynı değilmiş. O yüzden yoğurdunuzu inek sütünü ile mayalayabilirsiniz.

4-Bu arada bazı kaynaklar , günlük süt ile ; bazı kaynaklar ise UHT sütler ile yoğurt mayalanmasının doğruluğunu savunuyor. Ancak sütçüden alınan sütü hiç kimse onaylamıyor bu da dip not olsun.

Bu arada yoğurdu kendiniz mayalayacaksınız, UHT sütü kaynatmanıza gerek yok. Sadece mayalanacak kadar ılıtılması yeterli. Günlük sütü veya açık sütlerinizi ise kaynatın ki yoğurdunuz olabildiğince katı olsun. 5 saatten fazla mayalandığında yoğurt biraz ekşi oluyormuş. İşte edindiğim ufak tefek bilgiler. Umarım işinize yarar.
Baya bir araştırmışsın. Ben inek sütünün yarı yarıya su ile seyreltilip 6. aydan sonra verilebileceğini duydum.
Kizlar ya doktoru birsey demiyor deli olucam
Ogleye kadar cocugunj birakip calisan anneler, kac cc veriyorsunuz bebjisinize
Sabah 7 de emdi cok sukur, genelde sabah hic emmiyor, ciktim evden saat 13 de evde olucam
O ara kac cc icmesi gerek
Her çocuk farklı içiyor. işte 5. günüm hala tam kaç cc içiyor çözemedim. en az 300 ml en fazla 400 ml galiba. Sabah 7 gibi emzirip çıkıyorum. Akşam 4,30 da geliyorum. Çözeceğiz ama aç olsa ağlar diye düşünüyorum.
oyun halısı alıcam karar veremiyorum. tiny love güneşli günler konuşulmuştu sanırım burda. 100 lira civarı. bi de tiny love tekmele oyna var. çok hoşuma gitti ama yaklaşık 200 lira civarı. sizce değer mi bu kadar para vermeye oyun halısına
Bende tiny love tekmele vur var. Diğerleri ile bariz bir farkı yok emin olun. Boşuna 2 katı para vermeyin. Sonuçta hepsi renkli sesli oyuncaklı. Her şekilde çocuğun dikkatini çekiyor :)

kizlaaaar geçen ay yani 3. ay kontrolde 600 gram alan oglusum geçen hafta 4. ay sağlık ocağı kontrolunde 300 gram almis :KK43: bir arkadaş 4.aydan sonra günde şu kadar gram almalı diyordu ne kadardı o rakam?
aynı sağlık ocağına son ölcümden bir hafta sonra yani bugün yine gittim aynı tartı olsun diye 30 gram almış sadece. çevremdeki herkes ek gıda baskısı yapmadan siz bir yol gösterin kilo alması doğru orantılı gitsin diye ne yapmalıyım.
sadece anne sütü alıyor ilk ay 1.250 2. ay 1.000 kilo almıştı. 2 aydır çok az alıyor. Bu ay içinde sünnet oldu ve geçen sağlık ocağına gidisimizden bu yana da grip bunlar da etkilemiş olabilir mi :KK43:
Klasik kg sorunu. Hepimizde var :(
3260 doğdu. ilk ay 1650 gr aldı. 2. ay 1000 gr aldı. 3. ay 600 gr alarak 6500 olmuş. Dr çok az almış dedi. Sinir oldum. İlk aylar çok alan bebeler illaki bir duraklama yaşayacak. Her ay 1000 alsa obez olur. Dr değiştircem sanırım. laktazim adlı damlayı kullan 15 gün sonra gel hala az almışsa idrar kan testi yapalım dedi. :(
Merhabalar kasım anneleri hamileliğimden beri takip ettiğim topik sonunda bende yazıyorum bnmde oğluşum 5 aralık doğumlu
Bizde 5 Aralık hoşgeldin.
Cok sagol ya bise daha sorayim baslarda gogsum dolgun dolgun olurdu artik degil sut yok diye dusunuyorum ama bi yazi okudum uc aydan sobra goguslerinizin dolgunlugu kalmaz diyor boyle olan warmi pompayla cekiyom gelmiyor eskisi gibi pompa sutu azaltir diyor nette
Hayır pompa sütü azaltmaz ama bebeiş kadar çok çekmiyor bence. Benim oğlum pompadan daha güçlü çekiyor. Meme uçlarım resmen alıştı pompa vız geliyor :)
Bizde dördüncü ay 600 gr aldık canım normalmiş:KK46:
Birgenim yaa ben bizim dr a sinir oldum. 600 gr aldı az almış dedi. DEğiştirsem mi diye düşünüyom. üste yazdım bak gelişimini. Sizin dr 600 gr alınca ne demişti.
Günaydın hanımlar, biz bugün kızımla güne sabah saat 5 buçukta başladık. Kızımın mıkırdanması ile uyandım, alıp emzireyim dedim yok ağlıyor, derken bir koku , aman Allah'ım:KK48: Bizim hanımefendi kaka yapmış. Yataktan çıkartmadan altını değiştireyim, uykusu fazla açılmasın dedim. meğer taa sırtlarına kadar doldurmuş. Bir baktım nevresim , çarşaf kaka olmuş. Melis'i temizledim giydirdim, nevresimleri değiştirdim. Tam alayım emzireyim dedim, bu seferde bööö diye kustu mu:KK57: Hadi bir daha kıyafet değiştirme faslı, aldım emzirdim, uyudu. Yerine koydum açtı gözlerini, bir bastı yaygarayı ama sebep ne anlamadım. Ve de bir den susup kapadı gözlerini, uyudu. Saat 7 buçuk olmuştu tabi. O uyuyor şimdi, benim gözler açık:KK57: Uyku falan kaçtı gitti.

Aslında kan sayımı yapılıp öyle ayarlansa vereceğin miktar daha sağlıklı olur. Mesela bana sağlık ocağı direk günde 4 damla dedi, ama doktorum tahlil sonucuna bakarak "onlar 4 damla diyecek ama sen 6 damla ver" dedi. Tahlil yaptıramazsan da bence doktorunun söylediğini baz alarak ver kan ilacını.

Aynı durum bende de var, sol göğsüm resmen boş. Sık sık onu veriyorum emsin diye ama az çekiyor birşey gelmeyince basıyor yaygarayı. Bir süredir sadece sağ göğsüm ile emziriyorum. Bir arkadaşla konuştum, "ben oğlumu sadece sağ göğsümle beslenmiştim 6 ay" dedi. İlk günden beri onun sol göğsünden gelmemiş süt yani. Ya bana artık herşey normal gibi gelmeye başladı, gelmiyorsa gelmiyor dedim, yükledim sağ göğsüme bende , ne yapayım.

Benim hiç öyle birşey dikkatimi çekmedi.
Sabah sabah kötü olmuş. Bu veletlere ne oluyor yaaa :KK57::KK57:
Ne kadar çok emerse o kadar çok süt oluşuyor. Gelmeyeni de emzir sürekli gelir. Benim de sağı daha iyi emiyor. Solun ucu biraz daha küçük ama iki çekse çıkıyor. Paşaya bazen zor geliyor. Hep ağız dolusu süt fışkırsın istiyor. Az gelsin basıyor yaygarayı :)

Back
X