2014 Mart -Nisan tüp bebek yaptıracaklar buraya

Selam kızlar;
Tedavimin başında 3 tane yumurtam olduğu görüldü ve içerisinden iğnelerle büyüyen 1 tane yumurtamın toplanması için bugün tüp bebek merkezine gittim. Beni hazırladılar,önce ultrasonla bakalım dedi doktor ve süprizzzzz benim 1 tane olan yumurtam gününden önce çatlamış((( Bana çatlatma iğnesi yapıldıktan yaklaşık 35 saat sonrasında yani. O an ne hissedeceğimi ve ne düşüneceğimi şaşırdım, doktor hemen aşılama yapalım dedi ve yumurtamın toplanmasını beklerken aşılama yapılarak evime geri döndüm. Yumruta rezervi az olan ve tek yumurtası olgunlaşıp toplama aşamasına gelenlerde olabilen bir durum olduğu söylendi.Benim anlamadığım benim öyle bir riskim varsa neden daha erken yumurtam toplanmadı. Bu durumu yaşayan kimse var mı aranızda kızlar????? Yumurta toplama işleminiz çatlatma iğnesinden kaç saat sonra yapıldı ?????

Canim doğru diyorsun bu bir imtahan . Hemen olumsuz düşünme testi ileryen zamanda tekrarla istersen . Hiç öyle tedavinden yanıt alamacagım demeyin. Yaradanamizdan ümit kesmeyelim canim. Dua larım seninle.

Zor bir süreç ama yolun sonu değil ki. Senin hayatın ve sağlığın herşeyden daha önemli, sen iyi olacaksın ki önümüzdeki günlerde tekrar dileğini gerçekleştirmek için enerjin ve gücün olsun. Lütfen bir çizgi çek, kendini ruhen ve fiziken dinlendir öncelikle. Zamanı gelince harika bir anne olacaksın ve o günler eminim çok uzakta değil.

Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü

Test tarihinden önce yaptın gibi gelmişti ilk testi. Erken yaptıysan iğnenin etkisiyle mi 58 çıkmıştı, 38 normal gebelik değerin mi diye merak etmiştim. Ama zaten ilk testi uyguladığın gün çatlatma iğnesinin etkisi çoktan geçmiştir. Kimyasal gebelik gibi görünüyor ama tabi gene de yaptır sen testini.

hayırlısı olsun canım. belki bu şekilde gelecektir yavrun sana. benim 1den fazla yumurtam olmuştu ama söylenen sayıdaki tüm yumurtalar çatlatma iğnesinden 36 saat sonra toplandı. öncesinde çatlama patlama olmadı.

Ben yaşadım canım. 3 yumurta vardı ve erken çatladı, dr yeni çatlamışlar, izleri var dedi. O masaya yatıyorsun ultrasonla bakıyorlar, herkesin 10-20 yumurtası toplanıyor ve senin elin bomboş kalıyor. Çok kötü bir durum.Nasıl kötü olmuştum Allahım. İnan tüp sonucu olumsuz sonuç aldığımda bile o kadar ağlamamıştım. 4 kişilik odadaydım ama aşılama sonrası öyle kötü durumdaydım ki, diğer kızların odasına gidemedim, özel odaya aldılar beni salya sümük.Çok iyi anlıyorum seni. Dr bana da aynı şeyi yaptı, aşılama yaptı ama olmadı maalesef. Ama belli olmaz belki seninki olur. Gene de zor bir ihtimal canım.
Eken çatlamanın sorumlusu biraz da dr un aslında. Tahlillerine bakmaları gerekiyordu. Erken çatlama sebebi, e2 hormonunun yükselip LH ı da ani yükseltmesi. Tıpta buna erken LH piki yada LH kaçağı diyorlar. İlk aşılamamda da böyle olmuştu, ilk tüp bebek denememde de. Yani aynı durumu 2 kere yaşadım ben.
Bunu nasıl çözdüler, hormonlarıma bakıp risk görmeleri durumunda yaptığımız cetrotide yada orgalutran iğnenin sayısını günde 2 ye çıkararak. Belli bir günden sonra tek cetrotide işe yaramıyor bende. 2 tane yapıyoruz.
Endişelenme, ama bundan sonra tedai olacak olursan(İnşallah aşılaman tutar da gerek kalmaz) Erken LH picki yaşadığını mutlaka hatırlat. Sakın gözden kaçırmasınlar. Bu yüzden benim adım takıntılı hastaya çıkmıştı neredeyse. :)
Sevgiler.

Son düzenleme:

İnşallah canım. Beni bırakmak istemedi yumurtam, o yüzden erken çatladı diyorum artık, napıyım:)))

Canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.İnşallah tabi aşılama sonucu hamile kalırım ama olmazsa da yola devam ederken bu bilgiler bana yardımcı olacaktır.
Evet cnm aynı odadaki diğer hastanın 9 yumurtası toplanırken benim 1 tanecik yumurtam çatladı ve elde var sıfır(( Canım bana çarşamba günü E2 tahlili yapıldı, perşembe akşam çatlama iğnesini yaptım ve cumartesi sabah da yumurta toplama için çağırdılar. Yani ayrıca E2 veya LH testi bir daha yapılmadı çarşamba gününden sonra. Varsın takıntılı desinler cnm ne olacak, ucunda bebişlerimiz olduktan sonra umrumuzda mı:))))Sen nereye gidiyorsun canım tedaviye????

mireerim sana soru sordum sanirim sen görmedin

evet görmedim kusura bakma

300 dozla basladım sorun hipoluyum gecen denememde 40 yakın yumurta oldu fakat bos cıktılar catma ıgnesı olarak decapeptly kullanmıstım.ondan dıye tahmın edıldı.ona rahmen OHSS oldum bunda pregnly ıle catlatıcam bu gece bakalım sonuc ne olacak.opudan hemen sonra OHSS tedavısıne baslanacak transfer olmayacak. Tabı yumurtalarda folıkul cıkarsaaa ((

Ege Üniversitesinde tedavi görüyorum ben. :) Sonunda tutacağım bebişleri, inanıyorum. :)

Reactions: tax

tedavinize başladınızmı bende nisan gibi başlayacagım sanırım bahçeci umutta ilaçlarımı aldım adeti bekliyorum

Merhaba,

Çok teşekkürler, içim ferahladı bir nebze...
Ben de bu ay Memorial Şişli'de başlıyorum inşallah.

hepimiz için hayırlısı,
sevgiler,
mesafem...

Tebrikler canım Rabbim sag salim kucağına almayı nasip etsin darsı bizim başımıza endometriozisi olupta gebe kalanları okudukça çok seviniyorum demekki tüp bebeğe engel deyil diye benim ilk tüp bebek tedavisi negatif sonuçlandı maalesef tutunmayı kist engelliyor diye düşünmüştüm ama gebe kalanlarda var :26:

Selam herkese bende mart ayında dondurulmuş embriyo transferi yaptırdım. 7 nisanda test yaptıracağım :18:

Çok teşekkürler, darısı senin başına. Endometriozisin tüp bebek başarısını düşürmediğini gösteren birçok yabancı bilimsel makale okudum, çünkü benim de benzer endişelerim vardı. İçin rahat olsun, eminim kısa zamanda guzel haber alacaksın sende.

Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü

Transferimin 5.günü sabırsızlanıyorum kasık ağrım var inşallah pozitif sonucu görebilirim

insallah güzel hberlerinle gelirsin. benim yasim 29 hicbir sorunumuz yok ama malesef 2,5 yildir olmuyor bu ay ilk defa tüp bebek yapilacak günde gonal f 250 vurulacagim korkuyorum ohss olmaktan

kızlar 12.günüm yarındı ama ben dayanamayıp bugün bhcg testi yaptırmaya gittim.
ve sonuç 0,100
bu ne anlama geliyor bilen varmı
dr.uma da ulaşamadım daha
sanırım negatif demek değilmi.
eğer öyleyse peki neden regl olmuyorum yada regl belirtisi yok hiç.
bende normalde çikolata kisti olduğu için reglmden önce kahverengi akıntı oluyordu
hiç bir şey olmadı daha,karın ağrısı da olmadı.
uff yoks stresten hepsi birbirine mi karıştı

mrhb benim transferimin 5. günü kasıklarımda sanki adet olacakmışım gibi ağrı oluyo.aranızda böyle ağrısı olan oldu mu ya korkuyorum :

mrhb benim transferimin 5. günü kasıklarımda sanki adet olacakmışım gibi ağrı oluyo.aranızda böyle ağrısı olan oldu mu ya korkuyorum :

canım bugün benim de 5. günüm. benim dün akşam oldu kasıklarımda ve belimde ağrı. bugün iyiyim çok şükür. sen kalbini ferah tut arkadaşım. başka şeylerle ilgilen. inşallah sonucu güzel olur. ne zaman test yaptıracaksın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…