Kizlar bu sefer çok umutlanmistim,hayaller kuruyordum, isim bile aramaya başlamıştım. Belki erkendi ama 4 gün önce gebelik testinde silik çizgiyi görüş 2 gün öncede kan değerim 58 çıkınca daha bir umutlandim. Ama maalesef bugün sonucum 36 çıktı.
Şuan üzüntünün dibindeyim,ne yapacağımı bilmiyorum, imtihan diyorum ama bu da çok zor bir imtihanmiş. 2004 yılında annemi kaybettiğimde diyordum çok zor bir imtihan,ama bebek sahibi olamamak onun acısını da geçti . . .
Bir yandan ağlayıp bir yandan yazıyorum, ne denir ne düşünülür ne yapılır bilmiyorum sadece ağlamak istiyorum
Sanki bundan sonra hiçbir tedaviden olumlu sonuç alamayacakmisim gibi geliyor43: 43:
Kizlar bu sefer çok umutlanmistim,hayaller kuruyordum, isim bile aramaya başlamıştım. Belki erkendi ama 4 gün önce gebelik testinde silik çizgiyi görüş 2 gün öncede kan değerim 58 çıkınca daha bir umutlandim. Ama maalesef bugün sonucum 36 çıktı.
Şuan üzüntünün dibindeyim,ne yapacağımı bilmiyorum, imtihan diyorum ama bu da çok zor bir imtihanmiş. 2004 yılında annemi kaybettiğimde diyordum çok zor bir imtihan,ama bebek sahibi olamamak onun acısını da geçti . . .
Bir yandan ağlayıp bir yandan yazıyorum, ne denir ne düşünülür ne yapılır bilmiyorum sadece ağlamak istiyorum
Sanki bundan sonra hiçbir tedaviden olumlu sonuç alamayacakmisim gibi geliyor43: 43:
15 inde çatlatma iğnesi yapıldı. Test tarihim 27 mart ti o gün kanda değerim 58 çıktı canım ,bugün tekrar yapıldı değerim 38 çıktı=kimyasal gebelik. Ama ogleden sonra doktorum aradı salı günü testi tekrarlamami istedi. Bu değerlerde bir iki dış gebelik oluşan hastaları olmuş işimizi garantiye alalım dedi.
Niye sordun tarihleri ?..
Selam kızlar;
Tedavimin başında 3 tane yumurtam olduğu görüldü ve içerisinden iğnelerle büyüyen 1 tane yumurtamın toplanması için bugün tüp bebek merkezine gittim. Beni hazırladılar,önce ultrasonla bakalım dedi doktor ve süprizzzzz benim 1 tane olan yumurtam gününden önce çatlamış((( Bana çatlatma iğnesi yapıldıktan yaklaşık 35 saat sonrasında yani. O an ne hissedeceğimi ve ne düşüneceğimi şaşırdım, doktor hemen aşılama yapalım dedi ve yumurtamın toplanmasını beklerken aşılama yapılarak evime geri döndüm. Yumruta rezervi az olan ve tek yumurtası olgunlaşıp toplama aşamasına gelenlerde olabilen bir durum olduğu söylendi.Benim anlamadığım benim öyle bir riskim varsa neden daha erken yumurtam toplanmadı. Bu durumu yaşayan kimse var mı aranızda kızlar????? Yumurta toplama işleminiz çatlatma iğnesinden kaç saat sonra yapıldı ?????
Ben yaşadım canım. 3 yumurta vardı ve erken çatladı, dr yeni çatlamışlar, izleri var dedi. O masaya yatıyorsun ultrasonla bakıyorlar, herkesin 10-20 yumurtası toplanıyor ve senin elin bomboş kalıyor. Çok kötü bir durum.Nasıl kötü olmuştum Allahım. İnan tüp sonucu olumsuz sonuç aldığımda bile o kadar ağlamamıştım. 4 kişilik odadaydım ama aşılama sonrası öyle kötü durumdaydım ki, diğer kızların odasına gidemedim, özel odaya aldılar beni salya sümük.Çok iyi anlıyorum seni. Dr bana da aynı şeyi yaptı, aşılama yaptı ama olmadı maalesef. Ama belli olmaz belki seninki olur. Gene de zor bir ihtimal canım.Selam kızlar;
Tedavimin başında 3 tane yumurtam olduğu görüldü ve içerisinden iğnelerle büyüyen 1 tane yumurtamın toplanması için bugün tüp bebek merkezine gittim. Beni hazırladılar,önce ultrasonla bakalım dedi doktor ve süprizzzzz benim 1 tane olan yumurtam gününden önce çatlamış((( Bana çatlatma iğnesi yapıldıktan yaklaşık 35 saat sonrasında yani. O an ne hissedeceğimi ve ne düşüneceğimi şaşırdım, doktor hemen aşılama yapalım dedi ve yumurtamın toplanmasını beklerken aşılama yapılarak evime geri döndüm. Yumurta rezervi az olan ve tek yumurtası olgunlaşıp toplama aşamasına gelenlerde olabilen bir durum olduğu söylendi.Benim anlamadığım benim öyle bir riskim varsa neden daha erken yumurtam toplanmadı. Bu durumu yaşayan kimse var mı aranızda kızlar????? Yumurta toplama işleminiz çatlatma iğnesinden kaç saat sonra yapıldı ?????
hayırlısı olsun canım. belki bu şekilde gelecektir yavrun sana. benim 1den fazla yumurtam olmuştu ama söylenen sayıdaki tüm yumurtalar çatlatma iğnesinden 36 saat sonra toplandı. öncesinde çatlama patlama olmadı.
Ben yaşadım canım. 3 yumurta vardı ve erken çatladı, dr yeni çatlamışlar, izleri var dedi. O masaya yatıyorsun ultrasonla bakıyorlar, herkesin 10-20 yumurtası toplanıyor ve senin elin bomboş kalıyor. Çok kötü bir durum.Nasıl kötü olmuştum Allahım. İnan tüp sonucu olumsuz sonuç aldığımda bile o kadar ağlamamıştım. 4 kişilik odadaydım ama aşılama sonrası öyle kötü durumdaydım ki, diğer kızların odasına gidemedim, özel odaya aldılar beni salya sümük.Çok iyi anlıyorum seni. Dr bana da aynı şeyi yaptı, aşılama yaptı ama olmadı maalesef. Ama belli olmaz belki seninki olur. Gene de zor bir ihtimal canım.
Eken çatlamanın sorumlusu biraz da dr un aslında. Tahillerine bakmaları gerekiyordu. Erken çatlama sebebi, e2 hormonunun yükselip LH ı da ani yükseltmesi. Tıpta buna erken LH piki yada LH kaçağı diyorlar. İlk aşılamamda da böyle olmuştu, ilk tüp bebek denememde de. Yani aynı durumu 2 kere yaşadım ben.
Bunu nasıl çözdüler, hormonlarıma bakıp risk görmeleri durumunda yaptığımız cetrotide yada orgalutran iğnenin sayısını günde 2 ye çıkararak. Belli bir günden sonra tek cetrotide işe yaramıyor bende. 2 tane yapıyoruz.
Endişelenme, ama bundan sonra tedai olacak olursan(İnşallah aşılaman tutar da gerek kalmaz) Erken LH picki yaşadığını mutlaka hatırlat. Sakın göden kaçırmasınlar. Bu yüzden benim adım takıntılı hastaya çıkmıştı nereyse. :)
Sevgiler.
mireerim sana soru sordum sanirim sen görmedin
Canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.İnşallah tabi aşılama sonucu hamile kalırım ama olmazsa da yola devam ederken bu bilgiler bana yardımcı olacaktır.
Evet cnm aynı odadaki diğer hastanın 9 yumurtası toplanırken benim 1 tanecik yumurtam çatladı ve elde var sıfır(( Canım bana çarşamba günü E2 tahlili yapıldı, perşembe akşam çatlama iğnesini yaptım ve cumartesi sabah da yumurta toplama için çağırdılar. Yani ayrıca E2 veya LH testi bir daha yapılmadı çarşamba gününden sonra. Varsın takıntılı desinler cnm ne olacak, ucunda bebişlerimiz olduktan sonra umrumuzda mı:))))Sen nereye gidiyorsun canım tedaviye????
arkadaşlar bende nisan gibi tüp bebeğe geçiyorum
yaşım 28. 14 aylık evliyim iki kere laparoskopi oldum yumurta rezervi az sol tüp bağlandı ve çikolata kistelrim alındı
bahçecide yaptırmayı düşünüyorum
Ben de tam uc senedir endometriozis vardı - 5 cm buyuklugunde. Gittiğim iki doktor da tedavi ya da ameliyat onermedi. Normal yolla deneyin olmazsa tup bebek deneriz dediler. Bu nedenle butun agri ve zor gecen gunlere rağmen rezervim etkilenmesin diye ameliyat olmadım. Hiç ilaç ta kullanmadım. Başka bir problem yoksa başarısız olmak için hiçbir neden yok. Ben Memorial Ataşehir'de yaptırdım. Yogunluk nedeniyle ilgi anlamında biraz sorun var ama doktorlar ve laboratuar kısmı işlerini çok iyi biliyor. Tavsiye ederim. İnşallah senin tedavin de çok başarılı olur, sevgiler.
Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü
Bugun Kan testi sonucumu aldım : 212 ve hamileyim :)) demek ki neymiş idrar testine özellikle de 12. Gunden önce hiç güvenmeyecekmişiz.
Bendeki belirti hafif karın agrisi ve biraz bulantıydı. Bunun dışında transferden sonra hemen ayaga kalktım ve gunluk yaşantıma devam ettim. Özel bir gıda tüketmedim, sadece ilaçlarımı zamanında aldım. Yaşım 31 ve ilk denememdi. Sorunum ise endometriozis.
Lütfen bana iyi şanslar dileyin, 2 hafta sonra konrolüm var.
Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü
Tebrikler canım Rabbim sag salim kucağına almayı nasip etsin darsı bizim başımıza endometriozisi olupta gebe kalanları okudukça çok seviniyorumdemekki tüp bebeğe engel deyil diye benim ilk tüp bebek tedavisi negatif sonuçlandı maalesef tutunmayı kist engelliyor diye düşünmüştüm ama gebe kalanlarda var :26:
evet görmedim kusura bakma
300 dozla basladım sorun hipoluyum gecen denememde 40 yakın yumurta oldu fakat bos cıktılar catma ıgnesı olarak decapeptly kullanmıstım.ondan dıye tahmın edıldı.ona rahmen OHSS oldum bunda pregnly ıle catlatıcam bu gece bakalım sonuc ne olacak.opudan hemen sonra OHSS tedavısıne baslanacak transfer olmayacak. Tabı yumurtalarda folıkul cıkarsaaa((
mrhb benim transferimin 5. günü kasıklarımda sanki adet olacakmışım gibi ağrı oluyo.aranızda böyle ağrısı olan oldu mu ya korkuyorum :
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?