2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kızlar bu hafta evimize ebemiz geliyor... Benim dogumumda öyle bir sistem var, dalgalar baslayınca ebe eve geliyor, yeterli açılma olunca da beraber hastaneye gidiliyor... Ebe arayıp, artık zaman yaklaştı, geleyim evinize yolu öğreneyim, son detayları konuşalım deyince, bastı bir heyecan...gerçekten geliyorlar bebişlerrr...Bunca ay burada neler paylaştık, neler yaşadık iyi kötü...Hamilelik sürecinin sonuna yaklaşıyoruz... Ben hala çalışıyorum, 38'e kdr da calısmak durumundayım, o yüzden zamanın bu kdr yaklaştıgını farkedememiştim snrm..Gerçi bebişim çok sağlam tepikleriyle canıma okuyor artık, dün bütün gün canım yandı mesela hareketlerinden...ama kısa zaman sonra anne oluyoruz....... vay bee :16:

Canım valla takipteyim seni şu bakıcı olayında hakkaten cok cektin...Ben de arıyorum şimdi her gün gelecek bebekle ilgilenecek birini ama yok bulamıyorum, abuk subuk insanlar geliyor... Az da zaman kaldı napacaz bilemiyorum :(

Nerede oturuyordun canım? Sen evdeyken ev işine yardımcı olacak birini mi arıyordun yoksa işe döndüğünde bebeğe bakacak birini mi? Aklımda olsun eğer İstanbul'da yakın bir yerlerdeysen onun çin sordum.

Bakıcı işi çok zor..... Yaşadığımın onda birini bile yazmıorum moral bozmamak için. Öncelikle ne olursa olsun her turlu hepatit, aids ve parazitler gibi bulasıcı hastalık testlrini yaptırın, telafisi yok Allah korusun. Sık sık gündeliğe gelen bir kadın varsa ona bile yaptırın. Ne olacak ki diyoruz ama kadın iyilik olsun diye bir anda pat diye biberonu yıkayabiliyor siz farketmeden....Türkler için kolay, sağlık ocağında 2 dkda kan alıp bakıorlar.
Yabancı yatılı bakıyorsan onun için de sana bir iki isim verebilirim eleman buluyorlar. Şimdi Türkler maaşallah gündüzlüye bile inanılmaz paralar istedikleri için yatılı yabancı alıyor insanlar.

Kızlar bu hafta evimize ebemiz geliyor... Benim dogumumda öyle bir sistem var, dalgalar baslayınca ebe eve geliyor, yeterli açılma olunca da beraber hastaneye gidiliyor... Ebe arayıp, artık zaman yaklaştı, geleyim evinize yolu öğreneyim, son detayları konuşalım deyince, bastı bir heyecan...gerçekten geliyorlar bebişlerrr...Bunca ay burada neler paylaştık, neler yaşadık iyi kötü...Hamilelik sürecinin sonuna yaklaşıyoruz... Ben hala çalışıyorum, 38'e kdr da calısmak durumundayım, o yüzden zamanın bu kdr yaklaştıgını farkedememiştim snrm..Gerçi bebişim çok sağlam tepikleriyle canıma okuyor artık, dün bütün gün canım yandı mesela hareketlerinden...ama kısa zaman sonra anne oluyoruz....... vay bee :16:

38e kadar calisacaksan bence ebe isyerine gelsin canim:) saka bi yana Allah sabir versin masallah dayanabiliyorsun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Nerede oturuyordun canım? Sen evdeyken ev işine yardımcı olacak birini mi arıyordun yoksa işe döndüğünde bebeğe bakacak birini mi? Aklımda olsun eğer İstanbul'da yakın bir yerlerdeysen onun çin sordum.

Bakıcı işi çok zor..... Yaşadığımın onda birini bile yazmıorum moral bozmamak için. Öncelikle ne olursa olsun her turlu hepatit, aids ve parazitler gibi bulasıcı hastalık testlrini yaptırın, telafisi yok Allah korusun. Sık sık gündeliğe gelen bir kadın varsa ona bile yaptırın. Ne olacak ki diyoruz ama kadın iyilik olsun diye bir anda pat diye biberonu yıkayabiliyor siz farketmeden....Türkler için kolay, sağlık ocağında 2 dkda kan alıp bakıorlar.
Yabancı yatılı bakıyorsan onun için de sana bir iki isim verebilirim eleman buluyorlar. Şimdi Türkler maaşallah gündüzlüye bile inanılmaz paralar istedikleri için yatılı yabancı alıyor insanlar.

Ben kadıköy feneryolunda oturuyorum canım, istanbul yani... Ben bebeğe bakacak birini arıyorum ama dogumuyla beraber başlasın istiyorum, yani tanıma fırsatım olsun işe dönene kdr...Yatılı istemiyoruz ama gündüzlü olsun diyoruz... Eşim yabancı olmasın, çocuğun dili bozulur büyürken fln diyo, ben bilemiyorum acıkcası tecrübem yok... Test konusunda senin yazdıkların sayesinde bilinçlendim, birini bulursam hemen yaptırıcam testlerini...

selam kızlar,
bende 30+5 ım bugun çalışıyorum çalışır raporu almam gerekıyor fakat 32.yı doldurmam mı gerekıyor, yada 32. haftaın içindeyken alabılırmıyım? bu ctesı randevum var 31+3 olucam yani, gıttığımde alabılırmıyım raporu ? haaaaa bu arada 1 hafta önden gıdıyor benım oğlannn adet traıhıne göre mı bakıyorlar acaba rapor yazarken bi de kaç kez rapor alıcam 32. haftada sonra bıdaha doğumda mı almam gerekıyor ?
Canım bence işinden izin alıp git son zamanlarda o 3 güne bile lanet edebilirsin yorgunluktan kaynaklı.

benimki 3 saatcikti tatlım senin dahamı uzak? ben bidaha cesaret edemem bilemiyorum ama bi arkadaşta 8 aylıkken antalyadan kayseriye gelmişti:) arabanın arkasında bebk çantası falan. sana bağlı birazcık gözün kesiyosa git güzel olur. :10:
Bizimki de 3 saat sürer ancak doktor yürümek yasak dedi ama yolculuğu sormadım haftaya sorarım tamam derse yola çıkarız kocişimle doktordan :)

kizlar daha oncede yazmistim.vajinal bolgemde ici koyu kan pihtisi dolu sivilce gibi uclu sigiller turemisti.simdi artarak devam ediyor.camasir veya pantlonuma surtundugunde cok aciyor.
yarinki doktor randevumu bekliyirum.umarim kendi doktorum yardimci olabilir...
epilasyon dan sonra dun ilk defa agda yaptirdim.sigiller bir taraftan agda bir taraftan cok vahim haldeyim :( :(
umarim sigiller rahim icine sicrayip dogumla ilgili tehdit yaratmaz.
Lütfen bizi hemen haberdar et çok merak ettim çünkü, inşallah ciddi bir sorun yoktur.

Selam KIZLAR doktor kontrolümüzden geldik şimdi. 34+0 öz. 1 hafta önden gidiyoruz. Kızıcım 2400 gr.45cm. Suyu falan iyimiş. Şeker için bişey demedi 160 o geçmesin dikkat et dedi. Bebişim kaşlarını çatmış öyle dedi doktor ben anlayamadım tabi okadarını. Kilom 94.4 bu ayda hiç kilo almamışım. Yani toplamda 9 kilo almış oluyorum. Usg resmi verdi bebeğimin yüzünü çekmiş ve gözleri açık yerim ben onu. Babasıda bana benziyor çenesi biraz sivri diyor :) nst normal çıktı. Gelelim işin sorun kısmına. Plasentada yaşlanmaya başlamış kireçlenme başlamış. Doktor normalde 36.37. Haftalarda başlar biraz erken başlamış dedi. Bunu seni korkutmak için söylemiyorum bişey olmaz inş 37. 38. Haftalara kadar dayanır dedi. Erken doğum olabilir demek bu sanırım. Birde dediki bu haftadan sonra korkacak çok bişey yok bebek Yaşar dedi küvezde belki 2 gün kalır belki kalmasına gerek bile olmaz dedi.yani şuanda doğsa bile çok riskli olmaz dedi. İnşallah sabreder kuzucum ve plasentası :16: inşallah sizlerde güzel haberler alırsınız
Yok canım normalde 34+0 I'm. Evet ama benimki biraz erken olmuş neyse. Önümüzdeki Pazartesi 35+0 da ayrılacağım izne Allah nasip ederse. 37 ye kadar dayanamayacam
Evet bende dinlenmek istiyorum biraz bebiş doğuncada dinlenemeyeceğiz hiç. Zaten sanırım 40 haftayı bekleyemeyeceğiz gibi oyüzden ayrılmak en iyisi.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim darısı başınıza arkadaşlarEki Görüntüle 1035693 bizim doktorumuzun usg çok iyi değil ama bakın Buda bugünkü resmimiz nasıl açmış gözlerini bakıyor yavrum :) çok ilginç:1:
Canım plasenta yaşlanması bende de var biliyorsun hem de 24. haftada başladı sen bol bol su iç ve protein almaya çalış çünkü en yi besleyeni proteinmiş bir de taze sıkılmış portakal suyu iç. Bu arada bebişin gözlerine de maşallah yavrum benim yerim ben onu. Allah'ım sağlıkla kucağına almayı da hepimize nasip eder inşallah.
slm kızlar..bir haftadır zor gunler geçiriyorum artk patlycm:47: k.v bi başıma dünya adam bırakp memlekete düğüne gitti.. kendi evimn işi onun evinin işi kazan kazan yemekler yapmktn yoruldm artk.. bugun kasıklarımda ve belimde ağrılar var aynı adet sancısı gbi şuan çok korkuyorum :44: doğum sancısı nasl bişey buna benzıyomu acaba? bu insanların sorumsuzlukları ve düşüncesizlkleri bana yine pahalıyamı patlyck:14:
Canım öyle şey olur mu biz kendi işimizi bile yaptıracak adam arıyoruz bebeğimize birşey olamsın diye lütfen taviz verme, bebeğin için mücadele ver.

Benim de dün sabahtan beri ara ara şiddetli başım dönüyordu. Gece yatak altımdan kayıyormuş gibi oldu defalarca ve doğru dürüst uyuyamadım. Eşim sağolsun internetten araştırmış beyne giden kanın basıncı azaldığından oluyormuş, ayaklarımın altına bişeyler koyup yastıksız ve aynı pozisyonda yattığımda ağrıyan belime rağmen sabaha kadar sol tarafıma yattım. ( doktorlar hep söylüyorlardı sol tarafına yat diye, tam tersi olması gerekirken mide ve kalbin olduğu tarafı neden öneriyorlar ki diye hep düşünüyordum. Ana damarlar göbeğin sağ tarafından geçiyormuş ve sağa yattığımıza rahim,o damarları baskıladığından kan dolaşımı yavaşlıyormuş)
Bir de bütün gece bebeğim tepindi durdu.. ya hep böyleydi de ben uyuyabildiğim için hissetmiyordum, yada baş dönmelerimle birlikte bir sorunun işareti olabilirdi. O yüzden içim rahat etmedi dr,a gittik. Herşey yolundaymış çok şükür, baş dönmelerim için sık sık azar azar birşeyler atıştırmamı söyledi. Tansiyonum 90/50'e düşmüş ama gebelikte zaten düşük oluyormuş.
En son 2 hafta önce gitmiştik dr,a. Haftaya 32. Hafta çalışabilir raporu almak için gidecektik ama bahaneyle oğluşumu bir an önce görmüş oldum. 2 haftada 500 gr. almış ve 2040 gr olmuş 😍 böyle devam ederse doğuma kadar 4 kiloyu geçer dedi dr,umuz. Ve bugün en güzel görüntüsünü aldık, sizlerle de paylaşmak istedim :) yukarıya doğru bakarken yüzünün yandan profili :).
y5aje8u8.jpg

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Maşallah size hem kilosuna hem fotosuna Allah'ım bağışlasın :)
Kızlar bi de bişey daha var son dönemde vajina kemiğinde baskı ve ağrı hissediyorum yürümemi falan engelliyor, ama belim falan değil direk o ortadaki kemikte sizde de var mı benzer durumlar yarından sonra doktora gidicem ama garip geldi açıkçası :26:
Bebeğin doğum kanalına girmiş olabilir ben bir aydır onu hissediyorum zira bebek doğum kanalında, tam çatı denilen yer çok kötü ağrıyor ve yürütemeyecek dereceye getiriyor insanı biraz dinlenmene özen göster, ayaklarını yukarı kaldırıp uzan.

Sağol canım. Biz de özel hastaneye gidiyoruz ama dediğin gibi 3 boyutlu ultrasonda bile böyle net görüntü alamamıştık. Hele ki 2 boyutlu da hiçbirşey göremiyorum ben.
Burda emekli bir dr var herhangi bir hastanede çalışmadığı için doğumu onunla planlayamıyoruz ama onun muayenehanesine gidip ara ara bakıyoruz bebeğimize. Cihazın markasından mıdır bilmiyorum ama hep net görüntü veriyor. Bu eklediğim resim de küçük adam 11 haftalıkken. Ayaklarıyla kendini yukarıya itip tekrar çukura düşüşünü hayretler içinde izlemiştik :) .
9uda3yze.jpg

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Süperrr yaaa minik adam nasıl da hevesle gidip izliyorduk tepişmelerini :)

kızlar ben özel hastaneye gidiyorum..doktorum ordan ayrılıp devlete geçti.. bende farklı bir doktora devam ediyorum.. ama devlete eski doktoruma da gidiyorum.. özeldeki yeni doktorum bana eti daha fazla tüketmem gerektiğini söyledi.. bebeği etin büyüttüğünü soyledi.. bende cok fazla sevmedıgımden az tuketıyordum eti..31 haftalıkken bebegım 1780 gr dı.. 32 de devletteki doktoruma kontrole gıttım 2100gr dedi.. bugun 34.haftamdayım tekrar özeldeki doktorum 1950 gr dedi.. kafam o kadar karıstı ki..bugune kadar gelişiminde bir problem yoktu..yeni doktorum bıraz canımı sıktı.. 2100 gr dan 1950 duser mi bebek.. hangi ölçüm doğru acaba.. kafam karıştı..:14:
Canım çok hassas ölçümler bunlar lütfen kafanı takma, bir doktorunun dediklerine odaklanırsan daha sağlıklı olur hepsi tahmin sonuçta bebişin eminim çok iyi durumdadır annesi. Benim de bebişim çok kilolu değil ama sağlıklı olsun yeter ne yapalım :)

canım sen hangi hastane idin ne güzel bir uygulama bende istiyorummmmmmmm :)

38e kadar calisacaksan bence ebe isyerine gelsin canim:) saka bi yana Allah sabir versin masallah dayanabiliyorsun.

hehehe dogru diyorsun valla... 36+0 da calısamaz raporumu alacagım aslında ama universitede ders veriyorum ve dersleri benim yerime verecek kimse olmadıgından, derslere gidip geleceğim sadece... tabi bir de haftada bir kaç saat de devam etmem gereken seanslar var... Yani full time bir çalışma olmasa da, tam anlamıyla bırakamıyorum da... Dayanmak gercekten cok zor, cok mutsuz gidip geliyorum artık inanın...akşamları da bir uzanıyorum bir daha da kalkmıyorum... Allah hepimize son haftalarda sabırlar versin.... Ben ne isterdim? Bütün gün yuvarlanarak yatıyım ve yemek yiyiiim isterdim bu son haftalarda :9:

günaydın kızlar,
iş yerime kızgınım, iş arkadaşlarıma kızgınım. eşime ayrı kızgınım. ailesine daha da kızgınım.şimdiden lohusa depresyonuna sokmak için uğraşıyorlar. iş yerinde bir kadın var beni gördüğü yerde hep şişkooo diye alay ediyor. odunla dalasım geliyor.
eşim de yazın bebeğimizi anneme bırakıp şehir dışına gitmeyi teklif etti düşünebiliyor musunuz? küçücük bebeğimi, emzirme aşamasında hele bana en çok ihtiyacı olduğu dönemde gereksiz bir organizasyon için bırakabilir miymişim...allahım sen aklımı koru...

Ama gerçekten çok heyecanlı.... Ebenin eve gelip sen erkenden hastaneye koşup orda saatler geçirmek zorunda bırakmaması da ne güzel.... Hadi hayırlı guzel kolay dogumlar, saglıklı, mutlu bebısler kızlar hepimize.... Beni cok heyecan sardı arttık:)))))

Aslında hep aklıma normal doğum yapmak geliyor (bu sefer oğlumdaki gibi astım krizlerim yok henuz ortada) ama hem dogum anında astım krızı gelırse dıye korkuyorum hem de onceden sezeryan oldugu ıcın doktorlar rısklı buluyorlar bıraz. Ben de zaten doktor bırsey soyleyınce korkarım ısrar etmeye çekınırm. Cnku doktoruma cok guvenıyorum, bınde bır rısk olsa bıle onemlı benım ıcın...

canım sen hangi hastane idin ne güzel bir uygulama bende istiyorummmmmmmm :)

Cano bu hastanenin hizmeti değil maalesef... Benim doktor, ebe+psikolog ekibiyle çalışıyor yani dogumda bir ekip tutmus oluyorsun...Bütün dogum boyunca eben ve psikologun da yanında destek veriyor, dr da aslında daha sonra geliyor... Ben de aynı ekiple doguma psikolog olarak giriyorum zaman zaman, şimdi kısmet kendi dogumuma oldu :9:

günaydın kızlar,
iş yerime kızgınım, iş arkadaşlarıma kızgınım. eşime ayrı kızgınım. ailesine daha da kızgınım.şimdiden lohusa depresyonuna sokmak için uğraşıyorlar. iş yerinde bir kadın var beni gördüğü yerde hep şişkooo diye alay ediyor. odunla dalasım geliyor.
eşim de yazın bebeğimizi anneme bırakıp şehir dışına gitmeyi teklif etti düşünebiliyor musunuz? küçücük bebeğimi, emzirme aşamasında hele bana en çok ihtiyacı olduğu dönemde gereksiz bir organizasyon için bırakabilir miymişim...allahım sen aklımı koru...

Günaydın canım, eşler baba olduklarını çok çok daha geç anlıyorlar. Burada bırkac ıstısna arkadasımız var (esı cok fazla hassas olan:) ama onun dısında hepımızın eslerı tam olarak bebek gelınce nasıl bır hayat bızı beklıyor bılmedıklerınden, mantıksız konusabılıyorlar.
Sımdı boyle dıyor ama acaba dogunca gercekten yanından ayrılıp ıse bıle gidebılecek mı bakalım o mınıgın gorecegız;)))

İsterındekı kadına ıse rıca ederım bız Mayıs Annelerınden selam ve saygılar ılet..... Kendısını burada saygı ve sevgi ile!!! sıkça anarız boyle devam ederse dıye de ekle... Annelık bır kadına en cok yakısan sey, en guzel hal..... Hersey bır tarafa sana hamıle ıken sısko dıyebılen bırının, senı ne kadar kıskandıgını goremıyor musun? Yazık acıdım o kadına.... Ya gul geç, onemseme ya da bzı tıpler vardır cevabını almadan haddını bılmez eger oyleyse hakettıgı cevabı vermekten hıç cekınme ...

Cano bu hastanenin hizmeti değil maalesef... Benim doktor, ebe+psikolog ekibiyle çalışıyor yani dogumda bir ekip tutmus oluyorsun...Bütün dogum boyunca eben ve psikologun da yanında destek veriyor, dr da aslında daha sonra geliyor... Ben de aynı ekiple doguma psikolog olarak giriyorum zaman zaman, şimdi kısmet kendi dogumuma oldu :9:

süper uygulama bayıldım canım. teşekkür ederim :)

hehehe dogru diyorsun valla... 36+0 da calısamaz raporumu alacagım aslında ama universitede ders veriyorum ve dersleri benim yerime verecek kimse olmadıgından, derslere gidip geleceğim sadece... tabi bir de haftada bir kaç saat de devam etmem gereken seanslar var... Yani full time bir çalışma olmasa da, tam anlamıyla bırakamıyorum da... Dayanmak gercekten cok zor, cok mutsuz gidip geliyorum artık inanın...akşamları da bir uzanıyorum bir daha da kalkmıyorum... Allah hepimize son haftalarda sabırlar versin.... Ben ne isterdim? Bütün gün yuvarlanarak yatıyım ve yemek yiyiiim isterdim bu son haftalarda :9:

Yok yok yanlis seyler istiyorsun sen:) surekli yatinca heryerin agriyor ama biraz yurusem aciliyorum sanki hic birsey yokmus gibi geliyor. Sonra vakitde gecmiyor gunler say say bitmiyor. Sonra bide kilosu var bu isin yata yuvarlana 16 kilo aldim:)
Tabi calismakta cok zor ama en azindan full olmayacakmis bir bakima iyi.

zaten ne varsa bu eskilerde var :))
hangi şehirdesiniz izmirdeyseniz o dr un ismini alabilirmiyim

izmirde değilim canım malesef :( izmirdeydim ama geçen yıl tayinle burdur'a geldim. 9 eylül üni. hastanesinde çalışıyordum, ordaki hocalarımızın muayenehanelerinde de renkli ultrason vardı keşke gidebilsem de renkli görebilsem hasretiyle yaşıyorum şimdilerde :( gördükçe göresi geliyor insanın vakit yaklaştıkça merak son safhada :)

Ben kadıköy feneryolunda oturuyorum canım, istanbul yani... Ben bebeğe bakacak birini arıyorum ama dogumuyla beraber başlasın istiyorum, yani tanıma fırsatım olsun işe dönene kdr...Yatılı istemiyoruz ama gündüzlü olsun diyoruz... Eşim yabancı olmasın, çocuğun dili bozulur büyürken fln diyo, ben bilemiyorum acıkcası tecrübem yok... Test konusunda senin yazdıkların sayesinde bilinçlendim, birini bulursam hemen yaptırıcam testlerini...

Çok iyi düşünmüşsün erken başlatmakla, takip ediyorum seni akıllı bir annesin doğrusu:)
İnternetten bulabilirsin Gözbebeğim danışmanlık şirketi var; tanıdığım pek çok insan onlar sayesinde düzgün yardımcılar bakıcılar buldu. Türk, gündüzlü sana yakın birini bulabilirler, neler istediğini çok detaylı soruyorlar ve ona uygun olmayan abuk subuk elemanları getirmiyorlar.

Bir de internette bacikalfa diye bir site var, 20 tl verip üye oluyor ve begendiğin elemanların cvsini inceliyor, gorusmelı mulakat fılan yapabılıyorsun. Ben senın ıcın baktım Kadıkoy ve cevsınde gunduzlu bebek bakımı arayan cok sayıda eleman var ama tabıı tek tek ıncelemedım yasları, referansları vs bılmıyorum. Dılersen yıne de bos bır vaktımde bakabılırım numaralarını verırım sana?

Günaydın sevgili annecikler

Ben de artık ev hanımıyım:21: tabi haftasonu taşınacağım için popom yer görmedi henüz:1:

Herkes iyidir umarım, öperim çok çok

Günaydın sevgili annecikler

Ben de artık ev hanımıyım:21: tabi haftasonu taşınacağım için popom yer görmedi henüz:1:

Herkes iyidir umarım, öperim çok çok

kolay gelsin canım ama yeni taşınmak demek evinin tertemiz olması demek en azından doğum temizliğinide aradan çıkarmış olcaksın:9: aman kendini yorma ama:9::20:

Back
X