• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Seytan durtuyor kalk git doktora bak bakalim sipa uc gundur icerde napiyor diye. Misil misil uyuyordum uc gun oncesine kadar. Yeri mi daraldi noldu heryerim agriyor tepiklerinden. Az uyusa ne guzel olar:(

aynen canım benim de 3 gündür öyle tepiniyor ki, hem canımı acıtıyor, hem hiç durmuyor huzursuz oluyorum, hem de gözümden uyku akmasına rağmen uykuya dalamıyorum. ben de dün merak ettim gittim doktora. acaba suyu falan mı azaldı o yüzden mi diye ama herşey yolunda suyu güzel dedi doktor. artık güçlendiği için daha sert hissediyorsun dedi. önceden hareket etsin diye merakla beklerdik şimdi harekete geçecek diye tatlı bişey yemekten korkar oldum :) aynı haftalardayız sanırım bu haftalar için doğal bir süreç...

Daha önce konusmustuk senınle bu konuyu hatırlıorum:)))) Bak benımkınde de pozıtıf gelısmeler var:)))))

Yalnız suankı durumunun bıraz da karnı burnumda halımle, 3 yasındakı cocukla yalnız basına olmamdan kaynaklanıyor. Yardımcı yok ya...... Bırısı gelse tekrar rahatlar buna emınım.

Evet canim yazini okuyunca farkettim gelismeleri :) Allah devamini getirsin insallah. Esin de yogun ve stresli calisiyor o yuzden olabilir. Bizimki memur gibi calisiyor ve uzun sure bekar yasamis. O yuzden icinden geliyor yani. Insallah gonlune gore bir yardimci bulursun.

aynen canım benim de 3 gündür öyle tepiniyor ki, hem canımı acıtıyor, hem hiç durmuyor huzursuz oluyorum, hem de gözümden uyku akmasına rağmen uykuya dalamıyorum. ben de dün merak ettim gittim doktora. acaba suyu falan mı azaldı o yüzden mi diye ama herşey yolunda suyu güzel dedi doktor. artık güçlendiği için daha sert hissediyorsun dedi. önceden hareket etsin diye merakla beklerdik şimdi harekete geçecek diye tatlı bişey yemekten korkar oldum :) aynı haftalardayız sanırım bu haftalar için doğal bir süreç...

Valla surekli pit pit vuruyor. Bir arkadas hickiriyor demisti. Surekli hickirmasi normal mi ki:/ Burda bircok arkadas uyuyamiyoruz yazarken ben rahatim diye dusunuyordum. Megersem zamani gelmemis daha :) dedigin gibi insallah zamaninda saglikla gelsinler. Soracagim ben ona bu gunlerin hesabini :)

Kafamda bir soru var kizlar. Oturma odasinda sipamin rahat edecegi bir sey ariyorsum. Hamak besiklere denk geldim. Kullanan var mi? Sallanmaya alissin da istemiyorum ama benim kose koltugum var ve odam cok buyuk degil. E kizim da kucuk. Cocugun ustunden atlar duser eller minciklar. Bebek ortalikta olsun istemiyorum. Var mi oneriniz? Cok teferruatli ve pahali da istemiyorum acikcasi.

bizde 32.hafta raporumuzu aldık sonunda.37.haftaya kadar çalışabilirmişim artık.tabi kendimi iyi hissedersem.:27:

bebeğin hızlı kilo alımı normale dönmüş 1980 gr olmuş.şekerim hala çok dalgalı gidiyor.doktor çok dikkat et dedi.bebek için olumsuz bir durummuş bu.diğer herşey normal dedi bir ay sonraya randevu veriyordu olmaz dedim 15 gün sonraya istedim tamam dedi.niye bu kadar uzun vermek istedi şaşırdım hem şekerliyim bebek tehlikeye girer diyor hemde bir ay sonra çağırıyor biraz ilgisiz zaten.

nisan sonuna kadar dayanabilirsem çalışacağım.mayısın 8-9 gibi doğum planlanıyor bakalım herşey yolunda giderse.
şimdilik bizden bu kadar.tek tek okuyamadım ama herkes iyidir inşallah.

Evet canim yazini okuyunca farkettim gelismeleri :) Allah devamini getirsin insallah. Esin de yogun ve stresli calisiyor o yuzden olabilir. Bizimki memur gibi calisiyor ve uzun sure bekar yasamis. O yuzden icinden geliyor yani. Insallah gonlune gore bir yardimci bulursun.

Valla surekli pit pit vuruyor. Bir arkadas hickiriyor demisti. Surekli hickirmasi normal mi ki:/ Burda bircok arkadas uyuyamiyoruz yazarken ben rahatim diye dusunuyordum. Megersem zamani gelmemis daha :) dedigin gibi insallah zamaninda saglikla gelsinler. Soracagim ben ona bu gunlerin hesabini :)

Kafamda bir soru var kizlar. Oturma odasinda sipamin rahat edecegi bir sey ariyorsum. Hamak besiklere denk geldim. Kullanan var mi? Sallanmaya alissin da istemiyorum ama benim kose koltugum var ve odam cok buyuk degil. E kizim da kucuk. Cocugun ustunden atlar duser eller minciklar. Bebek ortalikta olsun istemiyorum. Var mi oneriniz? Cok teferruatli ve pahali da istemiyorum acikcasi.

Amin canım. Bugun 22 yasında bırinin tahlillerini yaptırıyorum. Sorun cıkmazsa baslayacak. Cok genc ama bakalım Türk en azından ve istekli gibi görünüyor.

bizde 32.hafta raporumuzu aldık sonunda.37.haftaya kadar çalışabilirmişim artık.tabi kendimi iyi hissedersem.:27:

bebeğin hızlı kilo alımı normale dönmüş 1980 gr olmuş.şekerim hala çok dalgalı gidiyor.doktor çok dikkat et dedi.bebek için olumsuz bir durummuş bu.diğer herşey normal dedi bir ay sonraya randevu veriyordu olmaz dedim 15 gün sonraya istedim tamam dedi.niye bu kadar uzun vermek istedi şaşırdım hem şekerliyim bebek tehlikeye girer diyor hemde bir ay sonra çağırıyor biraz ilgisiz zaten.

nisan sonuna kadar dayanabilirsem çalışacağım.mayısın 8-9 gibi doğum planlanıyor bakalım herşey yolunda giderse.

Bir ay sonraya gün vermek istemesi cidden çok tuhaf.... Biraz daha zorlasaydı doğuma gidecekmişsin direkt!
Allah Allah bu doktorlar da tuhaf...
Keşke 37ye kadar zorlamasan kendini, evde dınlenmeye baslasan artık yavas yavas:(

Yok estağfullah ne demek.

Bacıkalfa ıcın; senın semtıne yakın oturan, sıgara ıcmeyen, gunduzlu calısan, yası 40-45 uzerı olmayan kısılerı sort ettım ben. Cvlerıne bakıp ılgını cekenlere mesaj atabılırsın, onlıne goruntulu-goruntusuz konusup bılgı alabılıyorsun. Tecrubelerı, referansları, saglık durumu vb hakkında...

Gözbebeğimin telefonu da; 0216 3809585, netten form doldurursan da senı arıyorlar.

Yalnız bu tür danışmanlık firmaları, deneme süresi sonunda anlaşırsan elemanın bir ya da yarım maaşını alıyorlar komisyon olarak. Görüşemeye ve ya denemeye gelenler için herhangi bir komisyon ödemeyeceğinden, en azından kimleri getiriyorlar bir görebiirsin. İçine çok sinen, değen biri varsa ödersin komisyonu. Yalnız hangi kriterlerde eleman aradığını çok iyi düşünüp hepsini söyle baştan. Mesela benim evde evişi ağırlıklı çalışacağından 40 yaşını aşmış istemiyorum. Muhakkak daha once uzun sure aynı evde bebek bakmıs, deneyımlı ve referans verebılen bırı senın ıcın ıyı olacaktır. Sadece bebek bakımı yapacaksa, tecrubelı olup yası bıraz daha fazla olabılır.

Canıım coook tesekkur ederim, akşam bu bilgileri eşimle de paylaşıcam..İnşallah uygun birini buluruz...

Slm kızlar,bir süredir bakamadım buraya,kim ne yaptı nasıl hiç bilmiyorum inş herkes için herşey yolundadır,bana gelince en son hastaydım soguk algınlıgıyla ugraşıyordum çok şükür atlattım sayılır..1 haftadır sol kasıgım agrıyordu bacagımı kaldırırken bile zorlanıyordum,dünkü kontrolümde bebegin sol tarafa kafasıyla baskı yaptıgını gördük,açılma yok ama zorlamış,15 dk dan fazla ayakta kalmamam gerektigini söyledi doktorum,eve gitmedim artık annemlerde kalcam,magnezyuma başladık,doktorum agrı çogalırsa vakit kaybetmeden hastaneye gitmem gerektigini,pazarteside kontrole çagırdı,inş bebegim vaktinde gelir çok korkuyorum erken dogum olur diye:14:

Bir ay sonraya gün vermek istemesi cidden çok tuhaf.... Biraz daha zorlasaydı doğuma gidecekmişsin direkt!
Allah Allah bu doktorlar da tuhaf...
Keşke 37ye kadar zorlamasan kendini, evde dınlenmeye baslasan artık yavas yavas:(

evet ya bende anlamadım canım nerdeyse doğuma direk gel diyecek şaşırdım bende neyseki 15 gün sonraya tamam dedi.bakalım 37 ye kadar dayanabilecekmiyim bakacağız şu anki tempoyla zor eğer tempom yavaşlarsa belki olabilir.

inşallah bu defa aradığın gibi çıkar bu yardımcı çok gençmiş ama belkide daha iyidir en azından yönlendirmesi kolay olur.

günaydın kızlar,
iş yerime kızgınım, iş arkadaşlarıma kızgınım. eşime ayrı kızgınım. ailesine daha da kızgınım.şimdiden lohusa depresyonuna sokmak için uğraşıyorlar. iş yerinde bir kadın var beni gördüğü yerde hep şişkooo diye alay ediyor. odunla dalasım geliyor.
eşim de yazın bebeğimizi anneme bırakıp şehir dışına gitmeyi teklif etti düşünebiliyor musunuz? küçücük bebeğimi, emzirme aşamasında hele bana en çok ihtiyacı olduğu dönemde gereksiz bir organizasyon için bırakabilir miymişim...allahım sen aklımı koru...

bebek gelince durumun ciddiyetine varacaklar mı acaba?

bu arada bana dün destek olan herkese teşekkürler tek tek alıntı yamayı bilmiyorum :17: bugün görece daha iyiyim. eş konusunda beterin beteri de varmış dün yazılanlardan okuduğumdan o anneleri de ayrıca tebrik ediyorum dimdik duruşları için

Son düzenleme:

bebişimiz için alışverişe gittiğimiz mağazada, ağlayan bir bebeği susturmak için içine yatırdılar hemen uykuya dalmıştı. ben de sallamaya alıştırmak istemediğim için pek ilgilenmemiştim. bu aralar işyerimden arkadaşlarımın yeni bebekleri oldu, gaz sancısı falan olduğunda titreşimli veya sallanan şeyler rahatlatıyor bebekleri biz de alışmasın diyorduk ama çaresiz kaldık diyorlar.. eğer sallayacaksak da elektrikli olsun dedim ben en azından yalnız olduğumuzda başka işlerle meşgul olabiliriz diye düşünüyorum. ürün bu ve bunun çeşitleri şeklinde : http://urun.gittigidiyor.com/bebek-...tAodzC0A8g&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0 fiyatları da 190-250 arasında değişiyor. sizin 2. bebeğiniz sanırım, 1.sini sallamadan alıştırabildiniz mi?

günaydın kızlar,
iş yerime kızgınım, iş arkadaşlarıma kızgınım. eşime ayrı kızgınım. ailesine daha da kızgınım.şimdiden lohusa depresyonuna sokmak için uğraşıyorlar. iş yerinde bir kadın var beni gördüğü yerde hep şişkooo diye alay ediyor. odunla dalasım geliyor.
eşim de yazın bebeğimizi anneme bırakıp şehir dışına gitmeyi teklif etti düşünebiliyor musunuz? küçücük bebeğimi, emzirme aşamasında hele bana en çok ihtiyacı olduğu dönemde gereksiz bir organizasyon için bırakabilir miymişim...allahım sen aklımı koru...

Ayrıca eklemek istiyorum, bana annem dahil herkes kocaman karnın var diyor, ki ben kiloyu hep göbeğimden almışımdır daha ikinci ayımda minik karnım göbeğim çıkmıştı çnkü bebek aç kalır endişesiyle normal bir insan kadar yemeğe çalışıyordum ama çok hareketli olmadığımdan çok çabuk şişti karnım, sana o şişko diyeni takma diyeceğim takacaksın biliyorum ama annem de eşim de diğer görenler de senin karnın aşırı büyük normal değil di mi diyorlar, halbuki bebişim normal-biraz altında seyrediyor. emzirince verecekmişiz, sezaryenden sonra daha güç oluyormuş karnın gitmesi de korse takabiliyor oluruz belki o şişko diyen kadına çok kızdım. belki samimi görüyordur ondan diyordur, ben dün artık buradan da aldığım cesaretle doğuma kadar en azından bana kilomla ilgili espri yapma lütfen yeter artık komik de değil dedim kesti, sinirlenmedi ya da reaksiyon da vermedi ki çocuk gibidir bir şey söylesem hemen sen de şöylesin amaaaaa der, sen de mi söylesen patavatsız arkadaşına acaba, rahatsız oluyorum diye.

Ben okul durumlarından dolayı çok sık takip edemediğim için böyle her derdimde soruyorum ama pek kimsenin derdine derman olamıyorum;
yine bir şey soracağım biz daha bebek odası almadık, beşiğimiz var bir tane hediye gelen ondan da çok acele etmedik, buradan alanlar olmuştu bir ara baktığımda yanlış anımsamıyorsam. Başka bir konu altında paylaşılıyorsa oradan takip edeyim yoksa İstanbul Anadolu yakasındayım, tavsiyesi olan var mı ? Ama bu konu çoktan konuşulduysa zahmet de etmeyin ben eski yazıları kurcalamaya çalışayım.

Bu arada soran biri olmuş bana 15-22 mayıs dedi sezaryen için ama ben hep panik bir insan olduğum için bu kadar kesin tarihlere pek prim vermem. Doktorun dediği bu oldu.

günaydın kızlar,

kız kardeşim "şişko kadın aşağı şişko kadın yukarı" şeklinde hitap ediyor surekli. ben bozulmuyorum çok, komik olduğunu sanıyor sanırım. ama işyerindeki kadının muhtemelen bir acısı var hamilelikle ilgili bence he de geç. o kimbilir ne fırtınalar içinde, mutsuz, etrafına mutsuzluk verererek acısını azaltmaya çalışıyor.

eşine de kızma o seninle başbaşa kalmanın hayallerini kururyor. erkekler sanırım birşeyi 3 boyutlu görmeden, yenilik hayatlarına dahil olmadan anlayamıyorlar. hayatları sonsuza kadar değişti farkında değiller. bebek istiyorum, çocuk istiyorum, boşlukta yuzen kelimeler sadece. benim adam 1.5 senede ancak adapte oldu çocuklu hayata... önemini nekadar sorumluluk fedakarlık gerektirdiğini ancak anladı. kadınların hormonları farklı çalışıyor elbette. biz hemen anne olma yolunda ilerlemeye başlıyoruz. öyle olmasa zaten heralde insanoğlunun kökü kururdu:37:

sabaha karsi uyandim karnim agridi cok asa dogru baski coktu ve bi anda basim dondu.....sinra dua ede ede uyumusum simdi uyandim muz falan yedim ilaclarimi bile icmedim baktim oynadi kizim......neden olmustur bu kizlar bole durumlarda ne yapmaliyiz ......birde kitabta dio ki sag sol yatin duz yatinca bebegin kan damarlarina baski yapar hep mi saga yada ola yatcaz 3 gunde yanlarum acimaya basladi da....

sabaha karsi uyandim karnim agridi cok asa dogru baski coktu ve bi anda basim dondu.....sinra dua ede ede uyumusum simdi uyandim muz falan yedim ilaclarimi bile icmedim baktim oynadi kizim......neden olmustur bu kizlar bole durumlarda ne yapmaliyiz ......birde kitabta dio ki sag sol yatin duz yatinca bebegin kan damarlarina baski yapar hep mi saga yada ola yatcaz 3 gunde yanlarum acimaya basladi da....

evet canım sağ yada sola yatacağız benimde yanlarım çok acıyor bazen sırf gece acıdan uyandığım oluyor.

bebek gelince durumun ciddiyetine varacaklar mı acaba?

bu arada bana dün destek olan herkese teşekkürler tek tek alıntı yamayı bilmiyorum :17: bugün görece daha iyiyim. eş konusunda beterin beteri de varmış dün yazılanlardan okuduğumdan o anneleri de ayrıca tebrik ediyorum dimdik duruşları için

umarım varır canım, hala iş yerindeyken aradığımda ulaşamıyorum vs sinir oluyorum. doğuma gitsem haberi olmayacak gibi geliyor.
bilmiyorum belki de tek ona nazım geçiyor ondan yükleniyorum. bebek doğunca sorumluluğu alacağını umuyorum. umarım düzelirler ya da daha doğrusu baba olmayı öğrenirler.

Ayrıca eklemek istiyorum, bana annem dahil herkes kocaman karnın var diyor, ki ben kiloyu hep göbeğimden almışımdır daha ikinci ayımda minik karnım göbeğim çıkmıştı çnkü bebek aç kalır endişesiyle normal bir insan kadar yemeğe çalışıyordum ama çok hareketli olmadığımdan çok çabuk şişti karnım, sana o şişko diyeni takma diyeceğim takacaksın biliyorum ama annem de eşim de diğer görenler de senin karnın aşırı büyük normal değil di mi diyorlar, halbuki bebişim normal-biraz altında seyrediyor. emzirince verecekmişiz, sezaryenden sonra daha güç oluyormuş karnın gitmesi de korse takabiliyor oluruz belki o şişko diyen kadına çok kızdım. belki samimi görüyordur ondan diyordur, ben dün artık buradan da aldığım cesaretle doğuma kadar en azından bana kilomla ilgili espri yapma lütfen yeter artık komik de değil dedim kesti, sinirlenmedi ya da reaksiyon da vermedi ki çocuk gibidir bir şey söylesem hemen sen de şöylesin amaaaaa der, sen de mi söylesen patavatsız arkadaşına acaba, rahatsız oluyorum diye.

canım kadın annem yaşında, öyle olmasa zaten benzeticem de. gülüp geçiyorum ama her gördüğünde yetti valla.
bir arkadaşım daha da gıcık etti bugün.
bebek doğunca iş yerini arıcakmışım uykusuz kalıcakmışım mahvoucakmışım, kusucakmış altına edicekmiş...bunu diyen de bekar.
iş yerinden çok daha heyecanlı geliyor, buradan tiksindim artık dedim ben de. yaşı yaşıma uygun olana lafımı esirgemem de...

kız kardeşim "şişko kadın aşağı şişko kadın yukarı" şeklinde hitap ediyor surekli. ben bozulmuyorum çok, komik olduğunu sanıyor sanırım. ama işyerindeki kadının muhtemelen bir acısı var hamilelikle ilgili bence he de geç. o kimbilir ne fırtınalar içinde, mutsuz, etrafına mutsuzluk verererek acısını azaltmaya çalışıyor.

eşine de kızma o seninle başbaşa kalmanın hayallerini kururyor. erkekler sanırım birşeyi 3 boyutlu görmeden, yenilik hayatlarına dahil olmadan anlayamıyorlar. hayatları sonsuza kadar değişti farkında değiller. bebek istiyorum, çocuk istiyorum, boşlukta yuzen kelimeler sadece. benim adam 1.5 senede ancak adapte oldu çocuklu hayata... önemini nekadar sorumluluk fedakarlık gerektirdiğini ancak anladı. kadınların hormonları farklı çalışıyor elbette. biz hemen anne olma yolunda ilerlemeye başlıyoruz. öyle olmasa zaten heralde insanoğlunun kökü kururdu:37:

kız kardeş bir yerde çekilir belki ama elaleme ne oluyorsa. eşim de sürekli dalga geçiyor alıştım artık. beni beğenmediğini hissediyorum gerçi öyle dedikçe laflar yer ediyor ama görücek o 34 beden bikinilerimi seneye giyicem azimliyim
eşim başbaşa kalmanın derdinde olsa yine kızmam canım ya, onun derdi ailesi. biz kararımızı vermiş onlara da bildirmiştik bebekten dolayı nelere gelip nelere gelemeyeceğimizi ama sürekli ısrar ediyor eşimin aklına girmeye çalışıyorlar. bana da baskı yapıyorlar ve ben hamileyken beni üzdükleri için sadece allaha havale ediyorum. ben olsam korkarım hamile kadının bedduasını almaktan.

Sende herseyden once saglıkla bebegımızı kucagımıza alalım en onemlısı bu, Allah'ın gucune gıder de....
Bebegın cok kucuk olacaksa gercekten cok zor lur senın ıcın, dogunca duruma bakar karar verırsın.
Sımdıden hıc stres yapma konusunu acıp en ıyısı...

evet haklısın en önemlisi bu, benim de tek derdim bu işte. koyun can derdinde kasap et derdinde. sayılı günlerimizi bir atlatalım da hayırlısıyla...

sağol canım, gerçekten bir tek siz anlıyorsunuz beni. nasıl bırakıp gidecekse bilmem artık. ben bırakamayacağımı söyleyince ben gider gelirim falan dedi daha çok sinirlendim. ben daha doğurmamışım bile adam neyin derdinde...

allah kolaylık versin canım, yorma kendini. ben de doğumdan sonra taşınacağım. zor olacak taşınmayı hiç sevmem:50:

çok sağol canım, eşine takma kafayı o daha durumun farkına varamamıştır...bebiş bi doğsun baştan plan yaparsınız

ne guzel valla ev hamınları coğaldı,, ahh ahh bıde ben su son haftalrımı evde yatıp yayıp kenıdmı lopur lopr yesem ıcsem acaba yaşayabılcekmıyım dıye dusunuyorum yoksa dırek işten doğuma ma gıdıcem :27: ne guzel valla özendım izne ayrılan bayanlara hayırlsı olsun kızlar...

teşekkürler canım, darısı başına

Kola gelsın dıkkat et kendıne
Izne ayrılmalar oldukca burayı heyecan sarıyoooorr:))))

çok teşekkürler... bende hiç doğum heyecanı yok, sanki 40 haftayı tam doldurucaz da öyle doğacak...bıdıkla sözleştik sanki:1:

slm kızlar, dün doktora gittik 8 haftalık doğum iznime ayrıldım :16:
kızım 45 cm 2 kilo 70 gr.olmuş.iri bir bebek olucak dedi doktor.
normal doğum istediğim için son aylarımı aç geçircem sanırım yoksa hem ben hem bebek şişko olucaz:1:
doğuramam valla:1:

maşallah ikinize de bebişlerinize de:nazar:

Slm kızlar,bir süredir bakamadım buraya,kim ne yaptı nasıl hiç bilmiyorum inş herkes için herşey yolundadır,bana gelince en son hastaydım soguk algınlıgıyla ugraşıyordum çok şükür atlattım sayılır..1 haftadır sol kasıgım agrıyordu bacagımı kaldırırken bile zorlanıyordum,dünkü kontrolümde bebegin sol tarafa kafasıyla baskı yaptıgını gördük,açılma yok ama zorlamış,15 dk dan fazla ayakta kalmamam gerektigini söyledi doktorum,eve gitmedim artık annemlerde kalcam,magnezyuma başladık,doktorum agrı çogalırsa vakit kaybetmeden hastaneye gitmem gerektigini,pazarteside kontrole çagırdı,inş bebegim vaktinde gelir çok korkuyorum erken dogum olur diye:14:

çok geçmiş olsun...umarım vaktinde gelir bebeğin, kalbini ferah tut canım

ne guzel valla ev hamınları coğaldı,, ahh ahh bıde ben su son haftalrımı evde yatıp yayıp kenıdmı lopur lopr yesem ıcsem acaba yaşayabılcekmıyım dıye dusunuyorum yoksa dırek işten doğuma ma gıdıcem :27: ne guzel valla özendım izne ayrılan bayanlara hayırlsı olsun kızlar...

bende çok özeniorum işkence gbi geliyor iş yerinde oturmak. 37 de ayrıldığımızda 3 haftayı kullanabilsek bari:)

kızlarrrr grip oluyorum sanırım burnum tıkandı ve arada akıyo korkuyorum nasıl bi önlem almam lazım yardım edin:5:hasta olmak istemiyorummmmm:19:

bol bol c vitamini al portakaldı, mandalinaydı falan, bi de doğal antibiyotik al sarımsaklı yoğurt çorbası, sarımsaklı yoğurtlu sos yapacağın yemekler vs. az kaldı az hasta olmayın.

Normale dönmüş canım benimde 32 de 1900 gr dı. Inş dayanabilirsin. Ben 35 te alacağım Pazartesi yani ama bu hafta bile zor dayanacağım gibi:)

Back
X