2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Ama gerçekten çok heyecanlı.... Ebenin eve gelip sen erkenden hastaneye koşup orda saatler geçirmek zorunda bırakmaması da ne güzel.... Hadi hayırlı guzel kolay dogumlar, saglıklı, mutlu bebısler kızlar hepimize.... Beni cok heyecan sardı arttık:)))))

Aslında hep aklıma normal doğum yapmak geliyor (bu sefer oğlumdaki gibi astım krizlerim yok henuz ortada) ama hem dogum anında astım krızı gelırse dıye korkuyorum hem de onceden sezeryan oldugu ıcın doktorlar rısklı buluyorlar bıraz. Ben de zaten doktor bırsey soyleyınce korkarım ısrar etmeye çekınırm. Cnku doktoruma cok guvenıyorum, bınde bır rısk olsa bıle onemlı benım ıcın...

Bence önemli olan doktoruna güvenmen ve içinin en rahat edeceği şekilde dogumunu gerçekleştirmen...Neticede bir sürü kaygı ve korkuyla da girilen normal dogumlar da sıkıntılı olabiliyor...

Ben normal dogumdan yana tercihimi kullandım ama hiiç belli olmaz bu işler, bir risk olursa, ben de diğer seçeneğe yönelirim elbette ki :1:

Günaydın kıZlar bende dün itibari ile artık evdeyim ama alışmadığım için herhalde ilk gün sıkıldım kendimi ev işine verdim hafta sonu kontrolumuz vardı 32+0 da 1958 kilosu fazla kilo almamış hep ilerdeydi diye biraz takıldım 44 cm olmuş oğlum aylardır bize yüzünü göstermiyo bir tek detaylıda gördük Dr bile inat etti artık bu nasıl çocuk diyor biz yüzünü döndürmek istedikçe tersini dönüyor diyor inatçı 2 haftaya düştü kontrollerimiz az kaldı heyecan artıyo bekleyişimiz hayırla sonlansın...

kolay gelsin canım ama yeni taşınmak demek evinin tertemiz olması demek en azından doğum temizliğinide aradan çıkarmış olcaksın:9: aman kendini yorma ama:9::20:

çalışırken mütemadiyen oturduğundan ayakta olmak bile hoşuma gidiyo:1: pazardan beri çamaşır makinemle fazla mesai yapıyoruz;))

teşekkürler canım, ben dikkat ediyorum zaten ama eşim de gestapo gibi ağır kaldırma, yat-kalkma;))

Günaydın canım, eşler baba olduklarını çok çok daha geç anlıyorlar. Burada bırkac ıstısna arkadasımız var (esı cok fazla hassas olan:) ama onun dısında hepımızın eslerı tam olarak bebek gelınce nasıl bır hayat bızı beklıyor bılmedıklerınden, mantıksız konusabılıyorlar.
Sımdı boyle dıyor ama acaba dogunca gercekten yanından ayrılıp ıse bıle gidebılecek mı bakalım o mınıgın gorecegız;)))

İsterındekı kadına ıse rıca ederım bız Mayıs Annelerınden selam ve saygılar ılet..... Kendısını burada saygı ve sevgi ile!!! sıkça anarız boyle devam ederse dıye de ekle... Annelık bır kadına en cok yakısan sey, en guzel hal..... Hersey bır tarafa sana hamıle ıken sısko dıyebılen bırının, senı ne kadar kıskandıgını goremıyor musun? Yazık acıdım o kadına.... Ya gul geç, onemseme ya da bzı tıpler vardır cevabını almadan haddını bılmez eger oyleyse hakettıgı cevabı vermekten hıç cekınme ...

sağol canım, gerçekten bir tek siz anlıyorsunuz beni. nasıl bırakıp gidecekse bilmem artık. ben bırakamayacağımı söyleyince ben gider gelirim falan dedi daha çok sinirlendim. ben daha doğurmamışım bile adam neyin derdinde...

Günaydın sevgili annecikler

Ben de artık ev hanımıyım:21: tabi haftasonu taşınacağım için popom yer görmedi henüz:1:

Herkes iyidir umarım, öperim çok çok

allah kolaylık versin canım, yorma kendini. ben de doğumdan sonra taşınacağım. zor olacak taşınmayı hiç sevmem:50:

Çok iyi düşünmüşsün erken başlatmakla, takip ediyorum seni akıllı bir annesin doğrusu:)
İnternetten bulabilirsin Gözbebeğim danışmanlık şirketi var; tanıdığım pek çok insan onlar sayesinde düzgün yardımcılar bakıcılar buldu. Türk, gündüzlü sana yakın birini bulabilirler, neler istediğini çok detaylı soruyorlar ve ona uygun olmayan abuk subuk elemanları getirmiyorlar.

Bir de internette bacikalfa diye bir site var, 20 tl verip üye oluyor ve begendiğin elemanların cvsini inceliyor, gorusmelı mulakat fılan yapabılıyorsun. Ben senın ıcın baktım Kadıkoy ve cevsınde gunduzlu bebek bakımı arayan cok sayıda eleman var ama tabıı tek tek ıncelemedım yasları, referansları vs bılmıyorum. Dılersen yıne de bos bır vaktımde bakabılırım numaralarını verırım sana?

Canım çok teşekkür ederim, simdi bacikalfa sitesine baktım ama nasıl sececeğiz burdan, çok kişi var :) neye dikkat etmek gerekir secerken mesela?
Gözbebeğim danısmanlık şirketinin de numarasını verebilirsen orayı da bi arıyım diyorum... Sen zaten aylardır kendin için ugrasıyorsun, ben de senin basına iş cıkarmıyım da :)

Sessiz sessiz takip ediyorum hepinizii.. Ne güzel tatlı bir telaş, heyecanlı bir bekleyiş icinde herkes:) Rabbim hepimizi en hayırlı zamanda sağlıklı sihhatli evlatlarımıza kavuştursun insaallah..

3 günün heba olur canım benim, alabiliyorsan tam 32+0 da al, ben de doktorum o gün olmadığı için 32+1 de almıştım raporu. 1 günüm gitti.

anladım cnm o zaman bakcam duruma göre gıdebılırsem hafta içine gıtmem gerekecek.. sağol cvpladığın içn

ne guzel valla ev hamınları coğaldı,, ahh ahh bıde ben su son haftalrımı evde yatıp yayıp kenıdmı lopur lopr yesem ıcsem acaba yaşayabılcekmıyım dıye dusunuyorum yoksa dırek işten doğuma ma gıdıcem :27: ne guzel valla özendım izne ayrılan bayanlara hayırlsı olsun kızlar...

kizlar ya sinuzitim azmis durum da ne yutkunabiliorum ne de duzgun nefes alabiliorum....icime akio hissediorum yutkunuom gitmio midemi bulandirio.....sinuzit akintisi ici bildigi olan var mi

birde bebis dogduktan sonra cocuk dr na nasil gecicezz yani hastaneden cikar cikmaz bir dr.a gidip tum kontrol ve tahlileri yaptirip bi kart takip icin falan alicaz mi nasil oluo tecrubeli arkadaslar.....dinlioruzzz zewkle sizi..... ;-);-)

bestecim hastaneden çıkmadan önce zaten bebeğinin tum tahlilleri kontroleri aşısı işitme testi yapılıyor.hepsi anlatılacak herşey guzel artık evinize gidebilirsiniz diyecek doktor:1:
sonrasında ise iyi bi çocuk doktorunu araştırarak bulacaksın.bu biraz deneme yanılma yoluyla oluyor aynı kadın doğum doktoru gibi memnun kalmayınca yada sorularına duzgun cvp vermeyince değiştirdik dimi ???doruk un yine çocuk doktorları iyi ayrıca gecede nöbetçi cocuk doktoru muhakkak oluyor hemen mudahale ediliyor.pahalı bi hastane işte ona sinir oluyorum ama çocuk hastanesi okadar kalabalık oluyorki her gittiğimizde tekrar doruğa geri donuyoruz.:1:

Bence önemli olan doktoruna güvenmen ve içinin en rahat edeceği şekilde dogumunu gerçekleştirmen...Neticede bir sürü kaygı ve korkuyla da girilen normal dogumlar da sıkıntılı olabiliyor...

Ben normal dogumdan yana tercihimi kullandım ama hiiç belli olmaz bu işler, bir risk olursa, ben de diğer seçeneğe yönelirim elbette ki :1:

Tabii canım önce hayırlısı ama senin ilk doğumun, ben daha once zorunlu sezeryan yapmıstım. Insallah gonlune gore olur dogumun, o kadar ınsana destek olup ıstedıgı sekılde dogum yapmasını sağlıyorsun; senınkı de bır avazda olur ınsallah

sağol canım, gerçekten bir tek siz anlıyorsunuz beni. nasıl bırakıp gidecekse bilmem artık. ben bırakamayacağımı söyleyince ben gider gelirim falan dedi daha çok sinirlendim. ben daha doğurmamışım bile adam neyin derdinde...

allah kolaylık versin canım, yorma kendini. ben de doğumdan sonra taşınacağım. zor olacak taşınmayı hiç sevmem:50:

Sanırım eşlere, doğumdan sonra biraz görev vermek lazım. Biz güçlü, nazlanmayan, herseyle kendılerı başedebılen kadınlar oldukca onlar da kendılerını ıyıce rahat bırakıyorlar.
Bak ben ıkıncıye 8 aylık hamıleyım bence esım ancak sımdı bir-ıkı aydır babalıgının en guzel gunlerını yasıyor. Bakıyorum aksamları oynuyorlar, babasının kucagına gıdıp tv ızlıyor, sarılıp uyuyorlar, gece çişe babası kaldırıyor arada.... Demek ki ben de babalığını yasaması ıcın ona ızın vermemısım, herseye atlamısım, halletmısım... Sen de oyle olursan belkı de esın nasılsa bana ıhtıyac yok burada, (dugun sanırım) gıdıp geleyım dıye dusunebılır.

Seytan durtuyor kalk git doktora bak bakalim sipa uc gundur icerde napiyor diye. Misil misil uyuyordum uc gun oncesine kadar. Yeri mi daraldi noldu heryerim agriyor tepiklerinden. Az uyusa ne guzel olar:(

slm kızlar, dün doktora gittik 8 haftalık doğum iznime ayrıldım :16:
kızım 45 cm 2 kilo 70 gr.olmuş.iri bir bebek olucak dedi doktor.
normal doğum istediğim için son aylarımı aç geçircem sanırım yoksa hem ben hem bebek şişko olucaz:1:
doğuramam valla:1:

Sanırım eşlere, doğumdan sonra biraz görev vermek lazım. Biz güçlü, nazlanmayan, herseyle kendılerı başedebılen kadınlar oldukca onlar da kendılerını ıyıce rahat bırakıyorlar.
Bak ben ıkıncıye 8 aylık hamıleyım bence esım ancak sımdı bir-ıkı aydır babalıgının en guzel gunlerını yasıyor. Bakıyorum aksamları oynuyorlar, babasının kucagına gıdıp tv ızlıyor, sarılıp uyuyorlar, gece çişe babası kaldırıyor arada.... Demek ki ben de babalığını yasaması ıcın ona ızın vermemısım, herseye atlamısım, halletmısım... Sen de oyle olursan belkı de esın nasılsa bana ıhtıyac yok burada, (dugun sanırım) gıdıp geleyım dıye dusunebılır.

COk dogru yazmissin. Erkekleri cocuklariyla basbasa birakmak cok ise yariyor. Onlarin da buna ihtiyaci var. Yanlis yapsin pis yapsin ortalik dagilsin cocuk kirlensin dussun aglasin ac kalsin... hicc bunlari dusunmeyin ve onlara zaman taniyin. Ben bu konuda esnegim galiba. Dogdugundan beri esim uyutur yediri iciri. Sadece diaari cikmaya korkardi bi ihtiyaci olur diye. Kizim buyudu artik tek baslarina pazar park market alisveris hallediyolar. Geceleri kizim uyaninca beni degil babasini cagirir mesela. Bu hamilelikle daha bi iyi oldu aralari. Banyo ve tuvalet ihtiyacinda benn devreye giriyorum sadece.
Diyecegim o ki; erkekler bize guvendikleri icin sorumsuz davraniyolar. Verin yuku bakin nasil tasiyacaklar. Eminim onlar da zevk alacaklardir.

inşallah başarabilirim canım, şimdiden sen nasılsa evde olacaksın diyor. uykusuz kalacağını bile düşünmüyor beyfendi. annelik kolay değilmiş bahane de bu.
düğün değil düğüne gideceğiz zaten bebekle yollara düşeceğim, gidelim dediği nişan. farklı şehirlerde. bebekle yola çıkmak zaten gözümde büyüyor, o kalabalığa girmek vs...bir doğursaydım değil mi bebeğimiz nasıl sağlıklı mı her şeyi bir atlatsaydık...bu planların sırası değil ve beni çok geriyor.

Canım çok teşekkür ederim, simdi bacikalfa sitesine baktım ama nasıl sececeğiz burdan, çok kişi var :) neye dikkat etmek gerekir secerken mesela?
Gözbebeğim danısmanlık şirketinin de numarasını verebilirsen orayı da bi arıyım diyorum... Sen zaten aylardır kendin için ugrasıyorsun, ben de senin basına iş cıkarmıyım da :)

Yok estağfullah ne demek.

Bacıkalfa ıcın; senın semtıne yakın oturan, sıgara ıcmeyen, gunduzlu calısan, yası 40-45 uzerı olmayan kısılerı sort ettım ben. Cvlerıne bakıp ılgını cekenlere mesaj atabılırsın, onlıne goruntulu-goruntusuz konusup bılgı alabılıyorsun. Tecrubelerı, referansları, saglık durumu vb hakkında...

Gözbebeğimin telefonu da; 0216 3809585, netten form doldurursan da senı arıyorlar.

Yalnız bu tür danışmanlık firmaları, deneme süresi sonunda anlaşırsan elemanın bir ya da yarım maaşını alıyorlar komisyon olarak. Görüşemeye ve ya denemeye gelenler için herhangi bir komisyon ödemeyeceğinden, en azından kimleri getiriyorlar bir görebiirsin. İçine çok sinen, değen biri varsa ödersin komisyonu. Yalnız hangi kriterlerde eleman aradığını çok iyi düşünüp hepsini söyle baştan. Mesela benim evde evişi ağırlıklı çalışacağından 40 yaşını aşmış istemiyorum. Muhakkak daha once uzun sure aynı evde bebek bakmıs, deneyımlı ve referans verebılen bırı senın ıcın ıyı olacaktır. Sadece bebek bakımı yapacaksa, tecrubelı olup yası bıraz daha fazla olabılır.

inşallah başarabilirim canım, şimdiden sen nasılsa evde olacaksın diyor. uykusuz kalacağını bile düşünmüyor beyfendi. annelik kolay değilmiş bahane de bu.
düğün değil düğüne gideceğiz zaten bebekle yollara düşeceğim, gidelim dediği nişan. farklı şehirlerde. bebekle yola çıkmak zaten gözümde büyüyor, o kalabalığa girmek vs...bir doğursaydım değil mi bebeğimiz nasıl sağlıklı mı her şeyi bir atlatsaydık...bu planların sırası değil ve beni çok geriyor.

Sende herseyden once saglıkla bebegımızı kucagımıza alalım en onemlısı bu, Allah'ın gucune gıder de....
Bebegın cok kucuk olacaksa gercekten cok zor lur senın ıcın, dogunca duruma bakar karar verırsın.
Sımdıden hıc stres yapma konusunu acıp en ıyısı...

COk dogru yazmissin. Erkekleri cocuklariyla basbasa birakmak cok ise yariyor. Onlarin da buna ihtiyaci var. Yanlis yapsin pis yapsin ortalik dagilsin cocuk kirlensin dussun aglasin ac kalsin... hicc bunlari dusunmeyin ve onlara zaman taniyin. Ben bu konuda esnegim galiba. Dogdugundan beri esim uyutur yediri iciri. Sadece diaari cikmaya korkardi bi ihtiyaci olur diye. Kizim buyudu artik tek baslarina pazar park market alisveris hallediyolar. Geceleri kizim uyaninca beni degil babasini cagirir mesela. Bu hamilelikle daha bi iyi oldu aralari. Banyo ve tuvalet ihtiyacinda benn devreye giriyorum sadece.
Diyecegim o ki; erkekler bize guvendikleri icin sorumsuz davraniyolar. Verin yuku bakin nasil tasiyacaklar. Eminim onlar da zevk alacaklardir.

Daha önce konusmustuk senınle bu konuyu hatırlıorum:)))) Bak benımkınde de pozıtıf gelısmeler var:)))))

Yalnız suankı durumunun bıraz da karnı burnumda halımle, 3 yasındakı cocukla yalnız basına olmamdan kaynaklanıyor. Yardımcı yok ya...... Bırısı gelse tekrar rahatlar buna emınım.

kızlarrrr grip oluyorum sanırım burnum tıkandı ve arada akıyo korkuyorum nasıl bi önlem almam lazım yardım edin:5:hasta olmak istemiyorummmmm:19:

Back
X